Projekt podpory etického vzdělávání Královéhradeckého kraje pro období 2009 -2012 ("Projekt EtV")

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MLÁDEŽ V EVROPĚ BERNARD  14 denní pracovní setkání středoškolských studentů z Finska, Německa, Ruska a České republiky podporující aktivity směřující.
Advertisements

Dům dětí a mládeže Valašské Klobouky, okres Zlín.
V ÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ ABC Rok 2012.
Vítáme Vás!! Závěrečná konference projektu OPVK oblast podpory Zvyšování kvality ve vzdělávání Centrum podpory EtV v Olomouckém kraji 5. června.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
(Ne)vzdělanost v soukromém podnikání
Autoevaluace školy a zřizovatel Má škola sdělovat výsledky autoevaluace svému zřizovateli?
1 Grantové schéma Vyrovnávání šancí žen a mužů Národní vzdělávací fond.
Petr Kurz Krasec, o.s. Fr. Šrámka České Budějovice KRAjská Síť Environmentálních Center
Jak změnit obecní knihovnu v informační centrum obce Metodický návod výstup z projektu Knihovna – informační centrum obce.
Dotační programy odboru umění, literatury a knihoven kulturní aktivity v oblasti profesionálního umění program státní podpory stálých profesionálních divadel,
Nadace Terezy Maxové Programu Iniciativy Společenství Equal
Závěrečná konference IS INTERREG IIIA ČR – Polsko , Olomouc, Hotel Flora Maršálkovský úřad Dolnoslezského vojvodství Seminář je spolufinancován.
Efektivní transfer technologií základní informace o projektu Národní dialog – © 2010 EF-TRANS.
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
 schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor Úřadu vlády  zmocněnec vlády pro lidská práva  monitorovací výbor Vznik AGENTURY.
Představení ASZ a aktivity v oblasti bezpečnosti
Prevence rizikového chování a situace v Moravskoslezském kraji
Učebnice Ekologie a ochrana životního prostředí
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Cena za podporu místní demokracie S o u t ě ž O LIDECH S LIDMI.
Podprogram Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2014 RNDr. Jarmila Dupejová Odbor životního prostředí a zemědělství.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji - Klíčové aktivity projektu a jeho úloha v rámci současného vzdělávacího systému ČR přednáší.
EVVO v Ústeckém kraji Odlřichov v Hájích 29. –
Univerzita Karlova v Praze Filozofická fakulta
Kongresové dny Brno 2010 Asociace výchovných poradců / - založena v červnu 2005 jako Asociace školských poradců díky spolupráci s časopisem.
EVVO v Jihomoravském kraji 2010
KONFERENCE V RÁMCI TVD Aktuální situace ve VD PhDr. Marie Jírů Členka Výkonného výboru AIVD Koordinátorka AIVD pro Královéhradecký kraj
Spolupráce, která přináší plody
PRÁVO NA INFORMACE O ŽIVOTNÍM PROSTŘEDÍ JUDr. Jana Tkáčiková, PhD.
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
EVVO v Královéhradeckém kraji. Situace na KÚ KHK a strategické dokumenty pracovníci EVVO – 1 úvazek na odboru životního prostředí, spolupráce s odborem.
Svět výchovy a vzdělávání v reflexi současného pedagogického výzkumu
Teorie a metodika výchovy 2. lekce Základní pojmy Hodnoty ve výchově
Krajská koordinátorka prevence rizikového chování
Gymnázium Františka Živného Informační centrum 015 Rozvojový projekt č.160R 2004 Informační centrum jako garant rozvoje dovedností v oblasti IT a schopností.
Projekt Zkvalitnění vzdělávání pedagogických pracovníků v oblasti udržitelného rozvoje na školách Jihočeského kraje RČ: CZ.1.07/1.3.06/
Úspěšný projekt č. CZ / E-Úřad E-learningový vzdělávací program pro další vzdělávání pracovníků ve veřejné správě.
Prevence rizikového chování a informace k dotačnímu titulu v MSK Ing. Jan Broda, Odbor školství, mládeže a sportu, KÚ MSK.
Seminář „DOTACE PRO KULTURNÍ INSTITUCE“ Dotační programy Královéhradeckého kraje v oblasti kultury v oblasti kultury.
EMISE PROJEKT STUDENTŮ SLEZSKÉHO GYMNÁZIA, Opava, p. o.
RODINNÁ POLITIKA Rodinná politika na úrovni krajů a obcí, Metodické „doporučení“ MPSV ČR, 2008) souhrn aktivit a opatření za účelem podpory rodiny podpora.
N ÁRODNÍ CENTRUM BEZPEČNĚJŠÍHO INTERNETU „Nebezpečí číhá všude“ workshop Brno 2011.
6. Lokální partnerství Frýdlantsko.
Vzdělávací oblast:Ekonomické vzdělávání Tematická oblast:Management a řízení hotelu Název vyučovací oblasti:Managerské funkce Ročník / obor studia:IV.
9/28/20161 ČESKÁ TECHNOLOGICKÁ PLATFORMA PRO POTRAVINY FINANCOVÁNÍ ČINNOSTI Plenární zasedání České technologické platformy pro potraviny Praha, duben.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
ČVUT zítra prof. RNDr. Miroslav VLČEK, DrSc.. ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE 2 Postavení univerzity v měnícím se světě  Boloňské deklarace a společný.
ČINNOST PANELU HO ÚSTECKÉHO KRAJE V ROCE 2016
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Budování expertních kapacit – transfer technologií Praha, 15. února 2016 Mgr. Filip Týc.
Úkoly TA ČR v oblasti aplikovaného výzkumu
Individuální projekt OP VVV
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Analýza potřeb škol Většina škol rozvíjí inkluzívní vzdělávání prostřednictvím činností spadajících do základní nebo mírně pokročilé úrovně. Inkluzívní.
Limity a úskalí resocializačního působení u pachatelů z řad mládeže
Výzva k předkládání žádostí
Projekt „Věda do škol“ Pedagogická fakulta Univerzity Karlovy v Praze.
Zhodnocení období 2005 – 2008 v oblasti školství a sportu
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Proč by se měl podnik chovat na trhu eticky?
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Kariérové poradenství a podnikavost
Pracovní setkání středních škol
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Možnosti spolufinancování vědecké a výzkumné činnosti ČHMÚ
Transkript prezentace:

Projekt podpory etického vzdělávání Královéhradeckého kraje pro období ("Projekt EtV")

Projekt podpory etického vzdělávání Královéhradeckého kraje pro období ("Projekt EtV„) Rada Královéhradeckého kraje považuje zlepšení etického prostředí za jednu ze svých priorit podmiňujících úspěšný rozvoj kraje a působících pozitivně na příčiny negativních společenských jevů. Rozhodla se proto vyhlásit Projekt podpory etického vzdělávání Královéhradeckého kraje pro období Tento projekt byl vyhlášen především jako iniciační, vzdělávací a poskytující podporu subjektům, které v dané oblasti již působí nebo působit budou.

Projekt podpory etického vzdělávání Královéhradeckého kraje pro období ("Projekt EtV„)  V rámci Projektu EtV jsou každoročně vyhlašovány následující soutěže pro střední a základní školy sídlící nebo působící na území Královéhradeckého kraje:  Program podpory implementace etické výchovy na školách Soutěž pro školy, které se rozhodly začlenit (případně tak již učinily) systematicky vedenou a rozvíjenou etickou výchovu do školského vzdělávacího programu jako jednu ze svých priorit.  Program podpory etické výchovy na školách Soutěž pro školy, ve kterých je zaveden předmět etická výchova, nebo je prokazatelně systematicky a strukturovaně vyučován v rámci jiných předmětů.

Projekt podpory etického vzdělávání Královéhradeckého kraje pro období ("Projekt EtV„)  V rámci Projektu EtV jsou dále finančně podporovány následující činnosti směřující k rozvoji etické výchovy, vzdělávání pracovníků kraje i veřejnosti v oblasti etiky:  vzdělávací, osvětové, propagační, publikační a výzkumné činnosti  přednášky pro veřejnost pořádané na úřadě Královéhradeckého kraje Dosud proběhly: „Etika a umění“ (Jan Kačer), „Redukce korupce v ČR jako nezbytný krok k prosperitě v naší zemi” (Mgr. Karel Janeček, MBA, Ph.D. ), „Etika a média“ (JUDr. Daniela Drtinová, Ph.D.), „Morálka a instituce“ (Prof. PhDr. Jan Sokol, Ph.D., CSc.), „Trestněprávní prevence jako součást etické výchovy“ (JUDr. Miroslav Antl).