+. 2 Od r. 1991 Od r. 1991 Sdružuje 795 registrovaných poskytovatelů sociálních služeb Sdružuje 795 registrovaných poskytovatelů sociálních služeb VŠECHNY.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Průzkum v azylových domech
Advertisements

Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Péče o pacienty s chronickým onemocněním. Dispenzarizace.
DOBROVOLNICTVÍ V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH
Spolupráce zemědělských subjektů při zakládání MAS
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
Asistivní technologie a asistivní život ATIS workshop , Praha Mgr. Filip Novotný Odbor sociálních služeb a sociální práce Ministerstvo práce.
HESLO NA WIFI KULTURAEVROPA. RE: FORMA, na které záleží aneb zaměstnávání osob s chronickým duševním onemocněním PARALELNÍ ŽIVOTY je název projektu, který.
VLIV RODINY A PROSTŘEDÍ NA STRAVOVACÍ ZVYKLOSTI DĚTÍ
Poskytování informací krajskými odbory ÚZIS ČR
Jak řešíme zaměstnávání OZP a náhradní plnění u nás Kateřina Grusová Kateřina Grusová Městský úřad Jilemnice Městský úřad Jilemnice.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
Metodická podpora úprav RVP ZV
Možnosti dobrovolnické služby ve zdravotnických zařízeních podle zákona č. 198/2002 Sb., o dobrovolnické službě Mgr. Radek Jiránek Ministerstvo vnitra.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Sociální služby poskytované ohroženým rodinám (na příkladu Slezské diakonie)
APPN, o.s. Agentura pro neslyšící. Agenda: 1) Kdo jsme 2) Jaký je náš cíl 3) Naše projekty.
Setkání pracovníků kontaktních míst pro podnikatele MPO, Praha Kontaktní místa Hospodářské komory České republiky.
Certifikace ISO 9001 v terénních službách z pohledu certifikované organizace Mgr. Lucie Brožková.
Aktuální rizika dobrovolnického programu v nemocnicích a význam metodických doporučení MUDr.Ivana Kořínková Garant a konzultant zdravotně sociálních dobrovolnických.
Prevence násilí na pracovištích 1. 2 šikana mobbing zastrašování urážky výhrůžky sexuální obtěžování rasové ponižování diskriminace fyzické napadení STRES.
Metodický a supervizní seminář k praxi III.
Dobrovolnictví v komunitě jako cesta k sociální soudržnosti Jiří Tošner Na Poříčí 1041/12, Praha 1 tel.:
PODPORA TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB ISD Noordenkwartier: 2 příklady z praxe Podpora v nezaměstnanosti a poskytování pomoci při oddlužování Poskytování služeb zaměstnavatelům.
Za dobrovolnickými příběhy na severní Moravu do Slezské diakonie.
Perspektivy dobrovolnictví při mimořádných událostech a krizových stavech Občanské sdružení ADRA Josef Koláček.
Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví v Moravskoslezském kraji
Alokační efektivita klíčových hráčů ve zdravotnictví Užitek pacienta Zdraví, uzdravení vnímané subjektivně Fyzická, psychická a sociální pohoda Zdraví,
Fakultní nemocnice Ostrava
Mgr. Štěpánka Vojtěchovská
Roadshow AHR ČR 12. října 2011 Parkhotel, Hluboká nad Vltavou Roman Vacho prokurista a výkonný ředitel 3 star activity hotels, s.r.o.
Dávky pomoci v hmotné nouzi. Předmět úpravy (§ 1) - Poskytování pomoci - Základní životní podmínky (biologické, psychické a sociální) (biologické, psychické.
Metodický a supervizní seminář k praxi III. 4. září 2012.
Regionální individuální projekt „Program aktivizace a podpory uchazečů a zájemců o zaměstnání se zdravotním omezením v Královéhradeckém kraji“
Multidisciplinární spolupráce ve zdravotnictví (MS)
1. Zkvalitnění služeb státních organizací pomocí strukturálních fondů příklad Technologické agentury ČR Marie Stehlíková vedoucí Projektové kanceláře.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
CENA UZS ČR ZA INOVACI V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH 2009 / 2010.
1 DÍLČÍ ANALÝZY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NA ÚZEMÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA LIBEREC LB plán s.r.o., Liberec JEDNÁNÍ ŘPS A KOMISE ZDRAVOTNÍ A SOCIÁLNÍ 19. května 2015.
Základní informace ke sledování nákladů na stravovací a úklidový provoz Pracovní schůzka s ekonomy neškolských PO –
Poradenství v sociálních službách. Sociální poradenství Základní Odborné.
Nové Zámky – poskytovatel sociálních služeb, příspěvková organizace.
Úřad práce ČR – Krajská pobočka v Ostravě Ing. Petra Prouzová.
INTERVENČNÍ CENTRUM Přínos Individuálního projektu „Zajištění vybraných sociálních služeb na území JmK“ pro službu INTERVENČNÍ CENTRUM Jana Levová Intervenční.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
„Zavedení systematické podpory procesu plánování sociálních služeb a péče sociálně potřebným na Středním Vsetínsku, Velkokarlovicku a Hornolidečsku“ Operační.
R OZDÍLNOST INTERVENCÍ SOCIÁLNÍHO PRACOVNÍKA PŘI N ETSTREETWORKU A PŘI I NTERNETOVÉM PORADENSTVÍ Centrum Anabell, z. s. Mgr. Klára Gelnarová.
Datové centrum sociálních služeb v Libereckém kraji Interaktivní softwarový program určený pro poskytovatele sociálních služeb, zadavatele a také pro.
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblastVzdělávání pro zdravý PředmětZdravověda Tematický.
FARNÍ CHARITA LITOMYŠL Sídlo: Bělidla 392, Litomyšl.
Nová témata v SCLLD Mgr. Jiří Hrubý MAS Bobrava, z.s.
Komplexní péče o pacienty na 1. interní klinice VFN a 1.LF UK v Praze Mgr. Markéta Čermáková nemocniční kaplanka.
Příležitosti a rizika profesní komory pro sociální pracovníky v sociálních službách Presentace pro seminář Výboru pro sociální politiku PČR Daniela.
Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb - konference MPSV Radka Soukupová Transformace a deinstitucionalizace prizmatem sociálních reforem.
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
SENIOR WORK Eva Smejkalová.
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
Oddělení domova se zvláštním režimem
Sociálně aktivizační služby pro osoby se zdravotním postižením a seniory
Týdenní stacionáře.
„Jsme rovnocenní partneři“
Právní pohled: marginální skupiny pacientů ve zdravotnictví
Společnost sociálních pracovníků ČR
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Co říkají sociální pracovníci o sociální práci. PhDr
KONEC LEVNÉ PRÁCE V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH!
POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ČR
Transkript prezentace:

+

2 Od r Od r Sdružuje 795 registrovaných poskytovatelů sociálních služeb Sdružuje 795 registrovaných poskytovatelů sociálních služeb VŠECHNY TYPY ORGANIZACÍ VŠECHNY TYPY ORGANIZACÍ Sdružuje přes 1820 registrovaných služeb Sdružuje přes 1820 registrovaných služeb (všechny typy) (všechny typy) Člen E.D.E, RAROSP, EASPD, UZS ČR Člen E.D.E, RAROSP, EASPD, UZS ČR Regionální členění, 14 krajských organizací Regionální členění, 14 krajských organizací 12 zaměstnanců 12 zaměstnanců

Sociální aspekt = doplnění řídkého sociálního kontaktu nebo jeho zprostředkování + otevření se nemocnice pozitivním vnějším vlivům.Sociální aspekt = doplnění řídkého sociálního kontaktu nebo jeho zprostředkování + otevření se nemocnice pozitivním vnějším vlivům. Psychický aspekt = aktivizace smyslů, zvýšení psychické pohody, znovunalezení životního smyslu, urychlení léčby (menší náklady na klienta).Psychický aspekt = aktivizace smyslů, zvýšení psychické pohody, znovunalezení životního smyslu, urychlení léčby (menší náklady na klienta). Fyzický aspekt = překonání tělesných handicapů, větší soběstačnost.Fyzický aspekt = překonání tělesných handicapů, větší soběstačnost.

+  Metodický pokyn k dobrovolnictví v sociálních službách  Diseminace příkladů dobré praxe, zkušeností, informací  Pozitivní medializace dobrovolnictví  Odborné diskuze s jasnými závěry

9 děkuji za pozornost