Partnerství m ě st Brno a Rennes. Partnerství m ě st Brno a Rennes : od r. 1965 Prvotní motivace: „napravit Mnichov“ V letech 1990 – 2000 d ů raz kladen.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MLÁDEŽ V AKCI Cíle programu  Podpora aktivního občanství mladých lidí  Rozvoj solidarity a tolerance mezi mladými lidmi  Posílení vzájemného.
Advertisements

MLÁDEŽ V EVROPĚ BERNARD  14 denní pracovní setkání středoškolských studentů z Finska, Německa, Ruska a České republiky podporující aktivity směřující.
 Úvodní slovo a formální nále ž itosti  Shrnutí výro č ní zprávy za rok 2011  Hospoda ř ení v roce 2011  Cíle a rozpo č et na rok 2012  P ř edstavení.
JAK NA DOTACE NA VYSOČINĚ? RVVZ Vysočina 23. –
Enterprise Europe Network ČR a Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR Úspěšná spolupráce.
Dobrovolnictví v Soběslavi Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci - jak na to?“ podpořeného finančními prostředky z.
Produkce odpadů 2002 – 2007 obce ORP Šumperk
Základní škola Krátká 676 v Klášterci nad Oh ř í ud ě luje DIPLOM Jan ě Zr ů stkové za 1. místo ve školním kole Olympiády z č eského jazyka Mgr. Jana Dimunová.
Dům dětí a mládeže Valašské Klobouky, okres Zlín.
A je nám dvacet let
Eva Jeníková, 3.A.  Valení balvanu  Strom spln ě ných p ř ání  Maturitní ples  Majáles  Poslední zvon ě ní  Školní akademie  Projektový.
Spolupráce obcí v DSO Lednicko-valtický areál
KINANTROPOLOGIE Sport Sciences doc. PhDr. Blahoslav KOMEŠTÍK, CSc:
Škola obnovy venkova Třanovice Spolek obnovy venkova Česká republika Moravskoslezský kraj Francie Morbihan.
M Ě S T O J A K O M Í S T O P R O Č L O V Ě K A TRIALOG – brněnský institut rozvoje občanské společnosti Unie výtvarných umělců Olomoucka Kulturní sdružení.
Začátek … Městská knihovna Sedlčany 1. červen 2001 – otevření knihovny v nových prostorách červen 2003 – první schůzka partnerů, narození Lukáška Potřeba.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
GUIDE ME! Projekt mezinárodní spolupráce. Anotace projektu  Moderní technologie pro podporu cestovního ruchu  Propagace cestovního ruchu  Výměna zkušeností.
GFPS-CZ Stipendiaten WS 2009/10 Paulina Bocheńska Zuzana Koutná Tim Zosel Organizace pro studentskou a kulturní vým ě nu ve st ř ední a východní Evrop.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Název projektu:Učení pro život Reg. číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo šablony:V/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí.
Dotační programy odboru umění, literatury a knihoven kulturní aktivity v oblasti profesionálního umění program státní podpory stálých profesionálních divadel,
Občanské sdružení Vznik před 10 lety registrací stanov u MV Cíl: a)Obnova, udržování a rozvíjení lidových tanců, písní a hudby b)Obnova, udržování a rozvíjení.
Ing. Jana Popelková Národní vzdělávací fond Kongres výchovného poradenství, Pardubice, 25.–26. dubna 2006 Informační zdroje v poradenství.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
S TIPENDIJNÍ PROGRAMY P D F MU. A SISTENTSKÉ ODBORNÉ ČINNOSTI NA KATEDRÁCH rozvoj odborných kompetencí studenta, které jsou součástí teoretického, ale.
Tématické stezky zaměřené na cestovní ruch Stezka řemesel v Livradois-Forez v oblasti Auvergne.
Spolupráce lokálních institucí Seminář Komunitní role veřejných knihoven ZLÍN
Spolupráce knihoven paměťových institucí PhDr. Zdeňka Friedlová IV. seminář knihoven paměťových institucí Zlínského kraje Státní okresní archiv Zlín -
Organizace mezinárodních vztahů města Rennes. 1. Dlouhá tradice mezinárodních vztah ů Od Exeteru v r po Jinan v r. 2002, celkem 13 partnerství Vedle.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Partnerství Moravská brána do Evropy Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Prezentace 13. května 2010 Vzdělávací.
Celorepublikové sdružení uživatel ů psychiatrické pé č e.
IVIG Praha, Odborná pomoc veřejných knihoven informačním a studijním centrům škol.
Obecně  Dělí se na objektivní a subjektivní  Objektivní – politické ekonomické demografické urbanizační ekologické Subjektivní –sociální skupina, znalost.
Hlavním cílem DZ je možnost aktivního zapojení d ě tí a mládeže do zlepšování života ve m ě st ě Litom ěř ice a okolí. Dalšími p ř ínosy jsou: ZZázemí.
Výzkum a vývoj a inovace v ČR Diskusní fórum k inovačnímu podnikání Brno, 3. října 2007.
M ĚSTSKÁ ČÁST P RAHA 21 M ĚSTSKÁ ČÁST P RAHA 21 Zavádění procesu místní Agendy 21 Strategie, otevřenost, spolupráce koordinátorka MA21 Iva Hájková
Kongresové dny Brno 2010 Asociace výchovných poradců / - založena v červnu 2005 jako Asociace školských poradců díky spolupráci s časopisem.
GRUNDTVIG VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Zuzana Kozáková/
lenové NSZM ČR: Členové Služby pro členy NSZM ČR  Semináře a školení pro koordinátory PZM a MA21 Boskovice, říjen 2004 Chrudim, červenec 2004.
„Ukážu ti svoje město – mladí lidé provádí svými městy mladé“ (Ich zeig´ Dir meine Stadt – Stadtf ührungen von jungen Menschen für junge Menschen)
Jak připravit town- twinningový projekt v rámci programu Evropa pro občany Gabriela Hermannová.
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Multilaterální setkání mládeže partnerských měst Jičín –
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Programový výbor MAS Hradecký venkov Nechanice, 10. června 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Projekt ERNIE Moravská zemská knihovna Mgr. Jan Lidmila.
ČESKO-FRANCOUZSKÉ MAGISTERSKÉ STUDIUM VEŘEJNÉ SPRÁVY - MASTER FRANCO-TCHEQUE D’ADMINISTRATION PUBLIQUE.
Spolupráce moravských krajů v oblasti cestovního ruchu Holešov 2011
Turistické informační centrum Poděbrady Nám. Jiřího 19, Poděbrady Tel.: V TURISTICKÉ SEZONĚ duben -
Vzdělávací seminář Asociace turistických informačních center ČR 22. září 2011, Poděbrady.
Ú ř ad vlády Č R Tereza Kunertová 2013 Evropský rok občanů.
Možnosti mládeže v zahraničí 6. listopadu 2008 Škola ekonomiky a cestovního ruchu Sdružení na podporu mezinárodního přátelství „Slunce“, o. s.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
XI. TURISTICKÉ FÓRUM POLABÍ 22. dubna 2011, Poděbrady.
Autor: Bc. Jana LehárováObor: Ekonomika a podnikání Datum: Ročník: IV. Předmět: Cestovní ruch Střední škola oděvní, služeb a ekonomiky Červený.
AKTION Česká republika – Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Eva Šimková Brno,
Prezentace Mikroregionu Plumlovsko 14.pracovní setkání zástupců mikroregionů Olomouckého kraje Plumlov
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Spolupráce organizací občanské společnosti na úrovni EU
Informace o úpravách webu
Aktuální informace o činnosti CCRJM
Partnerství pro Vysočinu & Vysočina 21
Dny nad Prahou výzva MMR, podprogram Podpora obnovy a rozvoje venkova
Co je program Mládež v akci?
„Cyril a Metoděj, autentický příběh naší země“
eTwinning – digitální technologie smysluplně a zábavně
Transkript prezentace:

Partnerství m ě st Brno a Rennes

Partnerství m ě st Brno a Rennes : od r Prvotní motivace: „napravit Mnichov“ V letech 1990 – 2000 d ů raz kladen na předávání znalostí v oblasti ř ízení města Dnes sledování dalších dopl ň kových cílů: – Rozvíjení vým ě n: mezi institucemi, školami a univerzitami, asociacemi pro mladé, sportovními kluby, ob č anskými sdru ž eními, kulturními spolky – Spolupráce v oblasti řízení města – Vzájemné propagování obou m ě st (kultura, turistika, hospodá ř ství…)

N ě kolik p ř íklad ů č innosti (1/2) V letech 1990 – 2000 každoroční programy spolupráce (někdy multilaterální): několik volených zastupitelů a odpovědných pracovníků města Brna bylo přijato na odborech městské správy v Rennes nebo v partnerských organizacích. V roce 1999 byl v Brně založen česko-francouzský diplom veřejné správy, který se v letech 2002/2003 přeměnil na magisterský studijní program spoluorganizovaný Univerzitami z Rennes a z Brna. Dvacet českých studentů absolvuje v Rennes každoročně stáž.

N ě kolik p ř íklad ů č innosti (2/2) Pravidelné školní výměny (např. s odbornou střední školou Jeana Jaurèse), partnerství čtvrtí, výměny mládeže (DDM/Malí debrujáři) Každoroční propagace Rennes a Bretaně v rámci veletrhu cestovního ruchu „Region Tour“ pořádaného v lednu v Brně a Dnů francouzské kultury „Bonjour Brno“ v dubnu. Seminář o předcházení vzniku odpadu v Brně v lednu 2007 (organizovaný společně s Metropolí Rennes, Vídní a Charleroi)

Po ř ádání akcí ur č ených široké ve ř ejnosti, jejich ž smyslem je zviditelnit se „Česká sezóna“ v roce 2002, v rámci které se odehrály č etné výměny: výstava „Morava v dob ě baroka“, koncerty Janá č kova kvarteta a Státní filharmonie Brno v Ope ř e a vystoupení v rámci programu Breta ň ského orchestru, atd. 40. výro č í partnerství m ě st Rennes-Brno v roce 2005: více než 50 Br ň an ů a obyvatel Rennes se zú č astnilo akcí pro širokou veřejnost: více ne ž 20 p ř edstavení, programů a setkání, (např. volnočasové aktivity pro školáky). Organizováno za podpory Town Twinningového programu.