Proyecto: La foca monje ADEuropa Foundation Hlavní cíle Nadace ADEuropa má dva hlavní cíle:  Propagovat účast veřejných a soukromých agentů Kastilie a.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Advertisements

ECVET v Programu celoživotního učení
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
Změny v podpoře pro období Ing. Marian Piecha, Ph.D., LLM | generální ředitel Brno, 8. října 2013.
Festival Exportu Svaz průmyslu a dopravy ČR jako respektovaný, nezávislý a společensky zodpovědný sociální partner obhajuje zájmy zaměstnavatelů.
CzechInvest Koncepce podpory investic
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Odborný seminář „APLIKACE STRATEGICKÉHO HODNOTÍCÍHO RÁMCE PRO STRATEGIE MÍSTNÍHO ROZVOJE V ČR“ Odborný seminář Praha 20. září 2010.
Věda v Olomouci III. Agentura CzechInvest Lenka Gondová Olomouc
SVTP ČR v Jihomoravském kraji
HESLO Fórum „HLEDÁNÍ INVESTIČNÍCH PŘÍLEŽITOSTÍ V EVROPĚ A ASII A MOŽNOSTI JEJICH FINANCOVÁNÍ“ Zuzana Synková CENTRUM INFORMAČNÍCH SLUŽEB 1.
30. červen, 2006 Role Agentury pro regionální rozvoj v marketingu Moravskoslezského kraje Marek Prorok, PR a marketing, ARR.
Celostátní síť pro venkov
Akční plán pro Evropu a resortní koncepce výzkumu a vývoje – návrh opatření v kompetenci jednotlivých resortů.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Hospodářská komora hlavního města Prahy Partnerství je součást zdravého podnikání Prezentace pro Městskou část Praha 13.
Program Czechinvestu pro II. fázi rozvoji klastru v rámci Operačního programu průmysl a podnikání MPO plánované období dotace pro klastr 3 -
© 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu
Technologické platformy a dopravní výzkum
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 7. prosince 2011, Praha Operační program Podnikání.
PROINCOR – Inovační audit. ProIncor Inovační audit ProIncor Inovační audit analyzuje, hodnotí a stimuluje inovační proces a inovační prostředí v malých.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Příprava projektového návrhu Lukáš Straňák, Ostrava 2006.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Výzkum, vývoj a inovace v ČR Výzkum, vývoj a inovace v ČR Seminář Ochrana průmyslového vlastnictví Praha, 6. června 2007.
INOVACE 2004 Praha, Příprava předsednictví ČR v programu EUREKA Karel Šperlink Prezident AIP ČR Zástupce ČR v Skupině.
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic Fórum Evropský rok aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity 2012 Ing. Blanka Miksová Praha,
Projekt Enterprise Europe Network Technologické centrum AV ČR Kouty nad Desnou APROCHEM2013, OZE2013, ODPADOVÉ FÓRUM
CEVTECH Soběslav Vítejte v Centru Ekologických a Vodárenských Technologií !
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
1 Regionální inovační strategie RIS. 2 O Regionálních inovačních strategiích Projekty RIS mají za cíl podporu rozvoje regionálních inovačních strategií,
TECHNOLOGICKÉ PARKY V KASTILII A LEÓNU Původ a úspěch Myriam García Mazorra Vedoucí oddělení vnějších vztahů.
Ekonomický rozvoj měst a regionů Projekty CityRegio a CityRegio II Seminář „Zapojení ČR do Nadnárodní spolupráce a zhodnocení programu Interreg IIIB CADSES“
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Podpora projektům EU SF aneb kvalitní podpora pro kvalitní projekty Ing. Jan Knyttl
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Podpora firmám umístěným ve vědeckotechnických parcích poskytovaná v rámci Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost PETR PORÁK,
Zasedání uspořádané k oficiálnímu zahájení činnosti Českého centra pro mobilitu Datum konání: Místo konání: budova AV ČR, Národní 3, Praha.
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
KONTAKTNÍ SEMINÁŘ Programu CZ11 Public Health Inititatives Iniciativy v oblasti veřejného zdraví Fond bilaterální spolupráce Opatření A.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
N. Witzanyová Lichtenštejnský palác 16. října 2012; obrázky v prezentaci jsou z webu EK ohledně Evropského výzkumného prostoru
Zájmové sdružení právnických osob OK4Inovace Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Centrum pro výzkum, vývoj a inovace Life for Science. Science for Life.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Bohemia EU Planners, s.r.o. PhDr. Vendulka Raymová
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Pomáháme vaší firmě inovovat a růst
Podpora podnikatelských kontaktů v Asii
Vybrané právní aspekty podnikání v digitálním věku
Enterprise Europe Network: Výsledky a příprava období 2022+
Výzvy digitální ekonomiky pro společnost
Transkript prezentace:

Proyecto: La foca monje ADEuropa Foundation Hlavní cíle Nadace ADEuropa má dva hlavní cíle:  Propagovat účast veřejných a soukromých agentů Kastilie a Leónu v mezinárodních, evropských a španělských výzkumných, rozvojových a inovačních programů.  Podporovat investiční projekty v Kastilii a Leónu a mezinárodní spolupráci podniků a agentů v regionu.

