registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Advertisements

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Daniel Hanzlík Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Daniel Hanzlík Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
Osvobozené divadlo.
RYBY sladkovodní a mořské
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Kryšpín. Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Název projektu Moderní škola Registrační číslo projektu
Číslo a název šablony klíčové aktivity
Ovoce – způsoby konzervace
ELEKTRICKÝ POTENCIÁL A NAPĚTÍ
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Daniel Hanzlík Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
OCEŇOVÁNÍ ZÁSOB PŘI POŘÍZENÍ prosinec 2012VY_32_INOVACE_UCE_ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Jitka Honková,
PEČENÍ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Mgr. Jiřina Moravcová a Bc. Drahomíra Stoklasová. Střední škola hotelnictví a služeb.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Kryšpín. Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
DPH – daň z přidané hodnoty
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslava Foltisová. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava,
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Ovoce – Význam ve výživě
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Paníčková. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava,
CHAMPENOIS Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Pavlína Šmachová. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Paníčková. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava,
Zahuštěné mléčné výrobky
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
MAGICKÝ ČTYŘÚHELNÍK květen 2013 VY_32_INOVACE_EKO_060210
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Zuzana Mikulová. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Pavel Najman. Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
VĚTVENÍ - PŘÍKLADY 25. Listopad 2012VY_32_INOVACE_160305_Vetveni_algoritmu_Priklady Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.
Exotické plody.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Daniel Hanzlík Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Zuzana Mikulová. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava,
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_312 Název školyGymnázium,
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
výroba piva – kvašení a dokvašování
Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Paníčková. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava,
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
– SCHÉMA PRACOVNÍHO POSTUPU
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Paníčková. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava,
TRANSVASALS Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Pavlína Šmachová. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola,
Subtropický podnebný pás
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JARMILA_VOHRADNIKOVA_OVOCE_DOVAZENE_SKORAPKOVE_OVOCE_PR EZENTACE_12 Název školyStřední škola služeb,
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Dělení ovoce Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
PLODY TROPŮ A SUBTROPŮ Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: plody,tropů,subtropů,ovoce, exotické,citrusové,skořápkové.
JÁDROVINY A OLEJNATÁ SEMENA
Testy Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Název projektu: Moderní škola
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Ananas, Kiwi, Banán, Kvajáva, Rambutan, Mauricijská papeda
Transkript prezentace:

registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/34.0879. září 2012 VY_32_INOVACE_ZBN_150205 OVOCE EXOTICKÉ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Vladislava Lichnovská. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava, příspěvková organizace. Materiál byl vytvořen v rámci projektu OP VK 1.5 – EU peníze středním školám, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/34.0879.

jsou plody tropických nebo subtropických rostlin, Ovoce exotické Ovoce exotické – jižní jsou plody tropických nebo subtropických rostlin, které v našich klimatických podmínkách nedozrávají. Pro zpracování i přímý konzum se dovážejí.

Ovoce exotické – dělení 1. CITRUSOVÉ CITRONY MANDARINKY obr. 1 GRAPEFRUITY LIMETKY POMERANČE CEDRÁTY

Ovoce exotické – dělení GRANÁTOVÉ JABLKO Ovoce exotické – dělení 2. OSTATNÍ PITAHAYA ANANAS MANGO BANÁNY MUČENKY TOMEL DURIAN KARAMBOLA LIČI ČÍNSKÉ PAPÁJA AVOKÁDO KIWI RAMBUTAN

Ovoce exotické – dělení 3. SUŠENÉ PLODY A SEMENA DATLE FÍKY PISTÁCIE KOKOS PINIOVÉ OŘÍŠKY MANDLE JEDLÉ KAŠTANY PEKANOVÉ OŘECHY PARA OŘECHY ARAŠÍDY KEŠU OŘECHY

METODICKÝ POKYN Snímek 3 Na obr. 1 jsou plody „Cedráty“. Tyto citrusové plody, které jsou podobné citronům, dorůstají až do hmotnosti tří kilogramů. Jejich silná kůra se používá k proslazování. Snímek 4 Pomocí tlačítka „video“ se přepnete na cca 2 minutové klipy, ve kterých jsou informace o původu ovoce a jejich použití. Snímek 5 Pomocí tlačítka „video“ se přepnete na cca 4 minutový klip společnosti, která se zabývá pražením a balením různých ořechů.

POUŽITÁ LITERATURA HRABĚ, Jan, Otakar ROP a Ignác HOZA. Technologie výroby potravin rostlinného původu. Zlín:UTB Zlín, 2005. ISBN 80-7318-372-2.

CITACE ZDROJŮ obr. 1: YANKELOWITZ. Soubor:3 etrog.JPG - Wikipedie [online]. 26. 10. 2008 [cit. 2012-09-08]. Dostupné pod licencí Public Domain z: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:3_etrog.JPG Video PITAHAYA: Exotické ovoce - pitahaya - YouTube [online]. 3.01.2011 [cit. 2012-09-08]. Dostupné z: http://www.youtube.com/watch?v=U3-PMDkCOAw. Kanál uživatele globustvcz. Video DURIAN: Exotické ovoce -- durian - YouTube [online]. 3.01.2011 [cit. 2012-09-08]. Dostupné z: http://www.youtube.com/watch?v=T4zqkjanEEM. Kanál uživatele globustvcz Video RAMBUTAN: Exotické ovoce - rambutan - YouTube [online]. 3.01.2011 [cit. 2012-09-08]. Dostupné z: http://www.youtube.com/watch?v=L5Qegf7Xd74. Kanál uživatele globustvcz Video SPOLEČNOSTI: Podívejte se, jak se praží arašídy a jiné ořechy - YouTube [online]. 9.08.2011 [cit. 2012-09-08]. Dostupné z: http://www.youtube.com/watch?v=PwywBk98_RY. Kanál uživatele wwwiHNedcz.