CHOV DRŮBEŽE Velkochovy Malochovy.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PLAYBOY Kalendar 2007.
Advertisements

Měření úhlů Stupňová míra (devadesátinná, nonagesimální) je zavedena tak, že pravý úhel je rozdělen na 90 dílů, které se nazývají (úhlové) stupně, značí.
Plemena ovcí.
Shrnutí výhod při použití plukotraku 1.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
CNC obrábění a tvarové hranění na stroji Homag BAZ 222
Téma: SČÍTÁNÍ A ODČÍTÁNÍ CELÝCH ČÍSEL 4 Vytvořila: Mgr. Martina Bašová VY_32_Inovace/1_028.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Nauka o podniku Seminář 6..
1. cvičení úrokování.
Rozhodovací matice.
Žena a sport Mgr. Lukáš Cipryan.
*Zdroj: Průzkum spotřebitelů Komise EU, ukazatel GfK. Ekonomická očekávání v Evropě Březen.
Převody jednotek délky objemu hmotnosti času
F. Šišák1, H. Havlíčková1, M. Pospíšilová2, R. Karpíšková2
Jak v praxi využít analýzu bodu zvratu?
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Násobíme . 4 = = . 4 = = . 4 = = . 2 = 9 .
SPORTOVNÍ HALA KOJETÍN
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_62_INOVACE_A1 – 31.
Kdo chce být milionářem ?
Výzkumy volebních preferencí za ČR a kraje od
Téma: SČÍTÁNÍ A ODČÍTÁNÍ CELÝCH ČÍSEL 2
Násobení a dělení čísel 10, 100 a jejich násobků
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: IV/2 Inovace a zkvalitnění.
Vizualizace projektu větrného parku Stříbro porovnání variant 13 VTE a menšího parku.
Nejmenší společný násobek
ČLOVĚK A JEHO SVĚT 2. Ročník - hodiny, minuty Jana Štadlerová ŽŠ Věšín.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
OBRAT STÁDA Uzavřený: všechna zvířata se vrací a chovají v jednom chovu Otevřený: - nákup pro obnovu -různé modifikace podle kategorie,specializace,koncentrace.
velikonočních perníčků
VY_32_INOVACE_ 14_ sčítání a odčítání do 100 (SADA ČÍSLO 5)
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Produkce mléka komplexní užitková vlastnost samic savců
Kategorie prasat, obrat stáda
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Mapa zájmu - plány.
V rámci všech serverů společnosti Aliaweb, spol. s r.o. oslovíte přes uživatelů Kurzy.cz finanční portál pro laiky i odborníky, tj. investice a.
Letokruhy Projekt žáků Střední lesnické školy a střední odborné školy sociální ve Šluknově.
Deterministické modely zásob Model s optimální velikostí objednávky
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Technika krmení drůbeže

Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. Předpověď počasí na
Nejmenší společný násobek
ProcvičujemenásobilkuProcvičujemenásobilku Klikni na libovolné číslo, objeví se.
52_INOVACE_ZBO2_1364HO Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti.
Násobení a dělení čísel (10,100, 1000)
Zásady pozorování a vyjednávání Soustředění – zaznamenat (podívat se) – udržet (zobrazit) v povědomí – představit si – (opakovat, pokud se nezdaří /doma/)
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
PRODUKCE MASA Maso jako potravina – rozhodující podíl kryt masem hospodářských zvířat Spotřeba masa a konzumace- dle regionálních a náboženských vlivů.
Žena a sport.
Chov zvířat a ekonomika Transformační změny Současný stav.
Název materiálu: OPAKOVÁNÍ 1.POLOLETÍ - OTÁZKY
Chov prasat.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Kurzy.cz finanční portál pro laiky i odborníky, tj. investice a osobní finance pro každého cílová skupina 56% mužů, 44% ženy 25% ve věku let, 24%
Přednost početních operací
Slovní úlohy řešené soustavou rovnic
* Procenta kolem nás Matematika – 7. ročník *
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_II.A.10 Název pro školu:
Střední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektu
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Zdeněk Pilka Název šablonyIII/2.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Zdeněk Pilka Název šablonyIII/2.
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
I. Z á k l a d n í š k o l a Z r u č n a d S á z a v o u
Vejce Vejce – pouze slepičí
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Transkript prezentace:

CHOV DRŮBEŽE Velkochovy Malochovy

Produkty chovu drůbeže Vejce – produkce cca 300 ks na slepici spotřeba asi 300 ks na osobu s tendencí poklesu Maso – spotřeba 23,9 kg na osobu (z 13,6 kg r.1999). Ostatní produkty – peří, kůže aj.

