oddělení cestovního ruchu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Advertisements

Nadace Jihočeské cyklostezky Aktivity Nadace Jihočeské cyklostezky Seminář: Rozvoj cykloturistiky v jižních Čechách, Třeboň,
S nordic walking holí, vydej se do okolí Prezentace projektů spolupráce IV kolo PRV Ob č anské sdru ž ení MAS St ř ední Vsetínsko.
Představení Fichí I. Výzvy (2008/VYZ – 1) MAS sv. Jana z Nepomuku Místní akční skupina sv. Jana z Nepomuku.
Plán akcí oddělení cestovního ruchu odboru regionálního rozvoje krajského úřadu pro rok 2002.
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
Setkání informačních center Zlínského kraje Kroměříž
Konference NOVÁ GENERACE TURISTICKÉHO ZNAČENÍ ANEB TURISTICKÉ STEZKY DO MOBILU Rámcový projekt Životní prostředí v Praze a volný čas – V Praze za přírodou.
GRANTOVÁ SCHÉMATA OLOMOUCKÉHO KRAJE VÝZVA 02. GS v rámci Společného regionálního operačního programu Grantové schéma na podporu drobného podnikání ve.
Euroregion Bílé-Biele Karpaty Zlín, Prezentace k semináři cestovního ruchu TENTO MIKROPROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU UNIÍ, Z PROSTŘEDKŮ.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
P REZENTACE MAS K RÁLOVSKÉ STEZKY O. P. S. Cestovní ruch a formy podpory Chotěboř
Ostrava, Ing. Lucie Ligocká
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu Oddělení cestovního ruchu
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Spolupráce a podpora mikroregionů v rámci Jihočeského kraje Brno – ÚÚR
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
2. setkání pracovníků ORP v oblasti regionálního rozvoje v Královéhradeckém kraji se zástupci Královéhradeckého kraje a CEP 2. BLOK Centrum evropského.
TRNKOVÁ STEZKA Představení projektu. Trnková stezka obecně Předmětem projektu je rozvoj a propagace „Trnkové stezky“, specifického turistického produktu,
Prioritní osa 2 Rozvoj cestovního ruchu výstavba, technické zhodnocení turistické infrastruktury (např.: kongresových či lázeňských center, sportovně rekreačních.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013.
Středočeský kraj.
Název prezentace Moravskoslezský kraj - kraj plný zážitků ? Konference Ostrava
Destinační management TO Jeseníky-východ
Mgr. Alena Lehmannová Nýrsko PROGRAMY PODPORY EKOLOGICKY ŠETRNÝ CESTOVNÍ RUCH, OCHRANA ŽP.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Regionální operační program jako partner rozvoje mikroregionů Seminář k problematice mikroregionů Humpolec, Richard Hubl Evropská unie Evropský.
Setkání informačních center Zlínského kraje Vizovice
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Produktové novinky 2011.
Prezentace turistické oblasti
Destinační management turistické oblasti Jeseníky (Jeseníky-východ)
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Zlín, 8. září 2009.
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
Aktivity v oblasti cestovního ruchu v Moravskoslezském kraji
 POTENCIÁLNÍ ROZVOJOVÉ MOŽNOSTI VYSOČINY Pobytová turistika v ekologicky nezatížené přírodě Městská kulturně-poznávací turistika.
Nadacepartnerstvi.cz cyklistevitani.cz Cyklisté vítáni Konference Společně správným směrem - spolupráce s partnery i médii Ostrava, 10. prosince 2009 Certifikace.
Společný regionální operační program PRIORITA 4 Cestovní ruch Opatření 4.1 Rozvoj služeb pro cestovní ruch Podopatření Podpora regionálních a místních.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
Základní informace Geografické informace Poloha kraje
AKTUALITY O REALIZACI ROP SČ 13/08/2009 Příbram JUDr. Ing. Tomáš Novotný, Ph.D.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Vznik a vývoj TIC a jejich podpory v Moravskoslezském kraji Ing. Petra Papoušková
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Podpora cestovního ruchu Moravskoslezským krajem Poodří – Moravské Kravařsko
Sdružení Český ráj Destinační management v TR Český ráj.
Sdružení Český ráj. 2 Projektové záměry Regionální projektové záměry pro období : Marketingové a koordinační aktivity v CR Rozvoj doplňkové infrastruktury.
Fórum podnikatelů cestovního ruchu Liberec – Krkonoše – svazek měst a obcí Josef Nosek – manažer, regionální rozvoj.
Dotační programy kraje ve prospěch měst a obcí Dotační programy kraje ve prospěch měst a obcí v roce 2010 Zpracovala: Ing. Petra Chovanioková vedoucí odboru.
VYHLÁŠENÍ 1. VÝZVY POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Tisková konference – Zlín
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Regionální operační program pro NUTS 2 Střední Čechy 2007 – /11/2008 Mladá Boleslav Ing. Jan Přikryl.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
PUBLICITA NENÍ FORMALITA Olomouc, 30. září NA CO NEZAPOMENOUT Logo ROP Střední Morava Symbol EU Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj.
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-17 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Národní program podpory cestovního ruchu 2017
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
SVAZEK OBCÍ VÝCHODNÍ KRKONOŠE
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Dotační program pro rok 2019
Transkript prezentace:

oddělení cestovního ruchu Jednání s TIC Moravskoslezský kraj oddělení cestovního ruchu Aktivity v roce 2013 Ostrava 8. 3. 2013

