Velkoobchodní operace

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Logistika v silniční dopravě
Advertisements

Logistické náklady Ivan Gros
Optimalizace stavu zásob
Kompletace Ivan Gros
Jednatel Cargologix, s.r.o.
VELKOOBCHODNÍ NÁKUP A PRODEJ
VYŘIZOVÁNÍ OBJEDNÁVEK
CW – 13 LOGISTIKA Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně © Ing. Václav Rada, CSc. 22. PŘEDNÁŠKA Logistika a jakost.
ŘÍZENÍ ZÁSOB.
Prezentace informačního systému pro malé a střední pekárny
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Organizace a řízení nákupu materiálu Vypracoval : Ing. Marcela Zlatníková Projekt Anglicky v odborných.
LOGISTICKÝ INFORMAČNÍ SYSTÉM
SYSTÉMY ŘÍZENÍ ZÁSOB Jana Burešová Kateřina Cimická
Velkoobchodní síť prostorově uspořádaný soubor obchodně provozních jednotek – velkoobchodních skladů. významný článek v logistickém procesu fyzického a.
Tato prezentace byla vytvořena
Velkoobchodní nákup VELKOOBCHODNÍK - VÝROBCE
MALOOBCHOD - VYMEZENÍ SPECIFICKÉ FUNKCE MALOOBCHODU:
Technologie pro skladování tyčového materiálu Dynamické skladování
Velkoobchodní sklady se spotřebním zbožím
Identifikace sortimentu spotřebního zboží ve velkoobchodě
VNITŘNÍ OBCHOD ČÁST 2 VELKOOBCHOD.
Téma: Svět práce a financí Vypracoval: Ing. Milan Havlas
EKONOMIKA ZÁSOBOVÁNÍ Ing. Hana Kročová
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Nákup materiálu.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
zpracovaný v rámci projektu
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Odbyt Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Doklady.
Zdroj: KOVANICOVÁ, D. Abeceda účetních znalostí pro každého.
Vyřizování objednávek – objednávkový cyklus, formy objednávek
Střední průmyslová škola, Mladá Boleslav, Havlíčkova 456
26. uživatelská konference 28. – 29. května 2015, Deštné v Orlických horách PRODEJ - SKLADY - VÝROBA V ORSOFT OPEN 2015 Šárka Vaňková.
VELKOOBCHOD KAPITOLA 6 Obchodní činnosti - Kapitola 6 Pavlíčková.
EVIDENCE ZÁSOB.
Zpracoval Ing. Jan Weiser Velkoobchod. Osnova výkladu Význam, funkce a úkoly velkoobchodu. Rozd ě lení velkoobchodních sklad ů podle vybraných hledisek.
Logistika. Osnova výkladu  Čím se logistika zabývá?  Co logistika řeší?  Organizace skladového hospodářství  Řízení zásob  Náklady na zásobování.
ZÁKLADNÍ POJMY VE SKLADOVÉM HOSPODÁŘSTVÍ
Ing. Veronika Dostálková MBA MAJETEK PODNIKU – OBĚŽNÝ MAJETEK Finanční gramotnost 3. ročník Září 2012.
BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI VE SKLADECH.
Majetek podniku. oběžný majetek – jednorázový, spotřebován, mění podobu (materiál) oběžný majetek – jednorázový, spotřebován, mění podobu (materiál) dlouhodobý.
Vzdělávací oblast: Ekonomické vzdělávání Tematická oblast: Ekonomika pro kuchaře Název vyučovací oblasti: Podnikové činnosti Ročník / obor studia: I. –
[ 1 ] MVDr. Vratislav Krupka © 2013 Státní ústav kontrolu léčiv.
Obchodní operece Ing. Jan Weiser. Osnova výkladu  Obchodní operace v prodejně  Nákup zboží  Příjem zboží  Skladování zboží  Příprava zboží k prodeji.
Distribuční logistika Zpracoval Ing. Jan Weiser. Obsah výkladu  Definice distribuční logistiky  Základní činnosti, které se realizují při distribuci.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Význam a funkce obchodu Zpracoval Ing. Jan Weiser.
DISTRIBUČNÍ LOGISTIKA  Z hlediska výrobního podniku představuje spojovací článek mezi výrobou a zákazníkem,  Zahrnuje veškeré skladové a dopravní pohyby.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Manipulace s materiálem, inovuje výuku použitím multimediálních.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
PŘEJÍMKA ZBOŽÍ PŘÍJEM ZBOŽÍ - zahrnuje tyto dvě hlavní operace: 1.odběr zboží od dodavatele 2.přejímku zboží - kontrolu množství a jakosti odebraného.
LOGISTIKA LOGISTIKA LOGISTIKA - vychází (z logis, ubytování) znamená původně přechodné ubytování a zásobování vojska - nauka, která se zabývá fyzickými.
Analýza materiálového toku ve společnosti Jihostroj, a.s.
Charakteristika a význam obchodního provozu, činitelé OP.
Informační systém pro správu a vyřizování objednávek
VY_32_INOVACE_Sikorová_ VO operace – skladování, expedice
Návrh logistiky skladového hospodářství ve vybraném podniku
VY_32_INOVACE_Sikorová_ Ostatní evidence
Autor: Ing. Sikorová Renata
VY_32_INOVACE_Sikorová_ Systém komplexní mechanizace
VY_32_INOVACE_Sikorová_ VO členění podle forem činnosti
Prodej - sklady - Výroba v orsoft open 2015
Velkoobchod Autor: Ing. Sikorová Renata VY_32_INOVACE_Sikorová_
Ekonomika podniku STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Autor: Ing. Sikorová Renata
Vnitřní úprava a prostorové členění prodejny
Stručné poznámky k opakování PIS1 - PIS2-druhá část
Transkript prezentace:

Velkoobchodní operace MANIPULAČNÍ ČINNOSTI: příjmové odběr zboží na rampě odběr zboží v prostoru příjmu-hrubý příjem skladovací vytvoření skladovacích jednotek /polí/ uložení v prostoru skladového pole expediční vyskladnění /vychystávání/ ze skladového pole kontrola dodávek zboží rozvozní činnosti převzetí vratných finančně účtovaných obalů

Technologie ve velkoobchodních skladech OVLIVŇUJÍCÍ FAKTORY sortiment zboží a jeho struktura systém nákupu zboží z výroby objem zásob příjem zboží struktura odběratelské klientely expedice zboží propočet celkového ročního výkonu skladu volba systému kompletace objednávek/dodávek volba technologie skladování posouzení návazných infrastrukturních podmínek posouzení stupně mechanizace/automatizace skladových operací

Příjem zboží ve velkoobchodě hrubá přejímka - porovnání dodacího listu s počtem obalových jednotek čistá přejímka – kvantitativní a kvalitativní posouzení zboží

Skladování zboží ve velkoobchodě RUČNÍ SKLADOVÁNÍ ZBOŽÍ BLOKOVÉ SKLADOVÁNÍ ZBOŽÍ naskladňování na paletách do sloupců a řad-bloků vyšší využití prostoru a plochy skladu ukládání palet se zbožím (manipulačních jednotek) do stohů ukládání palet do průjezdných blokových regálů ukládání palet do samospádového blokového regálu - válečkové tratě ukládání palet do blokového regálu s poháněnými válečkovými nebo řetězovými tratěmi

Skladování zboží ve velkoobchodě ŘADOVÉ SKLADOVÁNÍ ZBOŽÍ řadové regály obsluhované vysokozdvižnými vozíky řadové regály obsluhované regálovými zakladači umožňují aplikaci automatizovaného systému skladování

Kompletační operace ve velkoobchodě přijetí a zpracování objednávek od odběratelů vyskladňování zboží z místa uložení ve skladovém poli až po expedici vychystávání zboží z místa uložení do kompletační zóny a vytváření komisek kontrola komisek podle objednávek, zabezpečení objednávek VLIVY šíře a hloubka skladovaného sortimentu počet odběratelů rychlost a kvalita zpracování objednávek technologické podmínky velkoobchodního skladu kvalita velkoobchodního nákupu, péče o zásoby organizace provozu a práce rychlost a kvalita zpracování dodacích listů a faktur

Vychystávání zboží ze skladového pole INDIVIDUÁLNÍ VYCHYSTÁVÁNÍ pro každou komisku provádí se ve skladové zóně není zapotřebí kompletační zóna HROMADNÉ VYCHYSTÁVÁNÍ hromadný odběr zboží a rozdělování jednoho druhu zboží na všechny zákazníky Reglety – „sdružování komisek“ – skladový příkaz

Vychystávání zboží ze skladového pole REGLETY tvoří se konkrétně na to zboží, které bylo napříjmováno – z čistého příjmu zboží se skládají na palety označené číslem provozovny – odběratele, filiálky podpis skladníka, kontrolní číslo provozovny  číslo provozovny zajištění kontroly přiděleného zboží identifikace zodpovědné osoby za vychystávání zboží

Vychystávání zboží ze skladového pole KOMISKY tvoří se až po posledním příjmu zboží na daný závozový den příprava palet probíhá opačným způsobem než u reglet jednotlivé druhy zboží jsou řazeny z regálů na paletu pro kontrolu zapisují do komisky skutečný počet vychystaného zboží 1,6 m

Vyrovnávací (rezervní) místa v provozu velkoobchodních skladů nutnost odstranit v provozu velkoobchodního skladu výkyvy v rytmu dodávek z výroby/dovozu vytváří se na několika místech velkoobchodního skladu v příjmu pro zvládnutí převzetí zboží mezi příjmem zboží a začátkem skladového pole mezi skladovým polem a kompletační zónou mezi kompletační a expediční zónou v rámci nebo blízko prostoru příjmu ev. i mimo provozní sklad v rámci kompletační zóny

TESTÍK Jak se liší komisionář a obchodní zástupce ve velkoobchodě? Jaký je hlavní důvod existence komoditních burz? Jak se člení jakost na komoditních burzách? Uveďte alespoň jeden problém komoditních burz! Jak se liší od sebe komoditní burza od komoditní aukce? K čemu slouží Státní zemědělský intervenční fond? Definujte nákupní centrály? Jaké jsou tendence nákupních centrál? Charakterizujte velkoobchodní prodej. Max.počet bodů: 9 Min.počet bodů: 0 9-7 připisujete si dnes 2 bonusové body k zápočtu!!! 6-0 je nutné dávat i na přednáškách lepší pozor! Vyplatí se to….!!!