Anotace - V prezentaci se žáci seznamují s lesními živočichy Autor - Zuzana Pištová Jazyk - čeština Očekávaný výstup – poznání živočišných druhů a.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
P T Á C I PODPORA PRO VÝUKU
Advertisements

Přírodní společenstva
Živočichové lesů Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.24
EKOSYSTÉM LES ŽIVOČICHOVÉ
Život v lese na podzim Mgr. Iveta Honzejková.
Anotace - V prezentaci se žáci seznamují s tvary a druhy listů a jejich funkcí   Autor - Zuzana Pištová Jazyk - čeština Očekávaný výstup – poznání.
Rostliny A ŽivoČichové našich lesů Lesní patra
Lesní obratlovci – savci
Základní vzdělávání – Člověk a společnost – Dějepis
ROZMANITOST EKOSYSTÉMU LES
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
Rozmanitost přírody Třídění živočichů I. aktivita
Volně žijící zvířata II obojživelníci, plazi a žížala
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Jméno autora:Mgr. Jitka Charvátová Třída/ročník: IV. Datum vytvoření:září 2012 Šablona:III/2č. materiálu:
Poznáním k udržitelnému rozvoji regionu Místo, kde žijeme
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Step Anotace Prezentace zpracovává informace o travnatých oblastech stepích. Obsahuje křížovku, fotografie zástupců fauny a původního obyvatelstva. Autor.
VY_32_INOVACE_Př-ž 6.,7.19 Anotace: Vzdělávací oblast: Savci – hlodavci, zajíci, šelmy Autor: Ing. Jiří Jungmann Jazyk: přírodopis Očekávaný výstup: Rozlišuje.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Velké Albrechtice,
Anotace - V prezentaci se žáci seznamují s popisem, rozmnožováním a způsobem života běláska a jiných druhů motýlů. Autor - Zuzana Pištová Jazyk - čeština.
Tajga, smíšené a listnaté lesy
Anotace - v prezentaci se žáci seznamují s významem, strukturou, využitím a druhy lesa Autor - Zuzana Pištová Jazyk - čeština Očekávaný výstup – rozpoznání.
SAMOSTUDIUM TEST VLK OBECNÝ LIŠKA OBECNÁ FENEK BERBERSKÝ
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pištová. VY_32_INOVACE_PR Anotace - V prezentaci se žáci seznamují s určitým druhem.
Rostlinstvo a živočišstvo Evropy
Metodické poznámky: Žáci postupným klikáním se snaží uhodout zvíře. Poté říkají v jakém ekosystému žije a co o daném zvířeti ví. Při kliknutí kameru, se.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceNerostné suroviny Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje základní nerostné.
Živočichové našich polí PTÁCI 4. ročník
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pištová. VY_32_INOVACE_PR Anotace - V prezentaci se žáci seznamují s určitým druhem.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Který živočich do řady nepatří
Podnebné pásy-test Rozmanitost přírody. Podnebné pásy-test Rozmanitost přírody.
Anotace - V prezentaci se žáci seznamují s zástupcem sudokopytníků srncem obecným Autor - Zuzana Pištová Jazyk - čeština Očekávaný výstup – poznání.
ŽIVOČICHOVÉ NAŠICH LESŮ
Anotace - V prezentaci se žáci seznamují se zástupcem sudokopytníků jelenem evropským Autor - Zuzana Pištová Jazyk - čeština Očekávaný výstup – poznání.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pištová. Anotace - v prezentaci se žáci seznamují s různými druhy sladkovodních.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Zvirata.v.okoli.obce.

Savci – KVÍZ 2 Autor: Mgr. Eliška Nováková Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Anotace - V prezentaci se žáci seznamují s krtkem a způsobem jeho života Autor - Zuzana Pištová Jazyk - čeština Očekávaný výstup – poznání přírodního.
POZNÁVAČKA Živočichové EKOSYSTÉM LES 4. třída.
Anotace – Pracovní list prověřuje znalosti o určitých druzích keřů, bylin, kapraďorostů, mechorostů, hub a lišejníků. Autor - Zuzana Pištová Jazyk -
Anotace - v prezentaci se žáci seznamují s tvary kořenů u různých rostlin Autor - Zuzana Pištová Jazyk - čeština Očekávaný výstup – rozpoznání druhů.
Anotace - v prezentaci se žáci seznamují s obojživelníky Autor - Zuzana Pištová Jazyk - čeština Očekávaný výstup – poznání přírodního druhu, stavba.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_158 Název školy Gymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Mgr. Daniela Kemrová PředmětBiologie.
Stavba těla živočichů Savci
Anotace - V prezentaci se žáci seznamují s určitým druhem listnatého stromu a jeho popisem   Autor - Zuzana Pištová Jazyk - čeština Očekávaný výstup.
Pedosféra Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pištová. VY_32_INOVACE_PR Anotace - V prezentaci se žáci seznamují s určitým druhem.
Společenstvo Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Radomír Hůrka. Dostupné z Metodického portálu cz, ISSN 
Anotace :Výuka předmětu Člověk a příroda Autor : Mgr. Zuzana Šimotová Jazyk : Čeština Očekávaný výstup : Poznávání přírodních podmínek Speciální vzdělávací.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Knotková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Les - živočichové. slimák popelavý páskovka hajní.
SPOLEČENSTVO LESA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Knotková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Anotace : Prezentace je určena pro výuku předmětu Člověk a příroda Autor : Mgr. Zuzana Šimotová Jazyk : Čeština Očekávaný výstup : Poznávání přírodních.
Poznáváme živočichy lesa
Anotace : Prezentace je určena pro výuku předmětu Člověk a příroda
Chráněná krajinná oblast
ŽIVÁ A NEŽIVÁ PŘÍRODA -prezentace
LOUKA živočichové.
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor: Mgr. Dagmar Šaflová
VY_32_ INOVACE_ 06_ PŘÍRODOVĚDA 5
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Základní škola a Mateřská škola Libáň, okres Jičín
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, Živočichové v lese.
Třídění živých organizmů 5. ročník
Ekosystém les Živočichové
Anotace : Výuka předmětu Člověk a příroda Autor : Mgr. Zuzana Šimotová
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření září 2012 Ročník
Transkript prezentace:

Anotace - V prezentaci se žáci seznamují s lesními živočichy Autor - Zuzana Pištová Jazyk - čeština Očekávaný výstup – poznání živočišných druhů a života v různých částech lesa Speciální vzdělávací potřeby - žádné Klíčová slova - okraj lesa, mokřady, suché skály a kamenolomy, lesní fauna Druh učebního materiálu - prezentace Druh interaktivity - výklad Cílová skupina - žák Stupeň a typ vzdělávání - základní vzdělávání – první stupeň – druhé období Typická věková skupina - 9 - 12 let Celková velikost – 2,1 MB : „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pištová. VY_32_INOVACE_PR

Živočichové v lese Les je přírodní společenstvo, které tvoří rostliny, živočichové, houby a součásti neživé přírody. Lesy zaujímají jednu třetinu zemské plochy. Po loukách a polích tak zaujímají druhé místo v životním prostoru. V lesích se vyskytují více než dvě třetiny suchozemských živočichů.

Lesní živočichové Podle druhu a kvality lesa se daří různým druhům živočichů. Na seznamu živočichů žijících v lese jsou i druhy, jejichž hlavní rozšíření je mimo les (zajíc polní, srnec obecný, výr velký nebo liška). 10. 11.

Okraje lesů Přechod od jednoho typu životního prostoru k druhému je bohatý zvláště na živočichy. Okraje lesa nejsou výjimkou. Mnoho druhů ptáků hnízdí v křovinách a na stromech, ale pro potravu létají na sousední pláně (drozd zpěvný, kos černý, kvíčala obecná, pěnkava obecná, sojka obecná…) 12.

Podobně je tomu u nejčastějších druhů dravců ( káně lesní a poštolka obecná). Skokan hnědý a ropucha obecná se za suchého počasí stěhují na okraj lesa. Les skýtá úkryt vysoké zvěři, ale za potravou táhne do otevřené krajiny. 14. 13.

Také lišky, jezevci, lasice, ježci, kuny, myši, ještěrky i hadi se častěji vyskytují na okraji lesa než v jeho nitru. 1.

Lesní světliny Jsou domovem pro světlomilné rostliny . Daří se tu hmyzu a ptákům, kteří se jím živí (mandelík hajní, krutihlav obecný, lelek lesní, skřivan lesní…). Světliny jsou výhodné pro život slepýše, užovky hladké, zmije obecné i ještěrek. 15. 16.

Lesní vody a mokřady Lesní jezírka a mokřady jsou nejen půvabným místem, ale také jsou tichým prostorem pro živočichy. Ticho je zaručeno okolním lesem i nevhodností rušivé turistiky. V klidu zde žijí: čáp černý, jeřáb lesní, tetřívek obecný, hohol severní, morčák velký, vydra říční, motýli (bělopásek topolový, babočka osiková).

V klidu zde žijí: čáp černý, jeřáb lesní, tetřívek obecný, hohol severní, morčák velký, vydra říční, motýli (bělopásek topolový, babočka osiková). 2.

Skály a kamenolomy Vyskytují se tu suchomilné rostliny. Z živočichů se tu vyskytuje: motýli, včely lesní, výr velký, sokol stěhovavý, ještěrky, hadi. 3. Pytlácká skála

Lesní fauna Lesní fauna je zastoupena tisícem druhů motýlů, nesčetnými druhy brouků, much a pavouků, mravenců, datlů, žlun a dalších druhů ptáků, netopýrů a větších savců (rys, divočák, srnčí a jelení zvěř, jezevec, kuny, lasice, vlk, liška, kočka divoká , tchoř, veverka…)

5. jezevec lesní 4. rys ostrovid 8. strakapoud velký 6. kuna skalní 7. mravenec 9. střevlík kožitý

Dostupný pod licencí GNU Free Documentation License na www: 1