Dotační programy podporované z rozpočtu Moravskoslezského kraje Jednání s TIC Dotační programy podporované z rozpočtu Moravskoslezského kraje Úprava lyžařských běžeckých tras v Moravskoslezském kraji Podpora TIC v Moravskoslezském kraji Podpora turistických oblastí v Moravskoslezském kraji

1. Úprava lyžařských běžeckých tras v Moravskoslezském kraji Jednání s TIC 1. Úprava lyžařských běžeckých tras v Moravskoslezském kraji Od roku 2004/2005 V sezóně 2012/2013 dotováno 18 subjektů v Moravskoslezském kraji Rozpočet: pro rok 2012 - 4 mil. Kč, pro rok 2013 - 4 mil. Kč MSK spolufinancuje max. 70 % (z důvodu velkého počtu žadatelů a vysokých finančních nároků v sezóně 2012/2013 max. 62 %) V současnosti upravováno přes 700 km lyžařských běžeckých tras v oblasti Beskyd a Jeseníků nové trasy v okolí Pusteven (okruh Skalíkova louka), v Bílé, okolí Suché Rudné až do Karlovy Studánky a Vrbna pod Pradědem atd.

Aktivity podporované z dotačního programu: Jednání s TIC Aktivity podporované z dotačního programu: náklady na údržbu lyžařských běžeckých tras, náklady na značení, náklady na zasněžování (elektrická energie), náklady na provoz GPS pro online sledování sněžných vozidel, náklady na pořízení měřiče motohodin, náklady na pronájem sněžného vozidla, tj. rolby či skútru, náklady za pronájem pozemků, náklady na propagaci.

2. Podpora turistických informačních center v Moravskoslezském kraji Jednání s TIC 2. Podpora turistických informačních center  v Moravskoslezském kraji Od roku 2009 V roce 2012 dotováno 31 TIC v Moravskoslezském kraji Rozpočet pro letošní rok 1,5 mil. Kč DP vyhlášen 26. 2. 2013, nyní probíhá výzva do 27. 3. 2013 Certifikovaná celoročně otevřená TIC na území MSK Moravskoslezský kraj bude spolufinancovat maximálně 80 % Maximální výše dotace - 60.000,- Kč

Aktivity podporované z dotačního programu: Jednání s TIC Aktivity podporované z dotačního programu: aktualizace webových stránek a vytváření jejich mutací, doplňování a aktualizace informací týkajících se ubytování a stravování na webových stránkách Moravskoslezského kraje, podpora multimediálních produktů a moderních technologií v oblasti cestovního ruchu: mobilní průvodce (vč. jazykových mutací), navigační systémy aj., vzdělávání zaměstnanců TIC, propagační materiály tištěné i elektronické.

3. Podpora turistických oblastí v Moravskoslezském kraji Jednání s TIC 3. Podpora turistických oblastí v Moravskoslezském kraji Od roku 2009 V roce 2012 dotováno 27 projektů v Moravskoslezském kraji Rozpočet pro loňský rok byl 11 mil. Kč Maximální výše dotace byla od 200.000,- Kč do 1 mil. Kč (podle podmínek jednotlivých dotačních titulů) DP bude vyhlášen v 1. polovině letošního roku Předpokládaná výše rozpočtu 3,3 mil. Kč Moravskoslezský kraj bude spolufinancovat maximálně 70 %

Aktivity podporované z dotačního programu: Jednání s TIC Aktivity podporované z dotačního programu: značení turistických atraktivit, informační tabule pro návštěvníky, tvorba elektronických průvodců, podpora projektu venkovského mikroregionu Moravice, podpora zdravotní turistiky, např. pořádání konferencí pro odbornou veřejnost a lékaře.

