Aktuální úkoly MŠMT v oblasti VaVaI Josef Janda. Obsah prezentace 1. Mezinárodní spolupráce ve VaV Programy EU Infrastruktury VaVaI 2. Lidé 3. Instituce/NPV.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MLÁDEŽ V AKCI Cíle programu  Podpora aktivního občanství mladých lidí  Rozvoj solidarity a tolerance mezi mladými lidmi  Posílení vzájemného.
Advertisements

Program mezinárodní spolupráce mezi Českou republikou a Státem Izrael v aplikovaném výzkumu a experimentálním vývoji GESHER/MOST.
Činnost AKVŠ v roce 2012 Marta Machytková Bibliotheca academica 2012
Národní program udržitelnosti I
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Co je nutné zařídit v hostitelské instituci v souvislosti s přijetím zahraničního výzkumného pracovníka, který bude zaměstnán na řešení projektu VaVaI.
Národní síť VTP v ČR Pavel Švejda Společnost vědeckotechnických parků ČR Seminář Podnikové inkubace
3. výročí podepsání memoranda o spolupráci mezi Senátem PČR a AV ČR Vila Lanna
Aktuální úkoly MŠMT Odbor programů výzkumu a vývoje 2009.
Velké infrastruktury pro výzkum, vývoj a inovace
1 Projekty 7. RP Petra Martináková, MSc RP – chystané výzvy Představení – Petra Martináková, MSc –Finanční manažerka projektu OP VK „Právo do praxe,
EURAXESS pomáhá vědcům Podpora mobility a vzdělávání výzkumných pracovníků UK, Praha Mgr. et Mgr. Hana Hušková.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
EHP a Norské Fondy Suzana Jovaševićová Ministerstvo financí ČR – Národní kontaktní místo.
Národní program výzkumu III Konference SCHP Praha 23.ledna 2007.
ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Strategie mezinárodní konkurenceschopnosti a priority MPO pro programové období kohezní politiky 2014.
Vědecká spolupráce se zeměmi mimo EU Vladislav Čadil, Daniel Frank, Miloš Chvojka, Zdeněk Kučera, Michal Pazour, Tomáš Vondrák.
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
OMC Pracovní expertní skupina
Inovace 2007, Praha, 4. prosince Mezinárodní vědeckotechnická spolupráce ČR Jan Marek Miloš Chvojka Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Koordinace resortních politik výzkumu a vývoje Seznámení s Národní politikou výzkumu a vývoje České republiky na léta Ministerstvo školství,
MOBILITY VĚDECKÝCH PRACOVNÍKŮ A PRACOVNIC Mgr. Libor Daněk Odbor mezinárodní spolupráce ve výzkumu a vývoji MŠMT 2. prosince 2010.
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE
Technologické platformy a dopravní výzkum
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 7. prosince 2011, Praha Operační program Podnikání.
Úvodní slovo předsedy MV OPPI Vystoupení zástupce DG Regio Informace ŘO o plnění úkolů z minulého jednání výboru Informace o aktuálním stavu OPPI Informace.
Třetí role vysokých škol - spolupráce s průmyslem a soukromým sektorem 10. zasedání předsednictva Rady VŠ 22. března 2007 V. Kebo, B. Tremlová.
MEZINÁRODNÍ SPOLUPRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY VE VÝZKUMU A VÝVOJI NA DVOUSTRANNÉ ÚROVNI Mezinárodně-smluvní rámec spolupráce  dohody o vědeckotechnické spolupráci.
Cíle výzev Operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace (OP VaVpI)
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání.
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Inovace 2010 posedmnácté Pavel Švejda Praha, 30. listopadu 2010 INOVACE 2010, Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Reforma systému Výzkumu, vývoje a inovací v České republice 5. prosince 2008.
1 Výzkum, vývoj a inovace v ČR a ve světě Karel Šperlink, AIP ČR Praha, INOVACE 2011.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
1 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Vysoká škola Karlovy Vary, o.p.s. Výzkum, vývoj a inovace na VŠ v ČR Pavel Švejda INOVACE 2009, Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR, 1. –
Aktuality Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy
Zasedání uspořádané k oficiálnímu zahájení činnosti Českého centra pro mobilitu Datum konání: Místo konání: budova AV ČR, Národní 3, Praha.
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora VaVaI v rámci Operačního programu Podnikání.
SYNERGIE MEZI HORIZONTEM 2020 A STRUKTURÁLNÍMI FONDY - Teaming Inka Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Evropská.
N. Witzanyová Lichtenštejnský palác 16. října 2012; obrázky v prezentaci jsou z webu EK ohledně Evropského výzkumného prostoru
1 LETNÍ ŠKOLA MATERIÁLOVÉHO INŽENÝRSTVÍ – SUPMAT - Podpora vzdělávání pracovníků center pokročilých stavebních materiálů (CZ.1.07/2.3.00/ )
OPERA Č NÍ PROGRAM VZD Ě LÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
1 Systémový rámec terciárního vzdělávání a rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Individuální projekty národní Skupiny pro výzkum a vysoké školství.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Prioritní osa 2 Výzva 2.3 Lidské zdroje ve Výzkumu a vývoji Mgr. Filip Týc Odbor programů výzkumu.
Česká republika v Evropském výzkumném prostoru 2 (CZERA 2)
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Pracovní setkání 28. června 2007
Úkoly TA ČR v oblasti aplikovaného výzkumu
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Poskytovatel Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Schválení programu 2. května 2016 Předmět podpory Projekt, který může mít charakter mezinárodní.
Výroční konference OP PIK
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Operační program VaVpI spuštěn
SPOLEČNOST VĚDECKOTECHNICKÝCH PARKŮ ČR, z.s.
Národní programy VaV v gesci Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy 28. června 2007.
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Aktuality Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy
Inovační potenciál České republiky Ing. Martin Štícha Sekce VaVaI
Technologická platforma Strojírenská výrobní technika
- aplikace pro vyhledávání vědecko- výzkumných výzev
Transkript prezentace:

