TELEKO1 Vaše cesta k digitálnímu rozhlasovému vysílání v České republice Ing. Tomáš Řapek Vaše cesta k digitálnímu rozhlasovému vysílání v České republice.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
DAB/DAB+ potenciál rozvoje služby
Advertisements

Rádiové spektrum bezdrátových mikrofonů versus digitální televize.
Základní škola Rosice, okres Chrudim
Najdi na slepé mapě České republiky města podle zadání.
Města ČR – orientace na mapě
Stanovisko TV Nova K TPP TV Nova podporuje digitalizaci  Společnost CET 21 se jako jeden z vůdčích subjektů procesu přechodu zemského.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Vyhledávejte ve své příruční mapě.
Emancipace satelitního vysílání v ČR pro reklamní trh Leoš Pohl Czech Digital Group, a.s. 12. června 2008 DIGIMEDIA 2008.
Základní škola Rosice, okres Chrudim Rosice 97, Rosice; IČO: ; tel.: ; Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Nabídka rozhlasové reklamy 2013 BBC/ZET rádio. BBC/ZET rádio Charakteristika BBC/ZET rádio Zpravodajsko-informační stanice, jejíž značnou součástí je.
DAB/DMB perspektiva pro ČR. World DMB Forum otevřená nevládní a non-profitní celosvětová organizace, 120 členů koordinování implementace systémů DAB/DMB/DAB.
SÍDLA V ČESKÉ REPUBLICE
DIGIMEDIA 2013 Nové horizonty rozhlasového vysílání Marcel Procházka České Radiokomunikace a.s. 13. června 2013.
Satelit – nadpozemské řešení digitalizace TV příjmu červen 2009.
Vzdělávací oblast: Český jazyk – gramatika Autor: Vlasta Lindovská
Elektrotechnika Přenosová technika
Obyvatelstvo ČR Podle posledních informací ČSÚ žije v ČR 10,5 mil. obyvatel. Počet obyvatel v posledních letech klesá, ve společností přibývá počet starších.
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Sídla ČR.
Česká republika.
Členění území naší vlasti
Partnerství Úřadu práce ve Vsetíně v projektech financovaných z Evropských strukturálních fondů.
Strojírenský průmysl Opakování – práce se slepou mapou (vodstvo)
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
Satelit = HDTV do každé domácnosti září Limity pro rozvoj HDTV Dostupnost signálu HDTV Vybavenost domácností televizory zobrazujícími HDTV Cenová.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Česká republika: poloha, historický vývoj a obyvatelstvo a sídla
Vysokoškolské knihovny a krajské knihovny – konkurence nebo spolupráce? Ivo Brožek.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
SKLADBA PC 12 OP VK VYT 2.12 Televizní karty Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Josef Vlach. Dostupné z Metodického portálu.
Členění území naší vlasti
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti VZDĚLÁVACÍ.
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Petra Hejlová ČísloVY_32_Inovace_3418 NázevMěsta ČR Téma hodinyMěsta ČR PředmětVlastivěda Ročník/y/4.A.
Aktuální situace na trhu práce v Plzni a v Plzeňském kraji leden 2010 Ing. Zdeněk Novotný Úřad práce v Plzni Úřad práce v Plzni, 9. února 2011
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_32_INOVACE_62_15 Název materiáluSídla ČR.
S buzolou po Česku Autoři: Ondřej Bortník Tomáš Chytil Josef Dostál Lukáš Caletka.
Anotace: Materiál je určený pro žáky 4. ročníku, pro výuku vlastivědy- tématu Česká republika, podtématu města. Jedná se o prezentaci na interaktivní.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Sídla ČR Praha Historické jádro Brna Ostrava Karlovy Vary.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_32_INOVACE_02-05 ZEMĚPIS NA II. STUPNI ZV-LMP (Z) Téma:
Zóny placeného stání na území hlavního města Prahy – květen 2015 Ing. Libor Šíma odbor rozvoje a financování dopravy MHMP
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Aktuální údaje o stavebnictví a bytové výstavbě Tisková konference  Stavebnictví.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Mgr. Milena RÁČKOVÁ Název:VY_32_INOVACE_523_ČESKÁ REPUBLIKA Téma: OPAKOVÁNÍ – KRAJE.
 Česká republika je rozdělena do 14 krajů.  V čele kraje stojí hejtman.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ŠKOLNÍ BRANDÝS N/L – STARÁ BOLESLAV AUTOR: MGR. VĚRA BLAŽÍČKOVÁ NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_ZEMĚPIS TEMA: ČR – kraje ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 1lll INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚST v IOP INTEGROVANÝ.
SÍDELNÍ SYSTÉMY CVIČENÍ 3.
Základní škola Hostěradice, okres Znojmo, příspěvková organizace Název: Kraje ČR Číslo: EU DUM 6_03 ICT Vytvořila: Mgr. Pavlína Kociánová Projekt:
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Chronologický přehled vývoje médií
VY_32_INOVACE_03_Členění území České republiky
AUTOR: Mgr. Ladislava Kobzová
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Srovnej kraje podle velikosti rozlohy VY_32_INOVACE_03
VY_52_INOVACE_40_Členění území ČR
Město na obrázku se jmenuje
Máme rádi Česko.
VLASTIVĚDA vypracovala: Mgr
Ministerstvo financí ČR červen 2011
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Členění území naší vlasti
CHARITA FUNDRAISING Komunikační platforma ÚSPĚŠNOST Osvěta Komunikace
zpracovaný v rámci projektu
ZŠ Hladké Životice okres Nový Jičín, příspěvková organizace
Sídla ČR.
Restrukturalizace zdravotní péče v kraji Weiden
Transkript prezentace:

TELEKO1 Vaše cesta k digitálnímu rozhlasovému vysílání v České republice Ing. Tomáš Řapek Vaše cesta k digitálnímu rozhlasovému vysílání v České republice Ing. Tomáš Řapek

TELEKO2 Proč vysílat rádio v systému DAB  kvalitnější zvuk jako CD, možnost záznamu pořadů do vnitřní paměti nebo na SD card  jednodušší výběr programů  možnost doprovodných datových informací  rozšíření žánrové a programové nabídky  vynikající příjem  snížení hodnot elektromagnetického smogu - menší výkony vysílačů  menší vysílací náklady pro broadcastery  možnost sledování TV na mobilních přístrojích – systém DMB

TELEKO3 Co je potřeba udělat  investovat do nového přijímače  doladit mediální legislativu pro soukromé provozovatele  v počátečním období dořešit kolize se zbývajícími TV vysílači na 12. kanálu  vybudovat novou vysílací síť

TELEKO4 Etapy budování vysílací sítě  V maximální míře využít stávajících vysílacích stanovišť

TELEKO5 Etapy budování vysílací sítě  1. etapa - zahájení vysílání v Praze

TELEKO6 1. etapa – pokryto 22% obyvatel PRAHA

TELEKO7 Etapy budování vysílací sítě  1. etapa - zahájení vysílání v Praze  2. etapa - pokrytí středních, západních a východních Čech, jižní a severní Moravy do 6 měsíců od startu DAB

TELEKO8 2. etapa – pokryto 76% obyvatel PRAHA PLZEŇ PŘÍBRAM TRUTNOV BRNO ZNOJMO OSTRAVA

TELEKO9 Etapy budování vysílací sítě  1. etapa - zahájení vysílání v Praze  2. etapa - pokrytí středních, západních a východních Čech, jižní a severní Moravy do 6 měsíců od startu DAB  3. etapa - pokrytí jižních a severních Čech, Vysočiny a střední Moravy do 12 měsíců od startu DAB

TELEKO10 3. etapa – pokryto 97% obyvatel PRAHA PLZEŇ PŘÍBRAM TRUTNOV BRNO ZNOJMO OSTRAVA KARLOVY VARY KLATOVY ČESKÉ BUDĚJOVICE LIBEREC JIHLAVA OLOMOUC ZLÍN

TELEKO11 Etapy budování vysílací sítě  1. etapa - zahájení vysílání v Praze  2. etapa - pokrytí středních, západních a východních Čech, jižní a severní Moravy do 6 měsíců od startu DAB  3. etapa - pokrytí jižních a severních Čech, Vysočiny a střední Moravy do 12 měsíců od startu DAB  4. etapa - v dalších měsících zahušťování signálů v zájmových oblastech

TELEKO12 4. etapa – pokryto 100% obyvatel PRAHA PLZEŇ PŘÍBRAM TRUTNOV BRNO ZNOJMO OSTRAVA KARLOVY VARY KLATOVY ČESKÉ BUDĚJOVICE LIBEREC JIHLAVA OLOMOUC ZLÍN CHEB DOMAŽLICE CHOMUTOV VOTICE PARDUBICE HRADEC KRÁLOVÉ HODONÍN JESENÍK

TELEKO13 Přijímače pro příjem DAB Rozdělení přijímačů:  do auta (DAB rádia nebo adaptéry)  do bytu (radiobudíky, kuchyňská rádia, přenosná rádia, minivěže, tunery)  na procházku (handheldy, walkmany)  do kanceláře (PC karty)

TELEKO14 Přijímače pro příjem DMB Rozdělení přijímačů:  mobilní telefony  watchmany  PC nebo SD karty

TELEKO15 Zkušenosti ze zahraničí  převzít pozitivní zkušenosti  nabídnout nové programy  co nejširší programová nabídka  zahájit vysílání v hustě osídlených oblastech  podpořit prodej přijímačů

TELEKO16 Přehled přijímačů

TELEKO17 Nejprodávanější přístroje Boomboxes Goodmans Bush Hi-Fi systems Samsung LG Panasonic Goodmans Panasonic Sony Roberts Kitchen radios

TELEKO18 Přijímače s přidanou hodnotou  Pause & Rewind  Record & Replay  Download to SD card  USB connection  Playback MP3 files

TELEKO19 Walkmany

TELEKO20 DMB přístroje

TELEKO