MAINBOARD Základní deska (motherboard) je plošný spoj osazený potřebnými obvody, které včetně procesoru tvoří samostatný počítač. Mezi primární funkce.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
HARDWARE 1 STAVBA PC 6. ročník verze
Advertisements

1IT PVY Klasifikace programového vybavení Ing. Jiří Šilhán.
Úvod do počítačových sítí Úvod. Úvod do počítačových sítí •Úvod, síťové protokoly, architektury,standardy •Fyzická úroveň •Linková úroveň •Lokální počítačové.
Síťové karty, parametry
Hardware- počítačové komponenty
Mikroprocesory Intel Obr. 1.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Procesor Procesor neboli CPU je v informatice základní součást počítače, která vykonává strojový kód spuštěného počítačového programu. Ten je.
Motherboard. = deska plošného spoje tvořící základ celého počítače fyzicky slouží k osazení jednotlivých komponent a k přenosu dat mezi nimi data mezi.
ZÁKLADNÍ DESKA.
HARDWARE 1 STAVBA PC 7. ročník verze H.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Informatika akademický rok 2013/2014 Základní deska, rozhraní, sběrnice.
ZÁKLADNÍ DESKA MOTHERBOARD
Václav Bartoněk, 6. G MěVG Klobouky u Brna
FUNKCE A VYBAVENÍ POČÍTAČE Vypracoval Mgr. David Mikoláš 19. září 2007.
Diskové systémy.
Počítač, jeho komponenty a periferní zařízení
Operační systém (OS) ICT Informační a komunikační technologie.
Základní deska. základní deska / motherboard / mainboard Základem pro celý počítač Nalezneme ve všech typech: stolních, noteboocích, palmtopech Do základní.
ASUS MAXIMUS V EXTREME Autor: Petr Schönfeld. Popis základní desky  Deska se může chlubit krom prvotřídního zpracování a fázového napájení (CPU+iGPU+RAM)
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace
OBRÁZKY Popis karty Grafická karta se stará o grafický výstup na monitor, TV obrazovku či jinou zobrazovací jednotku. V případě, že grafická karta obsahuje.
MainBoard.
ZÁKLADNÍ DESKA POČÍTAČE
Zuzana Máslová Zuzana Máslová GIO Semily GIO Semily Nad Špejcharem Semily Nad Špejcharem Semily / /2008 Informace.
PCI Express Pavel Stianko. 2 Požadavky doby Vysoká přenosová rychlost Quality of service – data musí být v určitý čas přístupná pro zpracování Zvyšování.
Sběrnice II. Sběrnice v automatizační a měřicí technice.
Základní deska Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jiří Šperl. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Základní deska Matherboard.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_144_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_12_INOVACE_07_6TR_INF Autor: Mgr. David Ryška.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_152_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
PROCESORY.
Architektura počítače
Filip Novotný.  Formát základní desky: ATX  Rozměry základní desky [mm]: 305 x 245  Výrobce Asus  Podporované patice procesorů: AM3.
16. Paměťové obvody a vývoj mikroprocesorů
Paměťové obvody a vývoj mikroprocesorů Jan Hrubý ME4B.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Hardware osobních počítačů
SKLADBA PC 4 OP VK VYT 2.4 Procesor − CPU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Josef Vlach. Dostupné z Metodického portálu.
ZÁKLADNÍ DESKA MOTHERBOARD. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 28Číslo.
Základní struktura počítače
Wifi, LAN a internet v elekt. drátech Počítačové sítě naší školy.
Procesory.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_04_PROCESOR.
Hardware - komponenty (5). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
ZŠ Brno, Řehořova 3 S počítačem snadno a rychle Informatika 7. ročník III
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_INF_07.
Základní deska. Základní deska (anglicky mainboard či motherboard) představuje základní hardware většiny počítačů. Hlavním účelem základní desky je.
Základní desky Marek Kougl 1.L.
PC sestava. Základní deska (MB) Chipset Je skupina integrovaných obvodů (čipů), které jsou navrženy ke vzájemné spolupráci a jsou obvykle prodávány.
PŘEDCHŮDCI POČÍTAČOVÝCH SÍTÍ … od telegrafu k wifině.
Programování mikropočítačů Platforma Arduino
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
NETBOOK. NETBOOK NETBOOK Označuje počítač menší než notebook, který se zaměřuje na mobilitu, upřednostňuje nízkou spotřebu, cenu i váhu, a orientuje.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Sběrnice v automatizační a měřicí technice
Kabinet informačních studií a knihovnictví Brno FF MU
1.6 Čipová sada chip set.
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Centrální procesorová jednotka
Základní desky Anna Daňková
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
Operační systémy.
Transkript prezentace:

MAINBOARD Základní deska (motherboard) je plošný spoj osazený potřebnými obvody, které včetně procesoru tvoří samostatný počítač. Mezi primární funkce základní desky je možno zařadit časování celého systému, zajištění komunikace a řízení součinnosti jednotlivých částí systému, uchování systémových dat uživatele a jejich zpracování.

Základní jednotka počítače je velmi úhledná plechová krabice, ze které trčí zdánlivě chaoticky všelijaké kabely. Pokud nakoukneme pod povrch krytu krabice, zahlédneme teprve ten pravý "chaos". Co je tedy obsahem základní jednotky počítače?

V počítači

Pro jednotlivé modely výrobci většinou vytvoří několik základních desek. Ty se krom rozměrů, umístění portů a pár dalších drobností mohou od sebe navzájem velmi lišit. Mohou být založené na AMD i Intel procesorech, používat různé čipové sady, využívat služeb sdílené nebo dedikované grafiky a třeba i mít jiný počet portů (levnějším verzím chybí třeba výstup na televizi a jiné „bonusové“ konektory). Tyto desky tedy spolu nemají moc společného.

POPIS ZÁKL.DESKY

DRUHÁ ZÁKLAD. DESKA

!!!KONEC!!!