DUBAJ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Fakta o vývoji vlastnictví bytů v ČR za posledních 10 let Stanislav Drápal, Český statistický úřad Praha, 18. září 2012.
Advertisements

Sled katastrof v Japonsku.
před tím velkým šílenstvím…
ÚŽASNÉ MOSTY V ČÍNĚ.
Představení města v urbánním rozměru Mgr. Jan Mareš, primátor
CO JE TO SVĚTOVÁ HOSPODÁŘSKÁ KRIZE?
Jaderná elektrárna Dukovany Dan Havlíček. Historie • Historie elektrárny začíná v roce 1970, kdy Sovětský svaz a Československo podepsaly dohodu o stavbě.
Letiště Václava Havla Praha
Deset let inovační politiky Jihomoravského kraje Rámec konkurenceschopnosti města Ostravy 24. leden 2012 Petr Chládek.
Automobilový průmysl země Sasko
Vzpomínáte si? Ano, ano, to je ten hotýlek, o němž svého času obíhala prezentace. A pokud si nevzpomínáte, osvěžíme vám trochu paměť.
Hlavní město Praha Beznosková Šárka INFORMACE UBYTOVÁNÍ ZAJÍMAVOSTI
Mezinárodní letiště Berlin - Brandenburg Willy Brandt Berlin Brandenburg International (BBI) Ing. Marie Franková 5. konference K126 - Udržitelnost ve výstavbě.
 Otevřena 1. srpna 1844  V okolí zoo je také také akvárium  Otevřena 1. srpna 1844  Po zboření Berlínské zdi byl problém v tom, že ve městě byly ZOO.
Evropská nej….
Mistrovství světa v lyžování Liberec Jedna z největších sportovních akcí v historii České republiky, která proběhla od 18. února do 1. března 2009.
Mrakodrap, který se sám otáčí, mění výhled jak chceme nebo podle slunečního světla.
Stát na stejnojmenných ostrovech rozprostírajících se v Indickém oceánu mezi rovníkem a 10. rovnoběžkou asi 1600 km od Afriky. Originální název: Republic.
Paříž Prezentace 5.B.
Singapur.
Persie a muslimský svět
Postupný poměr – příklady
Mapa zájmu - plány.
Maják na ostrově Faru.
MILLAU (Francie) Nejvyšší most světa ..
STŘEDNÍ VÝCHOD.
1 Netopilová Simona 4.I. 2 INFORMACE Naše cestovní kancelář Vám nabízí bohaté využití pro začínající i zkušené na více než 20 km upravovaných sjezdových.
Dubai.
Prezentace Infiniti Centrum Praha, ČR 2. Infiniti v Evropě 3. Infiniti Centrum Praha 1. Historie / Vznik značky 4. Modelová řada.
GUINNESSOVA KNIHA SVĚTOVÝCH REKORDŮ V INŽENÝRSTVÍ
Anglie Vojta Krejčí.
Úspory energií na školách 2004 Úspory energií na školách 2004 SEVER Horní Maršov.
Případová studie Kromhoutova kasárna Maarten Groothuis.
EGYPT.
Nájemní bydlení Municipality & Development. Nájemní bydlení Vysokoškolské koleje (PPP a jiné formy) Domovy mládeže – internáty Ubytovny.
ASIE Kazachstán III2-Z7-II-02.
Z ajímavé BUDOVY a OBJEKTY v BRNĚ První část SOUČASNOST zpracováno - rok 2013.
Největší stavba světa v Pekingu se otevírá.. Za pouhé čtyři roky byl navržen a postaven na původním hlavním mezinárodním letišti v Pekingu nový Terminál.
Stavba podle projektu firmy Atkins Middle East začala v roce Stavba podle projektu firmy Atkins Middle East začala v roce Základy budovy.
Rovnoměrný přímočarý pohyb
ČÍNA.
livingstone IZRAEL Aaron Vanhecke
Centrum Služeb Budějovická Tisková konference,
-nejmodernější budoucnost
Šroubové plochy.
Vypracovala: Žaneta Peikerová C1.B
Místo : Paríž Výška : 318 metrů Datum ukončení stavby : 1887
RUSKO Jan Vaněk.
Spojené Arabské Perla luxusu, skvelých pláží, teplého more a arabského sveta. Emirát y.
AMERIKA USA – Základní údaje III2-Z7-I-12
HORSKÝ HOTEL LESNÍ ZÁMEČEK ***
JAK ČLOVĚK PŮSOBÍ NA RELIÉF
Austrálie - SES Geografie Autor: Mgr. Jaromír Vaněk
Význam sektoru obchodu v české ekonomice
TAJEMSTVÍ PYRAMID Mgr. Milan Šimek.
Finsko.
Made in: KaPacalka i Ty Franto, kam jedeš letos na dovolenou? Ááále, letím do Chile k nějakému brouzdališti u hotelu.
Spojené arabské emiráty (SAE) je stát na Středním východě, rozkládající se v jihozápadní Asii na východě Arabského poloostrova při pobřeží Perského.
CESTA KOLEM SVĚTA ANDREA MARŠALÍKOVÁ, 1.B. LONDÝN LONDÝN JE HLAVNÍM MĚSTEM VELKÉ BRITÁNIE NAJDEME ZDE NAPŘ. ZNÁMÉ LONDÝNSKÉ KOLO, TOWER BRIDGE, BUCKINGHAMSKÝ.
MEŠITA SHEIKH ZAYED ABU DHABI Mešita Sheikh Zayed je stavba v Abu Dhabi, hlavním městě Spojených arabských emirátů. Je to jedna z největších takových.
Toto je hlavní ulice v Dubai, v roce 1990, která se od té doby trochu změnila.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
DUBAJ SPOJENÉ ARABSKÉ EMIRÁTY
Mešita šejka Zayeda Abu dhabi.
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:
Dubai "jiný svět".
Největší stavba světa v Pekingu..
Dubaj Petr Ambrož 4.A.
NeJVĚTŠÍ ZRCADLO SVĚTA.
Kuvajt
Transkript prezentace:

DUBAJ

palmové ostrovy

STAVBA Stavba prvního a dnes již dokončeného poloostrova "Palm Jumeirah" byla zahájena v červnu 2001. Krátce poté byla oznámena stavba Palm "Jebel Ali" a v říjnu 2004 i stavba největšího ze tří poloostrovů, "Palm Deira", který je plánován s plochu až 46,35 kilometrů čtverečních. Stavba byla původně plánována na 10-15 let, ale nečekaná celosvětová ekonomická krize zasáhla i Dubaj a budoucnost rozestavěných projektů je zatím nejistá.

Na začátku října 2007 bylo hotových 20 % z ostrova s celkovým počtem 200 milionů krychlových metrů. Počátkem dubna 2008 společnost Nakheel oznámila, že více než čtvrtina celkové plochy poloostrova je hotových. Jednalo se o 300 milionů krychlových metrů písku. Vzhledem k velikosti ostrova, je stavba vyvíjena v několika fázích. První z nich je vytvoření "Deira Island", což jsou ostrovy před samotnou "Palm Deira", které budou působit jako taková brána k poloostrovu. V dubnu 2008 oznámila společnost Naakhel, že "Deira Island" je z 80 % kompletní.

DALŠÍ ZAJÍMAVOSTI Rose Tower Nejvyšší hotel na světě. Má 72 podlaží, měří 333 metrů. Postavili ho za tři roky. Stavba byla dokončena v roce 2007, dosud se ale hotel s honosnými interiéry neotevřel pro veřejnost. Stavba stála 68 milionů amerických dolarů (1,2 miliardy korun). The Dubai Mall Rozlohou největší nákupní středisko na světě. Centrum stálo dvacet miliard dolarů, v prostorách je 1200 obchodů a každý týden má návštěvnost 750 tisíc lidí. Rozkládá se na ploše padesáti fotbalových hřišť. Burdž Dubaj Nejvyšší budova světa vyrostla za pět let, měří 818 metrů a má být otevřena se zpožděním příští rok v lednu. Budova stála 4,1 miliardy dolarů (72 miliardy korun), má 206 pater. Mrakodrap stavěli převážně imigranti z jihu Asie, dělníci dostávali plat 2,8 britských liber denně. Do ledna 2008 při stavbě budovy našlo práci přes 7500 dělníků. Metro Plně automatizované metro, je stále ve výstavbě, ale jedna trasa už byla otevřena. Má to být nejdelší plně automatizovaná kolejová doprava na světě. Metro stálo necelých 8 miliard dolarů. DubaiLand Obdoba Disneyparku na Floridě, ale rozlohou je projektovaný zábavní park dvakrát větší. Park je ve výstavbě. Lyžařské centrum V pouštním městě, kde teploty dosahují v létě až 50 stupňů Celsia a v zimě až 30, si postavili také sjezdovku pro lyžaře. Areál vyrostl v roce 2005. Jde o nejdelší krytou sjezdovku na světě. Pomocí speciálních chladičů udržují správci 6000 tun sněhu na bodu mrazu.

Poloostrovy Palm Islands přidají celkem 520 kilometrů pláží k městu Dubaj. První dva poloostrovy byly vytvořeny dohromady ze 100 milionů kubických metrů skály a písku, oproti tomu třetí poloostrov, "Palm Deira", se bude skládat z přibližně 1 mld. kubických metrů skály a písku. Všechny materiály pro stavbu jsou těženy ve Spojených arabských emirátech. V budoucnu se na těchto poloostrovech bude nacházet přes 100 luxusních hotelů, exkluzivní soukromé rezidenční vily s vlastním kouskem pláže, luxusní byty, přístavy, zábavní parky, restaurace, nákupní centra, sportovní zařízení, zdravotní lázně a podobně.

The END Autor: Martin Surma Vytvořeno: 29.4.2010 Třída: O3.B