Jednání s TIC

Jak šmakuje Moravskoslezsko? Jednání s TIC Jak šmakuje Moravskoslezsko? realizace od roku 2011 financováno z krajského rozpočtu projekt na podporu gastroturistiky v Moravskoslezském kraji cílem je znovuobjevit, vyzdvihnout a nabídnout regionální speciality návštěvníkům Moravskoslezského kraje produkty projektu: kulinářská soutěž gastrofestival „Jak šmakuje Moravskoslezsko“ 2 díly kuchařky krajových receptů

Jak šmakuje Moravskoslezsko? - projekt zakládající veřejnou podporu Jednání s TIC Jak šmakuje Moravskoslezsko? - projekt zakládající veřejnou podporu v lednu 2013 podána žádost o dotaci z operačního programu ROP NUTS II Moravskoslezsko předpokládané výdaje projektu: cca 4.700.000 Kč termín ukončení projektu: 30.6.2015 partneři projektu: 11 vybraných restaurací: Lovecký zámeček (Šilheřovice), Hostinec Lhotka u Hošťálkovic (Ostrava), Chata Kopřivná (Malá Morávka), Horský hotel Sepetná (Ostravice), Hotel Grůň (Mosty u Jablunkova), Restaurace U Kata (Bruntál), Jaškovská krčma (Těrlicko), Třebovický mlýn (Ostrava), Bar pod Kympóm (Bukovec), Hotel Roubenka (Štramberk), Zámek Zábřeh (Ostrava)

Plány pro rok 2013 Kulinářská soutěž o nejlepší regionální recept Jednání s TIC Plány pro rok 2013 Kulinářská soutěž o nejlepší regionální recept Gastrofestival „Jak šmakuje Moravskoslezsko“ 3. díl kuchařky Specializované školení pro kuchaře a servis partnerských restaurací » zajištění požadované úrovně služeb Moravskoslezské večery » regionální speciality & zábava Budou spuštěny práce na elektronickém gastroprůvodci a tištěné brožuře ubytovacích a stravovacích zařízení v MSK, bude vytvářena mapa Pivní stezky a další informační materiály

Moravskoslezský kraj – kraj plný zážitků III. Jednání s TIC Moravskoslezský kraj – kraj plný zážitků III. Realizace: 1/2013-5/2015 (cca 23 mil. Kč) Nosné aktivity projektu (vyhodnoceny dle výzkumů jako nejefektivnější): TV kampaň - za MSK poprvé vysílání v TV v ČR TV spoty (2 ks spotů) kampaň v multiplexech – Ostrava, Olomouc, Zlín, Brno PR akce v okolních regionech – Ostrava, Olomouc, Zlín, Brno, Žilina, Katowice, Krakow, Bielsko-Biala dotisky propagačních brožur – Top atraktivity, NEJ výlety tisk map MSK – letní obecná cykloturistická veletrhy CR – Brno, Praha, Ostrava, Olomouc, Hradec, Jablonec, Plzeň, Vídeň, Lipsko, Mnichov, Bratislava odborné tradiční konference CR v Ostravě propagační předměty MSK marketingové analýzy – zpětná vazba

Jednání s TIC Beskydská magistrála projekt investičního charakteru, zaměřený na podporu upravovaných lyžařských běžeckých tras a cyklotras (celoroční dopad) v Beskydech realizace projektu v letech 2009-11, spolufinancováno z ROP Moravskoslezsko Aktuální stav a plány pro rok 2013: projekt sice realizačně oficiálně ukončen, ale některé jeho aktivity pokračují v rámci udržitelnosti projektu od sezóny 2012/13 zimní web Beskydské magistrály v nové grafice a na nové doméně: www.beskydska-magistrala.cz pokračuje seriál závodů pro širokou veřejnost „Pohár Beskydské magistrály“ (v každém roce 1 zimní běžkařský a 1 letní cyklistický) – nejbližší závod již 9. 3. na Pustevnách

Jednání s TIC Jesenická magistrála obdobný projekt jako Beskydská magistrála, realizovaný v Jeseníkách realizace projektu v letech 2012-15 finanční objem cca 20 mil. Kč, spolufinancováno z ROP Moravskoslezsko Aktuální stav a plány pro rok 2013: máme vytvořeno logo projektu připravuje se vydání tištěných map Jeseníků (letní a zimní) v terénu by měl být umístěn doplňkový mobiliář (infotabule, odpočívadla, stojany na lyže, sady nářadí atd.) tvoří se webové stránky Jesenické magistrály vyhlašují či chystají se veřejné zakázky na vytvoření orientačně-informačního systému, na pořízení roleb, pořízení startovního setu pro závody

Jednání s TIC Singletracky na Bílé jednosměrné přírodě blízké stezky pro horská kola v Beskydech (Bílá) Aktuální stav: od září 2012 probíhá výstavba dvou tras o celkové délce cca 5 km pod pracovním názvem „SingleTrails Bílá“, a to v okolí lanovky ve skiareálu Ski Bílá, včetně vyznačení a osazení informačními tabulemi předpoklad dokončení stavby: jaro 2013 připravují se propagační aktivity SingleTrails Bílá

Singletracky na Bílé - pokračování Jednání s TIC Singletracky na Bílé - pokračování

Jednání s TIC Oddělení cestovního ruchu KÚ MSK Děkujeme za pozornost Oddělení cestovního ruchu KÚ MSK