ERASMUS.  Obor předškolní pedagogika je vyučován pod Fakultou sociálních studií (Department of Social Education) v malebném městě Odense  V závislosti.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
CLIL Content and Language Integrated Learning
Advertisements

  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
Ludvík Eger, FEK ZČU v Plzni
Ruzanna Sargsyan dobrovolnice z Arménie Jeďte jako DOBROVOLNÍCI do celého světa!
Studyline s.r.o LET ZKUŠENOSTÍ  Založeno v roce 1999 => 11 LET ZKUŠENOSTÍ  5 kanceláří v ČR - Praha, Brno, Plzeň, Liberec, Olomouc.
PaedDr. Zuzana Horváthová, Ph.D. doc. Ing. Josef Abrhám, Ph.D.
E-learningové kurzy BC Primary Essentials TKT Essentials Learning Technologies for the Classroom CLIL Essentials.
Citigroup soutěž o nejlepší firmu s rovnými příležitostmi pro ženy a muže v ČR Bc. Jitka Kolářová, Gender Studies o.p.s.
Anglický jazyk Michaela Hrdličková, 251 PT1 – Provozní technika 1. ročník „Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Studentští poradci Bezpečně studiem! Martin Pešl.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_MAM_KC_1_04.
Digitalizace a záznam audio/vizuálního materiálu prodej záznamových médií, skenování, kopírování.
Pedagogika volného času (VČ)
Technická 2896/ Brno tel.: fax: Ústav jazyků
OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20 Kontakty: Tel.: Fax:
Austrálie Queensland Brisbane 2005/2006.
Rotary Exchange Columbus, Wisconsin Columbus, Wisconsin Město v jižní části státu Wisconsin Město v jižní části státu Wisconsin Přibližně.
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
ArtParty uvádí. CM (Community Music ltd.) je nezisková organizace zaměřená na moderní hudbu. Sídlí v Londýně a úspěšně působí již od roku Cílem.
Studium firemní komunikace v Anglii Workshop Institutu Interní Komunikace 1.
Postřehy ze studijního pobytu, aneb Fulda 2004 (Socrates Erasmus)
Předškolní péče na Islandu Jónína Konradsdottir, ředitelka MŠ.
Program celoživotního učení Ústí nad Labem
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA a možnosti studia v zahraničí Vypracovala: Eva Jermanová.
 University of Northern Colorado jarní semestr 2014 Ivo Strejček.
Logo společnosti Název společnosti Jméno a příjmení přednášejícího společnosti.
Dobrovolníci v sociálních službách Dobrá praxe v SAS pro rodiny s dětmi Dobrovolnického centra, o. s.
Masarykova Univerzita Pedagogická Fakulta.
Yeovil NEJMENŠÍ FOTBALOVÉ MĚSTO V BRITÁNII. Yeovil MĚSTO Malé, hezké město jihovýchodně od Londýna Malé, hezké město jihovýchodně od Londýna Městečko.
PILSNER ENERGY AUTOŘI: Doubravová Monika Pavelka Martin Seďová Erika
PŘÍLEŽITOSTI V MEZINÁRODNÍM DOBROVOLNICTVÍ během ERD Eurocentrum Praha, Robin Ujfaluši, ředitel INEX-SDA.
Zasedání výboru Lisabonské úmluvy Seminář NARIC, Š. Skuhrová.
Rozdíly v trénování dorostu a žactva. Školení trenérů 3.třídy Hradec Králové
Připravil(a): Host:. Obsah přednášky Základní informace o studiu na FPR – I.část  Struktura studia  Semináře a cvičení  Zápočty a zkoušky  Vnitřní.
2. infoschůzka.
Vesnice, ve které žiji Velké Karlovice
Program Socrates/Erasmus Jana Procáková Petra Veselá Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
Výroční zpráva za rok 2014 Vysokoškolské vzdělávací programy Bakalářské studium Magisterské studium Studijní obor Ekonomika – řízení lidských zdrojů.
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
1 Největší Běžecký závod pro studenty středních škol v ČR 14 semifinálových závodů v centrech měst v celé ČR Finálový závod v rámci Volkswagen klasického.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy (NAEP) Tomáš Bort,
Závěrečné setkání Nové Dvory, 26. – Bc. Lucie Chládková Bc. Kristýna Juhová Mgr. Lenka Karbanová Bc. Markéta Kovářová Bc. Jana Vavříková.
Fakulta informatiky MU Brno
Vsetín Město ve kterém žiji
Birmingham – ERIKA BOUCHARECHASOVÁ
Praxe v EU Claudia Mónica Gutiérrez. Výběrové řízení 1. kolo – přihláška k dispozici online na stránkách školy (130 studentů) 2.kolo – výběr z cca 60.
duben 2016 Aktuální příležitosti pro mladé a studenty... (výběr)
KATEDRA PRÁVNÍCH OBORŮ, ŘÍZENÍ A EKONOMIKY MARTIN ŠIMÁK KOLEGIUM DĚKANKY 8. ČERVNA 2012 Jihočeská univerzita V Českých Budějovicích Zdravotně sociální.
ERASMUS 2012 – PORTUGALSKO Roman Talaš, FAI UTB PKS.
Možnosti mládeže v zahraničí 6. listopadu 2008 Škola ekonomiky a cestovního ruchu Sdružení na podporu mezinárodního přátelství „Slunce“, o. s.
EDUCATION AT A GLANCE 2015 Country Notes a klíčová data pro ČR Převzato dne z internetové stránky ministerstva školství:
na zápise do 1. ročníku na FF UJEP!
Instituto Politécnico de Bragança, Portugalsko
Erasmus Slovensko - Nitra.
Čím chci být, až vyrostu Jonáš Dej.
ERASMUS -> LJUBLJANA (SLOVENIJA)
ERASMUS 2011 – Belgie – Liège Michaela Wiesnerová
Vstupní kurz Trnávka 2016 VŠPJ pořádá pro studenty nastupující do prvního ročníku vstupní kurz. Účast na tomto kurzu není povinná, ale představuje významné.
Na MZLU.
Anastasiya Onchulenko
Vstupní kurz Trnávka 2014 VŠPJ pořádá pro studenty nastupující do prvního ročníku vstupní kurz. Účast na tomto kurzu není povinná, ale představuje významné.
Práva dítěte Výchova k občanství
O nás Univerzita s TRADICÍ – založena 1999
Erasmus v Tartu.
Učíme se jinak.
na zápise do 1. ročníku na FF UJEP!
Studenti, vítejte! Jméno učitele.
Příprava pěstounů a sociální zabezpečení
Standardy pro základní vzdělávání
Transkript prezentace:

ERASMUS

 Obor předškolní pedagogika je vyučován pod Fakultou sociálních studií (Department of Social Education) v malebném městě Odense  V závislosti na daném semestru se uskutečňují dva studijní programy: ◦ Jarní semestr – zaměřený spíše na speciální pedagogiku odense/international-semester-spring/ ◦ Podzimní semestr – zaměřený na předškolní pedagogiku odense/international-semester-autumn/

Část fakulty v Odense

 Zvolený obor v angličtině studuje cca 25 osob (včetně dánských studentů), kteří společně tráví celý semestr a absolvují stejné předměty. Právě to dělá celé studium mnohem zajímavější, dává šanci poznat ostatní kultury a vytvořit si přátelé z celého světa. (např. Islandu, Norska, Belgie, Maďarska, Itálie, Afriky, … a samozřejmě i Dánska)

 Zapomeňte na klasické přednášky, při kterých si můžete zdřímnout, při hodinách jde o aktivitu, kreativitu, vlastní vyhledávání informací, prezentace výsledků před třídou.  To vše často v dánském stylu = v malé skupině studentů. Pro veškerou výuku je totiž zásadní spolupráce s ostatními.  Učitel je vždy ochotný pomoci.  Jakýkoli skupinový projekt či práce se neobejde bez zpětné vazby, ale jako samozřejmost bývají i veřejné diskuze (tj. se zapojením celé třídy i učitele) mezi členy skupin o tom, kam se v projektu dostaly, co by mělo následovat, kde vidí problém, jak dosáhnou cíle..

 Město Odense, rodiště H. Ch. Andersena, nabízí spoustu příležitostí, jak využít svůj volný čas.

 Hodinu vlakem do Kodaně

 Anglicky se domluvíte všude, ale kdo má rád výzvy, dánština je neuvěřitelný jazyk – zejména výslovnost  Human being, dánové přistupují k druhým jako rovný s rovným, každý z nás je lidská bytost, to je v jejich kultuře silně zakotvený fakt a podle toho se k druhým chovají.  Všichni si tykají a oslovují se křestním jménem, včetně kontaktu žák – učitel (mj. dosažený universitní titul učitele se zpravidla nedovíte)

 Platí se dánskou korunou, ceny jídla v supermarketu jsou o něco dražší než u nás. Ceny služeb (restaurace, jízdné, nájem, kadeřnictví, bary, …) jsou obvykle třikrát až čtyřikrát dražší.  Téměř všude se dá platit kartou.  Dánsko je bezpečná země. Díky vysokým sociálním dávkám neuvidíte bezdomovce a nemusíte se bát krádeže (s výjimkou kola)  Populárním sportem je jednoznačně běh – vhodné stezky najdete všude.

 Díky ERASMU a Dánsku jsem dostala zatím největší životní zkušenost plnou přenádherných zážitků… Studium mě krom jiného naučilo, že slovo spolupráce zní možná jednoduše, ale věřte, že dá hodně úsilí, když se setkají lidé z jiných kultur a s odlišnými pohledy na věc

 V případě dotazů ohledně Dánska či University College Lillebaelt mě neváhejte kontaktovat  Zuzana Hrnčířová,