Proyecto: La foca monje ADEuropa Foundation Hlavní cíle Nadace ADEuropa pracuje se všemi hlavními veřejnými a soukromými institucemi v regionu:  Společnosti  Malé a střední podniky  Univerzity  Technologická centra  Koordinační organizace  Veřejná administrace

Proyecto: La foca monje ADEuropa Foundation Valladolid (11) Výzkum a inovace Investice (6) Investice a mezinárodní spolupráce Naše organizace ADEuropa má tým 30 lidí Brusel (4) Mezinárodní spolupráce (5)

Proyecto: La foca monje ADEuropa Foundation Aktivity ADEuropa v divizi výzkumu, vývoje a inovace jsou založeny na následujících hlavních bodech:  Potřeba propagovat a zvýšit účast veřejných a soukromých agentů ve španělských, evropských a mezinárodních programech a projektech, zvláště těch, co se vztahují k výzkumu, vývoji a inovaci.  Potřeba efektivního nástroje specifické podpory v rámci španělského a evropského výzkumných, vývojových a inovačních programů a příbuzných aktivit. ADEUROPA výzkum, vývoj a inovace

Proyecto: La foca monje ADEuropa Foundation ADEUROPA výzkum, vývoj a inovace Hlavní aktivity nadace v R&D a inovace jsou:  A). PROPAGACE ÚČASTI V EVROPSKÝCH A MEZINÁRODNÍCH PROGRAMECH  B). PROPAGACE, PODPORA A MONITORING ŠPANĚLSKÝCH PROGRAMŮ  C). VÝZKUM A ROZVOJ INOVAČNÍ SÍTÍ A PLATFOREM

Proyecto: La foca monje ADEuropa Foundation INTERREG IVC Evropské a mezinárodní programy Cíle - Ztrojnásobit naše výsledky v evropských programech (7PM) regionálních agentů v evropských projektech

Proyecto: La foca monje ADEuropa Foundation Kroky 1. Příprava2. Hodnocení3.Rozvoj 1 Informace 2 Školení 3 Strategie 4 Pobídky 5 Hodnocení 6 Administrativa a finanční management Evropské a mezinárodní programy

Proyecto: La foca monje ADEuropa Foundation 1. Informace V roce 2008 zahájení personalizovaného informačního systému mezinárodních a národních výzkumných, rozvojových a inovačních programů Usnadnění přístupu k informacím s přidanou hodnotou, které se vztahují k těmto programům a iniciativám

Proyecto: La foca monje ADEuropa Foundation 2. Školení Zahájení pilotního školícího programu pro výzkumné, vývojové a inovační projektové manažery projektových manažerů za rok - Začlenění do regionálních podniků

Proyecto: La foca monje ADEuropa Foundation 3. Strategie Hledání a identifikace konsorcií v evropských projektech  Zvláštní jednotka identifikace a monitoringu konsorcií pro veřejné a soukromé agenty našeho regionu 900 návrhů posouzeno v roce 2007

Proyecto: La foca monje ADEuropa Foundation Seguimiento activo de los Programas europeos de I+D+i  Asistencia a todos los eventos de relevancia que tienen lugar en Europa (obzvláště v Bruselu). 50 účastníků v roce Strategie

Proyecto: La foca monje ADEuropa Foundation 4. Podněty Spolupráce v definici a zahájení regionální podpory pro účast v evropských programech

Proyecto: La foca monje ADEuropa Foundation 5. Hodnocení Začlenění regionálních expertů jako rozhodčích v 7PM a CIP

Proyecto: La foca monje ADEuropa Foundation Národní R&D a inovační programy CÍL: Propagovat účast a výkon regionálních veřejných a soukromých agentů v národních programech  Propagace a šíření workshopů a akcí  Školící kurzy  Spolupráce s národním managementem pro design a šíření doplňkových aktivit

Proyecto: La foca monje ADEuropa Foundation CÍL: Integrace evropských nástrojů ve výzkumných, rozvojových a inovačních záležitostech  GALACTEA-PLUS: Mezinárodní technologické převodní a evropské informační centrum  PYMERA: národní síť pro účast malých a středních podniků v evropském rámcovém programu R&D a inovační sítě a platformy

Proyecto: La foca monje ADEuropa Foundation Program obchodní podpory v evropských a španělských technologických platformách 8 regionálních akcí 13 technologických platform 500 agentů R&D and inovační sítě a platformy

