Vkládání kreslených útvarů

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MS Malování I. VY_32_INOVACE_57_MS_Malovani_I.
Advertisements

Počítačová grafika Nám umožňuje:
Zoner Callisto 4 II. Pracovní prostředí editoru Úpravy objektů Křivky Text Vkládání obrázku Barevná výplň VY_32_INOVACE_60_Zoner_Callisto4_II.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/16
Základní škola a mateřská škola Bzenec
VY_32_INOVACE_59_Zoner_Callisto4_I. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání • Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Zpracováno v rámci projektu SIPVZ 0120P2006
Jak vytvořit prezentaci Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy.
Kreslení, kliparty, obrázky OLE, video
MS Malování II. VY_32_INOVACE_58_MS_Malovani_II.
CorelDRAW Začínáme… Grafika této prezentace byla vytvořena v programu CorelDRAW.
Vzhled prezentace - šablony
Objekty mohou být vytvořeny buď pomocí prostředků Wordu nebo je můžeme vytvořit na jiném místě a do dokumentu Wordu vložit. Všechny objekty se vloží na.
Zoner Callisto.
Záložky, křížové odkazy, hypertextové odkazy
ZONER CALLISTO Pracovní postup tvorby obrázku
Power Point– pracujeme se snímky
VYPRACOVALA: MGR. HANA TOFLOVÁ DNE: ICT2/1/3/13 WORD - tabulky.
COREL DRAW - 2 PRÁCE S OBJEKTY
Vysvětlení panelu nástrojů v „Malování“
Buňka Základem tabulky je buňka (cell).
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Práce s objekty. Kreslení automatických tvarů u Nakreslete alespoň 6 dalších objektů.
Rudolf Pečinka, 4.C.  Obor informatiky používající počítače k:  Vytvoření umělých grafických objektů  Úpravě zobrazitelných a prostorových informací.
Jak postupovat při tvorbě návrhu obálky do časopisu - Pomůcka pro studenty -
Textový procesor (MS Word)
Úprava grafických objektů –klipartů ve Wordu 2010.
Úprava grafických objektů –obrázků ve Wordu 2010.
Kreslení v programu MS Word
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Název projektuInovace ŠVP na OA a JŠ Třebíč Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivityIII/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
VEKTOROVÁ GRAFIKA ZONER CALLISTO.
INFORMATIKA 7 Úpravy obrázků v MS WORD III2 - I7- 18.
VY_32_INOVACE_E3-07 KRESLÍME VEKTOROVOU GRAFIKOU I. AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: SRPEN 2011 STRUČNÁ ANOTACE: VÝKLAD LÁTKY K TÉMATU KRESBY VEKTOROVOU.
Malování.
Grafika ve Wordu.
Tvorba prezentace Rozložení snímků Vkládání obrázků do snímků
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Automatické tvary Mgr. Ludmila Faltýnková EU OPVK ICT2-4/Inf02 Základní škola Olomouc, Heyrovského 33 Určeno pouze pro výuku Žádná část ani celek nesmí.
Word – Tabulky a Grafika ve Wordu
Mgr. Karel FischerTabulky1 Tabulka je část dokumentu, kde text je vkládán do políček. Políčka tvoří sloupce a řádky. Tabulku můžeme vložit dvěma způsoby:
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Mgr. Karel FischerÚprava prezentace1 Změna použité šablony Ke změně šablony mohu použít jednu ze tří možností: a)Formát \ návrh snímku b)V panelu nástrojů.
TVORBA VÝUKOVÉ PREZENTACE I.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_10.
G RAFIKA VE W ORDU Vkládání obrázků a grafických objektů Tvary WordArt Barvy, čáry, výplň grafických objektů.
Kreslíme vektorovou grafiku (1) v programu Zoner Callisto
VYTVÁŘENÍ e-LEARNINGOVÝCH MATERIÁLŮ Přednáší Mgr. Jaromír Kozel
Počítačová grafika Zoner Callisto – tabulky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu.
Corel PHOTO-PAINT Úloha 2 Zpracovala: Mgr. Jitka Hot ařová Střední škola informačních technologií a sociální péče, Brno, Purkyňova 97.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MATEŘSKÁ ŠKOLA, ŠKOLNÍ JÍDELNA A ŠKOLNÍ DRUŽINA BOUZOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP.
Počítačová grafika Zoner Callisto geometrické tvary I. část Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_10B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 6 Autor: Bc. Pavel Šiktanc MS WORD 2010 – Vizitky Co se všechno naučíme??? Tvorba vizitky pomocí.
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 4– POWERPOINT – PRÁCE S TEXTEM Název školy:
Microsoft Word Využití tvarů na tvorbu obrázků
Vkládání grafických objektů
WordArt, SmartArt, Tvary
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
INFORMATIKA – počítačová grafika ve WINDOWS
Počítačová grafika Zoner Callisto geometrické tvary I. část
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
téma vyjádření Obrázek SmartArts obrázky na červeném pozadí
Corel PHOTO-PAINT Úloha 2 Zpracovala: Mgr. Jitka Hotařová
Transkript prezentace:

Vkládání kreslených útvarů Prezentace může obsahovat celou řadu grafických objektů. Ty jsou obsaženy na PANELU NÁSTROJŮ KRESLENÍ. Jednoduché grafické objekty vkládáme pomocí automatických tvarů (postup jsme probírali v aplikaci Word). Jestliže při vytváření objektu stiskneme klávesu SHIFT, vznikne pravidelný útvar ( namísto elipsy kružnice, namísto obdélníku čtverec, namísto kvádru krychle apod…)

U čar a šipek způsobí klávesa SHIFT jejich nasměrování pod úhel 15°, 30°, 45°,…až 360°. Stiskneme-li při vytváření objektu klávesu CTRL, bude se útvar vykreslovat od středu. Potřebujete-li nakreslit více stejných druhů útvarů, při výběru tlačítka na ně poklepejte. Textové pole Textové pole vložíme: 1xL v panelu kreslení na textové pole Vložit / textové pole

Formát kreslených útvarů WORDART Tento druh uměleckého písma vložíme: 1xL v panelu kreslení na tlačítko WORDART Vložit / obrázek / WORDART Je-li vložený umělecký text aktivní na obrazovce se objeví panel nástrojů WORDART. Formát kreslených útvarů Každý kreslený útvar můžeme upravit. Objekt

Objekt musíme aktivovat 1xP / Formát objektu Upravíme jeho parametry ( zřejmě nejčastěji na kartě Barvy a čáry Velikost a umístění lze snadno měnit tažením myši. Kromě jednoduchých nastavení barev výplně, čáry a písma (panel kreslení), můžeme u vybraných čar změnit jejich druh, šířku, zakončení.

Manipulace s kreslenými útvary Velmi zajímavých efektů u uzavřených objektů lze dosáhnou nastavením stínu nebo 3D efektu. Stíny a 3D efekty lze nastavit i u textů WORDART. Manipulace s kreslenými útvary Pro manipulaci s vloženými kreslenými objekty používáme volbu KRESLENÍ v panelu nástrojů. Kromě otáčení a překlápění lze s objekty také posunovat.

U automatických tvarů měníme polohu a velikost pomocí myši tažením za příslušnou část objektu. Pokud máme na snímcích více vložených objektů, můžeme je vkládat do vrstev. 1xL v panelu nástrojů / Kreslení / Pořadí Přenést dopředu – přesune objekt úplně nahoru Přenést dozadu - přesune objekt úplně dolů Přenést blíž – přesune objekt o jednu úroveň nahoru Přenést dál – přesune objekt o jednu úroveň dolů

Máme-li na stránce více objektů, můžeme je seskupit. Označíme postupně objekty Seskupíme je dvěma způsoby 1xL v panelu na kreslení / seskupit 1xP na kterýkoliv označený objekt / seskupování / seskupit