Komunitní péče.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Advertisements

TERÉNNÍ PROGRAM BABYLON
Zákon o sociálních službách
Koncepce zdravotní péče o bezdomovce
Skupina osob se zdravotním znevýhodněním
Sociodemografická analýza Výzkum potřeb uživatelů Prostějov.
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Potřeby dětí a jejich hodnocení v systému sociálně-právní ochrany dětí
Koncepce péče o staré občany
Klinická propedeutika
Veřejné projednání návrhu 2
Zdravotnictví V odvětví zdravotnictví v ČR je zaměstnáno pracovníků a výdaje státního rozpočtu do tohoto odvětví představuji asi 9% HDP. Po roce.
Role nelékařů v českém zdravotnictví
DOMÁCÍ ZDRAVOTNÍ PÉČE.
Návykové látky, závislosti
Sociální událost Mgr. Terezie Pemová.
Systém vzdělávání v komunitní péči a zajištění kvality poskytované zdravotní péče Michaela Hofštetrová Knotková.
Alkoholismus.
Ochrana veřejného zdraví ZÁKON č. 258/2000 Sb. Práva a povinnosti osob a výkon státní správy v ochraně veřejného zdraví POJMY Veřejným zdravím je zdravotní.
Prosinec 2007 MUDr. Jana Valjentová a kolektiv Cesty domů
* Pracovními činnostmi jsou - komplexní ošetřovatelská péče o nemocného, příjem nemocných do ordinace nebo do nemocničního ošetření, získávání informací.
Klinická propedeutika
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Celoživotní vzdělávání zdravotníků ve Zlíně
Domácí péče Home care.
Koncepce ošetřovatelství
Preventivní programy v ordinaci PLDD
O.s. PREVENT působí v Jihočeském kraji od roku 1999 na poli protidrogové prevence a vzdělávání. Zastřešuje několik zařízení a projektů. Mezi jinými i Kontaktní.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Model transkulturní péče
PEDIATRIE Mgr. Petra Sedlářová.
Případová studie Seminář 2014.
Speciální školství v roce 2006 (a věřme, že i v dalších letech) Jiří Pilař
Výchova ke zdraví v porodní asistenci
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
Gerontopsychologie v praxi Mgr. Kateřina Bartošová Mgr. Markéta Kukaňová.
Volitelný předmět 1287 Moderní ošetřovatelství.
Příjem pacienta na lůžkové oddělení a jeho bezpečí
Zdraví a jeho determinanty Mgr. Aleš Peřina, Ph. D. Ústav ochrany a podpory zdraví LF MU Kamenice 5, Brno.
Aktivity související s psychiatrickou péčí podporované z Operačního programu Zaměstnanost a Integrovaného regionálního operačního programu.
Návykové látky, závislosti. VY_32_INOVACE _25_NÁVYKOVÉ LÁTKY, ZÁVISLOSTI_PŘÍRODOPIS_HLAVOVÁ Anotace Výukový materiál prostřednictvím ICT napomáhá k inovaci.
Domácí ošetřovatelská péče. Domácí ošetřovatelskou péčí je zdravotní péče poskytovaná pacientům v jejich sociálním prostředí. Na základě doporučení: 
Zvláštnosti ošetřovatelské péče u seniorů Mgr. Dana Vaňková.
Prevence sociálně patologických jevů. Prevence  Prevence (z lat. praevenire, předcházet) znamená soustavu opatření, která mají předcházet společensky.
Domovy se zvláštním režimem. poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu:  chronického duševního onemocnění  závislosti.
Domov důchodců Dubí, příspěvková organizace Na Výšině 494 a Ruská 130.
Národní politika BOZP a příprava Národního akčního programu BOZP pro období konference Společně bezpečně v EU – Partnerství v prevenci rizik.
Česká koncepce oboru ošetřovatelství.  Vychází z: - Koncepce ošetřovatelství České republiky z roku 1998, - respektuje doporučení: Organizace spojených.
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast Vzdělávání pro zdrav í PředmětZdravověda Tematický.
Číslo v digitálním archivu školy VY_52_INOVACE_VZ_27 Sada DUMVýchova ke zdraví PředmětVýchova ke zdraví Název materiáluVysoký krevní tlak Anotace V prezentaci.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
Odlehčovací služby. terénní, ambulantní nebo pobytové služby poskytované osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění.
Porodní praxe u nás a v zahraničí Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR Praha Ivana Königsmarková, prezidentka UNIPA.
Mezinárodní den sester květen 2009
Porodní asistentka regulované povolání
Ošetřovatelství v primární péči
Okruhy činnosti práce sestry v ordinaci PL
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
Číslo v digitálním archivu školy
Okruhy činnosti sestry v ordinaci praktického lékaře pro dospělé
teorie oboru ošetřovatelství
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Jana Chrásková, Ivana Lamková
ZÁKLADY BIOLOGIE Zdraví, nemoc.
Školská sociální práce
8. Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
§ 49 Domovy pro seniory. V domovech pro seniory se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž.
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Podpora nových služeb v péči o duševně nemocné
Transkript prezentace:

Komunitní péče

Specializace sestry v komunitní péči: Sestra komunitního zdraví /územní sestra/ Sestra vykonávající domácí ošetřovatelskou péči Porodní asistentka Dětská komunitní sestra Sestra pro tělesně a mentálně postižené Školní sestra Sestra pro zdraví v povolání a zaměstnání

Porovnání tradičního a komunitního ošetřovatelství - Primární zaměření nemocný jedinec komunitní zdraví - Cílová populace nemocní a postižení celá populace Primární výukové zařízení zdravotnická zařízení všude, kde jsou lidé Úloha sestry specializovaná – sektor zdravotnictví nezávislá – sektor související se zdravím

- Zaměření sestry stavy vyžadující hospitalizaci podpora zdraví, prevence - Prevence zaměřená na sekundární a terciární zaměřená na primární - Vyhodnocení OP počet propuštěných nemocných statistika změn zdravotního stavu obyvatelstva

Školní komunitní sestra Základní služby a primární péče: - dostatek informací - základní oše péče při běžných onemocněních - administrativa léků - identifikace a vyhledávání problémů - odstraňování příčin problémů - edukace a konzultace o zdraví - interdisciplinární spolupráce

Rizikové skupiny dětí Více než 10% absence Dispenzarizovaní Chronicky nemocní Emocionální problémy Často vyhledávající pomoc s neurčitými příznaky Vážnější fyzická a psychická poškození Pozitivní rodinná anamnéza Genetická predispozice

Gerontologická ošetřovatelská péče Hypertenze Nádorové onemocnění Artritida Poškození zraku Poškození sluchu Alzheimerova choroba Problémy s chrupem Užívání a zneužívání léků Zneužívání látek

Nádorové onemocnění - získat anamnézu - poskytnout emocionální podporu - kvalitní péče - návykové látky Alzheimerova choroba - ochrana a bezpečnost - edukace i členů rodiny - důstojnost - povzbuzení nejbližších - pomoc při udržení zdraví - doporučit další služby

Komunitní oše zaměřené na ochranu zdraví v zaměstnání Cíle: Napomáhat bezpečnosti práce Podporovat bezpečné a zdravé pracovní prostředí Pomáhat při plnění potřeb zaměstnanců i jejich rodin Podporovat edukaci a výzkum v této oblasti

Rizika pracovního prostředí Stresory: fyzikální chemické biologické ergonometrické