TECHNOLOGY FORECAST Co je Technology Forecast? Technology Forecast zahrnuje ”veškeré úsilí při projektování technologických schopností, předvídání vynálezů.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PLÁNOVÁNÍ A ŘÍZENÍ VÝROBY
Advertisements

Akcie a akciové společnosti
Vize, Strategie, Cíle.
. Účetní systémy 1 2. přednáška. Bilance a její pojetí - vychází z výchozí teze o tom, jaký je účel bilance: a) pojetí monistické b) pojetí dualistické.
Tereza Podaná Lucie Řeřábková
Jak se uplatnit na trhu práce
CW – 05 TEORIE ROZHODOVACÍCH PROCESŮ
Analýzy administrativních procesů. Analýzy ve 2 krocích Analýza dokumentů Analýza administrativních procesů.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Plánování, audit Katedra řízení Ekonomická fakulta Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
. Účetní systémy 1 2. přednáška Teorie bilancí. Teorie účetnictví – následuje praxi, zobecňuje některé prvky, rozvíjí dále možnosti (neexistuje před prakt.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
TEORETICKÉ OTÁZKY BEZPEČNOSTI
Definování prostředí pro provozování aplikace dosud jsme řešili projekt v obecné rovině aplikace bude ovšem provozována v konkrétním technickém a programovém.
ÚČEL AUTOMATIZACE (c) Tralvex Yeap. All Rights Reserved.
Projekt – úkoly, zdroje, vazby úkolů, náklady Ing. Jiří Šilhán.
Aktivity ČTÚ pro období let 2014 a 2015
Oceňování majetku a závazků
Demografická prognóza
12. OPERATIVNÍ MANAGEMENT
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_139_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Strategické plánování cílem strategického plánování je vytvářet a přetvářet obchody a výrobky firmy, tak aby jejich kombinace zabezpečovala uspokojivé.
Možnosti financování rozvoje zdravotnického IT a návratnost investic MUDr. Pavel Kubů.
Podniková ekonomika Personální činnost.
Koncepce marketingového řízení
Podniková ekonomika Personální činnost. Personální řízení Proces, ve kterém se přijímají rozhodnutí v oblasti zaměstnaneckých vztahů a který ovlivňuje.
KOMUNIKACE V PRAXI METODIKA. Vznik metodiky Čtyři moduly v rozsahu 40 hodin 20 hodin e-learningového studia 20 hodin prezenčního studia.
Jméno firmy Podnikatelský plán. Shrnutí Jasně popište, co je smyslem činnosti vaší společnosti a jaké si kladete cíle –Stručně popište, jak si představujete.
Konference „Inovace a technologie v rozvoji regionů“ Inovace a marketingový výzkum Duben 2004 / Příspěvek v diskusi / RNDr. Tomáš Raiter / obchodní ředitel,
MARKETING.
MANAŽERSKÉ ÚČETNICTVÍ
EKO VY_32_INOVACE_EKO_12 MARKETINGOVÉ ŘÍZENÍ. Autor: Ing. Hana Motyčková „Autor je výhradní tvůrce materiálu.“ Datum vytvoření: Klíčová slova:
patentový a známkový zástupce
1 NÁKLADOVÉ ÚČETNICTVÍ (MU_305). 2 Ing. Jaroslav Wagner, PhD. Katedra manažerského účetnictví Místnost: 285 NB KH: Pondělí 15,00 – 17,00 hod.
Hodnocení pracovníků.
Projektové plánování.
Výzkumné projekty MŽP v oblasti odpadového hospodářství
Úvod do modelů hodnocení strategické pozice
Strategický marketingový proces: plánovací etapa
Podnikatelský nápad Nejlepším a nejpříjemnějším způsobem, jak vytvořit úžasný produkt či službu, je udělat něco, co chceš sám používat.
. Účetní systémy 1 2. přednáška Teorie bilancí.
AKAD. ROK 2008/2009, LS PRŮMYSLOVÝ MARKETING - VŽ1 P R Ů M Y S L O V Ý M A R K E T I N G 8.
Zavádění procesního řízení systému údržby do závodu 04 ve společnosti Preciosa, a. s. Turnov Eva Zikmundová.
VÝCHODISKA SPORTOVNÍHO TRÉNINKU
....aneb začneme na zelené louce…
ZÁKLADY SYSTÉMŮ MANAGEMENTU 1. ČÁST
ÚVOD A STRUČNĚ Z HISTORIE 1. část
ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:ICT ve výuce OZNAČENÍ MATERIÁLU:VY_32_INOVACE_POD_77 ROČNÍK: 3. VZDĚLÁVACÍ OBOR:PODNIKÁNÍ V HOTELNICTVÍ.
Hodnototvorný řetězec a logistické procesy Kapitola 9: Technologické a logistické funkce článků procesních řetězců , Model článku řetězce – vstupy a.
VYSOKÁ ŠKOLA FINANČNÍ A SPRÁVNÍ o.p.s. CONTROLLING Ing. Jan Cedl AŘ KONTAKT s.r.o.
INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ JAKO ODEZVA NA KVALITATIVNÍ POŽADAVKY PRŮMYSLU doc. Ing. Josef NOVÁK, CSc. VŠB-TU Ostrava.
METODY STŘEDNĚDOBÉHO PROGNÓZOVÁNÍ SURO jaro 2010.
Personální plán pro podnikatelský plán
Inovační procesy Modely inovací – v RR ® 2004 – přednáška č. 3.
BSC 1992 Robert S. Kaplan a David P. Norton článek navrhující měření výkonnosti organizací – BSC – Vyrovnaný přehled výsledků kniha The Balanced.
Ekonomika malých a středních podniků Přednáška č. 10: Personální řízení v MSP.
Základy marketingu třetí přednáška Ing. Nina Kudláčková, Ph.D.
Téma 13: Finanční plánování
Model struktury strategického managementu
Kariéra Předmět:Ekonomická praxe Ročník: 2. nástavbového studia - Podnikání Autor: Ing. Alexandra Herbriková Anotace: Materiál seznamuje žáky se základními.
SOFTWARE Operační systémy.
Analýza manažerských dovedností ve vybraném podniku
Základní pojmy v automatizační technice
PROJEKT: Hodnocení průmyslových rizik
Projektování Projekt = plán, záměr, úmysl
Vzdělávaní a stanovení cílů ÚOS
Principy inovace.
FOTO Petr BENEŠ PS Smart life
Management a řízení hotelu
Vzdělávaní a stanovení cílů ÚOS
OnLine Analytical Processing ESF MU 2005 J.Skorkovský
Transkript prezentace:

TECHNOLOGY FORECAST Co je Technology Forecast? Technology Forecast zahrnuje ”veškeré úsilí při projektování technologických schopností, předvídání vynálezů a šíření technologických inovací”. Technologické prognózy vlastně zahrnují čtyři prvky:  čas předpovědi nebo budoucí datum, kdy se prognóza provede,  prognózovaná technologie,  charakteristika technologie nebo funkční možnost technologie,  vyhodnocení pravděpodobnosti.

TECHNOLOGY FORECAST Kde se Technology Forecast používá Technology Forecast může být použit ve všech typech výrobních nebo servisních firem. Důležitější je u společností, kde hrají technologické změny kritickou úlohu.

TECHNOLOGY FORECAST Techniky pro Technology Forecast  Průzkumné techniky Termín průzkumný zde představuje techniky založené na ”prodloužení” minulosti přes přítomnost do budoucnosti. Vychází z dynamiky vývoje, která nás převedla do dnešní pozice a jejíž mechanizmus umožňuje ”hledět vpřed”.  Normativní techniky Normativní přístup vychází z budoucna. Expertní očekávání je promítnuto do budoucna stanovením budoucího požadovaného nebo možného stavu, který je dosažitelný uskutečněním konkrétního úkolu, uspokojením potřeb nebo stavem technologického vývoje. Následně je třeba zpětně zjistit kroky, které jsou nezbytné pro dosažení tohoto koncového stavu a stanovení pravděpodobnosti jeho dosažení.

TECHNOLOGY FORECAST Jak se Technology Forecast používá