Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Brazílie Atlantský oceán Tichý oceán Peru Bolivie Paraguay

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Brazílie Atlantský oceán Tichý oceán Peru Bolivie Paraguay"— Transkript prezentace:

1 Brazílie Atlantský oceán Tichý oceán Peru Bolivie Paraguay
Venezuela Guyna Colombia Atlantský oceán Brazílie Peru Brasilia Bolivie Tichý oceán Paraguay Rozloha: km

2 Brazilská vlajka a znak
Oficiální název: Brazilská federativní republika Náboženství: křesťané(88% římští katolíci,6% protestanti), vúdú Brazilská vlajka Brazilský znak Hlavní město (počet obyvatel): Brasília ( ) Státní zřízení: republika úřední řeč:brazilská portugalština, indiánské jazyky

3 Obyvatelstvo Složení brazilské populace je výsledkem rozsáhlých migrací a míšení lidí. Z větší poloviny je obyvatelstvo evropského původu, tu druhou pak tvoří míšenci Evropanů, Afričanů a původních Indiánů. Z původního indiánského obyvatelstva (asi 2-5 mil.) dodnes přežilo jen zhruba počet  obyvatel:  hustota obyvatel: 19,9 obyv./km² národnostní  složení: běloši (54,7%), mulati (38,4%), černoši  (5,8%),  asiati (0,6%), ostatní (0,4%) náboženství: převažuje  křesťanství  (katolíci 85%), protestanti (11%), menší počty  věřících registrují církve: ortodoxní, maronité, malá komunita židovských věřících, dále  jsou vyznávány  afro-brazilské kulty (především v Bahia);

4 AMAZONKA Amazonka je nejdelší řeka Brazílie, ale i na celé Země. Nachází se v rovníkové oblasti Jižní Ameriky. Amazonka má zdaleka největší průtok ze všech řek.Je jedna z nejkrásnějších a nejpozoruhodnějších řek světa.je to jakási dálnice vedoucí deštným pralesem.Skrývá mnoho zajímavých a pozoruhodných úkazů.Včetně mnoha druhů živočichů a rostlin okolo sebe.

5 BRAZÍLIE A TURISTIKA Na světě najdete jen málo míst, která nabízejí tolik možností jako Brazílie. Přírodní krásy, nesmírně populární oslavy a festivaly a v neposlední řadě nesčetné ekologicky chráněné rezervace jsou atributy, které přivádějí do země každoročně více než 4 milióny turistů. Brazílie je prostě slunná země mnoha protikladů, přírodních krás, pláží, historických památek a vřelých lidí,  kde slunce září během celého roku, moře je teplé a kokosové palmy jsou ohýbány svěžím větříkem vanoucím z oceánu. 

6 Tropický deštný les Na území Brazílie se rozkládá jeden z největších tropických deštných lesů na světě. Tropický deštný les je nejsložitějším společenstvem živých organismů na pevnině. V počtu rostlinných a živočišných druhů i v mnohotvárnosti ekologických vazeb mu na Zemi může konkurovat jen podmořský život korálových útesů.

7 Brasilia Hlavní město postavené prezidentem československého původu. V pořadí třetí hlavní město nechal postavit v padesátých letech 20. století brazilský prezident československého původu Juscelino Kubitschek de Oliveira ze dvou hlavních důvodů: prvním důvodem bylo, že poloha dřívějšího města Ria de Janeira mezi mořem a horami nedovolovala jeho další růst druhým důvodem byla snaha rozvinout do té doby zaostalý geografický střed Brazílie Katedrála v Brasílii

8 Brazilští fotbalisté Brazilský fotbal je velmi známý v každé zemi.
Ronaldinho Brazilský fotbal je velmi známý v každé zemi. Roberto Carlos Juninho

9 Peníze Brazilskou oficiální měnou je Brazilský Real, který se dále dělí na 100 centavos. V oběhu jsou mince 1,5,10,25,50 centavos a 1 real a bankovky 1,2,5,10,20,50 a 100 realů. Přibližný kurs Realu k US dolaru je 1USD = 3 Realy.

10 Obsah Mapa Brazílie Brazilská vlajka a znak + informace Obyvatelstvo
Vodopády Iguacu Mapa Brazílie Brazilská vlajka a znak + informace Obyvatelstvo Hlavní město Brasilia Amazonka Další informace o Brazílii Brazilští fotbalisté Tropický deštný les Peníze Zdroje:


Stáhnout ppt "Brazílie Atlantský oceán Tichý oceán Peru Bolivie Paraguay"

Podobné prezentace


Reklamy Google