Maledivy.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
HYDROSFÉRA.
Advertisements

Stát na stejnojmenných ostrovech rozprostírajících se v Indickém oceánu mezi rovníkem a 10. rovnoběžkou asi 1600 km od Afriky. Originální název: Republic.
K u b a T r i n i d a d Ostrovy v Karibském moři jsou hornaté a většinou je pokrývají bujné tropické lesy. Nacházejí se zde nádherné písčité pláže, lemované.
AMERIKA.
Tsunami Josef Matouš.
Hl. město: Wellington Rozloha: km 2 Nejvyšší bod: Mount Cook (3754m n. m.) Počet obyvatel: Nový Zéland je stát v jihozápadní části Tichého.
Jižní Asie Přibližná mapa Jižní Asie.
Tsunami VY_32_INOVACE_ 10 Tsunami.
Základní škola a Praktická škola Dvůr králové nad Labem
Brazílie Atlantský oceán Tichý oceán Peru Bolivie Paraguay
AMERIKA.
TICHÝ OCEÁN (PACIFIK).
INDIE.
Rusko Jižní Korea Japonsko Severní Korea Japonské moře Tichý oceán
Kamerun.
USA Rozloha km Počet obyvatel: obyvatel/km²
Registrační číslo projektu
VODA NA ZEMI Hydrosféra – vodní obal země.
Uvádí zájezd cestovní kancelář
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
video: obří vlny, korálové útesy, Panamský průplav, Suezský průplav
Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_057
Jižní Asie Anotace Prezentace zpracovává informace o regionu Jižní Asie i jednotlivých státech této oblasti. Obsahuje mapy, fotografie a křížovku. Autor.
Maledivy Martin Hroch.
První podvodní bar na korálovém útesu láká na panoramatická okna První bar pod mořskou hladinou na světě se otevřel začátkem října na Maledivách -
Indický oceán Anotace Materiál obsahuje zadání úkolů pro práci s atlasem. Vysvětluje, co jsou monzuny a tropické cyklóny. Součástí je mapa a fotografie.
Celý Název Čínská lidová republika
Maledivy Martin Hroch.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Státy J a JV Asie III. III2-Z7-II-14
MALTA Repubblika ta‘ Malta
Jižní Asie.
Název: Využívání informačních a komunikačních technologií ve výuce
Stát na stejnojmenných ostrovech rozprostírajících se v Indickém oceánu mezi rovníkem a 10. rovnoběžkou asi 1600 km od Afriky. Originální název: Republic.
JAKÝ OCEÁN JE NA OBRÁZKU?
Přírodní podmínky Asie
Oceánie Jan Dušek.
Ostrovy Francouzské Polynésie
JIŽNÍ ASIE Indický subkontinent.
OBLASTI ASIE Podle tradičního dělení se Asie člení na 7 oblastí
Oceánie – Cookovy ostrovy
Rakousko Hlavní město Vídeň Rozloha km²(112. Na světě) Počet obyvatel (1.ledna 2011) Rakousko(oficiální název Rakouská Republika)je vnitrozemská.
Asie Josef Hanzl 6.B.
Kuba.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast fyzická geografie Datum vytvoření
Státy Střední Ameriky. Poloha  Střední Amerika je území mezi Mexikem a Kolumbii (7 nezávislých států)‏  Střední Amerika se rozléhá okolo Karibského.
ČÍSLO PROJEKTU: 1.4 OPVK AUTOR: Mgr. Jana Neugebauerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_JIŽNÍ ASIE ROČNÍK: 7. ročník ZŠ VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a příroda VZDĚLÁVACÍ.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_12_INOVACE_013_ Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Šablona. Anotace: výkladová prezentace věnující se Kubě jako státu Autor: Mgr.Hana Hilscherová Jazyk: Čeština Očekávaný výstup: lokalizuje na mapě stát.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Jiří Svoboda
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Název školy ZŠ a MŠ, Jilemnice, Komenského 103, příspěvková organizace
Republika Fidžijské ostrovy (Fidži)
Indický oceán.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Šablona VY_52_INOVACE_Z
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Jiří Svoboda
Geografie ostrovů Řešení úkolů vypracovali:
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
VY_32_INOVACE_49A_Jižní Asie
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Mikronésie.
Základní škola a Praktická škola Dvůr králové nad Labem
VY_32_INOVACE_Fi_I_16 Název Asie – přírodní podmínky
Karibik Karibik je region v nejjižnější části Severní Ameriky.
Základní škola a Praktická škola Dvůr králové nad Labem
Seychely Stát na stejnojmenných ostrovech rozprostírajících se v Indickém oceánu mezi rovníkem a 10. rovnoběžkou asi 1600 km od Afriky. Originální název:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
Kuvajt
Melanésie
Transkript prezentace:

Maledivy

Informace Hlavní město:Malé Další velká města:Gadu,Kuludu Faro Počet obyvatel:298 000 Měna:maledivská rupie Náboženství:sunnitští muslimové 100% Podnebí:tropické

Vlajka

Znak

Geografie Maledivy se nacházejí v Indickém oceánu,jihozápadně od Srí Lanky a asi 600 km od nejjižnějšího cípu Indie.Najdete zde přibližně 1 200 korálových ostrovů a ostrůvků a nesčetné množství podmořských útesů,které jsou stavebním prvkem 26 atolů,které vyznačují přirozené hranice jednotlivých regionů.Maledivy jsou zapsány v Guinessově knize rekordů jako nejplošší země světa,neboť žádný z ostrůvků nevyčnívá více jak 2,5m nad mořskou hladinou.Nejdelší ostrov nepřesahuje 8km.

Mapa

Hlavní město Male

Letiště Letiště

Bungalovy

Nejoblíbenější ostrovy Ostrov Cocoa-patří k nejkrásnějším místům,nacházejících se v maledivském souostroví,jenž většině turistů připomíná ostrov,na kterém žil Robinson Crusoe. Ostrov Ihuru-má nejkrásnější pláže na celém maledivském souostroví,pestré korálové útesy,bohatý podmořský život,azurově křišťálová voda. Ostrov Kandooma-patří k nejmalebnějším a velmi exotickým ostrovům.Ostrov je velmi oblíbený především mezi potápěči,kteří sem přijíždějí obdivovat největší podmořskou jeskyni maledivského souostroví, Kandooma Caves

Pohled na Maledivské souostroví

Slovníček -Maledivským dorozumívajícím jazykem je dhivehi Ahoj-A salam alekum,kihine Sbohem-Vale kumu salam Jak se máte?-Haalu kihine? Dobře-Barabah Děkuji-Shakuria Ano-Aa Ne-Noo Toaleta-Fahana Ostrov-Fushi, rah Voda-Vaare feng,valu feng Útes-Golhi