Public Private Partnership Spojení veřejného a soukromého sektoru ve vodárenství.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PPP a klasická veřejná zakázka
Advertisements

Základní pravidla při finančním investování, rentabilita, riziko, likvidita Zdeněk Jelínek.
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
BEZPEČNOST ÚSPOR VE II. A III. PILÍŘI Ministerstvo financí ČR.
TvS-centrum Praha s.r.o. |
Financování Vniřní a vnější. Vnitřní financování  Důvody:  Větší hospodářská a finanční nezávislost  Lepší likvidita  Lepší přístup k úvěrům  Menší.
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR.
Operační program Infrastruktura – část životní prostředí Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor životního prostředí.
© Copyright Siemens Business Services Global network of innovation Siemens Business Services: Vedoucí poskytovatel eGovernment řešení v Evropě Pasová agenda.
Kraj Vysočina Projekt ROWANet Stav k RK , př. 1
Facility management ČSN EN
SVTP ČR v Jihomoravském kraji
Michal Pluta Česká spořitelna, a.s. IX / 2008
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
Vodohospodářská zařízení Šumperk, a.s.
Podmínky zápočtu VFA Docházka 50% Docházka 50% Prezentace referátu Prezentace referátu Test Test.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Johnson & Kramařík Perspektivy PPP v České republice JUDr. Roman Kramařík, Ph.D. 17. března 2004.
Statutárního města Liberec
Jindřichohradecké místní dráhy, a.s. Dvacet let působení v regionu Tak trochu jiná dráha.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Zákon o koncesních smlouvách a koncesním řízení ( koncesní zákon) – č. 139/2006 Sb. ze 14. března 2006, nabyl účinnosti 1. července 2006 Příprava zákona.
eGovernment Informační systémy ve státní správě a samosprávě
Občanský a družstevní sektor. překrývání sociální ekonomiky státu s občanským sektorem /nejsou totožné/ České organizace občanského sektoru občanská sdružení.
Integrované dopravní systémy Realizace Dopravní politiky ČR Ing. Vít Sedmidubský května 2010.
Název projektu Změna vytápění Mateřské školky a Domu s pečovatelskou službou na vytápění biomasou Tomáš HojdaMartin Paťha Luboš RypáčekMartin Müller.
Kraje a rozvoj podnikání Praha, 28. března RNDr. Miloš Vystrčil.
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
NEZISKOVÉ ORGANIZACE VYMEZENÍ, VÝZNAM. 2 Občanská společnost občan Soukromý sektor stát VEŘ. PROSTOR Dána institucemi a organizacemi různého charakteru.
Silnice nebo železnice
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Mgr. Jakub Benda) 2)Změny ve 4. Výzvě (Mgr. Jakub Benda) 3)Informace o Prioritě 1 (Ing. Johana.
Prof. Molnár1 Podnikové informační systémy Outsourcing IS/IT a ASP Prof. Ing. Zdeněk Molnár, CSc Ústav řízení a ekonomiky podniku
Společnost Eurotel pro státní správu. 2 Silný partner pro veřejnou správu ›Společnost Eurotel poskytuje dlouhodobě všem zákazníkům profesionální servis.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Informační a komunikační technologie KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE Internet ve státní správě a samosprávě.
Zákon o koncesních smlouvách a koncesním řízení ( koncesní zákon) – č. 139/2006 Sb. ze 14. března 2006, nabyl účinnosti 1. července 2006 Příprava zákona.
Vodní hospodářství Přednáška pro ESF 2009
1 Neziskové organizace Neziskovky jsou nedělitelnou součástí občanské společnosti a jako takové mají nezastupitelnou roli v rozvoji demokracie a řešení.
Regionalistika 2 Základní nástroje a možnosti rozvoje území.
Podpora firmám umístěným ve vědeckotechnických parcích poskytovaná v rámci Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost PETR PORÁK,
ČEZ Energetické služby, s.r.o.. 2 Proč s námi spolupracovat?  pomáháme Vám snižovat energetickou náročnost Vašeho provozu  Vy se soustředíte se na Vaši.
Podmínky zápočtu VFA Docházka 50% Docházka 50% Prezentace referátu Prezentace referátu Test Test.
Strategie Smart Administration David Zeisel Odbor programového řízení Ministerstvo vnitra ČR
Vodní hospodářství (2014–2016) Aleš Kendík náměstek pro řízení sekce vodního hospodářství
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní politika ČR.
D OMOUŠIC E Vypracoval: Jiří Stehlík; UČO Z ÁKLADNÍ INFORMACE : kraj (NUTS 3): Ústecký okres (LAU 1): Louny katastrální výměra: 15,27 km² počet.
Veřejné finance Mgr. Oldřich Hájek. Financování veřejné dopravy Význam a charakteristika dopravy: Propojuje všechna odvětví hospodářství Propojuje všechna.
Seminář Svazu měst a obcí České republiky , Praha Úloha architekta při rozvoji města Ing. arch. Marek Janatka, Ph.D.
Hospodaření nepodnikateských organizací 1 Finance a řízení - rozpočty.
Přednáška Akce: Přednášející: RNDr. Věra Palkovská | starostka | město Třinec| TFM Město Třinec a Facility Management.
Materiál je určen pro 4. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Doprava a přeprava, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.
MONDRAGON Cooperative Corporation (MCC) Příklad z dobré praxe - Best practice Červen 2015.
Plzeň, 10. ledna 2013 Rozhodnutí o doporučené variantě Seminář pro zastupitele Strategická studie způsobů provozování a správy VaK města Plzně na období.
Financování výstavby a modernizace dopravní infrastruktury v ČR
Projekt Centra společných služeb(CSS) realizovaný Svazem měst a obcí ČR Projekt Centra společných služeb č. CZ /0.0/0.0/15_019/ Operační.
Regionální politika EU v období
Provozování vodohospodářské infrastruktury
Systém a struktura MA 21 Vsetín
Subjekty a objekty veřejných politik
Seminář MZe pro vodoprávní úřady Skalský Dvůr, 19. –
REGIONÁLNÍ VEŘEJNÝ ZÁJEM
Jste nájemníci? Pak jsme tu pro vás.
Lidé, procesy, partnerství
Ing. Radek Hospodka MZe, Odbor dozoru a regulace vodárenství
Úvod, základní principy a cíle
Zákon o koncesních smlouvách a koncesním řízení ( koncesní zákon) – č
NNO partner pro rozvoj kraje
Lidé, procesy, partnerství
Transkript prezentace:

Public Private Partnership Spojení veřejného a soukromého sektoru ve vodárenství

Rozloha zásobovanej oblasti cca km² Počet zásobovaných obyvatel cca 120 tis. Región pôsobnosti – Trenčiansky kraj okres Trenčín, Nové Mesto nad Váhom

Public Společnost TVK a.s. Založena v roce 1997 Akcionáři: 50 měst a obcí okresu Trenčín, Nové Město nad Váhom Společnost vlastní vodovodní a kanalizační infrastrukturu

Private Společnost TVS a.s. Založena v roce 1999 Akcionáři: nadnárodní skupina SUEZ-51%, fyzické osoby 49% Společnost vlastní pouze provozní prostředky (vozidla, informační systémy, provozní budovy atd) Společnost si pronajímá a provozuje infrastrukturu vodovodu a kanalizací od společnosti TVK a.s.

Partnership Společnost TVK a.s. Společnost TVS a.s. Nájem a provozování majetku na základě smlouvy z roku Doba trvání smluvního vztahu 20 let.

TVK a.s. hradí své provozní náklady TVS a.s hradí provozní náklady včetně oprav infrastr. Pronajímá majetek Platí nájem Zákazník-občan, firmy Platí vodné a stočné Poskytuje službu Realizuje investice Platí daně, část zisku investuje, část platí ve formě dividendy = odměna za provozování Platí daně, zisk investuje

Partnership Důležité je správné rozdělení rolí!!! Role Public - Definování standartů na zajištění veřejné služby - Dohled nad politikou cen vodného a stočného - Investiční rozvoj infrastruktury za vybraný nájem +veřejné zdroje financování, fondy SK, EU)

Partnership Role Private - Nákladová a organizační optimalizace provozování - Přínos profesionálního know-how, best practices, benchmarking s jinými filiálkami skupiny -Profesionální provozování neovlivněno politickými vlivy (model od voleb do voleb) - Tvorba přiměřeného zisku pro akcionáře jako odměna za provozování

Partnership Potíže, které se mohou vyskytnout - Nevhodné legislativní prostředí (např. v SK, regulační politika URSO nerespektuje plně model TVK-TVS) - Nevhodně nastavená smlouva mezi partnery umožňující zaujímání silových pozic => strategie win - lost