Outsourcing ICT systémová a aplikační integrace v pojetí O2 Projekt Integrace sítě Ministerstva zemědělství.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Spisová služba pro organizace zřízené Olomouckým krajem
Advertisements

Stránka 1, © Vema, a. s.. Stránka 2, © Vema, a. s. Podnikové aplikace  Integrovaný podnikový systém (Integrated Business System):  komplex aplikací.
Informační systém krizového řízení kraje
Systémová integrace Ing. Roman Danel, Ph.D.
S YTÉMOVÁ INTEGRACE Ing. Jiří Šilhán. S YSTÉMOVÁ INTEGRACE Jedná se o přístup, který přispívá k integraci nesourodých výpočetních systémů. Vyplývá ze.
Základní koncepty systémové integrace
Zvířata na cestách ohlídáte i na dálku Oborové řešení O2 Car Control.
Facility management ČSN EN
GORDIC ® + CA = vaše cesta ke zvýšení kvality a efektivity služeb DRMS FORUM Ing. Jakub Fiala vedoucí týmu CA Technologies programátor,
Technika ve službách technických služeb Oborové řešení O2 Car Control.
Audit IT procesů ve FNOL
SAP Ing. Jiří Šilhán.
Simon, Štancl, Vajdl, Valenta.  Sunnysoft mControl je komplexní řešení pro kontrolu a správu firemních PDA zařízení. Jde o nový produkt na trhu přinášející.
Outsourcing výrobní logistiky Ing. Marek Vinš, Ph.D.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Univerzální přípojka koncepce a realita Miroslav 30.březen 2004.
Absolventská práce 2002 Aplikace XML rozhraní v prostředí krajského úřadu Autor : Marek Cop Vedoucí : Ing. Petr Pavlinec 2002.
Konference SI Praha Ladislav Přívozník is:energy czech a.s.
8. dubna 2013ISSS - Portál interních identit, Z. Motl1 Portál interních identit jako nadstavba identity managementu Mgr. Boleslav Bobčík, T-Systems Czech.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Praktická ukázka použití v podmínkách ZK Krajský rok informatiky Zlín, Pavel Novotný & Pavel Kopecký, Zlínský kraj.
17. března 2003 Univerzální přípojka – brána do IVS Miroslav Nováček Libor Neumann.
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury ISVS Ing. Lubomír Moravčík
Zkušenosti ze zavedení systému řízení kvality informačních služeb
Statutárního města Liberec
S námi víte na beton,kde jsou vaše auta Oborové řešení O2 Car Control.
CIS Cizinecký informační systém
ISSS Pavel Kopecký, Zlínský kraj Václav Mařík, Marbes consulting s.r.o.
Základní principy řešení a využití ERP aplikací
Využití procesního řízení při správě nemocničního informačního systému ve VFN Všeobecná fakultní nemocnice Jiří Haase 20. května 2003.
Outsourcing provozu sítě Štěpán Kubíček pondělí, 13. dubna 2015 motto:…
Realizační tým ICZ duben 2005
Corpus Solutions a.s. Zkušenosti s budováním komunikační bezpečnosti Ing. Martin Pavlica.
2005 Adobe Systems Incorporated. All Rights Reserved. 1 Adobe Řešení pro veřejnou správu Transformace služeb veřejné správy a PDF Inteligentními Dokumenty.
ASP a.s. ASP a.s. ASP a.s. je mezinárodní softwarová společnost zaměřená na komplexní implementaci a maintenance FM systémů společností a institucí. 
Mají portály ve veřejném sektoru uplatnění?
Portál veřejné správy Stav projektu, služby zajišťované Českým Telecomem Pavel Paták.
