ŠKOLNÍ PROJEKT MICE MIND MAP.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jak vybudovat úspěšný webový portál?
Advertisements

Projekt uspěl při výběru v programu „Pomáháme lidem zlepšovat místo, kde žijí“ a byl podpořen Nadací VIA a Nadací České spořitelny částkou Kč.
STAGE 14. CZ.1.07/1.1.24/ Registrační číslo: 1. června 2013Začátek projektu: 31. prosince 2014Konec projektu: 19 měsícůDoba trvání: ,17.
Cyklus seminářů „Musíš chtít sama“ Jdeme s kůží na trh.
Citigroup soutěž o nejlepší firmu s rovnými příležitostmi pro ženy a muže v ČR Bc. Jitka Kolářová, Gender Studies o.p.s.
Význam mezinárodního dobrovolnictví pro rozvoj jednotlivce a otevřené společnosti Uznávání neformálního vzdělávání, Praha Robin Ujfaluši, ředitel.
Vzdělávací oblast: Ekonomické vzdělávání Tematická oblast:
Projektový den s prvky OSV
Odborné praxe na ÚISK Informační schůzka. Program setkání  Základní informace o praxích  Termín praxe  Postup při výběru instituce  Průběh praxe a.
Dominik Míček Adam Kožušník Martin Páleník Patrik Dunker
Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáž jako nástroj dalšího vzdělávání STÁŽ jako nástroj dalšího vzdělávání Místo.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Seminář pracovní parta Zisk účastníka. Zisk z účasti na projektu 1. možnost získání práce (původně až na 1 rok a vydělat si min. cca 140 tis.) 2. dovednosti.
Vzdělávání zaměstnanců Střediska sociálních služeb městské části Praha 9 je finančně podpořeno z Evropského sociálního fondu v rámci realizace projektu.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ VÍTEJTE U NÁS Praha, 27. května 2009.
ESF - rovné příležitosti pro všechny CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ.
Siemens Enterprise Communications Ondřej Nový Key Account Manager Siemens Enterprise Communications, s.r.o. Praha, Siemens Enterprise Communications.
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly II. CZ.1.07/1.1.32/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Fórum cestovního ruchu Ostrava – Dolní Vítkovice 14. října 2013.
Motivační dopis Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Národní týden manželství „Šťastně až do smrti? Není to jen pohádka? Jak mít vztah, který vydrží...“ únor, 2015.
Talent marketingových komunikací. O firmě / instituci Armovna a ohýbárna betonářské oceli Zlínský, Jihomoravský, Olomoucký kraj, Pováží v SK MANAG, Pozemní.
Logo společnosti Název společnosti Jméno a příjmení přednášejícího společnosti.
Možnosti spolupráce studentů s TIC s.r.o. Bc. Daniel Vaněk Technologické inovační centrum s.r.o.
Ministerstvo pro místní rozvoj Představení hlavních priorit květen – říjen 2009 Tisková konference
Talent marketingových komunikací. O firmě / instituci co je hlavním předmětem činnosti Výroba a prodej přívlastkového moravského vína na jakých trzích.
Alena Gajdůšková - senátorka Talent marketingových komunikací.
úvod pojetí a obsah marketingu
Business Week - Holandsko (od 21. září do 25. září) Tomáš Martinka, Filip Alfery SSŠMEP.
POZNÁMKA: Pokud chcete změnit obrázek na tomto snímku, vyberte obrázek a odstraňte ho. Potom klikněte na ikonu Obrázek v zástupném textu a vložte vlastní.
Odborné praxe na ÚISK Informační schůzka. Program setkání  Základní informace o praxích na ÚISK v roce 2013  Důležité termíny  Postup při výběru vhodné.
Rozvíjení rovných příležitostí a podpora zaměstnatelnosti v Jihočeském kraji Záměr projektu do programu Equal (3.pilíř: Podpora adaptability) Tento příspěvek.
Setkání k mezinárodnímu projektu „S uživateli sociálních služeb a nizozemskou expertízou k systémovým změnám“, , Chodská Bc. Jana Nožičková,
„Řízení lidských zdrojů /HR/ je jedním z hlavních úkolů managera a nikdo to za něho nemůže udělat“ Roman Vacho© City Hotel Park Dolný Kubín.
Jak na nové členy ? Sekce pro práci s členskou základnou Martin Vacek
ICHNOS Plus – Feasibility Study Ing. Petr Pavlinec – kraj Vysočina.
Citibank Bert Pijls Člen představenstva a ředitel retailové banky.
Copyright © 2005 Accenture All Rights Reserved. Accenture, its logo, and High Performance Delivered are trademarks of Accenture. Představení společnosti.
Personální strategie mezinárodní firmy
Kariérní systém učitelů PhDr. Jitka Miklová, MŠMT
Harmonogram projektu – I. vlna – time line Únor 2015: Start I. vlny v 10 hod.- informační schůzka v místnosti C3 (kruhovka) VŠB-TUO
1)O projektu Můj dům, moje město Organizátoři Organizátoři Obsah projektu, aktivity Obsah projektu, aktivity Časový harmonogram Časový harmonogram Výstupy.
Mezinárodní seminář: Kvalifikovaná pracovní síla jako zdroj konkurenceschopnosti České republiky Vytvoření konkurenceschopného pracovního trhu.
BÝT ČLENEM PROFESNÍ ORGANIZACE. BÝT ČLENEM PROFESNÍ ORGANIZACE Být členem asociace znamená: nestát "mimo" profesní dění, mít možnost se potkávat a vyměňovat.
Praktické zkušenosti z Českého systému kvality služeb Specializované pracoviště ČSKS Výroční konference k 20 letům výročí A.T.I.C. ČR Ostrava, 7. března.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_II_S1_18.
Kurikulum G Mgr. Lucie Hučínová-Slejšková, PhDr. Stanislava Krčková.
Psát není tak složité, aneb pojďte s námi tvořit Metodický portál.
Národní týden manželství „Manželství je víc než kus papíru“ únor, 2015.
Ministerstvo práce a sociálních věcí, Na Poříčním právu 1, Praha 2 Transformace a deinstitucionalizace Karel Vít Konference.
Kraslice, – Úvod – několik slov o projektu … – Naladíme se … – Nadané děti – Ing. Petr Čavojský / Mgr.
Setkání s aktéry projektu „MAP ORP Karlovy Vary“
Vážení a milí žáci, vítáme Vás ve Střední odborné škole stavební kArlOVY Vary, příspěvkové organizaci. Jsme rádi, že se s Vámi setkáváme v novém školním.
eGon centrum ORP Nový Bydžov
Spolek pro budování a implementaci softwarových open-source nástrojů
RESORT LUHAČOVICE.
Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR
Inspirovat. Tvořit. Spojovat. Vzdělávat. Spolupracovat.
Talent marketingových komunikací
Ovlivněte podobu metropolitního plánu
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
Prezentace obchodního plánu
Mgr. Josef Smékal Střední zdravotnická škola, Brno, Jaselská 7/9
Motivační dopis Většinou se přikládá k životopisu
Název společnosti Obchodní plán.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Prezentace obchodního plánu
Transkript prezentace:

ŠKOLNÍ PROJEKT MICE MIND MAP

Co je MICE? Nejbohatší odvětví cestovního ruchu Nejzajímavější a nejrozmanitější business v rámci všech služeb Unikátní příležitost dát mnoha lidem práci a zisk Nesmrtelný obor Něco, co Karlovy Vary potřebují Podívejte se na MFF – to je ukázka MICE

Co je MICE?

Podstata projektu – co vám to přinese Vaše příležitost rozvinout své schopnosti Zajímavá příležitost mimoškolní aktivity (bude se Vám hodit při hledání zaměstnání) Jedinečná zkušenost s nahlédnutím do nejvýnosnějšího oboru cestovního ruchu – kongresového businessu Poznáte lokalitu ve které žijete a můžete objevit to, co jste zatím neviděli v širších souvislostech

Podstata projektu – co vám to přinese Navážete zajímavé kontakty, které můžete dále prohlubovat a poté je využít při hledání zaměstnání ve Varech Vaše jméno se ve spojení s tímto projektem vtiskne do podvědomí učitelů, obchodníků, manažerů, ředitelů, vedoucích pracovníků, personalistů a všech, kteří se setkají s MICE mapou Zaručujeme distribuci výsledného projektu po celé České republice – vaše pozice na trhu práce může rapidně stoupnout v rámci celého území Projekt se stane nesmrtelným a nikdy „nezapadne do šuplíku“ Zajímavá finanční odměna výhercům soutěže + možnost stáže či brigády pro nejlepší ze skupiny

Víte, co je myšlenková mapa? Co to tedy chceme? Víte, co je myšlenková mapa? ROZUMÍTE?

NEVAŽ SE – ODVAŽ SE Zadání projektu Vytvořit myšlenkovou mapu, která bude spojovat všechny aktivity všeho druhu, o které by se mohl MICE business zajímat a opírat „Mapa“ bude využita v papírové podobě Nechceme přímo ukazovat, jak by mě výsledek vypadat – musíme dát průchod vaší kreativitě, otevřené mysli a mladým nápadům Ukažte co ve vás je – nedržte se zaběhnutých standardů a předveďte nám něco, s čím jsme nepočítali NEVAŽ SE – ODVAŽ SE

Důležité informace Projekt se doporučuje vytvářet ve skupinách Jedná se o mimoškolní aktivitu Návrhy můžete předkládat do 31.12.2014 (datum k diskuzi) Vítězný návrh bude vybrán do 10.1.2014 (datum k diskuzi) Bude stanoven jeden konzultační den v týdnu, kdy se za námi zastavíte a vaše postupy budeme konzultovat Finanční odměna pro nejlepší projekt je stanovena na částku 5000,-Kč a permanentku na 10x volný vstup pro 2 osoby do kinosálu Hotelu Dvorana

Martin Krajíček Kontaktní osoba (Manager of Marketing & Sales pro Hotel Dvorana, Centrum vzdělávání Dvorana, Poradkyni, Studio Dvorana a HG) Kontaktní telefon: 778 000 557 Kontaktní e-mail: marketing@hoteldvorana.cz Find me on: