BROWNFIELDS vs. GREENFIELDS Dr. Ing. Vávra Přemysl, MBA

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Revitalizace brownfield jako inteligentní volba růstu v USA
Advertisements

Změny v podpoře pro období Ing. Marian Piecha, Ph.D., LLM | generální ředitel Brno, 8. října 2013.
CzechInvest Koncepce podpory investic
Zlatá střední cesta aneb Vyvážené investiční řešení
Majetkové narovnání Stručný přehled. Kontaktní údaje: tel.: , Jak je dnes financována naše církev? o Vlastní zdroje.
CzechInvest - Regionální kanceláře - představení produktů a služeb, aktuální dotační příležitosti Regionální kancelář pro Královéhradecký a Pardubický.
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA STRAKONICE (= IPRM)
D I G I T Á L N Í V Ý Z V Y ING. JAN ŠTĚPNIČKA PRAHA - 6. PROSINCE 2013 TRENDY VÝSTAVBY BEZDRÁTOVÝCH TELEKOMUNIKAČNÍCH SÍTÍ ARBOR, spol. s r.o.
Dopad daňových reforem na trh bydlení ing. Tomáš Prouza, MBA, ředitel péče o klienty a ombudsman Stavební fórum, Praha, 22. května 2007.
EKONOMICKÉ STUDIE A STRUKTURÁLNÍ FONDY EU Ing. Patrik Sieber KPE VŠE Praha
Centers Dating 2012 Moderátor: Pavlína Hajnová. Diskuze rezidenčních developerů Dušan Kunovský, Central Group Štěpán Havlas, Finep Martin Svoboda, JRD.
Financování nemovitostí
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic.
METODIKA VSTUPNÍHO HODNOCENÍ Základní přehled. Aktuální výzvy OPŽP Josef Pikálek Liberec.
Nástrahy veřejnoprávního projednávání a územního rozhodování Ing. Pavel Dražďák.
Strukturální fondy EU a ICT v polygrafických podnicích Pavel Karásek.
Teorie optimální velikosti města
Výpočet výše újmy nebo škody způsobené na lesích
Půda – složka životního prostředí
Vstup na zahraniční trhy při výrobě v domácí zemi
Pohodlí nade vše Využívejte všech služeb při investování Ing. Martin Viktora ředitel úseku podpory prodeje Investiční společnost.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu Podpora inovací ve firmách.
Podnikatelský záměr PoŠuK v.o.s. Radek Pospíšil & Kamil Šuška.
UK Regeneration Experience CzechInvest a jeho role v oblasti regenerace Brownfields Ing. Lenka Jarkovská Oddělení rozvoje trhu nemovitostí.
CEVTECH Soběslav Vítejte v Centru Ekologických a Vodárenských Technologií !
OPATŘENÍ EGAP NA PODPORU EXPORTU 3 OBSAH POSLÁNÍ, HLAVNÍ ÚKOLY A SMĚRY ČINNOSTI OPATŘENÍ KE ZLEPŠENÍ PODMÍNEK POJIŠTĚNÍ NOVÉ POJISTNÉ PRODUKTY.
Ekonomika podniku 2. část Školní rok 2005/2006 Vyučující: Ing. Simona Rosová.
Malý hospodářský dvůr Horšov Autor: Ing. Petr Libra
Statutární město Ostrava
Brownfield z pohledu českého práva 19. října 2006 Martin Mládek advokát PETERKA & PARTNERS v.o.s.
1 Zajištěné investice - jistota má svoji cenu Dámský investiční klub Petr Valenta ředitel odboru řízení produktů finančních trhů ČS.
Umísťování investic a podnikatelských záměrů URBIS INVEST 25. dubna 2012 Ing. Martin Kešner vedoucí Oddělení umístění projektů CzechInvest.
1 Cenová úroveň roku 2003, vývoj cen pro OZ 1. a 2. etapy otevírání trhu, problematika LDS – stručné shrnutí a úvod dalšího bloku Asociace Energetických.
SUBURBANIZACE.
Co jsme udělali pro zlepšení spolupráce s exportéry Ing. Karel Pleva, MBA.
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
Dlouhodobé financování podniku Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Teorie optimální velikosti města
ČEŠTÍ ZEMĚDĚLCI - OSTRŮVEK UPROSTŘED EU POHLEDEM BANKY 179. ŽF EGON ČIERNÝ - KOMERČNÍ BANKA, A.S.
Název projektu: Všechno v mém životě souvisí „MINIPODNIKY“ Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.00/ PODNIKÁNÍ Všechno v mém životě souvisí AC Education.
Podnikové finance Ing. Miroslav Sponer, Ph.D. - Základy financí.
Volný pohyb služeb a kapitálu Evropské soutěžní právo Michal Částek.
Struktura podnikatelského plánu
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
ČEZ Energetické služby, s.r.o.. 2 Proč s námi spolupracovat?  pomáháme Vám snižovat energetickou náročnost Vašeho provozu  Vy se soustředíte se na Vaši.
Základní kapitál Základní kapitál je peněžní vyjádření souhrnu peněžitých i nepeněžitých vkladů, které společníci společnosti poskytují.
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY DO ROKU 2020 VYHODNOCENÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A SOUSTAVU NATURA 2000.
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ Inovace v praxi Ing. Jiří Barták 30. září 2015, Plzeň.
Evaluační aktivity Olomouckého kraje ve vztahu k vyhodnocení ROP SM Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Databáze brownfieldů Olomouckého kraje Databáze podnikatelských nemovitostí Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje,
01  PF02-12 Podprogram na podporu obnovy venkova  PF03-12 Podprogram podpory předprojektové přípravy projektů regenerace brownfields ve ZK  PF04-12.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
Podnikatelský plán Vzor a struktura.
Finanční trh. Banka. Bankovní systém.. TRHY ZBOŽÍ A SLUŽEB PRODUKČNÍ JEDNOTKY (PODNIKY) DOMÁCNOSTI TRHY VÝROBNÍCH FAKTORŮ výrobní faktory tok výdajů za.
1 Podpora regenerace BROWNFIELDS v Moravskoslezském kraji Ing. Marian Piecha, Ph.D., LL.M Ředitel sekce strategie mezinárodní konkurenceschopnosti a investic.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
1 ČLFA  založena 1991 (ALS ČSFR, ALS ČR, ČLFA)  42 členů  cíle:  prosazuje prostředí vhodné pro rozvoj leasingu, úvěrů a factoringu  těžištěm je financování.
ČMZRB čtvrtstoletí podpory podnikání v ČR
Podnikatelská zóna Š t e r n b e r k
Veřejné finance Mgr. Oldřich Hájek.
Brownfields v Brně a okolí
Podpora trhu s nemovitostmi. Česká společnost certifikovaných odhadců majetku 25.listopad 2004 Zbyněk Smejkal.
IAS 2 ZÁSOBY.
IAS 2 ZÁSOBY.
AKVIZICE V ZEMĚDĚLSTVÍ
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů)
Expandujte s námi! Jak financovat s 0% úrokem?
Poskytování sociálních služeb a ekonomika církevních nestátních neziskových organizací Konference APSS Praha,
Transkript prezentace:

BROWNFIELDS vs. GREENFIELDS Dr. Ing. Vávra Přemysl, MBA

Představení AAAINDUSTRY.CZ AAAINDUSTRY.CZ akciová společnost je realitní a poradenská společnost se specializací na průmyslové nemovitosti Člen finanční skupiny SPGroup Základní kapitál 20 mil. Kč Poskytované služby Zprostředkování nákupu/prodeje komerčních nemovitostí Zprostředkování pronájmu komerčních prostor Poradenská činnost v oblasti průmyslových nemovitostí Oceňování nemovitostí Poradenská činnost při fúzích a akvizicích

Definice BROWNFIELDS Nevyužité / málo využité urbanizované území Existence / riziko existence ekologické zátěže Technicky opotřebované / morálně zastaralé Investice nutná k obnově či změně účelu je v úrovni nákladů na pořízení srovnatelné nové nemovitosti

Příčiny vzniku BROWNFIELDS Ztráta účelu / morální zastarání Konkurzy Majetkové spory / zástavy Spekulace

Rizika BROWNFIELDS Ekonomická Ekologická Sociální Urbanistická

Regenerace BROWNFIELDS Navrácení původnímu účelu Změna využití Rezidenční nemovitosti Kancelářské prostory Obchodní centra Logistika,…

Financování regenerace Zvýšené náklady investora Demoliční práce Odvoz suti a skládkovné Nestandardní řešení Speciální materiály Vyšší pracnost Vyšší časová náročnost

Hodnota BROWNFIELDS Individuální (závislá na podnikatelském záměru, na osobě investora, jeho ochotě podstupovat riziko, …) Hodnota vyčištěného pozemku v daném místě a čase mínus náklady na demolice a ekologickou sanaci riziková marže (prémie za převzetí rizika) Minimální cena konkrétního případu BROWNFIELDS

GREENFIELDS vs. BROWNFIELDS Zábor zemědělské půdy / omezení rozvoje lokality Každý GREENFIELD je potenciální BROWNFIELD Dotace GREENFIELDS deformují trh s nemovitostmi

Řešení BROWNFIELDS Odstranění diskriminace BROWNFIELDS Společenská podpora regenerace BROWNFIELDS Finanční Nefinanční Prevence BROWNFIELDS Novela zákona o konkurzu a vyrovnání Včasná reakce na pokles využití / spolupráce se specializovanými poradenskými firmami Podpora municipalit

Děkuji za pozornost Kontakt: Dr. Ing. Přemysl Vávra, MBA, generální ředitel AAAINDUSTRY.CZ akciová společnost tel: 226 226 226, vavra@aaaindustry.cz