Matematická část1 1 POPULARIZACE VĚDY A VÝZKUMU V PŘÍRODNÍCH VĚDÁCH A MATEMATICE S VYUŽITÍM POTENCIÁLU MU www.bohatstvizeme.cz.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Gymnázium Jiřího Ortena KUTNÁ HORA
Advertisements

Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
57. ročník MO Soustředění řešitelů Kategorie A Exponenciela Litoměřice 2007.
Ekonomicko-společenská část soutěže POPULARIZACE VĚDY A VÝZKUMU V PŘÍRODNÍCH VĚDÁCH A MATEMATICE S VYUŽITÍM POTENCIÁLU MU.
Gymnázium a obchodní akademie Chodov Smetanova 738, Chodov Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Uran – kontroverzní nerostná surovina
Mikroekonomie I Užitek spotřebitele a odvození poptávky Ing. Vojtěch Jindra Katedra ekonomie (KE)
Měřítko mapy, plánu Matematika – 7. ročník
Název prezentace v zápatí1 Program workshopu „Bohatství Země“ ESF MU, Lipová 41a, Brno Učebna P101 1 POPULARIZACE VĚDY A VÝZKUMU V PŘÍRODNÍCH.
Úprava RVP ZV 2013 Matematika
Vizualizace dat Jan Vágner 3MA381. Co je vizualizace dat?  Matematická nebo fyzikální nebo jiná data či informace, která jsou převedena do grafického.
Kuželosečky - opakování
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona III/2VY_32_inovace _737 Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám.
Rovinné útvary.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_12_INOVACE_70_9TR_M Autor: Mgr. Monika Bittová 1.
Funkce Základní pojmy. Funkce - Základní pojmy Základní pojmy Funkce  Funkce je pravidlo, které každému reálnému číslu z určité podmnožiny množiny 
Teorie chování spotřebitele
Název prezentace v zápatí1 Program workshopu „Bohatství Země“ ESF MU, Lipová 41a, Brno Učebna P101 1 POPULARIZACE VĚDY A VÝZKUMU V PŘÍRODNÍCH.
Název prezentace v zápatí1 Uhlovodíkové systémy – ropa a zemní plyn … 1 POPULARIZACE VĚDY A VÝZKUMU V PŘÍRODNÍCH VĚDÁCH A MATEMATICE S VYUŽITÍM POTENCIÁLU.
Vztažné soustavy Sledujme pohyb skákajícího míče v různých situacích.
Odvození nabídkové křivky
ÚROKOVÁNÍ. Rozlišujeme dva druhy úrokování Jednoduché úrokování  užití AP v praxi  použití výjimečné  např. cenné papíry, směnky Složené úrokování.
1 Zlato – (nej)vzácnější nerostná surovina světa 1 POPULARIZACE VĚDY A VÝZKUMU V PŘÍRODNÍCH VĚDÁCH A MATEMATICE S VYUŽITÍM POTENCIÁLU MU
Seminář 1. Předmět ekonomie
Název prezentace v zápatí1 Environmentální a sociálně- ekonomické aspekty těžby 1 POPULARIZACE VĚDY A VÝZKUMU V PŘÍRODNÍCH VĚDÁCH A MATEMATICE S VYUŽITÍM.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
NEROVNICE S ABSOLUTNÍ HODNOTOU
Finanční matematika. 2. Kolik korun budeme muset zaplatit za půjčku úročenou 18,5%, splatnou po jednom roce, vypůjčíme-li si Kč? 1. Za kolik korun.
Matematika a její aplikace
KINEMATIKA - popisuje pohyb těles - odpovídá na otázku, jak se těleso pohybuje - nezkoumá příčiny pohybu.
Poměr Výpočet vzdáleností
Teorie chování spotřebitele
Matematika a její aplikace Slovní úlohy na 2. stupni základní školy Slovní úloha – procenta, výpočet základu VY_42_INOVACE_13 Sada 4 Základní škola T.
Vzdálenosti v tělesech
ŠKOLA:Městská střední odborná škola, Klobouky u Brna, nám. Míru 6, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Peníze do.
Procenta.
P ř eji Vám sílu všech ž ivl ů Prezentace jde automaticky, prosím, pusťte repro.
Finanční matematika Ú R O K O V Á N Í.
Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor : Mgr. Irena Nešněrová Datum :listopad 2012 Název :VY_42_INOVACE_4.2.1.
Půjčka Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_.
VY_32_INOVACE_ _DOSTALOVA Hmotnostní a objemový zlomek Anotace Prezentace má za cíl seznámit žáky s pojmy hmotnostní zlomek a objemový zlomek látky.
U příkladů, kde se vyskytují procenta, rozlišujeme tři základní veličiny: - základ (100%)... z - procentovou část... č - počet procent... p První dvě.
Matematika pro stavební obory 6. Autor: RNDr. Zdeněk Bláha.
Finanční matematika 2. (finanční gramotnost) Z á k l a d n í p o j m y.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Matematika Autor: Mgr. Radek Martinák FUNKCE – lineární Co znamená lineární? Jak souvisí lineární funkce s přímou.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
ZŠ Týnec nad Labem AUTOR: Martina Dostálová
7.6 Doplnění na čtverec Mgr. Petra Toboříková
FUNKCE – nelineární Co vyjadřuje funkce? Co znamená nelineární?
Fibonacciho čísla Kamila Kyzlíková.
úvod a kartografická zobrazení
KIV/ZD cvičení 4 Tomáš Potužák.
FUNKCE – grafické znázornění
Výpočet obsahu prvků ve sloučenině
Početní výkony s celými čísly: násobení
Hydraulika podzemních vod
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Obvody a obsahy 5. - určení z plánu
Matematika – 7.ročník VY_32_INOVACE_ Nepřímá úměrnost
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost   
DEFINICE FUNKCE Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Hydraulika podzemních vod
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Upravila R.Baštářová.
Úvod Aritmetické a geometrické posloupnosti a jedna zajímavá funkcionální rovnice.
Finanční matematika Ú R O K O V Á N Í.
Písemné sčítání dvojciferných čísel bez přechodu desítky
Procenta jako přímá úměrnost
Základní škola Čelákovice
Lineární funkce 2 šestiminutovka
Lineární funkce 3 desetiminutovka
Transkript prezentace:

Matematická část1 1 POPULARIZACE VĚDY A VÝZKUMU V PŘÍRODNÍCH VĚDÁCH A MATEMATICE S VYUŽITÍM POTENCIÁLU MU

Matematická část2 Jakou matematiku asi budete potřebovat Umíte počítat vzdálenosti, obsahy a objemy? Víte, kde všude lze využít trojčlenku? Zvládáte vyjádření a počítání v procentech? Když si vezmete půjčku, umíte si spočítat, kolik později budete muset zaplatit? Víte, co je úrok? Většina veličin má také jednotky, umíte je převádět? Dokážete z grafu funkce vyčíst číselnou hodnotu?

Matematická část3 Na začátek několik velmi důležitých vzorečků :-O

Matematická část4 Ne, tohle opravdu potřebovat nebudete :-)

Matematická část5 Tohle určitě zvládnete jednoduchými vzorečky ;-)

Matematická část6 Jak si matematika představuje ložiska v 3D a v řezech

Matematická část7 Neztratíte se v mapě ani v terénu? Dokážete spočítat vzdálenost dvou bodů na mapě z GPS souřadnic? Víte, že se používají i jiné systémy souřadnic?

Matematická část8 Neztratíte se grafu? Dokážete z grafu vyčíst, jaká byla na trhu cena unce zlata (zelená křivka) 1. května 2013?

Matematická část9 Děkuji za pozornost