Metodický postup Držení náčiní, chůze a běh s náčiním

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Koordinační schopnosti v atletice
Advertisements

Základní pohybový systém
Pravidla nadhazování 2010 Kapitola VI. - nadhazování
Technika a biomechanika hodu míčkem, „granátem“ a oštěpem
Beach rugby
Hry třetího tisíciletí
Senzomotorika prevence proti zranění, návrat po zranění, rozvoj koordinace, posilovací cvičení … Zásady: chodidlo (a) stojné musí být vždy mírně nakloněné.
Základy Posilování popis
Doplňkové aktivita s úpolovým charakterem
Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2012
Herní systémy Zásadní způsoby vedení hry celého družstva v útoku a v obraně, s předem vymezenými úkoly jednotlivcům, skupinám hráčů i celému družstvu po.
Předmět: Teorie sportovních her (KUT/SHT)
Přehazovaná je míčová hra, která nahrazuje klasický volejbal a současně je k němu vhodnou průpravou. PRAVIDLA HRY ZŠ HORŠOVSKÝ TÝN 1.CÍL HRY: - účelem.
HrušCup 2008 – pravidla kroket 1. Hrací plocha 1. Hrací plocha Terén kam je možno umístit branky a kolíky - trávník, hřiště, antuka, les. Hráč při hře.
GRAFOMOTORIKA.
BASKETBAL.
Digitalizace výuky Příjemce
Kopaná – průběh hry hry se účastní dva týmy po 11 hráčích na hřišti obdélníkového tvaru na jehož kratších stranách jsou branky hru řídí hlavní rozhodčí,
Systematika fotbalu.
Pravidla „Upravená verze“ (Zpracováno pro použití v soutěžích řízených PVS)
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola
Historie překážkového běhu
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
HrušCup 2008 – pravidla kubb. Hrací pole je obdélníkového tvaru o rozměrech 5 x 8m. Na kratších stranách hřiště jsou umístěny špalky (vojáci, kubbs),
PRAVIDLA VOLEJBALU pro malé sportovce
VOLEJBAL 1.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Filozofie změn  reakce na rychlý vývoj hry;  důraz na plynulost hry;  utkání mají být co nejzábavnější, bezpečná, férová a pochopitelná hráči, trenéry,
PYRAMIDA Celá čísla.
Pravidla volejbalu, rozhodčí
Aktuální formy a metody sportovních her np1107, nk1107 Mgr. Tomáš Pětivlas, Ph.D.Únor 2011.
Aktuální formy a metody sportovních her
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Gabriela Hnátková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_TV_11.
04/2012STROPY1 VY_32_INOVACE_514 Anotace: Materiál je vytvořen pro žáky 2. ročníku odborného vzdělávání s výučním listem oboru tesař. Je určen k zábavnému.
Korfbal Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Netradiční sportovní hry Téma: Korfbal - pravidla Jméno autora: Mgr. Tomáš Vacek Vytvořeno.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Hana Hrachovská NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_TV_12 TÉMA:
ATLETIKA v programu kombinovaného studia TVS Bc. PaedDr. Jitka Vindušková, CSc. Katedra atletiky FTVS UK Praha Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Plavání Téma: Hry ve vodě Jméno autora: Mgr. Renata Kynzlová Vytvořeno dne: 15. září 2012.
1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Sportovní hry Téma: Drobné hry na rozehřátí Jméno autora: Mgr. Renata Kynzlová Vytvořeno dne: 27.
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Roman Havlíček Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova 1.1 INDIACA.
Pravidla házené - obrázky. Obr. č. 1. Hřiště na házenou.
Interpretace basketbalového učiva pro jednotlivé lekce Šestá lekce – přihrávání a uvolňování bez míče (základy součinnosti v útoku) (90 minut – interpretace.
Vznik volejbalu * Springfild, stát Massachusetts (USA) * Kanada, Indie, Jižní a Strední Amerika * Japonsko (pan Ohmori) * Čína. V Asii v 16,12,9 hráčích,
I. Vyučovací lekce Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a rozpočtem Hlavního města Prahy.
Interpretace basketbalového učiva pro jednotlivé lekce Pátá lekce – utkání, praktická aplikace pravidel (rozhodování) (90 minut – teorie, praxe) Tento.
Interpretace basketbalového učiva pro jednotlivé lekce Čtvrtá lekce – střelba z místa a střelba v pohybu (90 minut – interpretace učiva, praxe) Tento projekt.
Pro 2. st. ZŠ, SŠ Jitka Králíková. Sem-tam – 3 min  Přemístění z jedné strany tělocvičny na druhou s různými obměnami: ◦ Skoky po 2 nohách, po 1 noze.
Ročník: 3. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Sportovní hry Téma: Házená – průpravné hry Jméno autora: Mgr. Renata Kynzlová Vytvořeno dne:
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ
Speedminton Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova
Závodní chůze: práce paží 1
Aktivizační hodina TV Stanislav Haňka.
Pravidla sportovní hry, interpretace tzv. základních pravidel
Brännball Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh:
Ročník:  1. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh:
Ročník:  2. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh:
II. Vyučovací lekce Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a rozpočtem Hlavního města Prahy.
Interpretace basketbalového učiva pro jednotlivé lekce
Hodina pohybu navíc - Ragby
Ročník:  1. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh:
TENIS.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ
Zvládnutí jednoduchých cviků s krátkou tyčí pro správné držení těla.
Zvládnutí jednoduchých cviků s krátkou tyčí pro správné držení těla.
Faustball Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh:
Historie překážkového běhu
Odbíjená – základní pravidla
Metodicko – organizační normy
LETNÍ PŘÍPRAVA KATEGORIE ML. DOROST, ST. DOROST A JUNIOŘI
Hry a drily pro rozvoj baseballových dovedností R
Transkript prezentace:

Metodický postup Držení náčiní, chůze a běh s náčiním Jednoduché hody z čelného postavení z místa a ze tří kroků Hody z bočného postavení Impulzní krok spojený s odhodem Přenesení náčiní do nápřahu, hody z krátkých rozběhů Hody z plného (rozměřeného) rozběhu

HODY (nácvik pohybu s náčiním, hody z čelného a bočného postavení) Atletika HODY (nácvik pohybu s náčiním, hody z čelného a bočného postavení)

Rušná část „10 přihrávek“ Pomůcky : jakýkoliv míč, vymezené hrací pole Průběh hry : žáci jsou rozděleni do dvou družstev o stejném počtu hráčů a rozlišeni dresy. Cílem každého družstva je uhrát sérii 10 přihrávek za sebou bez doteku míče soupeřem nebo spadnutí míče na zem. Pokud se tato pravidla poruší, ale družstvo míč neztratí, vynuluje se pouze počet přihrávek a družstvo ve hře pokračuje dále. Soupeř může míč získat míč buď ze vzduchu nebo po chybě protihráčů (balon ve volném prostoru). Hráč s míčem nesmí běhat. Obměny : možno změnit počet přihrávek (zvýšit/snížit), nebo určit časový limit, do kterého hráči jednoho družstva musí přihrávky splnit.

Rozcvičení Pomůcky : tenisové míčky, volný prostor Průběh : každý žák si vezme 1 míček a najde si volný prostor. Podle instrukcí provádí zadané cviky „omotávání“ míčku od hlavy k patě a zpět -2x velké bočné kruhy s předáváním míčku z jedné ruky do druhé – 5x vpřed, 5x vzad stoj rozkročný, míček je v obou rukou v zapažení-snaha o maximální rozsah bez předklonění, poté předklon – 2x v předklonu kroužíme basketbalovou osmičku – 4x na jednu stranu, 4x na druhou míček si ve stoji podáváme střídavě pod jednou a druhou přednoženou nohou

Rozházení Pomůcky : tenisové míčky do dvojice, volný prostor Průběh : žáci stojí v přiměřené vzdálenosti proti sobě a provádějí zadané cviky s důrazem na správné postavení končetin (nohy/odhodová ruka) : Přihrávky obouruč ze stoje rozkročného Přihrávky jednoruč vrchem (pravá, levá) ze stoje předkročného Přihrávky jednoruč s odbitím o zem (pravá, levá) Posílání míčku po zemi Obměny : žáci mohou po odhodu dobíhat na polovinu a zpět, provádět různé dřepy, podřepy, lehy nebo před odhozením míček provlékat pod nohama, můžeme soutěžit v přihrávkách na rychlost apod.

Štafety (nácvik nesení náčiní) Pomůcky : tenisové míčky pro každého, dostatečný prostor Instrukce : metodický výklad k úchopu a nošení náčiní Průběh : žáky rozdělíme do stejně početných družstev (při lichém počtu vždy tým stanoví jednoho, který půjde dvakrát). Podle instrukcí žáci překonávají zadaným způsobem vymezenou vzdálenost. Vítězí družstvo srovnané a s míčky nad hlavou Varianty : Chodící štafeta Skákací štafeta (po jedné noze – P-levá, L-pravá) Běhací vpřed Běhací vzad Cval

Technika odhodu ze tří kroků Pomůcky : tenisové míčky pro každého, dostatečný prostor Průběh : žáci jsou rozděleni do pětic, každý má míček, provádí tři kroky a odhazuje ho, bokem se zařazuje za ostatní žáky Instrukce :rytmizace pohybu a kroků do správného odhodového postavení.Odhazujeme silnější rukou – instrukce pro P – kroky začínají L-P-L →hod (pokud jsou ve skupině leváci, následují instrukce : P-L-P→hod)