ISSS IS HN/SS Softwarová architektura informačního systému hmotné nouze a sociálních služeb Jindřich Štěpánek
EGovernment Struktura služeb a řešení. Obsah 1.Požadavky KIVS a řešené problémy 2.Vývoj koncepcí 3.Stávající KIVS a její rozvoj v souladu s koncepcemi.
======!"§==Systems= Řízená informační a komunikační infrastruktura Igor Tomeš Strana: 1 Řízená informační a komunikační infrastruktura Igor Tomeš T-Systems.
ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY Základní koncepce a prototyp Ing. Břetislav Moc
SOA = Architektura orientovaná na služby
KI ISVS Klíčové projekty a koncepce rozvoje Hradec Králové, Petr Moldan.
Na cestě k ASP Jiří Voříšek VŠE - KIT publikováno: červen 2002.
GORDIC spol. s r. o. pobočka Ostrava. Obsah prezentace Varianty řešení -TC Kraje -TC Kraje – hosting dodavatele Maintenance, kompletní aplikační podpora.
Prof. Molnár1 Podnikové informační systémy Outsourcing IS/IT a ASP Prof. Ing. Zdeněk Molnár, CSc Ústav řízení a ekonomiky podniku
ISOP/2 registr entit přírodního prostředí Roman Bukáček CENIA, laboratoř GIS Žďár nad Sázavou.
Společnost Eurotel pro státní správu. 2 Silný partner pro veřejnou správu ›Společnost Eurotel poskytuje dlouhodobě všem zákazníkům profesionální servis.
Sales & Consulting IGS, Czech Republic © 2005 IBM Corporation Optimalizace a sdílení informací ve státní správě Pavel Hrdlička.
MIDAS v kontextu veřejné správy a návaznost na standardy ISVS v oblasti metadat Bronislava Horáková vedoucí projektu MIDAS ISSS 2003 Sdružené pracoviště.
Vratislav Paulík ředitel projektů
Telefónica O2 - informační a komunikační řešení
Centrální elektronická podatelna a úřední deska ISSS 2006.
Nový KIVS Technologická část
Základní problémy realizace eLearningového systému Roman Malo Ústav informatiky PEF MZLU v Brně.
Strategie Smart Administration David Zeisel Odbor programového řízení Ministerstvo vnitra ČR
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR E-tržiště České pošty.
Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Projekt je.
Agendové IS MPSV a ÚP Plán konsolidace a rozvoje Petr Krůček 1. náměstek ministryně 29. května 2013.
Koncepce rozvoje eGovernmentu Strategický rámec Mgr. Bohdan Urban Chomutov,
“Analýza agend a optimalizace výkonu státní správy v resortu životního prostředí” Aleš Vokál Ministerstvo životního prostředí.
Katastr nemovitostí na internetu a reálné možnosti jeho využití fyzickými a právnickými osobami Č e s k ý ú ř a d z e m ě m ě ř i c k ý a k a t a s t r.
Integrační a migrační projekty KIVS. 2 Definice: KIVS v ČR je prostředím pro efektivní, bezpečné, garantované a auditovatelné sdílení dat mezi Informačními.
Duben 2013 Odbor informatiky KrÚ JMK Výzva č. 08 Integrovaného operačního programu na Integrovaného operačního programu na Rozvoj služeb eGovernmentu v.
Zvýšení kapacity, dostupnosti a efektivnosti systému SIS II spolufinancovaný z Ročního programu 2013 Fond pro vnější hranice (FVH)
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Telefónica Czech Republic a.s.- co vše pro vás děláme Miroslav Hořejší
Sytémová integrace Ing. Jiří Šilhán.
Transkript prezentace:

Outsourcing ICT systémová a aplikační integrace v pojetí O2 Projekt Integrace sítě Ministerstva zemědělství

Cíle projektu Zákazník: Ministerstvo Zemědělství ČR Cíl projektu: Zajistit integraci a konsolidaci sítě Ministerstva zemědělství ČR s maximální přidanou hodnotou v oblasti standardizace, provozu a stability prostředí v návaznosti na implementovanou aplikační vrstvu (Registry MZe, ERP) v prostředí Mze a OSS

Příležitosti Technologické parametry infrastruktury Nejednotnost provozovaných HW a SW systémů Neexistence centrálního kontaktního bodu – HelpDesk Nízká flexibilita síťového a systémového prostředí – dlouhé odezvy služeb Nedostatečně nastavená pravidla bezpečnosti daných služeb a přístupu k nim Řízení kvality poskytovaných služeb Různé parametry garancí poskytovaných služeb dle dodavatelů Nejednotnost měření kvality poskytovaných služeb Nejasná odpovědnost za případné neplánované stavy ICT prostředí Projektové řízení a řízení procesů Původní „Systémový integrátor“ – nedostatečné řízení projektu Velké množství externích dodavatelů různého zaměření Neexistence definovaných strategií, procesů, postupů, odpovědností, koncepcí, atd..

Původní stav před příchodem O2 (ČTc) Dodavatelé HW a síťová Infrastruktura Dodavatel Původní IS Mobilní služby MZe IP VPN A HLAS Registry Eurotel ČTc 4 Dodavatelé

Rozsah projektu – Integrace sítě MZe Migrace HW infrastruktury do HC NAGANO včetně následného zajištění provozu a dostupnosti systémů v HC Nagano Implementace I a II etapy SAP ERP systému a následný intenzivní provoz Aplikační integrace registrů MZe (LPIS, IRZv, SR, XML, ..) v návaznosti na komunikaci s SZIF a OSS Implementace nových funkcionalit „LDAP“ a „Portál Farmáře“ Implementace HelpDesk podpory (SLA) – SD MZe a HC NAGANO Rozvoj a koncepce budoucího stavu prostředí Mze (Infrastruktura a Aplikace)

Blokové schéma integrace…

Výsledky a Přínosy I. - Technologické Projekt Integrace přináší své kvantitativní a kvalitativní výsledky : SLA minimálně 98% v provozním režimu 5x16 Projekt Integrace přináší své kvantitativní a kvalitativní výsledky : 2-8x zvýšení transakční propustnosti prostředí

Výsledky a přínosy II.- Uživatelské Maximalizace ICT a procesní podpory interních a externích uživatelů MZe podpora interních procesů resortu definice funkcí, rolí a zodpovědností v sektoru vyšší spokojenost interních zákazníků vzhledem k vyšší dostupnosti a kvality IT služeb základ pro systémový přístup k řízení kvality v oblasti řízení IT služeb zlepšení komunikace a informovanosti mezi IT pracovníky a interními zákazníky školení a certifikace profesionálů Systém MZe využívá cca 5 tis. interních a externích subjektů (ZAPÚ, SZIF, Rozpočtové a Příspěvkové Organizace, Farmáři, atd.)

Schéma provozu Help Desk podpory MZe Kontaktní místo: Uživatelé HD: Řešitelské kapacity: HelpDesk (HD MZe) Ministerstvo zemědělství Ostatní uživatelé Interní řešitelské skupiny Externí řešitelské skupiny Servisní požadavky Dohledové systémy Incidenty HC NAGANO

Další rozvoj a koncepce budoucího stavu Jednotné integrované řešení - „interní a externí portál“ Rozšíření Portálu farmáře – posílení HW, rozšíření funkcionalit Integrace Příspěvkových a Rozpočtových organizací (SAP ERP, sjednocení komunikace a používaných procesů) Standardizace Zemědělských agentur a Pozemkových úřadů Technologická standardizace ZAPÚ Aplikační standardizace ZAPÚ

Projektový tým - složení Telefónica O2 Czech Republic Hlavní komplexní integrátor projektu součinnost v projektu 2 systémových subdodavatelů v oblasti dodávek a provozu HW infrastruktury 1 garanta bezpečnosti a kvality 5 aplikačních subdodavatelů v oblasti vývoje a provozu Registrů a SAP ERP systému

Děkuji za pozornost. Další informace získáte zde: Josef Jirák Top Account Manager josef.jirak@o2.com 720 755 058 Linka pro zákazníky veřejné správy: 800 222 777 E-mail: statnisprava@o2.com Další podrobnosti se dozvíte na www.cz.o2.com.