VESMÍR.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kde to vlastně žijeme? Vesmír Mléčná dráha Sluneční soustava
Advertisements

Prezentace Foto z vesmíru Atlantis - 08:15:25 hod. !!!
ZEMĚ VE VESMÍRU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
SLUNEČNÍ SOUSTAVA SOLAR SYSTEM Mgr Iva Lulayová.
Soubor všech fyzikálně na sebe působících objektů, který je současná astronomie a kosmologie schopna obsáhnout. staří vesmíru se odhaduje na 13 až 18miliard.
V E S M Í R.
Sluneční soustava Slunce
Vesmír Vznik Vesmíru a Země: 15 miliard – vznik Vesmíru Velkým třeskem
Země ve vesmíru.
Registrační číslo projektu
Sluneční soustava Miroslava Maňásková.
SLUNCE zdroj světla a tepla pro Zemi (jedna z podmínek života)
SLUNEČNÍ SOUSTAVA.
Sluneční Soustava Autor Hrát.
VESMÍR Obrázek: A: Rawastrodata Zeměpis 6.třídy.
Vesmír.
Země Měsíc Slunce Sluneční soustava
Informační technologie-prezentace
VESMÍR SLUNEČNÍ SOUSTAVA.
Vypracovala:Klára Utišilová
Vesmír.
Velký Vesmír. Slunce v různých vlnových délkách. Čtveřice světlých útvarů v horní části jsou sluneční skvrny. V optickém oboru by byly tmavší než okolí,
Základní škola Stříbrná Skalice, Na Městečku 69,
Vesmír hvězdy = hvězdná soustava = Galaxie – tvar plochého disku.
ZEMĚ JAKO VESMÍRNÉ TĚLESO
Planety.
VESMÍR Slunce je hvězda. Kolem Slunce se vytvořila sluneční soustava.
Vesmír (Space).
Autor: Mgr. Miroslav Nešpořík
Nela Bártová Opava,2010 Březen
SLUNCE A KOMETY. SLUNCE- nejbližší a pro nás nejdůležitější hvězda. -obrovská koule žhavých plynů -složení: především vodík a hélium.
Vesmír a hvězdy Vesmír Soubor všech kosmických těles
OBRÁZEK ZNÁZORŇUJE 1.ERUPCE NA SLUNCI 2.VYZAŘOVÁNÍ SVĚTLA 3.MAGNETICKÉ VÝBOJE.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Nikola Houšková, Aneta Říhová
Sluneční soustava.
Země ve vesmíru Filip Bordovský.
Velký Vesmír Nejnovější informace o vesmíru 2007.
POZNÁVÁNÍ SLUNEČNÍ SOUSTAVY
Sluneční soustava.
Anotace Čtení s porozuměním, schopnost vyhledávat informace z vnějších zdrojů a doplnit tak učební látku Autor Dagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup.
EU_42_sada1_22_M_Souhvězdí 1_Cup Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. Autor Bc. Kateřina Cuperová Anotace Prostřednictvím.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Knotková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Sluneční soustava. Struktura prezentace úvod otázky na úvod výklad příklad/praktická aplikace otázky k zopakování shrnutí.
Sluneční soustava planety kontrolní otázky Merkur Jupiter Venuše Saturn Země Uran Mars Neptun.
Sluneční soustava -Tvoři ji: Slunce, planety, měsíce, planetky, komety, meteoritická tělesa.
Sluneční soustava. Sluneční soustava (podle Pravidel českého pravopisu psáno s malým s, tedy sluneční soustava) je planetární systém hvězdy známé pod.
ZEMĚPIS. VESMÍR - skládá se z hvězd a mezihvězdné hmoty - skládá se z hvězd a mezihvězdné hmoty VESMÍR.
Jméno autora výukového materiáluSoňa Maruničová Datum (období, ve kterém byl vytvořen)11/2011 Ročník, pro který je výukový materiál určen5. ročník Vzdělávací.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268 Autor: Mgr. Michaela Čapková Datum: Název:
Vesmír, Slunce a Země Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu VY_12_INOVACE_01_33_Člověk a příroda.
VESMÍR SLUNEČNÍ SOUSTAVA.
Přírodopis – Vesmír Anotace: Prezentace slouží jako výukový materiál k učivu o vesmíru. Jsou zde uvedené základní vlastnosti planet sluneční soustavy včetně.
Sluneční soustava.
Název školy: ZŠ Netvořice
UMÍSTĚNÍ ZEMĚ VE VESMÍRU
PRV 3 – Neživá příroda Název školy Plavská škola Autor
ČÍSLO PROJEKTU: OPVK AUTOR: Mgr. Jana Neugebauerová
EU peníze školám Základní škola Čachovice a Mateřská škola Struhy, Komenského 96, příspěvková organizace Označení: VY_32_INOVACE_231_PR5 Předmět: Přírodověda.
V E S M Í R ? Seznamte se, prosím!.
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Ing. Iva Hlásková Číslo
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Název školy: Speciální základní škola Louny, Poděbradova 640,
VESMÍR.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKR LOUNY
Sluneční soustava.
ŠKOPKOVÁ HELENA, ZŠ HORNÍ SLAVKOV VY_32_INOVACE_237_VESMÍR
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
A) hvězda B) planeta C) galaxie
Transkript prezentace:

VESMÍR

Vznik a vývoj vesmíru kosmologie před 16 miliardami let vesmír se neustále roztahuje a rozpíná viditelné části vesmíru mají rozlohu 1,6 bilion bilionu kilometrů

Sluneční soustava

Merkur, Venuše, Země, Mars, Jupiter, Saturn, Uran, Neptun planety podle vzdálenosti od Slunce: Merkur, Venuše, Země, Mars, Jupiter, Saturn, Uran, Neptun Jupiter je největší planetou, jeho velikost je přibližně 11 krát větší než je průměr Země, Saturn má 24 měsíců

Slunce

je hodně velké – vešlo by se do něj milion Zemí je to pravá hvězda některé hvězdy jsou i stokrát větší než je Slunce má průměr 1 400 000 kilometrů a teplota povrchu se pohybuje okolo 60 000°C

Planeta Země

otáčí se okolo vlastní osy – jedenkrát za den a obíhá okolo Slunce – jednou za rok atmosféra zrodila se jako žhavá koule roztavených skal před 4,6 miliardami let

Měsíc

je tvořen převážně z hornin nemá žádnou atmosféru ani vodu svítí, protože odráží světlo od Slunce za úplňku jdou vidět dalekohledem tmavé plochy, které nazýváme moře a světlé plochy, které jsou vysočiny nebo pohoří

Hvězdy a galaxie

polohu hvězd určujeme podle souhvězdí naše Slunce a jeho planety jsou součástí galaxie, kterou nazýváme Mléčná dráha jednotka vzdálenosti ve vesmíru je světelný rok světlo ze Slunce k nám letí 8 minut a 20 sekund

Komety

mají dlouhé ohony, zabírající i půl oblohy plyn a prach vytvářejí okolo komety prach, který odráží sluneční světlo a proto kometa září nejslavnější je Halleyova kometa – naposledy viděna v roce 1986 a vrátí se v roce 2061

I was talking about the beginning of the space, about the Sun and our Earth.You could learn the order of planets.When you look at the sky at night,you´´ll know why the moon is shining ,when you see some comet,you´´l know why is it shining so strongly and from what it was made of.I hope that it was interesting for you and that you learned something new.

☺Konec☺ Radka Skotáková Šárka Hynková Zdroje:-internet: www.referaty.cz www.wikipedie.cz -knihy: Vesmír-Martin Rees Vypracovala: NEJvětší záhady světa-NEJSME SAMI VE VESMÍRU-Andreas von Retýi