Workshop na téma: „Dej svým nápadům šanci“ Technologické inovační centrum s.r.o.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
seminář Možnosti strukturálních fondů pro podnikatele
Advertisements

Regionální kancelář pro Ústecký kraj
INBIT – výstavba biotechnologického inkubátoru CENY SOUTĚŽE TOP INVEST 2008 – NEJLEPŠÍ INVESTICE ROKU 2008.
Václav Lukeš Seminář RVŠ k třetí roli VŠ „Centra transferu technologií na vysokých školách“ Ostrava
Program EKO – ENERGIE Výzva III Ing. Andrea Dostálová Datum: Přednášející:
AZYLOVÉHO CENTRA A STARTOVACÍCH BYTŮ PETROVICE, PRAHA 10 ul. JAKOBIHO
Podpora podnikání v Moravskoslezském kraji Aktivity Agentury pro regionální rozvoj na podporu podnikání a inovací v kraji Mgr. Jiří Štěpán, Agentura pro.
Soutěž Obec přátelská rodině P etr Nečas ministr práce a sociálních věcí 15. května 2008.
Realizace rozvojových aktivit v obcích regionu České Švýcarsko 1. schůzka PS
Národní program podpory cestovního ruchu 2010 – 2013 Podprogram Cestovní ruch pro všechny 16. února 2010.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
ČSOB EU CENTRUM REM Autumn 2006 ČSOB EU CENTRUM.
ZÁKLADNÍ PODMÍNKY PRO POSKYTOVÁNÍ A VYÚČTOVÁNÍ DOTACÍ 5. ledna 2011, Městský úřad Vsetín.
Výsledky výzkumu ve vzdělávacích institucích doc. Ing. Josef Vaculík, CSc. Ing. Petr Urbanec Univerzita Pardubice.
E-learning na vysokých školách ? Jaroslava Mikulecká Petra Poulová Fakulta informatiky a managementu Univerzita Hradec Králové.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Technologické Inovační Centrum Regionální podpora inovací Žilina,
Dej svým nápadům šanci - Technologické inovační centrum s.r.o.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Rizikový kapitál jako zdroj financí Jindřich Šimeček Mezinárodní grantový projekt MŠMT (nositelem VŠMIE; zpracován ve spolupráci s Ruskou federací) „1P05ME816.
SMALL BUSINESS Modulový výcvikový a vzdělávací program pro začínající podnikatele.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Evropské fondy pro regionální rozvoj (EFRR) Zkušenosti z praxe a projekty ve městě Hengelo Mr. Harry Vranken.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Možnosti spolupráce studentů s TIC s.r.o. Bc. Daniel Vaněk Technologické inovační centrum s.r.o.
Krajský úřad Karlovarského kraje
EU MY 50+ Úspěšně realizované projekty z OPPI Mgr. Alena Chodovská Regionální kancelář pro Ústecký kraj CzechInvest.
Příprava RIS LK – OS 1 Připomínkování a rozpracování první priority odbornou skupinou č.1.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu Podpora inovací ve firmách.
AirPackage s.r.o. Zakladatel: Jan Falta. Podnikatelský záměr  prodej technického řešení pro bezpilotní stroje  dominantní dodavatel technologie na trhu.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
Osnova kurzu – modulu A3 PŘÍPRAVA PROJEKTU
Ing. Gabriela Dlasková ZÁKLADY PODNIKÁNÍ Ing. Gabriela Dlasková
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Program Inostart.
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
TIC ČKD Praha PROJEKT ICPI Prezentace pro Asociaci energetických manažerů Praha, Ing. Pavel HABARTA, ředitel Technologické Inovační.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ REGIONÁLNÍ KOLA SOUTĚŽE O NEJLEPŠÍ STUDENTSKÝ INOVATIVNÍ PODNIKATELSKÝ.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Jihomoravské inovační centrum
Název projektu: ICT ve výuce Označení materiálu: VY_32_INOVACE_PRA_313 Ročník: 1. Vzdělávací obor:
Název projektu: Všechno v mém životě souvisí „MINIPODNIKY“ Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.00/ PODNIKÁNÍ Všechno v mém životě souvisí AC Education.
Podpora firmám umístěným ve vědeckotechnických parcích poskytovaná v rámci Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost PETR PORÁK,
Struktura podnikatelského plánu
Projekty SIPVZ 2005 Rozbor kritických momentů v přípravě projektů SIPVZ.
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
Technologické inovační centrum s.r.o., Vavrečkova 5262, Zlín (budova 23)
Ekonomika malých a středních podniků Přednáška č. 12: Příčiny neúspěchu podnikání malých a středních podniků.
Podnikatelský plán Vzor a struktura.
Fakulta aplikované informatiky / Nad Stráněmi 4511 / Zlín 1.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Pozemek před stavbou 5/2013 Poklepání základního kamene 6/2013 Hrubá stavba 1/2014.
Přednáška Akce: Přednášející: Ing. Zdeněk Čežík | Konzultant managementu a podnikových procesů | TFM Výzvy Facility managera.
Inkubační funkce Inovacentra ČVUT Michaela Karlíčková.
Podnikatelský záměr STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní.
RegioTalent – Regionalisierung ohne Grenzen1 Posouzení zřízení coworkingového centra v Jindřichově Hradci Leden 2015, Vypracovaly: Božejovská Martina,
4. jednání inovační platformy pro Liberecký kraj Liberec, IQ Landia Liberecký kraj a podpora inovací 4. jednání inovační platformy pro Liberecký.
Lidské zdroje jako jedna z priorit RIS3 strategie
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Přehled preferenčních kritérií
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Založení a vznik podniku II. – III. r./ Hotelnictví a turismus
Ing. Petr Porák, Ministerstvo průmyslu a obchodu
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
Výroční zpráva o stavu podnikání v Ústeckém kraji za rok 2017
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
REGIONÁLNÍ STÁLÁ KONFERENCE LIBERECKÉHO KRAJE
Transkript prezentace:

Workshop na téma: „Dej svým nápadům šanci“ Technologické inovační centrum s.r.o.

Technologické inovační centrum s.r.o., Vavrečkova 5262, Zlín ( budova 23)  vznik:  zakladatelé: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Zlínský kraj  hlavní aktivity: provoz Podnikatelského inovačního centra Zlín, služby pro podnikatele Technologické inovační centrum s.r.o. Podnikatelské inovační centrum Zlín

Soutěž Nejlepší podnikatelský záměr 2010/2011  čtvrtý ročník odborně-kreativní studentské soutěže  pro studenty ve Zlínském kraji  podnikatelský záměr na libovolné téma  kategorie: I. SŠ, II. VŠ/VOŠ  jednotlivec/tým  ceny v hodnotě ,- Kč

Soutěž Nejlepší podnikatelský záměr 2010/ místo ,- Kč + věcné ceny v hodnotě 6.000,- Kč 2. místo ,- Kč + věcné ceny v hodnotě 4.500,- Kč 3. místo 5.000,- Kč + věcné ceny v hodnotě 2.500,- Kč Cena za kreativitu 5.000,- Kancelář v centru Zlína Jaké jsou ceny v soutěži?

Soutěž Nejlepší podnikatelský záměr 2010/2011 Jak se soutěže zúčastnit?  registrace na  zpracování podnikatelského záměru a zaslání em na  uzávěrka soutěže: 28. února 2011

Soutěž Nejlepší podnikatelský záměr 2010/2011 Jak se bude hodnotit?  kritéria: originalita/dobrý nápad, inovační potenciál záměru, realizovatelnost záměru, kvalita zpracování, obhajoba záměru před odbornou porotou v rámci druhého kola hodnocení  2 kola hodnocení, součástí osobní prezentace studentů před odbornou porotou

Soutěž Nejlepší podnikatelský záměr 2010/2011 Podnikatelský záměr ?

Co by nemělo v PZ chybět? Název projektu Identifikační údaje Hlavní záměr projektu Harmonogram realizace projektu Marketing projektu, rozbor trhu

Bude o můj produkt zájem? Pro koho je můj produkt určený? Jaká je moje konkurence? Jak svůj produkt uvedu na trh? Jaký způsob reklamy a propagace pro svůj produkt zvolím?

Co by nemělo v PZ chybět? Personální zajištění Prostorové zajištění Rozpočet a CF projektu Plán investic Analýza rizik

Rozpočet projektu Osobní náklady (mzdy, dohody, SZP) Režie (energie, telefony, kanc. potřeby,..) Reklama, propagace PHM, cestovné Externí služby Ostatní náklady

Technologické inovační centrum s.r.o., Vavrečkova 5262, Zlín (budova 23) Podnikatelský inkubátor Co je to PI?  prostředí (budova/malá zóna) pro začínající firmy  zvýhodněné nájemné a služby poskytované provozovatelem inkubátoru  firmy: vývoj nových výrobků, technologií či služeb a jejich uvedení na trh  dobrý nápad/nedostatek finančních prostředků na jeho realizaci  dotace ze státních programů podpory MSP Pro koho je určen PI?  studenti a absolventi reg. škol a UTB ve Zlíně  zájemci o zahájení podnikatelské činnosti  začínající firmy a podnikatelé  firmy a podnikatelé s krátkou historií

Technologické inovační centrum s.r.o., Vavrečkova 5262, Zlín (budova 23) Podnikatelský inkubátor Co se může hodit začínajícímu podnikateli?

Technologické inovační centrum s.r.o., Vavrečkova 5262, Zlín (budova 23) Podnikatelský inkubátor Poskytované služby:  dotace na nájemné (1. rok: 50%, 2. rok: 40%, 3.rok 30%)  zapůjčení kancelářského nábytku  údržba, úklid, odvoz odpadů; ostraha  vysokorychlostní internetové připojení  služby recepce; kopírování, skenování,…  zapůjčení audiovizuální techniky, dotovaný pronájem jednacích místností  přítomnost poradenských a podpůrných organizací  program Mikroúvěr RPZ, business angels

Technologické inovační centrum s.r.o., Vavrečkova 5262, Zlín (budova 23) Podnikatelský inkubátor Proces přijetí žadatele do PI:  Žádost o přijetí do PI + přílohy (podnikatelský záměr, živnostenské oprávnění/výpis z OR)  Hodnotitelská komise (posouzení žádosti, osobní obhajoba)  Přijetí do PI – podpis nájemní smlouvy (pouze žadatel, který již zahájil podnikatelskou činnost)