Evropská nej....

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ÚZEMNÍ ROZLOŽENÍ OBYVATELSTVA PRO VÝUKU ZEMĚPISU NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH
Advertisements

Dánsko Vlajka znak.
VY_32_INOVACE_03 Asie - povrch
Evropa-jeden ze světadílů
Evropská nej….
Test-země Evropy Pokračuj do menu
Itálie.
VESMÍR A ZEMĚ SHORA Z SATELITŮ.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Dánsko Přírodní poměry.
MILLAU (Francie) Nejvyšší most světa ..
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Francie 9.A.
Test – Severní Evropa Jak se jmenují původní obyvatelé SE? (1)
Evropská nej... Jakub Drahokoupil.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Atlantic Road (Atlanterhavsveien – v norštině) je velkolepá možnost jak se z kontinentu skokem dostat na ostrov Averøy fantastickou cestou přes moře po.
Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP VK Evropa – úvod do učiva.
Střední Evropa Severní Evropa Západní.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
DUBAJ.
Atlantic Road (Atlanterhavsveien – v norštině) je velkolepá trasa jak se z kontinentu skokem z ostrova dostat na ostrov Averøy, fantastickou cestou přes.
Jméno autora: František Sajdl Třída/ročník: H4A, 4ročník
Wales a hlavní město Cardiff.
AUTOREM MATERIÁLU A VŠECH JEHO ČÁSTÍ, NENÍ-LI UVEDENO JINAK, JE ZUZANA ŠTĚPÁNKOVÁ Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace SEVERNÍ EVROPA.
(Atlantic Road, v norštině Atlanterhavsveien) je velkolepá trasa skákající z kontinentu na ostrovy a opět z ostrova na ostrov, silnice se fantasticky kroutí.
Zeměpisná síť III. Jan Dušek.
- poloha - rozloha - reliéf
Německo.
Nejmocnější státy Evropy
D ř Hlavní město Čínské lidové republiky -Aglomerace (2009) -39° 54′ 20″ s. š., 116° 23′ 29″ v. d. -Urbanizace.
Amazonský prales Filip Tarant Můj web
Finsko.
Asie Josef Hanzl 6.B.
EVROPA – ÚVOD A RAGIONÁLNÍ GEOGRAFIE I.
Made in: KaPacalka i Ty Franto, kam jedeš letos na dovolenou? Ááále, letím do Chile k nějakému brouzdališti u hotelu.
Velká británie ( Anglie ) Hlavní město je Londýn ( obyvatel ). Sousedí s Irskem. Sousedí s mořemi Severní moře, Keltské moře, Irské moře, průliv.
EVROPA.  2. nejmenší světadíl (7% zemského povrchu)  Počet obyvatel cca (9,6%)  50 nezávislých států  Roztříštěnost, vysoká různorodost,
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_12_INOVACE_001_ Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Doprava Slouží k přemísťování lidí, zboží, surovin a informací.
Nej z Evropy. Nej z Evropy VY_32_Inovace_13 MJ-3 PaedDr.Jitka Mužíková ZŠ a MŠ Nedašov.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Květoslava Kuchtová Název : VY_32_INOVACE_12C_16_Dánsko Téma:
VY_32_INOVACE_07-41 Ročník:VIII. ročník Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Vzdělávací obor:Zeměpis Tematický okruh:Evropa Téma:Evropa – poloha, rozloha,
Afrika je třetí největší kontinent. Má rozlohu km², což představuje 20,3 % celkového povrchu souše na Zemi. Afrika má více než 960 miliónů.
EVROPA.  2. nejmenší světadíl (7% zemského povrchu)  Počet obyvatel cca (9,6%)  50 nezávislých států  Roztříštěnost, vysoká různorodost,
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava Název : VY_32_INOVACE_12C_04_Itálie Téma:
EVROPA Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Simona Stránská Název: VY_32_INOVACE_12_A_01_Evropa Téma: Vlastivěda - Evropa Číslo.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Květoslava Kuchtová Název : VY_32_INOVACE_12C_10_Švédsko Téma:
Metodický list Hra je určena pro dva týmy.
EVROPSKÁ NEJ… Mgr. Lenka Dostálová prosinec Vlastivěda
EVROPA Německo Velká Británie Švédsko Česká republika Francie Itálie.
Evropské zajímavosti.
EVROPA PŘÍRODNÍ POMĚRY - VODSTVO
Evropa - povrch VY_32_INOVACE_12_ZEMĚPIS_Evropa – povrch
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola,
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
AUTOR: Mgr. Svobodová Alena
Název školy: Základní škola Pardubice – Spořilov Autor: Mgr
Evropa 2 Soutěž RISK Pokračovat ZŠ Hejnice
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
Dánsko Vlajka znak.
Systém vodních staveb v Evropě
Základní škola a mateřská škola Šaratice, okres Vyškov
12 nejlidnatějších měst světa Chcete vědět která to jsou?
Evropa 1 Soutěž RISK Pokračovat ZŠ Hejnice
Evropa 4 Soutěž RISK Pokračovat ZŠ Hejnice
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
Transkript prezentace:

Evropská nej...