Proyecto: La foca monje ADEuropa Foundation ADEUROPA Investice a spolupráce Investice Identifikace, propagace a management investičních projektů v Kastilii a Leónu Mezinárodní spolupráce Propagace účasti podniků v evropských programech spolupráce Přístup k MO, Mezinárodní smlouvy

Proyecto: La foca monje ADEuropa Foundation Investice: Cíle Hlavní cíle investičních oblastí jsou:  Identifikace, propagace a management investičních projektů v Kastilii a Leónu jak na národních úrovních tak i v zahraničí.  Propagace regionu jako cíle pro investice, management informací o průmyslových infrastrukturách, umístění projektů, informace o finančních zdrojích a podpoře i jako personalizované konzultace během všech investičních procesů.

Proyecto: La foca monje ADEuropa Foundation Investice: náčrt aktivit Oblast rozvíjí 3 hlavní body aktivity:  A). INFORMACE  B). PROPAGACE  C). PROJEKTOVÝ MANAGEMENT

Proyecto: La foca monje ADEuropa Foundation Informace Úprava propagačních informací v „Investujte v Kastilii a Leónu”  Propagační letáky, videa a webová stránka regionální podpory “Investujte v Kastilii a Leónu”. Management informací o průmyslových areálech, infrastrukturách a stavbách.  Management informací vztahujících se k průmyslovým areálům, infrastrukturám a stavbám z hlediska vybavení a umístění obchodních projektů v regionu.

Proyecto: La foca monje ADEuropa Foundation Propagační akce  Účast v hlavních propagačních akcích a veletrzích k setkáním s potenciálními investory. Program sektorových akcí s národními a mezinárodními společnostmi  Prioritní sektory: Aeronautika a vesmír, biotechnologie, bezpečnost, software, mobilita, energie a logistika Propagace

Proyecto: La foca monje ADEuropa Foundation Regionální propagační monitoringový plán  Cílové trhy: Izrael, Indie, Brazílie, Skandinávie, Střední Východ, Spojené státy, Čína, Mexiko, Chile, Argentina and Portugalsko. Bruselský plán  Identifikace investičních projektů díky delegaci ADEuropa v Bruselu Propagace

Proyecto: La foca monje ADEuropa Foundation Program tractor společností  Navýšení investičních projektů v regionu  Vytvoření obchodních příležitostí vztahujících se ke schopnostem podniků nakupovat at supply na regionální úrovni  Vytvoření nových podnětů vztahujících se k identifikaci chybějících článků v hodnotovém řetězci  Vyhodnocení strategické situace mezinárodních skupin  Nalezení a vyhodnocení možných specifických situací ve společnostech a sektorech.  Propagace procesů růstu ve společnostech na zahraničních trzích.  Podpora účasti v programech spolupráce.  Zvýhodňování vytvoření soukromé aktivity vztahující se k výzkumu, vývoji a inovaci Propagace

Proyecto: La foca monje ADEuropa Foundation Promotion MADRIDSKÝ PLÁN. Regionální propagační plán zaměřený na společnosti s přidanou hodnotou sídlící v Madridu.  Navázání spolupráce a kontakt s asociacemi a pracovními skupinami v sektorech přidané hodnoty.  Rozvíjení workshopů a akcí vztahujících se k těmto sektorům.  Účast na propagačních akcích a veletrzích.  Regionální propagační plán pro malé a střední podniky: Investiční projekty, které se chtějí rozšířit nebo hledají nové výrobní platformy.  Propagační plán business parků v Kastilii a Leónu.

Proyecto: La foca monje ADEuropa Foundation  Zpracování každého investičního projektu od začátku až po jeho rozvinutí a podpora během celého investičního procesu.  Integrovaná a personalizovaná podpora investičních projektů Projektový management

Proyecto: La foca monje ADEuropa Foundation Aktivita mezinárodní spolupráce je založena na následujících bodech:  Podpora spolupráce institucí, asociací a společností v Kastilii a Leónu mezi sebou a také s ostatními organizacemi v regionech a zemích v okruhu mezinárodní spolupráce.  Potřeba efektivní platformy pro informace, školení a propagaci k zajištění přístupu k mezinárodním a evropským programům spolupráce. Mezinárodní spolupráce: cíle

Proyecto: La foca monje ADEuropa Foundation Mezinárodní spolupráce: náčrt aktivity  A). Účast v mezinárodních projektech spolupráce.  B). Vytvoření obchodních sítí  C). Komerční strategie s MO.  D). Přístup k novým zemím Evropské unie.  E). Přístup k novým trhům.  F). Identifikace spolupracujících společností.

