Prezentace Martin Procházka 5.B. Pražský hrad byl odedávna sídlem českých panovníků a nyní v něm sídlí prezident republiky. Byl založen v 9. století.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
KARLŠTEJN.
Advertisements

Hlavní město České republiky
Gotika.
Středočeský kraj vytvořili:Barbora Kolářová a Lukáš Syrovátka
Hlavní město Praha Beznosková Šárka INFORMACE UBYTOVÁNÍ ZAJÍMAVOSTI
Cestovní kancelář Cestovní kancelář NABÍZÍ…. Karlštejn M ajestátnýýýýýýýýý hrad se tyčí nad třpytivou hladinou Berounky jako němíý svědek té nejkrásnější.
Registrační čísloCZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Šablona číslo: Název výukového materiálu: Tematický okruh:
KAREL IV. ( ).
PRAHA-hlavní město ČR.
Cestujeme po České republice
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_61.
OD STŘEDOVĚKU PO RENESANCI
Cestovní kancelář Silesia
PO STOPÁCH KARLA IV. ŠKOLNÍ PROJEKT 4. B –
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Gotická kultura.
Vypracovali: Dominika Pavlovová Monika Pouzarová Zuzana Krejcarová
Pražský hrad Lukáš Onderka. informace Pražský hrad, historické sídlo českých králů Pražský hrad, historické sídlo českých králů Vystavěn9. století Vystavěn9.
Nejlákavější kulturní památka
Hrady a zámky.
Praha.
PAMÁTKY PRAHA.
Mgr. Miloslava Pucandlová ZŠ Sadová, 1756, Čáslav Vlastivěda 5. ročník
ČESKÁ REPUBLIKA Hlavní město Praha. ČESKÁ REPUBLIKA Hlavní město Praha.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Mgr. Petra Pláničková Název:VY_32_INOVACE_412_NAŠE VLAST Téma: POLOHA ČR, SOUSEDNÍ.
PRAHA – hl. město ČR Mgr. Ivana Antonová.
Kubásková Petra Prezentace 5MB
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO.
CHKO Český kras.
PROJEKT EU - PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Název projektuModerní škola Šablona III/2Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Cestovní kancelář.
Praha.
Praha Andy Poláková.
Vypracovala: Mgr. Věra Sýkorová Použitá literatura: M. Motlová: PRAHA známá i neznámá, Euromedia Group k. s., E. Obůrková: Výlety s dětmi v Praze.
Mistr Theodorik.

37.1 Kraj Praha – poznáš jeho dominanty?
VY_32_INOVACE_ZCR_ M/01 Hotelnictví Ročník: 3. 4.
Anotace: Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKR LOUNY Autor:MGR. OLGA FILÍPKOVÁ Název: VY_32_INOVACE_472_PAMÁTNÁ_MÍSTA_ 2 Téma: Seznámení.
Základní škola, Vlašim, Březinská 1702
…aneb malá prezentace o Středních Čechách
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Stavby Karla IV. ANEB JAKÝ BYL KRÁL KAREL IV.. Obsah Kdo to Karel IV. vůbec byl? Univerzita Karlova Karlův most Karlštejn Nové město Chrám svatého Víta.
 Základní informace  Z historie města  Navštěvovaná místa  Zdroje.
HLAVNÍ PAMÁTKY ČESKÉ REPUBLIKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Zámek Trója Zámek Troja (známý též jako Trojský zámek) je barokní stavba v pražské městské části Troja. Stojí v bezprostřední blízkosti Vltavy a v jeho.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_312 _Praha Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Základní informace Navštěvované oblasti Zdroje.
Hrady a zámky Jméno a příjmení. Obsah Karlštejn Křivoklát Vyšehrad Konec.
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
pol. 12. století - konec 15. stol.
GOTIKA.
Dějepis 7. ročník Marek Kryška
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Výlet- tam a zase zpátky
GOTIKA název gotika je podle Gótů
PRAHA ZA VLÁDY KARLA IV. Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Jiří.
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
KUTNÁ HORA unikátně zachované a neporušené historické jádro města s chrámem sv. Barbory je zapsáno na seznamu UNESCO od r ve středověku byla druhé.
Autor: Mgr. Iveta Váňová
KARLŠTEJN KARLŠTEJN.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKR LOUNY
Základní škola Záhumení Rožnov pod Radhoštěm
Adresa školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
100 LET REPUBLIKY Výukový materiál.
LITOMYŠL velkolepé renesanční zámecké sídlo ve stylu italské renesance
Transkript prezentace:

Prezentace Martin Procházka 5.B

Pražský hrad byl odedávna sídlem českých panovníků a nyní v něm sídlí prezident republiky. Byl založen v 9. století a rozkládá se na ploše 570 dlouhé a 130 metrů široké, díky čemuž je podle Guinessovy knihy rekordů největším hradem na světě. Pěkný výhled na Prahu je z Hradčanského náměstí, kam vedou zámecké schody. Vstup do hradního areálu ze všech stran střeží hradní stráž.

Pražská botanická zahrada se nachází v krásné přírodě Trojské kotliny a pro veřejnost je otevřena teprve od roku Její součástí je i velmi pěkně udržovaná japonská zahrada a nedávno přibyla i pivoňková louka, která se nachází v areálu zásobní zahrady a je zatím přístupná pouze o víkendech. V létě 2003 byl v blízkosti zahrady postaven tropický skleník Fata Morgana, který je úctyhodných 130 metrů dlouhý a 13 metrů široký. Je rozdělen na tři části a pravidelně každé jaro se v něm volně pohybuje mnoho pestrobarevných exotických motýlů. Jedna ze tří částí představuje tropické deštné pralesy a najdete v ní i sedmimetrový vodopád.

Hrad Karlštejn Hrad založený českým králem a římským císařem Karlem IV. k uschování korunovačních klenotů a svatých relikvií. Dnešní podobu hradu vtiskla puristická přestavba v 19. století vedená Josefem Mockerem. První prohlídkový okruh zahrnuje prostory Císařského paláce a prohlédnete si i Pokladnici a Klenotnici v Mariánské věži. Druhý okruh vás pak zavede do Velké věže s proslulou Kaplí sv. Kříže s deskovými obrazy z dílny mistra Theodorika. Jde o největší soubor středověkých maleb z jedné dílny na světě.

Hrad Křivoklát Jeden z nejstarších a nejvýznamnějších hradů českých králů, jeho podobu utvářeli Přemyslovci, Lucemburkové i Jagellonci. Současnou středověkou podobu mu pak vrátila puristická obnova v 19. století. Uvnitř najdete řadu unikátních interiérů, jako je pozdně gotická kaple s bohatou sochařskou i malířskou výzdobou nebo Královský sál s velkolepou hvězdovou klenbou. Při prohlídce navštívíte rovněž knihovnu s 52 tisíci svazky, mučírnu nebo Velkou věž s vyhlídkou a loveckými sbírkami.

D omácí svíčková

Knedlo, vepřo, zelo

Česká republika