Jakou máme spotřebu elektrické energie? (zadání projektu)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Změny cen zemního plynu v ČR od 1. dubna 2008 Tomáš Varcop člen představenstva, RWE Transgas, a.s. Pro zákazníky skupiny RWE s kvartálním stanovením ceny.
Advertisements

Tabulka funkce: V balíku je šest lahví kofoly. Jedna stojí 25 Kč. Sestav tabulku závislosti celkové ceny na počtu zakoupených lahví z jednoho balíku kofoly.
Domovní rozvody * hlavní domovní vedení * * odbočky k elektroměrům *
Výkon elektrického proudu
ČLOVĚK A JEHO SVĚT ORIENTACE V ČASE Jana Štadlerová ZŠ Věšín.
Příklady způsobu stanovení ceny
Kupovat na splátky, nebo na úvěr ? Pokud si chceme pořídit nějakou věc nebo službu a nemáme na ni dostatek hotovosti, můžeme ji koupit na splátky nebo.
Finan č ní plán – rozpo č et domácnosti I VY_62_INOVACE_1_2_05 Pokud není uvedeno jinak, autorem obrázk ů a text ů je Ing. Renata Hethová“. Finanční plán.
Gymnázium, Žamberk, Nádražní 48 Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ Inovace ve vzdělávání na naší škole Název: Hospodaření domácností – rozpočet a informace.
T. Prejzek ZŠ T. Stolzové Kostelec nad Labem Leden 2013
Ekonomická gramotnost Hypotéky a spotřebitelské úvěry.
PDS - způsob předávání dat Operátorovi trhu Jednání s provozovateli LDS Miroslav Řehoř.
Představení společnosti Od roku 2005 se skokově zvyšuje spotřeba i ceny elektřiny a zemního plynu v České republice a v široké veřejnosti panuje názor,
VÝKON ELEKTRICKÉHO PROUDU
Měření tepla Miroslava Maňásková.
Úrokovací období.
Mgr. Jakub Karásek ZŠ Liberec, Na Výběžku 118,p.o. Vytvořeno: únor 2013 EU peníze školám CZ 1.07./1.4.00/ FINANČNÍ GRAMOTNOST NÁKLADY NA BYDLENÍ.
PŘÍPRAVA VÝROBY str. 95 Hospodářský proces (opakování): Výroba
Spotřeba elektrické energie
Konzultant : Mgr. Pavel Huťka Vypracoval : David Balwar.
VY_32_INOVACE_7A4 FINANČNÍ MATEMATIKA RODINNÝ ROZPOČET.
Vaše budoucnost s FM GROUP
Elektrické jevy III. Elektrická práce, výkon, účinnost
Aritmetický průměr v úlohách. V rodině Novákových se spotřebovalo v lednu 15 m 3 vody, v únoru 14 m 3 vody a v březnu 19 m 3 vody. Naměřené hodnoty zapiš.
Pořídíš si domů bazén? (finančně kalorimetrická rozvaha)
Optimalizace logistického systému a řetězců
Proveď odhad své rychlosti při chůzi a běhu do schodů.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Základní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace
Rozdílové metody řízení hospodárnosti Normová metoda
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Název materiálu: Elektrická práce – výklad učiva.
Chladnutí vody v různých nádobách
Finanční matematika. 2. Kolik korun budeme muset zaplatit za půjčku úročenou 18,5%, splatnou po jednom roce, vypůjčíme-li si Kč? 1. Za kolik korun.
Co skrývá domácí elektrorozvodna?
Typové diagramy dodávek – současný stav, praktická aplikace Ing
Obchodování s elektřinou v ČR a vývoj po vstupu do EU Miroslav Marvan Konference AEM Česká energetika po vstupu do EU 8. září 2004.
Lukáš Feřt, SPŠ dopravní, Karlovarská 99, Plzeň
6 Řízení zásob a sortimentu analýzou ABC
Cena elektrické energie
Obecní úřad Pstruží Pstruží 93 Obec Pstruží pro občany Chcete snížit náklady na domácnost? Obec pro Vás zajistila příležitost snížit náklady domácností.
NÁVRATNOST INVESTICE DO VAŠEHO PODNIKÁNÍ. VÝŠKA INVESTICE 470 EURO KČ (DLE KURZU ČNB) ZDROJE RODINA KAMARÁDI KONTOKORENT BANKA KČ NA PŮL.
Vypracoval: Petr Majlát
1 Energie a bydlení v České republice XVII. Seminář energetiků – Jelenovská 2007 Pavel Kaufmann.
Eurotel Internet. Vyberte si připojení k internetu přesně podle svých potřeb! Získáte: Neomezený přístup za paušál Připojení vhodné i pro bezpečný přístup.
Označení materiálu:VY_32_INOVACE_EKO_1190 Ročník:3. Vzdělávací obor:Ekonomika Tematický okruh:Kalkulace Téma:Podnikatelské kalkulace. Prodejní kalkulace.
Procenta.
Finanční gramotnost: Počítání s procenty. PROCENTA A ÚROK 01 Počítání s procenty 2 Existují 2 skupiny lidí. Ti, kteří úroky platí, a ti, kteří je inkasují.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Marcela Zahrádková NÁZEV:VY_62_INOVACE_01B_03_Majetek a závazky domácnosti TEMA:Finanční.
Elektrická energie. Výpočet elektrické energie Spotřebovaná elektrická energie závisí na příkonu (výkonu) spotřebiče a době, jak dlouho je spotřebič zapojen.
Název školyZŠ Elementária s.r.o Adresa školyJesenická 11, Plzeň Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Číslo DUMu VY_32_INOVACE_ Předmět 8.ROČNÍK.
Finanční matematika 19. (finanční gramotnost) P ů j č k y a ú v ě r y.
Pracovní list Kalkulace neúplných nákladů. Příklad 1: Firma vyrábí kabelky –spotřeba materiálu je 415 Kč/ks, mzdy 275 Kč/ks, ostatní variabilní náklady.
Č.projektu : CZ.1.07/1.1.06/ Portál eVIM ELEKTRICKÁ ENERGIE.
Domovní rozvody * hlavní domovní vedení * * odbočky k elektroměrům *
Odpisy a výrobní kapacita
SLUŽBY SPOJENÉ S UŽÍVÁNÍM BYTU
Otázky a úkoly VY_32_INOVACE_4_2_7_20 Obrazové technologie   Uveďte základní typy zobrazovacích technologii. V jakých jednotkách se uvádí velikost displeje?
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Příjmy a výdaje v domácnosti
Autor: Mgr. Svatava Juhászová Datum: Název: VY_52_INOVACE_36_FYZIKA
Autor: Ing. Jitka Michálková
EU_62_B_sada 2_03_M_Příjmy a výdaje 3_Pol
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Autor: Mgr. Svatava Juhászová Datum: Název: VY_52_INOVACE_03_FYZIKA
Hypotéka České spořitelny
HOSPODAŘENÍ DOMÁCNOSTI
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Denisa Trubirohová Název materiálu: VY_32_INOVACE_16_36_ Příkon a energie elektrického proudu Číslo.
Taxi SLUŽBA „Gofaster!“
Transkript prezentace:

Jakou máme spotřebu elektrické energie? (zadání projektu) Miroslava Maňásková

I. Část - Spotřeba energie (domácí příprava) Úkol 1: Zjisti, kde je ve vaší domácnosti elektroměr. V průběhu jednoho týdne zapiš každý den ve stejnou hodinu stav vašeho elektroměru.

II. Část - Dodavatel elektrické energie (domácí příprava) Úkol 2: Zjisti doma a zapiš: která firma je vaším dodavatelem elektrické energie jakou sazbu používáte jaký je hlavní jistič ve vaší domácnosti

II. Část - Dodavatel elektrické energie (domácí příprava) Úkol 3: Na internetu najdi aktuální ceník vašeho dodavatele elektrické energie. Ceník vytiskni a barevně v něm vyznač ceny platné pro vaši domácnost.

III. Část – Cena za elektrickou energii Ukázka ceníku firmy E.ON

III. Část – Cena za elektrickou energii Úkol 4: Podle ceníku vypiš, z jakých položek se skládá: stálý plat za měsíc cenu za 1 MWh spotřebované energie Zapiš, kolik celkem zaplatíte za: stálý měsíční plat za 1 MWh spotřebované energie Vypočítej cenu za 1 kWh.

IV. Část – Zpracování hodnot Úkol 5: Zjištěné hodnoty spotřeby zapiš do tabulky. den stav elektroměru (kWh) spotřeba za den cena za den (Kč) 1 --------------------------- --------------------- 2 3 4 5 6 7

IV. Část – Zpracování hodnot Vypočítej, kolik elektrické energie spotřebujete a cenu, kterou zaplatíte za den . den stav elektroměru (kWh) spotřeba za den cena za den (Kč) 1 --------------------------- --------------------- 2 3 4 5 6 7

IV. Část – Zpracování hodnot Úkol 6: Vypočítej celkovou spotřebu a cenu za týden. Vypočítej průměrnou spotřebu za den. Z vypočítaných hodnot odhadni, kolik zaplatíte za spotřebu elektrické energie ročně.