Nejvyšší sopka Nejvyšší činná sopka a druhá nejmohutnější sopka v Evropě. Nachází se v Itálii – na východním pobřeží ostrova Sicílie, nedaleko měst Messina a Catania. Její výška k roku 2009 dosahuje 3329 metrů nad mořem. ETNA

Nejdelší řeka Evropy Volha Nejdelší řeku světa pravděpodobně znáte, nicméně i Evropa svoji nejdelší řeku má, i když leží lehce východně, konkrétně v západní části Ruska. Jmenuje se Volha a její délka činí rovných 3 534km a je mimochodem i nejvodnatější řeka Evropy.

Největší město Moskva Moskva je hlavní město Ruska.Žije tam 10.5 milionů obyvatel, proto to je největší město Evropy. Moskva byla založena Princeem Yuri Dolgoruki v 1147. Moskva byla kapitál Ruska. To se stalo kapitálem znovu od 1918 dokud ne 1991. Teď to je znovu kapitál Ruska.

Nejdelší sjezdovka Je to místo z kterého mají cyklisté hrůzu, najdete tu i údajně nejdelší černou sjezdovku na světě, skvělé prostředí na lyžování pro rodiče s dětmi a hlavně slunce. To všechno nabízí Alpe d´Huez, ležící asi hodinu od francouzského Grenoblu. jedenadvacet zatáček, každá se přitom nějak jmenuje, délka čtrnáct kilometrů a 14procentní stoupání, to opravdu není žádná legrace," vysvětluje šéf Jean Louis Leger Mattei.

Nejdelší most, který spojuje dva státy Kdyby byla silnice přede mnou zavřená, objížďka do nejbližšího města vzdáleného třicet kilometrů by trvala týden a měřila několik tisíc kilometrů přes Německo, Polsko, Pobaltí, Rusko a Finsko. Přejíždím autobusem most přes průliv Öresund, který spojuje dánskou Kodaň a švédské Malmö. Jde o nejdelší most na světě, který spojuje dva různé státy, a nejdelší most, který se dá přejet autem i vlakem. Železnice vede pod dálnicí a most je vlastně dvoupatrový.

Nejdražší modrý diamant světa Prodal se v aukci za 186 milionů. Švýcarská pobočka aukční síně Sotheby's zažila rekordní dražbu. Anonymní kupec si při ní pořídil čirý modrý diamant o váze 7,03 karátu. Neváhal za něj zaplatit v přepočtu přes 186 milionů korun. "Jde o nový světový rekord v prodeji modrých diamantů," řekl po dražbě organizátor aukce David Bennett.

Největší nákupní centrum Evropy Londýn - Britská metropole Za 1,7 miliard liber (přes 30 miliard korun) vyrostl na ploše devatenácti hektarů obrovský komplex, nazvaný Westfield Centre, ve čtvri Shepherd´s Bush.

Největší kůň Největší kůň žije se svou majitelkou Sarou Rossovou ve Velké Británii. Má dva metry "Pětiletý Duke rostl a rostl, až jednoho dne se zjistlilo, že je to největší kůň na světe," řekla jeho majitelka. "Na to, jak je velký, je Duke krotký jako beránek," dodala Sara.

Největší aquapark pro psy Nedaleko města Örbäk na dánském ostrově Fyn se otevřela největší psí plovárna v Evropě. Majitelka Anny Mörupová tvrdí, že jde o nejlepší způsob, jak udržet domácí miláčky ve fyzické kondici. Krytá plovárna má tři bazény o velikosti 5 x 1,5 metru. Voda se vyhřívá na 28 ºC. Vstupné na půl hodiny stojí 50 dánských korun. "Zařízení je určeno pro rehabilitaci psů, kteří trpí zdravotními problémy, ale i pro jiné, kteří si chtějí udržet kondici nebo ztratit na váze," řekla Mörupová zpravodaji ČTK.

Největší zrcadlové bludiště - Babylon Největší stacionární zrcadlové bludiště na kontinentě vybavené 120 velkoplošnými zrcadly rozmístěnými po chodbách, jejichž délka dosahuje 200 metrů. Expozice je členěná do 5 částí, klasického zrcadlového bludiště s křivícími zrcadly, křišťálového bludiště se skly, strašidelně ozvučeného temného labyrintu se strašidly, místnosti s optickými klamy a expozice s kaleidoskopy a nekonečným prostorem .

Vypracovala: Nela Kordiaková 9.B Konec