Proyecto: La foca monje ADEuropa Foundation Projekty mezinárodní spolupráce ADEuropa propaguje a koordinuje mezinárodní i nadnárodní programy spolupráce pomocí:  AL-Invest program (USA-Latinská Amerika). ADEuropa se účastní jako Coopeco v síti Al-Invest.  Asia-Invest (USA-Asie). Účast na 3 projektech. Podány 2 žádosti. Účast na 4 projektech plánovaných na rok 2008 Management, účast nebo podpora v 5 projektech

Proyecto: La foca monje ADEuropa Foundation  Tribiotec projekt. Obchodní platforma v sektoru biotechnologií, potravy, zdraví zvířat a životního prostředí.  Aktivní sledování evropských programů obchodní spolupráce Al Invest a Asia Invest. Projekty mezinárodní spolupráce

Proyecto: La foca monje ADEuropa Foundation Smlouvy o spolupráci se společnostmi v Kastilii a Leónu k zajištění expanze do zahraničí  Čína: Tianjin, Xiaoshan a Jiaxing v Číně.  Španělsko: Skupina technologií pro obranu a bezpečnost. Canacintra- Mexiko.  Indie: Ministerstvo zemědělství. Casa de la India.  Brazílie: Assespro.  Francie: Conséil Général of La Vienne region.  Rumunsko: Arisinvest. Obchodní sítě

Proyecto: La foca monje ADEuropa Foundation Vytvoření obchodních asociací s regionálními vazbami v zemích jako: Chile, Argentina, Mexiko and Brusel  Propagace obchodních fór mezi společnostmi v těchto zemích a společnostmi v Kastilii a Leónu s účastí místních úřadů.  Propagace komerčních návrhů a iniciativ, které umožňují partnerům a společnostem v Kastilii a Leónu využít tyto vazby. Obchodní sítě

Proyecto: La foca monje ADEuropa Foundation ADEuropa propaguje účast společností Kastilie a Leónu v mezinárodních tendrech financované MOs MOs

Proyecto: La foca monje ADEuropa Foundation 20 společností Business mise (Washington, New York, Kodaň, Ženeva a Řím)  Informace, rozšíření a školení - Školení MOs - Semináře - Personalizované informace - Pilotní programy personalizované podpory pro mezinárodní tendry.  Program přístupu k managementu a rozhodovací centrum (UN, WB, BID, UNOPS, OMS) Base de 150 empresas. Objetivo: Crecimiento de las empresas que licitan internacionalmente MOs

Proyecto: La foca monje ADEuropa Foundation Propagace návrhů společností v Kastilii a Leónu pro mezinárodní projekty. Cíle: 1.- Převést model podpory do internacionalizace společností vytvořený místní vládou Kastilie a Leónu pro projekty financované MOs (Europeaid, BID, PNUD,…) 2.- Podpora aktivit ADEuropa nástroji pro mezinárodní soutěž, zvláště u Evropské komise MOs

Proyecto: La foca monje ADEuropa Foundation  Převod výkonného modelu managementu podpory místní vládou Kastilie a Leónu.  Stimulační efekt v ekonomických sektorech, které se účastní předchozích projektů. - Přímé a nepřímé obchodní mise. - Dohled. - Účast v ostatních programech. - Hledání partnerů. - Informační semináře. - Vytvoření observatoře pro země východní Evropy

Proyecto: La foca monje ADEuropa Foundation Noví členové Evropské unie

Proyecto: La foca monje ADEuropa Foundation  Informace, povědomí a aktivní hledání partnerů pro strategická partnerství a projekty pro rozšíření.  Sektory: aeronautika, biotechnologie, energie a ICT.  Země: Indie, Čína, Mexiko a Brazílie. Nové země

Proyecto: La foca monje ADEuropa Foundation  Personalizované návštěvy a vypracování plánů růstu v zahraničí.  Databáze spolupracujících společností pro personalizovaný monitoring a konzultace. Identifikace spolupracujících společností

Proyecto: La foca monje ADEuropa Foundation Delegace ADEuropa v Bruselu Podpořit aktivitu v evropských programech a projektech vytvořených ADEuropa v přímém kontaktu s různými organizacemi a odbory Evropské komise.  Propagace účasti v evropských programech výzkumu, vývoje a inovace  Aktivní monitoring evropských programů výzkumu, vývoje a inovace  Kontakt a monitoring Evropské komise  Podpůrné akce pro podniky a instituce v Kastilii a Leónu  Management Business centra v Kastilii a Leónu v Bruselu

Proyecto: La foca monje ADEuropa Foundation Business Centrum v Bruselu Prostor pro efektivní podporu pro podnikání a výzkum regionu v aktivitách mezinárodní spolupráce a V&V a inovace v Evropě.  Konferenční místnost  Meeting rooms  Kanceláře pro firmy  ICT služby  Administrativní a bezpečnostní služby