registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Charakteristika zásob
Advertisements

Účtování pořízení zásob koupí
Účtování prodeje materiálu
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
ÚČETNÍ KNIHY listopad 2012 VY_32_INOVACE_UCE_070118
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Kryšpín. Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
KOLÁČE – SCHÉMA PRACOVNÍHO POSTUPU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Vendula Weiszová Hlásná. Střední škola hotelnictví a.
Operativní a analytická evidence zásob
SYNTETICKÁ A ANALYTICKÁ
Červen 2013VY_32_INOVACE_UCE_ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Jitka Honková, Ing. Martina Palyzová a Ing. Marek.
OCEŇOVÁNÍ ZÁSOB PŘI POŘÍZENÍ prosinec 2012VY_32_INOVACE_UCE_ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Jitka Honková,
PEČENÍ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Mgr. Jiřina Moravcová a Bc. Drahomíra Stoklasová. Střední škola hotelnictví a služeb.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Vendula Weiszová Hlásná. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava,
Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Dana Gebauerová a Ing. Romana Venclíková. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Vendula Weiszová Hlásná. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava,
Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Dana Gebauerová a Ing. Romana Venclíková. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Paníčková. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava,
Obor: 29–54-H/01 Cukrář Předmět: Suroviny Ročník: III.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Paníčková. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Pavel Najman. Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Vendula Weiszová Hlásná. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava,
Červen 2013VY_32_INOVACE_UCE_ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Jitka Honková, Ing. Martina Palyzová a Ing. Marek.
VY_32_INOVACE_11_ODV_635_Klu
Kobliha – schéma pracovního postupu
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
MAGICKÝ ČTYŘÚHELNÍK květen 2013 VY_32_INOVACE_EKO_060210
Téma: Ověřování gastronomických dovedností a vědomostí
VÝROBA A ZPRACOVÁNÍ LISTOVÉHO TĚSTA
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Téma: Ověřování gastronomických dovedností a vědomostí
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Zuzana Mikulová. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava,
inventarizace majetku a závazků
ODPISY DLOUHODOBÉHO MAJETKU ROVNOMĚRNÉ
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Paníčková. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava,
– SCHÉMA PRACOVNÍHO POSTUPU
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslava Foltisová. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava,
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
PEČIVO – SPECIÁLNÍ DRUHY Z VAŘENÝCH ZRN
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Iva Kovářová. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava, příspěvková.
prosinec 2012 VY_32_INOVACE_UCE_070208
DRUHY ZÁSOB – CVIČENÍ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Jitka Honková, Ing. Martina Palyzová a Ing. Marek Štencel.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Vendula Weiszová Hlásná. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava,
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):2.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál.
VÝROBA LÁMANKOVÉHO CHLEBA
VY_32_INOVACE_11_ODV_622_Klu
VÝROBA TOUSTOVÉHO CHLEBA
Dostupné z Metodického portálu ISSN:
PEČIVO – SPECIÁLNÍ DRUHY Z HOTOVÝCH SMĚSÍ
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Vendula Weiszová Hlásná. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava,
VÝROBA BĚŽNÉHO PEČIVA – PLETÝNKY
Výrobky z kynutých těst
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Eva Drlíková, Mgr. Jana Vašinová Název šablonyVY_32_INOVACE.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Eva Drlíková Název šablonyVY_32_INOVACE CUT Název DUMuCUT C.
Cukrářské technologie – písčité (nahřívané) šlehané hmoty
VY_32_INOVACE_Salamonová_ Méně trvanlivé náplně
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Cukrářské technologie – pálená hmota a listové těsto
Smažené výrobky Předmět: Technologie Pekař
VY_32_INOVACE_ Lehké šlehané hmoty - charakteristika
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Cukrářské technologie – těžké šlehané hmoty
Cukrářské technologie – pevná těsta a linecké těsto třené
Transkript prezentace:

registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/34.0879. listopad 2012 VY_32_INOVACE_OVY_090201 JEMNÉ PEČIVO – ÚVOD Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Vendula Weiszová Hlásná. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava, příspěvková organizace. Materiál byl vytvořen v rámci projektu OP VK 1.5 – EU peníze středním školám, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/34.0879.

Jemné pečivo zahrnuje široký sortiment výrobků, výroba je pracná a náročná na suroviny, výrobky jsou dražší, mají vysokou energetickou hodnotu, obsahují 10 % tuku a více na zpracovanou mouku, největší objem tvoří kynuté pečivo, delší doba trvanlivosti, výroba se většinou provádí periodicky, těsto se vyrábí tzv. přímým a nepřímým vedením.

Vánočkové pečivo neplněné, většinou v kusech o velké hmotnosti, může být sypané (mandle, mák), těsto připravujeme hustší, ale dobře vyzrálé, příliš mladé těsto má za následek tvarové vady, staré těsto vůně po droždí, vánočky jsou drobivé a rychleji vysychají.

Koláčové pečivo velký podíl náplně, spíše menší hmotnost, volnější těsto a spíše mladší, menší nároky na tvar.

Smažené pečivo není náročné na zařízení, těsto je volnější, tvarování je rychlé a jednoduché.

Listové pečivo střídání vrstev základního těsta, tzv. vodánek a tuková kostka asi 70 % tuku na hmotnost zpracované mouky, vrstvy musí zůstat oddělené až do začátku pečení.

Plundrové pečivo střídání vrstev základní těsto a tuková kostka, základní těsto obsahuje droždí, 30 % tuku na hmotnost zpracované mouky.

Pečivo ze šlehaných hmot - připomínají levnější cukrářské zboží, - obsahují vyšší dávku vaječné hmoty, - obsahují chemická kypřidla.