Aktuální úkoly MŠMT v oblasti VaVaI Josef Janda

Obsah prezentace 1. Mezinárodní spolupráce ve VaV Programy EU Infrastruktury VaVaI 2. Lidé 3. Instituce/NPV 4. Resorty

Mezinárodní spolupráce ve VaV EUPRO II COST CZ MOBILITA KONTAKT II GESHER/MOST EUROSTARS 7 RP DOFINANCOVÁNÍ INFRASTRUKTURY PRO VaV EUREKA CZ SPOLEČNÉ TECHNOLOGICKÉ INICIATIVY INGO II

Mezinárodní spolupráce ve VaV Zasedání smíšených komisí pro spolupráci ve VaV ( ) Argentina, Německo, Řecko, Rakousko, Slovensko, USA, Japonsko, Korea, ČLR, Ruská federace, Izrael, Japonsko Připravované bilaterální smlouvy o spolupráci ve VaV ( ) Izrael, Indie, Tchaj-wan, JAR, Ukrajina, Bělorusko, Brazílie, Černá Hora, Království Saudské Arábie

Programy EU Společné technologické iniciativy (JTI) ARTEMIS a ENIAC (2012) výzva na projekty - spolufinancování EU / MŠMT / průmysl Společné programování (JP) (2012) příprava mechanismu zapojení do společných výzev Zahájení programu EHP / Norsko (konec 2012) podpis Memoranda mezi MF a MŠMT Přistoupení ČR do EMBL (2012) 7RP – dofinancování (2012 )

Programy EU Horizon příprava české pozice na COCOM (prosinec 2011) předpoklady pro vyšší zapojení ČR větší synergie s kohezní politikou posílení excelence VaV zjednodušení pravidel Rámec Evropského výzkumného prostoru – česká pozice (červen 2012) eliminovat bariéry volného pohybu osob a znalostí

INFRASTRUKTURY VaVaI Národní programu udržitelnosti I. a II. (2012) Podpora velkých projektů OP VaVpI Velké infrastruktury ( PRACE a Infrafrontier) (2011) Materiál ke schválení vládě V4 - Seminář k infrastrukturám (prosinec 2011) prezentace nové aktivity CERIC prezentace zástupce Visegrádského fondu o aktivitách ve VaV Začlenění českého materiálového výzkumu do mezinárodního konsorcia CERIC (2012)

LIDÉ Program Návrat – (1. výzva 2011) podpora kvalitních projektů výzkumníků s předchozí zahraniční zkušeností podpora rozvoje lidských zdrojů na vysokých školách a ve výzkumných organizacích Program ERC.CZ (1. výzva 2012) podpora excelentních projektů českých výzkumníků v programu ERC Program ABSOLVENT (2011) podpora uplatňování absolventů v praxi podnikatelské a akademické sféry rozvoj lidských zdrojů VaV včetně soukromého sektoru

LIDÉ Setkání center EURAXESS a ministerstev V4 (jaro 2012) mobilita výzkumných pracovníků otevřené podmínky, sociální a zdravotní pojištění, rodinní příslušníci Program na podporu lidských zdrojů ve VaV (2012) – PS “Lidé“ VERA podpora (mezinárodní a intersektorální) mobility podpora návratu mladých výzkumných pracovníků/pracovnic po rodičovské dovolené

Instituce - NPV Vyhodnocení Národního programu výzkumu (NPV II) expertní vyhodnocení všech projektů a jejich výsledků ukončených k včetně vyhodnocení jednotlivých podprogramů; Příprava systému hodnocení pracovišť výzkumu a vývoje (2011) – IPN Metodika Vyhodnocení Národního programu orientovaného výzkumu (NPV I) – 2012

Spolupráce s resorty MZV Dokončit proces zapojení ČR do projektu E-ELT (2012) Prohloubit zapojení ČR do astronomického výzkumu včetně zapojení průmyslu do výstavby, obnovy a údržby vědeckých infrastruktur ESO MZV Koordinace účasti ČR v mezinárodních organizacích a ERIC (2012) MPO Gesher/MOST Spolupráce v průmyslovém výzkumu se Státem Izrael, III. výzva , „Dohoda mezi vládou České republiky a vládou Státu Izrael o dvoustranné spolupráci při podpoře průmyslového výzkumu a vývoje v soukromé sféře“

Spolupráce s resorty MPO Národní inovační strategie České republiky Cíl: podpořit rozvoj oblastí kritických pro funkční národní prostředí Základní pilíře : Lidé Excelentní výzkum Spolupráce mezi podnikovým a akademickým sektorem Podpora inovačního podnikání

Děkuji za pozornost Josef Janda Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Odbor mezinárodní spolupráce ve výzkumu a vývoji Karmelitská 7 Praha 1 – Malá Strana