Výběr modelky a její příprava na focení, líčení

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Martin Pavlis Microsoft MVP.
Advertisements

Jak dobře vybrat dodavatele pro dlouhodobou spolupráci.
Výběr vozidla do firmy – máme k dispozici všechny informace? Michal Krátký, Přemysl Žižka – DEN S FLEETEM DEN S FLEETEM – JARO 2010.
ERASMUS+ (2014 – 2020) Petra Riou ZO DIFA JAMU
PrecisPlanner 3D Software pro plánování přesnosti měření v IG
Licenční politika Pro výuku devátého ročníku ZŠ Vypracoval: S.V.
ADOPCE PANENEK Adoptuj panenku a zachráníš dítě. Cíl projektu •Cílem projektu PANENKA je získat finanční prostředky pro celosvětovou očkovací kampaň UNICEF,
Evropská jazyková cena Socrates LABEL 2007 PORTFOLIO A FILMOVÉ PLÁTNO Portfolio et l´écran Gymnázium Boženy Němcové Hradec Králové
Vojtěch Šolta student septimy
VYŘIZOVÁNÍ OBJEDNÁVEK
CSS a HTML 5. HTML 5 HTML5 je nová verze specifikace značkovacího jazyka HTML, která přináší podstatné změny v technologiích webových stránek. HTML5 umožňuje.
Jak vytvořit dobrou prezentaci
OEMFPPOpen Open Value (s omezeným rozsahem) Open Value (pro celou společnost)OVSSelect PlusEAEAS Zákaznický profil Organizace kupující nový počítač nebo.
Informatika Licence pro používání software Počítačová kriminalita.
Název: Než začneme s prezentací VY_inovace_32_VT6789_10 Oblast: Výpočetní technika Stručná anotace: Soubor základních pravidel, které by si každý měl uvědomit.
Příprava odborného textu pro výuku PAVEL KURFÜRST Ústav cizích jazyků LF UP Konference Cizí jazyky na Univerzitě Palackého Olomouc, 20. dubna 2006.
Počítačová grafika - úvod
Centrální elektronická podatelna a úřední deska Městský rok informatiky.
Vítáme Vás na dnešním odpoledním setkání na téma…
Peníze - půjčky Splátkový prodej Úvěrová karta Spotřebitelský úvěr
ICT podpora komunikace nejen v distančním vzdělávání DisCo 2010, Plzeň, Jiří Jelínek Lukáš Novotný Fakulta managementu Jindřichův Hradec VŠE.
Elektronické učebnice Ing. Zdeněk Pavlík. Hlavním cílem tvorby elektronických učebnic je zlepšení podmínek pro výuku technických oborů, včetně zvyšování.
Seminář k ukončení grantového projektu OP VK Oblast podpory 1.2 a 1.3 Informace k věcné části Místo: KÚ Jihočeského kraje České Budějovice Datum:
Jak vybírat povolání?. Jaká máme povolání?Víte, že…? Povolání nejsou stále stejná, vznikají, zanikají, mění se… Pro drtivou většinu povolání je nutné.
Závěrečné seminární práce 9. ročník 2014/2015
Jak na Prezentace? Power Point ZŠ Jiráskova Benešov
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115
Mediální kroužek – ÚHEL POHLEDU – REPORTÁŽ – FOTOTECHNIKA.
IDIF – Seminář portrétní fotografie Jana Pazderková.
Fotografování v exteriéru Portrét, beauty, fashion, glamour 2010, 2010,
ZÁKLADNÍ SOUBOR Základní soubor (populace) je většinou myšlenková konstrukce, která obsahuje veškerá data, se kterými pracujeme a není vždy snadné jej.
Úprava šířky sloupce Šířku sloupce lze upravit několika způsoby: Pomocí menu Postavím se do sloupce Formát / sloupec / šířka / napíši velikost Pomocí kontextového.
1. Co chápete pod pojmem formát testu? délka testu (doba trvání, počet položek) dovednosti (které řečové dovednosti) počet částí typy položek (testových.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
FIT-GUIDE SOFTWAROVÉ INŽENÝRSTVÍ 1 JAN ČECH, MICHAL KARTÁK, VERONIKA NOSKOVÁ, PAVEL KREJČÍ, TOMÁŠ VOSYKA.
Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
První zaměstnání Petr Machala.
K OMBINATORIKA, PRAVDĚPODOBNOST, STATISTIKA Úvod do statistiky VY_32_INOVACE_M4r0117 Mgr. Jakub Němec.
Základní škola Uničov, Haškova 211 Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ , realizace – INVESTICE.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.04 Téma: PowerPoint Číslo.
SKLADBA PC 7 OP VK VYT 2.7 Grafická karta Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Josef Vlach. Dostupné z Metodického portálu.
Office I. Miroslav Lorenc.
Zásady tvorby prezentace
Hradec Králové, 2003CCCC-CrossRef živé citace „Živé“ citace v časopise Collection Bohumír Valter Collection of Czechoslovak Chemical Communications
Wellnes víkend 6. – , Horní Bečva – Mesit***
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Centrální elektronická podatelna a úřední deska ISSS 2006.
STOJAN TEREZA NA CD/DVD/mini DV
Samostatné bydlení Co vše by měla obsahovat nájemní smlouva bytu Anna Křivánková.
V hledáčku k ompozice Zpracovala: Mgr. Jitka Hot ařová Střední škola informačních technologií a sociální péče, Brno, Purkyňova 97.
VY_62_INOVACE_ Název výukového materiálu: Termínovaný vklad Autor: Mgr. Pavla Rosyvková Datum: Duben 2013 Předmět: Finanční gramotnost Cílová.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_029.ICT.34 Tvorba webových stránek – fotogalerie ZPS.
SELF-CONCEPT OF WOMEN Zuzana Brychtová. OSNOVA Self-concept a jeho užití Hledání obrazu ideální ženy Nalezení obrazu ideální ženy?? Shrnutí a rozdíly.
Pojmy internetu - test Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování Datum vytvoření2013.
Vzdělávací oblast: Stupeň základního vzdělávání: Vzdělávací obor: Tematický okruh: Téma: Autor: Období vzniku: Určeno pro ročník: Anotace: 1. INFORMAČNÍ.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_I_S3_10.
Maturity – jaro 2013.
Závěrečné seminární práce 9. ročník 2016/2017
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA STUDIJNÍCH OBORŮ
Více info tel: UNIKÁTNÍ MATEŘSKÁ ŠKOLKA ČEKVES (ochr.zn.) S PŘÍPRAVOU PRO NOVOU SOLÁRNÍ TECHNOLOGII, PRO MALÉ OBCE I MĚSTA
Inf Prezentace informací
VIZITKA aneb MÉ PORTFOLIO
POPIS Mgr. Michal Oblouk.
DUCHOVÉ PŘIPRAV SE NA UVĚŘITELNÉ!!! Jsou všude kolem nás... Nevěříš???
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
DUCHOVÉ PŘIPRAV SE NA UVĚŘITELNÉ!!! Jsou všude kolem nás... Nevěříš???
Užití autorských děl na Internetu a z Internetu Marie Šebelova, advokátka.
E-shop Vypracovala: Javůrková Karolína Vaňoučková Romana EP2.
V hledáčku kompozice Zpracovala: Mgr. Jitka Hotařová
E-shop Vypracovala: Javůrková Karolína Vaňoučková Romana EP2.
Transkript prezentace:

Výběr modelky a její příprava na focení, líčení <c> 2010, jenda17@bestfoto.info

Model – odkud vybírat Kamarádky, známé, přítelkyně (?!), milenky (!) Internetové specializované servery Modelingové agentury – Nova, CEM, Glamour, Scouteeen, Jaro, Bohemia, Company, Studio91, Lars, La Fantastique, Czechoslovak, Connect, Seven, Boss, Unique One, Look, Prestige, Yasmeen Mnoho dívek z modeling. agentur je i na specializovaných serverech – fotopatracka.cz, svetmodelek.cz, emodelka.cz, katalogmodelek.cz

Co chci fotit Jaká modelka dokáže nejlépe zrealizovat můj nápad? X Mám modelku, co s ní vymyslím? Domluva o vizážistce, kadeřnice, zajištění oblečení, lokace, techniky, asistenta

Parametry modela Pohlaví, míry, výška, váha, vlasy – délka + barva, oči Místní dostupnost, časová dostupnost Vhodné popovídat si – icq, skype, poznat se před focením (u méně zkušených dívek, od dívek z agentury byste měli čekat naprostou profesionalitu), kafe občas nemožné Fotí, to co po ní požaduji (poslat ukázkové fotografie, abychom si rozuměli) Zjistit si reference na modela (známí, reference, projekty co fotila, titulky, vidět fotografie – bookovky, snapy – nenalíčená, min. upravená fotka, postava v plavkách)

Forma vyrovnání Model platí Vám – podmínkou dodat fotky, možnost reklamace Vy platíte modela – opět podmínky, jak dlouho k dispozici, co se bude fotit, pokuty TFP – fotky za čas, předpokládá se odevzdat počet fotek dle domluvy, výběr fotek vzájemný nebo na fotografovi nebo výjimečně i na modelce, modelka by měla dostat vytištěné fotky na A4, TFP není že fotograf musí hradit veškeré náklady, časté např. fotograf ateliér, modelka vizáž, doba dodání fotek - obvykle měsíc TFCD – odevzdání fotek na CD (případně mailem), domluva o poskytnuté velikosti fotky

Smlouva s modelem Licenční smlouva podle autorského zákona www.bestfoto.info/smlouvy/dohoda-tfp.pdf www.bestfoto.info/dohoda-uziti-fotografii.pdf Případně jednodušší verze – ale nutné specifikovat smluvní strany, právo využití fotek, forma vyrovnání a další náležitosti

Příprava na focení Vhodné poslat tento text především začínajícím dívkám či méně zkušeným a trvat na jeho dodržení, hodně to ulehčí práci www.irena.bestfoto.info/priprava-na-foceni.html

Výběr vizážistky a základy líčení pro fotografy http://irena.bestfoto.info/vyber-vizazistky.html http://irena.bestfoto.info/zaklady-liceni-pro-fotografy.html

Slovníček pojmů z modelingu http://irena.bestfoto.info/slovnicek.pdf setkarta, book, casting, snapshoty (polaroid)