Jižní Asie. Přečtěte si text a rozhodněte se: 1.Které země J Asie bys doporučil k návštěvě a které ne. Své rozhodnutí zdůvodni. 2.Státy jižní Asie patří.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jižní a Jihovýchodní Asie III2-Z7-II-11
Advertisements

Základní škola Frýdek-Místek, Pionýrů 400
VY_32_INOVACE_18 Asie - Japonsko
Identifikátor materiálu: EU
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
JV Asie Autor: Mgr. Marian Solčanský
Úkoly pro práci ve dvojici
Základní škola a Praktická škola Dvůr králové nad Labem
VY_52_INOVACE_03/2/13_ZEMĚPIS J a JV Asie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladan Chlumský ŠABLONA: III/2 – Inovace.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Mimoevropské regiony – Jihovýchodní Asie - Úvod Tento digitální učební materiál (DUM) vznikl na základě řešení projektu OPVK, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Jihovýchodní Asie.
Číslo a název šablony klíčové aktivity
Anotace Naše obec 4. – rozpočet obce Autor Mgr. Martin Nosek Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci se dozví, jakým způsobem hospodaří obec a co je to rozpočet.
VY_32_INOVACE_01 Asie - úvod do Asie
Tlak a proudění vzduchu
JIHOVÝCHODNÍ ASIE zahrnuje státy, které leží východně od Indie a jižně od Číny je geograficky rozdělená do dvou oblastí, jmenovitě Indochina a Malay souostroví.
VY_32_INOVACE_14 Asie - Jihovýchodní Asie
JIHOVÝCHODNÍ ASIE.
Stupeň rozvoje států světa
ASIJŠTÍ TYGŘI. Tyto státy se nacházejí v monzunové oblasti. Mají dobrou polohu na pobřeží Tichého oceánu. V posledních letech se velice rychle zlepšilo.
Jižní Asie Anotace Prezentace zpracovává informace o regionu Jižní Asie i jednotlivých státech této oblasti. Obsahuje mapy, fotografie a křížovku. Autor.
Společenské a hospodářské prostředí
Společenské a hospodářské prostředí
ASIE Indonésie III2-Z7-II-19.
VY_52_INOVACE_03/2/12_ZEMĚPIS
Najdi na slepé mapě Asie státy podle zadání
Tichý a Indický oceán Martin VRZALA.
POLOHA, ROZLOHA A LIDNATOST
VY-32_INOVACE_16 Jižní Amerika - opakování
Biosféra.
Jižní Asie.
VY_32_INOVACE_15 Asie - Jihovýchodní Asie - pracovní list
- Oblast poloostrova Zadní Indie a Malajského poloostrova
JV Asie Zabírá poloostrov Zadní Indie, Malajský poloo. a souostroví v Tichém oc. (Sundy, Filipíny). Menší část regionu leží již na jižní polokouli. Povrch.
MONZUNOVÉ VĚTRY Mgr. Petr Králík.
VY_32_INOVACE_13 Asie - Jižní Asie - pracovní list
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Jižní Asie. Přečtěte si text v učebnici a rozhodněte se: 1.Které země J Asie bys doporučil k návštěvě a které ne. Své rozhodnutí zdůvodni. 2.Státy jižní.
JIŽNÍ ASIE Indický subkontinent.
Asie Jihovýchodní Asie.
Jižní Asie Materiál byl vytvořen v rámci projektu „Modernizace výuky na ZŠ ORLÍ LIBEREC“ reg. č. CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Pavlína Lejsková ZŠ.
OBLASTI ASIE Podle tradičního dělení se Asie člení na 7 oblastí
Asie Jihovýchodní. Přírodní podmínky  Poloostrovy  Zadní Indie, Malajský X  Ostrovy  Sundy  Velké - Borneo, Sumatra, Jáva, Celebes,  Malé,  Filipíny.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Aleš Čech Název DUM: VY_32_Inovace_ Asie – Jihovýchodní Asie Název sady: Zeměpis 7. ročník Číslo.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Jihovýchodní Asie Tropický prales Buddha v Singapuru Thajky.
ČÍSLO PROJEKTU: 1.4 OPVK AUTOR: Mgr. Jana Neugebauerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_16_JIHOVÝCHODNÍ ASIE ROČNÍK: 7. ročník ZŠ VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a příroda.
VY_32_INOVACE_143_Státy JV Asie Šablona Identifikátor školy:
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Dobiášová Michaela Název: VY_32_INOVACE_05_C 9_Asijští tygři Téma: Asie Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
JIHOVÝCHODNÍ ASIE Do JV Asie řadíme: Barmu, Laos, Thajsko, Vietnam, Kambodžu, Malajsii, Indonésii a Filipíny.
Určeno pro : žáky ZŠ na 2. stupni Sekce: základní Předmět : zeměpis
Nejlidnatější světadíl
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Mgr. Aleš Čech Zeměpis 7. ročník
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
VY_32_INOVACE_49A_Jižní Asie
JIHOVÝCHODNÍ ASIE.
Základní škola, Hrádek 203 Projekt: CZ.1.07/1.400/
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
VY_32_INOVACE_Z7. 17 ASIE Autor: Mgr
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Jezero Titicaca VY_32_INOVACE_14_38
NÁZEV: VY_32_INOVACE_23_19_Z7_Skála TÉMA: Test Asie
Základní škola, Hradec Králové
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Dolní Benešov
ZEMĚPIS - SVĚT Regiony Asie 2
Základní škola a Praktická škola Dvůr králové nad Labem
NÁZEV: VY_32_INOVACE_11_Světadíly
Ostrovní státy Jihovýchodní Asie
ASIE – JIHOVÝCHODNÍ ASIE
Transkript prezentace:

Jižní Asie

Přečtěte si text a rozhodněte se: 1.Které země J Asie bys doporučil k návštěvě a které ne. Své rozhodnutí zdůvodni. 2.Státy jižní Asie patří mezi chudé. Potýkají se s řadou problémů, které my v České republice nemusíme řešit. Uveď alespoň čtyři z nich. 3.Život obyvatel v této části světa výrazně ovlivňuje náboženství. Jaká náboženství lidé v tomto regionu vyznávají a co jsi o nich zjistil nebo už o nich víš? (např. odívání, pohřbívání, zakázané potraviny, společenská pravidla…)

Jihovýchodní Asie

Pracuj s mapou v atlase a mapou oblastí Asie. Část států JV Asie leží na pevnině a část patří mezi státy souostrovní nebo ostrovní. Rozděl je do těchto skupin. Podnebí v této části Asie je monzunové, které je typické vydatnými letními dešti. Které plodině budou tyto podmínky vyhovovat? Který ze států je evropskými turisty nejnavštěvovanější? Textil a elektrotechnika ze Singapuru, Malajsie, Indonésie nebo Thajska je pro nás velmi levná. Proč zde dokážou vyrábět tak levně? Nejbohatšími státy oblasti jsou Singapur a Brunej. Odkud jejich bohatství pochází?