Kopaná - pravidla hrací plocha má tvar obdélníku, délka hřiště je 90 – 120 m, šířka je 45 – 90 m hrací plocha je vyznačena bílými čarami, středová čára.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní pohybový systém
Advertisements

8. Signály následků hry – jak se bude pokračovat
Pravidla fotbalu-OFSAJD
Fotbal Fotbal (z anglického football, foot=noha, ball=míč), též kopaná, je kolektivní míčová hra, která je nejpopulárnějším kolektivním sportem na světě.
Pravidla fotbalu.
Tato prezentace byla vytvořena
Beach rugby
Správně vstřelená branka pokud skórující družstvo nespáchalo přestupek míček přešel celým objemem brankovou čáru zepředu útočící tým: hokejkou nebo neúmyslně.
Hry třetího tisíciletí
Pravidla hry - přípravka
Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2012
Pravidla ledního hokeje Změny 2010 ukládání trestů, návraty hráčů z TL.
ÚMYSLNÁ HRA RUKOU Pravidlo 12
Markéta Jelínková Zš Spořilov 2012
PLÁŽOVÝ VOLEJBAL.
Přehazovaná je míčová hra, která nahrazuje klasický volejbal a současně je k němu vhodnou průpravou. PRAVIDLA HRY ZŠ HORŠOVSKÝ TÝN 1.CÍL HRY: - účelem.
Zastavení času / time out vhazování rozehrání volný úder výhoda trestné střílení odložené vyloučení / odložené TS vyloučení na trestnou / osobní trest.
R2R2 R1R1 Základní pohybový systém nejkratší cestou, pokud je to možné, pokračovat přímo za branku nebát se být více v hřišti SPRÁVNĚ Schéma.
BASKETBAL.
STREETBALL.
Digitalizace výuky Příjemce
Kopaná – průběh hry hry se účastní dva týmy po 11 hráčích na hřišti obdélníkového tvaru na jehož kratších stranách jsou branky hru řídí hlavní rozhodčí,
Fotbal.
Je kolektivní halový sport…
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.

Ultimate Frisbee „létat je tak snadné“.
Pravidla hry Základní informace  Hřiště je lepší oplocené, s jasným vyznačením půlící čáry  Počet hráčů: 2, 4, maximálně 6  Typ hřiště: malé - např.:
Moje první Prezentace!!.
Volejbal.
Pravidla „Upravená verze“ (Zpracováno pro použití v soutěžích řízených PVS)
Fotbal pro 2 Nová hra na trhu 2013 Přenosná zábava Pro všechny věkové kategorie Vynikající reklama.
 Hokejové hřiště je z ledu  Hřiště má na šířku 26-30m a na délku má m  Ke hře je zapotřebí hlavně puk který má  průměr: 7,62cm tloušťku: 2,54cm.
Fotbal.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
HrušCup 2008 – pravidla kubb. Hrací pole je obdélníkového tvaru o rozměrech 5 x 8m. Na kratších stranách hřiště jsou umístěny špalky (vojáci, kubbs),
HÁZENÁ.
SOFTBALL 1.
CURLING.
Basketbalová pravidla
PRAVIDLA VOLEJBALU pro malé sportovce
VOLEJBAL 1.
Házená Kateřina Horáková.
Pravidla volejbalu, rozhodčí
Filozofie změn  reakce na rychlý vývoj hry;  důraz na plynulost hry;  utkání mají být co nejzábavnější, bezpečná, férová a pochopitelná hráči, trenéry,
REUVEN VIROVNIK, přeložil Mgr. Robert Vyklický
Basketbalová pravidla
Pravidla volejbalu, rozhodčí
Fotbal Doc. PaedDr. Jan Štumbauer, CSc. Projekt: Cizí jazyky v kinantropologii, reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/
Základní změny a novinky v Pravidlech fotbalu 2016 platných od FIFA a FAČR Školení klubů profesionálních soutěží REVIZE PRAVIDEL FOTBALU.
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Roman Havlíček Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova 1.1 INDIACA.
Výklad pravidel PhDr. Vladimír Süss, Ph.D. Univerzita Karlova v Praze Fakulta tělesné výchovy a sportu Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
Indiaca Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Netradiční sportovní hry Téma: Indiaca - pravidla Jméno autora: Mgr. Tomáš Vacek Vytvořeno.
Interpretace basketbalového učiva pro jednotlivé lekce Pátá lekce – utkání, praktická aplikace pravidel (rozhodování) (90 minut – teorie, praxe) Tento.
Část 3 – ROZHODČÍ A JEJICH POVINNOSTI. 300 – Určení rozhodčích rozhodčí na hřišti – systém dvou rozhodčích (oba stejné pravomoci) – systém tří rozhodčích.
Ročník: 3. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Sportovní hry Téma: Házená – průpravné hry Jméno autora: Mgr. Renata Kynzlová Vytvořeno dne:
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Interkros Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh:
Pravidla volejbalu, rozhodčí
Korfbal.
Turnaj o pohár Hejtmana Kraje Vysočina
Brännball Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh:
Ročník:  2. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh:
Turnaj o pohár Hejtmana kraje Vysočina
Basketbalová pravidla
TJ Sokol Vikýřovice.
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Faustball Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh:
Odbíjená – základní pravidla
TURNAJ O POHÁR PRIMÁTORA STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY
Transkript prezentace:

Kopaná - pravidla hrací plocha má tvar obdélníku, délka hřiště je 90 – 120 m, šířka je 45 – 90 m hrací plocha je vyznačena bílými čarami, středová čára rozděluje hřiště na 2 poloviny přesně na středu hřiště je středový bod a kolem něj středový kruh o poloměru 9,15 m na každé polovině hřiště jsou u příslušné branky vyznačena pokutová území a menší branková území

Schéma fotbalového hřiště zdroj: Wikipedie

Kopaná – pravidla II. uprostřed brankové čáry na každé straně hřiště jsou umístěny branky, které musí být bílé vnitřní rozměry branek musí být 7,32 x 2,44 m na brance je upevněna síť tak, aby nemohl projít míč skrz síť je vypnuta dozadu tak, aby neomezovala pohyb brankáře

Kopaná – pravidla III. do utkání nastupuje 11 hráčů, ke hře pak může být připraveno až 6 náhradníků náhradník střídá hráče v přerušené hře, jednou vystřídaný hráč už nesmí znovu do téhož utkání nastoupit pokud v průběhu hry klesne počet hráčů z libovolných důvodů (zranění, vyloučení) v jednom družstvu pod sedm, je utkání předčasně ukončeno

Kopaná – pravidla IV. hráči jsou povinni mít následující výstroj: - dres nebo tričko (pro všech 10 hráčů v poli) - trenýrky - štulpny, které zakrývají holenní chrániče - chrániče holení - kopačky – mají různě upravené podrážky podle povrchu hřiště - brankářský dres u brankáře (barevně odlišný od všech ostatních dresů na hřišti)

Kopaná – pravidla V. za každý přestupek je mužstvo potrestáno volným přímým kopem za přestupek ve vlastním pokutovém území je mužstvo potrestáno pokutovým kopem (kope se ze vzdálenosti 11 m od branky) osobní tresty hráčů mohou být potrestány žlutou kartou za úmyslnou ruku nebo ostrý faul či nesportovní chování; červenou kartou se trestá zvlášť nebezpečná hra či nesportovní chování