Program EU MLÁDEŽ V AKCI. Program Mládež v akci  tvoří rámec Evropské unie pro podporu neformálních vzdělávacích aktivit pro mladé lidi  pro období.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MLÁDEŽ V AKCI Cíle programu  Podpora aktivního občanství mladých lidí  Rozvoj solidarity a tolerance mezi mladými lidmi  Posílení vzájemného.
Advertisements

MLÁDEŽ v AKCI program EU pro neformální výchovu a vzdělávání.
  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
Ludvík Eger, FEK ZČU v Plzni
Název projektu: „Aby byl domov domovem I“ Registrační číslo projektu: CZ.1.15/3.3.00/ SEZNAMTE SE S PROJEKTEM „Aby byl domov domovem I“ realizovaném.
Evropský rok dobrovolnictví • Evropský rok dobrovolných činností na podporu aktivního občanství (ERD) je tematickým rokem vyhlášeným pro všechny členské.
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI  Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit  Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání 
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
12. září 2014 Slide N° září 2014 Slide č. 1 Sekretariát Urbact URBACT II Evropský program územní spolupráce při integrovaném a udržitelném.
Dotační programy odboru umění, literatury a knihoven kulturní aktivity v oblasti profesionálního umění program státní podpory stálých profesionálních divadel,
Mládež v akci Neformální volnočasové vzdělávání pro všechny mladé lidi.
PardubiceNK ČR - Školení projektových manažerů Mládež v akci.
Tandem Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Tandem Koordinační centrum česko-německých.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Veřejné výběrové řízení 14. ročníku sbírkového projektu Pomozte dětem.
ZÁKLADNÍ PODMÍNKY PRO POSKYTOVÁNÍ A VYÚČTOVÁNÍ DOTACÍ 5. ledna 2011, Městský úřad Vsetín.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Veřejné výběrové řízení 16. ročníku sbírkového projektu Pomozte dětem.
Dům zahraniční spolupráce Mládež v akci. Obecné cíle Rozvíjet kompetence (znalosti, dovednosti a postoje) mladých lidí a pracovníků s mládeží (včetně.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
YOUTHPASS (Pas mládeže) externí spolupracovníci ČNA.
Jako příklad uznávání neformálního vzdělávání Ing. Petra Nakládalová, ČNA Mládež YOUTHPASS.
MLÁDEŽ V AKCI Největší evropský grantový program na podporu neformálního volnočasového vzdělávání mládeže.
Podpora nevládních a neziskových organizací v oblasti cestovního ruchu
YOUTHPASS (Pas mládeže) Akce 2 – Evropská dobrovolná služba (pro Vysílající a Hostitelské organizace)
Dům zahraniční spolupráce Mládež v akci. Erasmus+ - Mládež v akci Obecné cíle Rozvíjet kompetence (znalosti, dovednosti a postoje) mladých lidí a pracovníků.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
YOUTHPASS Pas mládeže Akce 2 – Evropská dobrovolná služba (pro dobrovolníky)
Program EU „Mládež v akci“ EVROPSKÁ DOBROVOLNÁ SLUŽBA.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
1.Multikulturní výchova 2.Medializace a mediální výchova 3.Výchova k dobrovolnictví 4.Zdravé klima neformálního a zájmového vzdělávání 5.Participace a.
YOUTHPASS Akce 1.1 – Výměny mládeže (organizátorům)
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
Program Evropa pro občany
Co vám nabízíme v oblasti partnerské spolupráce měst a obcí Praha, 19. června 2012.
Program MLÁDEŽ v AKCI. Program MLÁDEŽ v AKCI Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání Propagace.
MLÁDEŽ V AKCI Největší evropský grantový program na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Co je program Mládež v akci?
Podpora přípravy projektů NNO pro příští programovací období 2007 – 13 Chceme zpracovat takové projekty NNO, jejichž cíle jsou společné více organizacím.
Co je program Mládež v akci?. Komunitární program Evropské unie na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání Propagace.
Evropa pro občany Obecné informace Ústí nad Labem.
7.ročník programu Co je nového ve III.fázi Make a Connection v ČR & výběrové řízení 2008.
PAS MLÁDEŽE Akce 1.1 – Výměny mládeže (organizátorům)
Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží Mgr. Katarína Kukurová Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07)
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
Obsah: Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR Možnosti pobytů v Evropské unii Do zemí EU po střední škole Do zemí EU po střední škole.
Celkový záměr Podpora a propagace informačního systému pro mládež (ISM) − vytvořit systém podporující trvale udržitelný rozvoj zájmového a neformálního.
Program Culture Program Culture Viktor Debnár Liberec, 9. ledna 2008.
Akce 2 – Evropská dobrovolná služba EDS je součástí programu EU Mládež v akci Akce 1 - Mládež pro Evropu Akce 2 - Evropská dobrovolná služba Akce 3 -
Jak připravit town- twinningový projekt v rámci programu Evropa pro občany Gabriela Hermannová Svaz měst a obcí ČR.
Jak připravit town- twinningový projekt v rámci programu Evropa pro občany Gabriela Hermannová.
YOUTHPASS Akce 1.1 – Výměny mládeže (účastníkům).
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Program celoživotního učení Veletrh komunitárních programů, Krajský úřad Ústeckého kraje, Ústí nad Labem, Zdeněk Nebřenský (DZS)
Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží Jihočeská univerzita Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07)
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
PAS MLÁDEŽE Youthpass Akce 2 – Evropská dobrovolná služba (pro mentory)
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Veřejné výběrové řízení 17. ročníku sbírkového projektu Pomozte dětem.
1 Visegrad, Norské fondy, veřejná výběrová řízení Mgr. Iva Minaříková.
Tandem Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Jan Lontschar, Iva Tesařová Diskusní.
Co je program Mládež v akci? Největší evropský grantový program na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Program Mládež v akci Program Evropské unie na podporu neformálního vzdělávání.
CZ.1.07/1.2.00/ Příjemce dotace: Organizace pro pomoc uprchlíkům (OPU) OPU je nevládní neziskovou organizací, která se od svého založení v roce.
Možnosti mezinárodní spolupráce v mateřských školách Národní konference Erasmus+/eTwinning 13. – , Zámek Štiřín.
Regionální projekty krajské pobočky ÚP ČR v Ústí nad Labem
EVROPSKÁ DOBROVOLNÁ SLUŽBA ….
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Bohemia EU Planners, s.r.o. PhDr. Vendulka Raymová
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Co je program Mládež v akci?
„Cesta k městu“ STRATEGIE PRO MLÁDEŽ PO KARVINSKU
Transkript prezentace:

Program EU MLÁDEŽ V AKCI

Program Mládež v akci  tvoří rámec Evropské unie pro podporu neformálních vzdělávacích aktivit pro mladé lidi  pro období 2007–2013  celkový rozpočet 885 milionů EUR

Které země? Země programu  členské státy EU  země EFTA (Island, Lichtenštejnsko, Norsko) a Švýcarsko  kandidátské země (Turecko, Chorvatsko) Sousední partnerské země  JVE, VE a Kavkaz, Středomoří Ostatní partnerské země světa

Cílová skupina  mladí lidé ve věku 13 až 30 let  pracovníci s mládeží

Struktura programu  Akce 1 – Mládež pro Evropu  Akce 2 – Evropská dobrovolná služba  Akce 3 – Mládež ve světě  Akce 4 – Systémy na podporu mládeže  Akce 5 – Podpora evropské spolupráce v oblasti mládeže

Akce 1.2 – Iniciativy mládeže  Iniciativa mládeže je projekt iniciovaný, zřízený a provedený samotnými mladými lidmi.  Žádat mohou: neziskové/nevládní organizace a neformální skupiny mladých lidí  3-18 měsíců

Akce 1.2 – Iniciativy mládeže  Náklady na aktivitu: max EUR (národní) max EUR (nadnárodní)  Náklady na další šíření a využívání výsledků: 1000 EUR  Cestovní náklady: 70 % (pouze nadnárodní)  Náklady na kouče: 900 EUR

Příklady projektů Iniciativy mládeže  Dvanáct mladých lidí z Turecka vytvořilo projekt zaměřený na poskytování základních počítačových dovedností dětem, které musejí pracovat na ulici.  Tandem cycling: Záměrem projektu je rozvoj a propagace cyklistiky lidí se zrakovým postižením na tandemových kolech a oslovení dalších mladých lidí se zrakovým postižením.  Nejen lidé pomáhají: Rozšíření canisterapie a zavedení zooterapií s drobnými zvířaty do Fakultní nemocnice v Motole.  Hledání společného jazyka v rytmu a Společný jazyk v rytmu

Jak se podává žádost o grant?  stažení formuláře žádosti na  v papírové podobě se odešle na adresu ČNA Mládež  registrace na portálu

Grantové uzávěrky Uzávěrka 1. únor 1. duben 1. červen 1. září 1. listopad Zahájení projektů od 1. května do 30. září* od 1. července do 30. listopadu od 1. září do 31. ledna* od 1. prosince do 30. dubna* od 1. února do 31. července * rovněž projekty vybrané na evropské úrovni

Průvodce programem MVA 2011 Česká národní agentura Mládež NIDM MŠMT Síť regionálních konzultantů Pro Jihomoravský kraj: Kateřina PetrášováKateřina Petrášová (v SDV Labyrint Brno) Informace a podpora

Naše projekty  Projekt Hledání společného jazyka v rytmu (rok 2011)  Společný jazyk v rytmu (rok 2012 a 2013)

Zdroje pro prezentaci   _program_mladez_v_akci.ppt _program_mladez_v_akci.ppt Vlastní zkušenosti skupiny Spálený sušenky a účastníků projektu Hledání společného jazyka v rytmu při realizaci projektů