Großglockner (3798 m) pohled z jihu Rakousko

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PŘÍRODNÍ OBLASTI EVROPY
Advertisements

 Rozsáhlé pohoří na hranicích Česka, Rakouska a německého Bavorska.  Rozkládá se v nadmořské výšce mezi 600 m ( údolí Otavy u Rejštejna ) a 1378 m (
Klocperková & Stejskalová
,,Šumava“ zachycuje ve svém názvu šumění větru v lesích, které se zdají nekonečné  Vývěsním štítem Šumavy jsou rozlehlé přírodní lesy  Šumava je.
Krušné Hory Klára Pecháčková 9.B KRUŠNÉ HORY.
Život nekončí základním vzděláním – „Jedeme dál“ (CZ /3. 1
RAKOUSKO.
RAKOUSKO Zimní střediska Autor: Martin Sládek, 4.I.
Kanada.
LEDOVCE Odhaduje se, že více jak desetina zemského povrchu tj. asi km2, je neustále pokryta ledem. Led je ve skutečnosti největší světovou rezervou.
Rostliny semenné Semenné rostliny se rozmnožují semeny.
Národní park La Vanoise
RAKOUSKÁ SPOLKOVÁ REPUBLIKA
Geografie cestovního ruchu Reliéf a morfologické poměry
Přírodní poměry Zpracovala: Jana Pomikáčková
Švýcarsko Krátká Josefína 8.A
SLOVENSKO Martin VRZALA.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZEM_BR_2_03.
Povrch ČR.
NAHOSEMENNÉ ROSTLINY Rozmnožují se pohlavně - semeny, ta jsou holá bez oplodí, oplození není závislé na vodě jako u výtrusných rostlin,rostliny mají pouze.
PŘÍRODOVĚDA.
Česká republika: Českobudějovický kraj Hospodářský zeměpis Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka,
Krkonoše Robin Plch IX.A
GROSSGLOCKNER HOCHALPENSTRASSE PLACENÁ VYSOKOHORSKÁ SILNICE GROSSGLOCKNER HOCHALPENSTRASSE SPOJUJE RAKOUSKÁ MĚSTA LIENZ NA JIHU A ZELL AM SEE NA SEVERU.
Jak bych vyučoval o krkavcovitých ptácích
YELLOWSTONSKÝ NÁRODNÍ PARK
JIČÍNKA řeka našeho města.
Jezero Titicaca Šárka Baranovská
ŠVÝCARSKO LICHTENŠTEJNSKO
ZEMĚPIS ročník JEZERA, PŘEHRADNÍ NÁDRŽE
Vývoj Karpat.
RAKOUSKO Martin VRZALA.
Přírodní podmínky Evropy
Tatry – Slovensko Majda Škrlová 3.A.
Moravskoslezské Beskydy
Denali národní park Alaska USA.
RISKUJ!.
JEZERO KONIGSSEE Jezero Königssee se nachází v jihovýchodním Bavorsku blízko německo-rakouské hranice.Jezero leží na dně hlubokého údolí obklopené strmými.
Vypracovala:Natálie Martausová
Afrika – celkový přehled
Příroda,Povrch a Nerostné suroviny v Jihočeském Kraji
Šumava. Šumava se nachází na jihozápadní hranici České republiky u hranic s Německem a Rakouskem. Šumava se nachází na jihozápadní hranici České republiky.
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_20_CHKO+NP.
RAKOUSKO CHARAKTERISTIKA Hlavní město: Vídeň Hlavní město: Vídeň Rozloha: km ² Rozloha: km ² Počet obyvatel: Počet obyvatel:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kokory Číslo projektu: CZ.1.07/14.00/ Datum: Autor: Mgr. Miroslava Pospíšilová Název: VY_32_INOVACE_03_Z_ALPSKÉ.
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
AutorJitka Jerhotová ŠkolaZŠ a MŠ Stožec, okres Prachatice TémaSousední státy ČR Název materiáluVY_52_INOVACE_05_RAKOUSKO Sada 2 PředmětVlastivěda Ročník5.
Ptáci zástupci 2 Dravci, sovy vypracovala: Mgr. Monika Štrejbarová.
JIHOMORAVSKÝ KRAJ Agáta Uchytilová, Hana Doležalová.
Šablona. Anotace: výkladová prezentace věnující se Kubě jako státu Autor: Mgr.Hana Hilscherová Jazyk: Čeština Očekávaný výstup: lokalizuje na mapě stát.
 Vysoké Taury se nachází v Rakousku konkrétně v Alpách.  Nachází se necelých 140 kilometrů od Salzburg a 450 kilometrů od hlavního města Rakouska Vídně.
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_14_22_RAKOUSKO.
Anotace: Program je určen k obeznámení s péčí státu o přírodu a prohloubení bližšího vztahu k přírodě i k procvičování a opakování vlastivědného učiva.
Národní park Berchtesgaden
POVRCH ČESKÉ REPUBLIKY
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
VY_52_INOVACE_52_Výšková členitost bioty ČR
Národní park Vysoké Tatry
Národní park Nahuel Huapi je nejstarší národní park v Argentině Národní park Nahuel Huapi je nejstarší národní park v Argentině . Byl založen v roce.
Kenai Fjords National Park
Ústecký kraj.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Dolomity Poloha : Italské Alpy, východně od Bolzanské kotliny,mezi řekami Rienz a Piava Název : podle zde nalezeného minerálu uhličitanu hořečnovápenatého.
Autor: Mgr. Iveta Váňová
Jihočeský kraj. Jihočeský kraj Kde leží Česká republika v Evropě?
GROSSGLOCKNER HOCHALPENSTRASSE
…..NA „TREKOVÝ OKRUH“ PO SLOVENSKÝCH HORÁCH……
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jana Drtinová Číslo
Tomáš Trávníček.  Tatry jsou pohoří na severu Slovenska a jihu Polska, jsou součástí Karpat. Do roku 1992 byly nejvyšším pohořím Československa. Nyní.
Transkript prezentace:

Großglockner (3798 m) pohled z jihu Rakousko

Großglockner (3798 m) je nejvyšší hora Rakouska, která se nachází ve skupině Glockner patřící do Vysokých Taur a leží na hranicích spolkových zemí Korutany a Tyrolsko.

Štíhlá, ledovcovo-skalnatá pyramida v bočním výběžku hlavního alpského hřebene připomíná svým tvarem zvon – odtud název „Velký zvon“ (Großglockner).

Skupina Glockner patří k nejvíce vyhledávaným oblastem rakouských Alp, nejznámějším střediskem je Kaprun. Velká část skupiny náleží do Národního parku Vysoké Taury

KAPRUN

Rostlinná říše v tomto národním parku je nesmírně bohatá, velké množství různých druhů a stejně jako veškerá zvířena je velice přísně chráněna.

Pryskyřník ledovcový, který přežívá nejen na ledovcových morénách, ale je ho možné spatřit dokonce i na vrcholu Grossglockneru. Ze stromovin dosahují limba a modřín stáří až 1000 let. Žijí zde kamzíci, svišti, kozorozi i alpští mloci. Je zde možné spatřit i supa bradatého a orla skalního

Pryskyřník ledovcový

Borovice limba je světlomilná vysokohorská jehličnatá dřevina, rostoucí roztroušeně podél horní hranice lesa v pásmu borovice kleče. Dožívá se vysokého věku, 400 až 1000 let. Je velmi mrazuvzdorná, snáší nízké teploty až −60 °C.

MODŘÍN

KAMZÍK

SVIŠŤ

MLOK ALPSKÝ

KOZOROH

Orlosup bradatý Orlosup bradatý

Orel skalní je robustní pták s dlouhým ocasem, velkými a silnými spáry, silným zobákem a širokými křídly, které mají mezi letkami mezery pro dosažení vyššího vztlaku při vznášení.

Jádro masivu Grossglockneru je tvořeno ledovcem Pasterzenkees Jádro masivu Grossglockneru je tvořeno ledovcem Pasterzenkees. Ledovec má plochu 19,5 km2 a je co se týká velikosti povrchu největším ledovcem Východních Alp. Je to údolní ledovec dlouhý 9,5 km.Ledovec končí nad nádrží Margaritzen-Stausee, kde jsou zachycovány jeho vody. Dnes se odhaduje celkový objem hmoty ledovce na 2km3.

Nádrž Margaritzen-Stausee

VÝHLEDY PŘI SJEZDU

ODPOVĚZ NA OTÁZKY: JAKOU NADMOŘSKOU VÝŠKU MÁ GROSSGLOCKNER? 2. VYJMENUJ KVĚTINY A DŘEVINY, KTERÉ TU ROSTOU. 3. VYJMENUJ ZVÍŘATA, KTERÁ TADY ŽIJÍ.