Drůbež hrabavá – slepice, krůty křepelky vodní – kachny, husy běžci - pštrosi

Chov slepic Hlavní produkty : vejce, maso - převážná část produkce ve specializovaných velkokapacitních závodech bez vazby na půdu - malá část produkce samozásobitelská produkce a ekologické chovy Chov užitkových hybridů : typ nosný typ masný Volba typu, užitkového směru – dle technologie chovu technologické šlechtění – nezaměňovat typy! Bělovaječní hybridi – Shawer z Leghornky bílé – 300 vajec za 11.měs Hnědovaječní hybridi – Hissex hnědý, ISA Brown, Moravia

Technika chovu Jednodenní kuřata – nákup z líhně - sexace - přeprava během prvního dne života do odchovu ODCHOV KUŘIC Doba - 16 – 19 týdnů - kvalita odchovu rozhoduje o výkonu ve snášce! Technika odchovu - dle hybrida-dodržet firemní reglement -výživa a krmení -mikroklima (teplota, vlhkost, světlo, větrání) Klasický odchov: -kvočnou + 12 – 18 kuřat po 4-7 týdnů Umělý odchov: v odchovně Teplota- Světelný režim (délka svitu, intenzita)

3. Výživa – do 6.týdne věku ad libitum, dále 5x denně 15 min použít kompletní směsi K1 a K2, vápník, vit. B Technologie odchovu => Technologie chovu Odchov v hale – 16 ks na 1 m2 Odchov v kleci – 2 – 3 etáže kapacita až 40 ks/m2 DODRŽET TECHNOLOGII ! – kontrola vážením cca 1%

CHOV NOSNIC Do snáškového prostoru 2 týdny před snáškou teplota 13 – 18°C světlo 14 – 17 hod výživa – krmné směsi spotřeba 95 –120 g, (produkce 170 – 180 g trusu) Klecové chovy – mají maximální ekonomiku Halové chovy – na hluboké podestýlce Snáška - produkce možná až 10 let, ale využívá se max. 1rok - cyklus snášky je 11 měs. (max.16) - přestávka snášky pelicháním – 1x ročně podzim Nežádoucí jevy : - kanibalismus - požírání vajec - kvokavost

Masný typ – hybridní materiál ROSS Hmotnost kohoutů :5 – 6 kg, slepic : 3,5 kg Snáška 150 – 170 vajec Dospělost 24 – 26 týdnů Nákup jednodenních kuřat – výkrm 6 – 10 týdnů Ekonomika výkrmu : krmení = 70 % nákladů úhyn do 5% V současnosti: doba výkrmu 42-49 dnů do hmotnosti 1,8-2 kg spotřeba krmné směsi 2,2 – 2,4 kg / 1kg přír. Technologie výkrmu : v hale na podestýlce max. 42 kg/m2 teplo, světlo (min.4 hod tma - krmení BR1, BR2,BR3 Výkrm dle pohlaví

Chov krůt Lehčí v 12. – 16. týdnu – 4 –5 kg ž.h. při spotřebě 2,5-3 kg směsi Těžší v 20 – 24. týdnu – 15 – 18 kg ž.h.při spotřebě do 3 kg směsi Odchov je velmi náročný – teplota výživa směsi KR 1, KR2 Výkrm velmi intenzívní na podestýlce – oddělit pohlaví! Vodní drůbež = omezený význam PŠTROSI – afričtí a australští emu cena : 3M kuře - 10 000kč dospělý - 20 000kč Snáška 25 – 30 vajec == cca 20 kuřat Náklady – 2500 kč/ks

CHOV PŠTROSŮ

PŠTROSI – afričtí a australští emu cena : 3M kuře - 10 000kč dospělý - 20 000kč - ve 14 měs. Hmotnost cca 135 kg Snáška 25 – 30 vajec == cca 20 kuřat Náklady – 2500 kč/ks ZÁKLADNÍ PRODUKTY: Maso – dietetické,nízký obsah cholesterolu, obsah tuku pouze 0,15% - maso tmavé, jemné s výraznou chutí - jat.opracovaný trup činí 55 kg Kůže - jemná, pevná, charakteristická struktura, odolná, vodoodpudivá, srv. S krokodýlí, sloní - ve 14 měs cca 1,5 – 2 m2 Peří – získáno střiží, škubáním ve 14 měs. Vejce – neoplozená se vaří 60-90 min = pro 12 lidí

Ceny produktů z pštrosa Půlka (cca 25 kg) - 185 kč/kg Zadní čtvrť (16 kg) - 270 kč/kg Steak - 360 kč/kg Guláš - 240 kč/kg Peří –samostatné pero - 20 – 200kč/kus Vejce konzumní - 400 kč/ks Kraslice - 600 – 1500 kč/ks Kůže nevyčiněná - 25 kč/1dm2 Kůže vyčiněná - 45 kč/1 dm2