Petra Nováková Klára Škorpilová.  Klíčové prvky dnešní kultury - velmi silně ovlivňují chování současné společnosti  Výrazně působí na ekonomický i.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
JAK NA DOTACE NA VYSOČINĚ? RVVZ Vysočina 23. –
Advertisements

SPORT – Spišská Nová Ves
Sportovní centrum pro mládež v areálu ZŠ Vrchlického a Sokolovská Námět projektu IPRM : - Atraktivní a kvalitní život v Liberci - Rozvoj infrastruktury.
Ruzanna Sargsyan dobrovolnice z Arménie Jeďte jako DOBROVOLNÍCI do celého světa!
Předpokládaný počet účastníků:  1050 sportovců  238 trenérů  28 vedoucích výprav  cca 250 VIP hostů.  celkem cca Krajské výpravy:  všech 14.
OLYMPIJSKÉ HRY.
Atletický klub A. C. Sparta Praha
Atletický klub A.C. Sparta Praha
Sportovní zařízení a akce
obyvatel Město střední velikosti – srovnatelné s Lincem, Řeznem či Turku obyvatel v regionu 2 univerzity: přibližně studentů.
Edita Nováková Tereza Procházková. Subjektivní faktory Psychologické pohnutky - preference Společenské a kulturní rysy daného národa Stupeň kultury a.
Seznam sportů Seznam sportů Alpské lyžování (10) Alpské lyžování (10)Alpské lyžováníAlpské lyžování Biatlon (10) Biatlon (10) Biatlon Biatlon Boby (3)
Sportovní zařízení a akce
Sportovní zařízení a akce
Mistrovství světa v lyžování Liberec Jedna z největších sportovních akcí v historii České republiky, která proběhla od 18. února do 1. března 2009.
Nejúspěšnější českou rychlobruslařkou Olympijskou vítězkou na metrů Mistryní světa i Evropy Vítězkou světového poháru Držitelkou několika světových.
Letní olympijské hry Názory obyvatel ČR a hl. m. Prahy
FIRMA SVOBODA DEMOLICE, ZEMNÍ PRÁCE, RECYKLACE Svoboda Park.
Projekty ve sportu Brigita Stloukalová. „Pobytová“ – „rekreační“ akce 1.CO? 2.PROČ? 3.PRO KOHO? 4.KDE? 5.KDY? 6.S KÝM? 7.S ČÍM? 8.JAK? 9.ČÍM SE LIŠÍM?
FC Slovan Rosice, o.s. Mgr. Petr Čejka.
Lobbying Pavel Čech Učo: Úvod Prezentovaný projekt již úspěšně 15 let funguje. Vše se povedlo, ale jak to začalo……. Na počátku byl internet v plenkách.
ALPSKÉ LYŽOVÁNÍ.
SKOKY NA LYŽÍCH.
Kultura a sport v Kanadě
Prioritní osa 2 Rozvoj cestovního ruchu výstavba, technické zhodnocení turistické infrastruktury (např.: kongresových či lázeňských center, sportovně rekreačních.
olympijský vítěz mistr světa mistr Evropy
CENY SOUTĚŽE TOP INVEST 2008 – NEJLEPŠÍ INVESTICE ROKU 2008.
Mezinárodní závody agility Rožnov pod Radhoštěm
Obecně  Dělí se na objektivní a subjektivní  Objektivní – politické ekonomické demografické urbanizační ekologické Subjektivní –sociální skupina, znalost.
ATLETIKA 2.
BIATLON.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Březinová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
OLYMPIJSKÉ HRY.
Masová komunikace, masová média
HISTORIE LEDNÍHO HOKEJE
Městské informační centrum Liberec. LIBEREC EVROPSKÉ MĚSTO SPORTU 2012 V roce 2011 bylo městu Liberec uděleno prestižní ocenění EVROPSKÉ MĚSTO SPORTU.
Sportovní zařízení a akce
Archaické období olympijské hry
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Zeměpis cestovního ruchu.
Kultura a sporty v Kanadě.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Zeměpis cestovního ruchu.
Extraliga juniorů a juniorek Co je cílem ? Extraliga juniorů a juniorek – kvalitativně a prezentačně druhé nejlepší soutěže po Extraligách mužů.
SEVERSKÁ KOMBINACE.
BIATLON – PRAVIDLA, SP, MS, OH
SVĚTOVÝ POHÁR V KLASICKÉM LYŽOVÁNÍ. HISTORIE Světový pohár je dlouhodobá soutěž, kterou organizuje mezinárodní lyžařská federace FIS Jedná se o každoroční.
1 Největší Běžecký závod pro studenty středních škol v ČR 14 semifinálových závodů v centrech měst v celé ČR Finálový závod v rámci Volkswagen klasického.
HISTORIE HOKEJE U NÁS.
HOKEJ V EVROPĚ, KHL.
LOBBYING David Hubáček Marie Malkrabová.
INVESTICE DO AREÁLU mil. Kč INVESTICE DO AREÁLU V OBDOBÍ mil. Kč.
Centrum sportu a zdraví. Cíl projektu  rozšíření a zkvalitnění služeb v oblasti sportu a relaxace pro: - občany města - dojíždějící občany ze spádových.
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: PhDr.
Projekt 2 -Studie vybrané destinace v cestovním ruchu se zaměřením na sportovní aktivity 1)Rozdělení studentů do dvou až tříčlenných týmů 2)Výběr destinace.
Základní škola a mateřská škola Damníkov NAŠE MODERNÍ ŠKOLA Základní škola a mateřská škola Damníkov NAŠE MODERNÍ ŠKOLA Reg. č. CZ.1.07/1.4.00/
 Paralympijské hry (zkráceně také para(o)lympiáda) jsou vícesportovní událostí určenou pro sportovce s trvalým tělesným, mentálním a senzorickým zdravotním.
Sportovní klub Jihlava HOKEJBAL. Vznik, historie oddílu a hokejbalu Založen v roce 1980 Jeden z nejúspěšnějších kolektivních sportů v celé České Republice.
SPORTOVNÍ KLUB JIHLAVA ROK ZALOŽENÍ 1910 ROK ZALOŽENÍ ČLENŮ ČLENŮ 17 ODDÍLŮ 17 ODDÍLŮ TRADICE TRADICE KOLÉBKA SPORTŮ – FOTBAL, HOKEJ,
ÚSPĚCHY ČESKÝCH A ČESKOSLOVENSKÝCH SPORTOVCŮ - FOTBAL.
Současný sport, významné soutěže
statutární náměstkyně hejtmana
HOKEJBALPROTI DROGÁM SK KELTI 2008 Roman Novák
Badmintonové centrum mládeže Středočeského kraje
BSE České Budějovice o. s.
ODM Olympiáda dětí a mládeže.
Badmintonové centrum mládeže Středočeského kraje
Aplikace managementu ve sportovním klubu (min
Zimní olympijské hry Klikej.
Postavení CR v hospodářství
Vznik a vývoj moderního sportu a olympijského hnutí
Badmintonové centrum mládeže Středočeského kraje
Transkript prezentace:

Petra Nováková Klára Škorpilová

 Klíčové prvky dnešní kultury - velmi silně ovlivňují chování současné společnosti  Výrazně působí na ekonomický i sociální rozvoj  Přispívají k oživení méně rozvinutých zemí  Cíle: pomoci porozumět jiným kulturám, životním stylům a podporovat mír mezi lidmi

 Dočasná událost s podrobně naplánovaným programem  Uveřejněna s dostatečným předstihem  Spjata se specifickým místem

 Eventy krátkodobé (1 den): koňské dostihy, boxerské zápasy  Eventy střednědobé (několik dní): golfové turnaje  Eventy dlouhodobé (delší než týden): olympijské hry, MS ve fotbale, Tour de France

 Eventy mezinárodní – olympijské hry, mistrovství světa ve fotbalu  Eventy „značkové“ – tenisový turnaj ve Wimbledonu  Eventy regionální – Barum rally, Velká pardubická  Eventy místní – lyžařské závody ve Špindlerově Mlýně

 Největší a nejvýznamnější sportovní akcí  Letní OH  Zimní OH  Jednou za 4 roky

Olympijské kruhyOlympijská vlajka

 Nejprestižnější klání, které má určit, který hráč (tým) daného odvětví je ten nejlepší na celém světě  Nejčastěji pořádáno ve sportovních odvětvích  Kategorie: např. ženy, muži, junioři, reprezentace do 21 let  Nesportovní odv. - MS ve vyjímání ježka z klece, MS v orbě, MS ve výcviku záchranných psů

MS ve vyjímání ježka z klece MS v orbě

 Nejdůležitější soutěž mužských fotbalových družstev  Organizována svět. fotbal. konfederací FIFA  Finálový turnaj - nejsledovanější světovou sportovní událostí (předstihuje dokonce i OH)

 Třítýdenní etapový cyklistický závod  Pořádán každoročně (nemění se země pořádání)  Zpravidla 20 etap  Přibližně 3,5 tisíc kilometrů

Mistrovství světa v ledním hokeji  Světový šampionát v ČSR pořádán devětkrát  V samostatné historii ČR pouze jednou (r. 2004)  Pořadatelská města –Ostrava, Praha  Velká úspěšnost (doposud 1. místo v návštěvnosti ze všech hok. šampionátů)

 V ČR pořádáno 2x  r – Jánské lázně  r – Liberec (areál Ještěd a Vesec)  Vlna ostré kritiky  Negativní dopady na ČR

 Mega eventy – obrovský ekonomický rozsah  Vysoké výdaje (výstavby sportovišť, infrastruktura, propagace…)  Cílem - ekonomický přínos  Úspěšné: OH v Sydney (zisk 958 mil. dolarů)  Neúspěšné: OH v Aténách a Calgary (zadlužily městskou kasu)

Významné sportovní události přivedou do pořadatelských měst velké davy lidí (turistů, zástupců medií, organizátorů a sportovců) Masový charakter akcí se odrazí do zvýšených infrastrukturních nároků

 Budovány rozsáhlé komplexy (pro sportovce, organizátory či dobrovolníky)  V olympijském kontextu se mluví o tzv. olympijských vesnicích  Př. - při MS v klasickém lyžování Liberci byly využity zrekonstruované vysokoškolské koleje (po ukončení akce slouží svému původnímu účelu)

 Mega eventy jsou charakteristické tím, že se nekonají pouze na jednom konkrétním místě  Přesuny sportovců i diváků mezi sportovišti vyžadují kvalitní rychlostní komunikace a vysokokapacitní hromadnou dopravu.  Nezbytností je také moderní letiště

 Hostující města málokdy vystačí se současnou infrastrukturou sportovišť  Budování moderních sportovních stánků (pohodlné pro sportovce i diváky)  Důležité brát v úvahu využitelnost sportovišť po ukončení sportovní akce

 HAMARNEHOVÁ, I. Geografie cestovního ruchu : Evropa., s. ISBN  rie-z-mistrovstvi-sveta-v-klasickem- lyzovani-liberec-2009/  _hry  JURČÁK, M. Význam sportovních akcí pro cestovní ruch