Moučníky z litého těsta Jednoduché restaurační moučníky
Palačinky z marmeládou Rozmícháme vejce, mírně osolíme a osladíme Přidáme část mléka a za stálého šlehání přisypáváme mouku Mlékem ředíme na požadovanou hustotu Těsto necháme odpočinout Z hladkého těsta pečeme slabé palačinky Upečené potřeme zavařeninou a stočíme do ruličky nebo přeložíme do psaníčka Podáváme sypané moučkovým cukrem
Trhanec s malinovou šťávou Základní těsto je stejné jako na palačinky Jen oddělíme bílky a ušleháme tuhý sníh, který lehce vmícháme do hmoty Těsto nalijeme v tenké vrstvě na dobře rozehřátý tuk na pekáči Posypeme rozinkami a dáme péct do trouby do zčervenání Upečené trháme dvěma vidličkami na menší kousky Posypeme cukrem, polijeme teplou malinovou šťávou Jedna porce moučníku 100 g
Lívance Kvásek (droždí rozdrobíme do vlažného mléka, přidáme cukr a trochu hladké mouky)
Makovec Suroviny: 50 dkg polohrubé mouky, 30 dkg cukru (krupicového), 25 dkg mletého máku, 13 dkg rozpuštěného (vlažného) tuku, 2 vejce, 1/2 litru vlažného mléka, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, nastrouhaná citrónová kůra Postup Vše smícháme a dáme péci. Plech vymazat a vysypat hrubou moukou.
Perník Suroviny: 1/4 litru Mléka, Hrozinky 200 g Cukru krupice, 250 g Hladké mouky 2 lžíce Kakaa 1 sáček Prášku do perníku 70 g Másla 3 lžíce medu, 2 Vejce Postup Máslo utřeme s cukrem, žloutky a medem do pěny. Přidáváme směs mouky, kakaa a kypřícího prášku + mléka. Z bílků ušleháme sníh a lehce ho vetřeme do těsta, nakonec přidáme hrozinky. Těsto vlijeme na vymazanou a vysypanou formu a mírně pečeme kolem 40 minut.