Informatika WORD klávesové zkraty. Základní pojmy Formátování znamená, že měním vzhled textu, odstavce nebo dokumentu podle vlastního uvážení. Neformátovaný.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Olomouc, únor 2012.
Advertisements

VY_32_INOVACE_54_MS_Word_ III. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
Styly, záhlaví a zápatí, oddíly
MS WORD II. ZÁKLADNÍ FORMÁTOVÁNÍ TEXTU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu.
Možnosti programu MS Word. Úpravy textu Úprava textu a odstavců.
TVORBA WEBOVÝCH STRÁNEK
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_133_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Objekty mohou být vytvořeny buď pomocí prostředků Wordu nebo je můžeme vytvořit na jiném místě a do dokumentu Wordu vložit. Všechny objekty se vloží na.
Písmo.
Školení autorů distančních opor Inovace kombinovaného studia.
IT začátečníci - Word Modul 3.
Maturitní otázka č. 12 Kristýna Kaňovská 4. A.
14. Textový editor ( VKLÁDÁNÍ dalších objektů do textu…)
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 4.0 (Text)
Téma: CorelDRAW - Textové objekty - 7. díl
Word Textový editor.
Základy ovládání operačního systému III
MICROSOFT EXCEL 2..
Textový procesor (MS Word)
 Microsoft Word  Je textový procesor od firmy Microsoft, který je součástí kancelářského balíku Microsoft Office.
Textový editor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
Je to program (aplikace), který slouží k úpravám prostého textu.  Na rozdíl od textových procesorů, se kterými se často pletou, postrádají textové editory.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
HTML, XHTML a CSS Základy jazyků značek.
MICROSOFT WORD 1. část Informatika – 6. ročník
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Práce s textem v objektech prezentace Vypracoval : Ing. Jiří Durďák Projekt Anglicky v odborných předmětech,
Formátováním textu se rozumí změna jeho vlastností jako velikost, barva, typ, podtržení atd. Pokud chceme změnit některou z vlastností již napsaného textu,
Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz
6.1 Microsoft Word 1 Kde MS Word v PC najdeme: Ikona, logo 2. 1.
Anotace Žák dokáže formátovat text v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže naformátovat text a nastavit různé formáty.
Gymnázium, Žamberk, Nádražní 48 Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ Inovace ve vzdělávání na naší škole Název: Základy práce v textovém editoru Autor: Jaroslav.
Textový procesor (MS Word)
MATURITNÍ OKRUH Č. 12 TEXTOVÝ EDITOR
Brána k poznání Dokončení první fáze – základní značky HTML.
Formátováním odstavce se rozumí změna jeho vlastností jako velikost, barva, typ, podtržení atd. Pokud chceme změnit některou z vlastností již napsaného.
Textový editor MICROSOFT WORD.
Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník: 6. Datum.
POWER POINT 2 Vzhled prezentace - formátování
Textový procesor (MS Word) Ing. Jan Roubíček. Práce s dokumenty VY_32_INOVACE_10_2_02_AP.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_10.
Textový editor.
Cvičení 2 - Řešení příkladu
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 kopírování a vkládání
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 Lokální úpravy Autor: Mgr. Aleš Kozák.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
ODSTAVEC Ing. Petr Hanáček MS OFFICE - WORD
VYTVÁŘENÍ e-LEARNINGOVÝCH MATERIÁLŮ Přednáší Mgr. Jaromír Kozel
Formátování dokumentu
Základní práce s textem (19). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Kopírování textu, formátování odstavce. Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_ INOVACE_18-03 Název školy Střední průmyslová škola.
TEXTOVÝ EDITOR Karin Tylšerová. Textový editor je software, kterým je možné editovat prostý text. Neobsahuje žádné informace o formátování, jako je použití.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_10_16_word.
Textový Editor.
WORDPAD Textový dokument.
Textový editor Lada Juráňová.
VY_32_INOVACE_7_7_MS Excel-grafická úprava buňky
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Pro rychlý způsob formátování textů a následné vytváření obsahu
Co se všechno naučíme??? Práce s textem Ctrl C Ctrl X Ctrl V
EU peníze školám Základní škola , Znojmo, Mládeže
MS WORD 2010 – úvod do programu
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Dolní Benešov, příspěvková organizace
FORMÁTOVÁNÍ DOKUMENTU
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
ZNALOST IKON VE WORDu Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz
Úprava rozsáhlého dokumentu
Transkript prezentace:

Informatika WORD klávesové zkraty

Základní pojmy Formátování znamená, že měním vzhled textu, odstavce nebo dokumentu podle vlastního uvážení. Neformátovaný text je takový, který neobsahuje žádné úpravy, jako například tučné písmo, barevné písmo, odrážky, zarovnání do bloku a podobně. Formátovaný text Neormátovaný text

Často používané funkce Vložení neformátovaného textu “Úpravy“ – “Vložit jinak“ – „Neformátovaný text“ Vložení cizích znaků a symbolů “Vložit“ – “Symbol“ Vkládání vzorců “Vložit“ – “Objekt” – “Editor rovnic“

Formátování textu Tučné písmo (bold)CTRL+B Podtržené písmo (underline)CTRL+U Šikmé písmo, kurzíva (italic)CTRL+ I Změnit formátování znakůCTRL+D Změnit písmo na velké, maléSHIFT+F3

Formátování odstavců Označit, vybrat vše (all)CTRL+A Vyjmout (vystřihnout)(cut)CTRL+X Kopírovat (copy)CTRL+C Vložit (paste) CTRL+V Zarovnat text vpravo (right)CTRL+R Zarovnat text vlevo (left)CTRL+L Zarovnat text na středCTRL+E Zarovnat text do blokuCTRL+J

Práce s dokumentem Vytvořit nový dokument (new)CTRL+N Otevřít dokument (open)CTRL+O Uložit dokument (save)CTRL+S Uložit jako (save as) F12 Tisknout dokument (print)CTRL+P Ukončit WordALT+F4 Zavřít dokumentCTRL+W

Konec prezentace Děkujeme za pozornost.