Trh s geoinformacemi Přehledy tuzemského a zahraničního trhu Ing. Jiří Fejfar, Ph.D.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Objednatel Cíl projektu Dokumentace Technologie Aktualizace a správa dat Publikace dat DIGITÁLNÍ MAPA PRAHY Petr Šebesta.
Advertisements

Informační systém krizového řízení kraje
Digitální mapa veřejné správy Plzeňského kraje (DMVS PK) + ortofoto Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
13. MicroGEOS, DIKAT, informace KN
MĚSTSKÝ ROK INFORMATIKY GIS – současnost a budoucnost mapových služeb města Plzně gis.plzen-city.cz Václav Kučera Správa GIS, Správa informačních.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum: 20.
Company LOGO Konference „Modernizace veřejné správy 2007 – 2013“, Plány v oblasti zefektivňování veřejné správy Ministerstvo vnitra ČR.
Systém MISYS a jeho podpora Instalace MISYS – obce a města.
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO
Marek Knězů PRAHA ročník setkání uživatelů GEPRO a ATLAS MISYS.
Metainformační infrastruktura ČR koncepce a současný stav Bronislava Horáková VŠB-TU Ostrava, CAGI sdružené pracoviště-Institut geoinformatiky
Celostátní síť pro venkov
Fond Vysočiny Celkový objem finančních prostředků Fondu Vysočiny – 81,4 mil Kč Dílčí cíl Programu rozvoje kraje – 3.2 Podpora rozvoje telekomunikačních.
Výstupy z GIS Pojmy a typy výstupů, aneb pro koho, co a jak Ing. Jiří Fejfar, Ph.D.
Geo-informační systémy
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE
vedoucí oddělení IT, Digis, spol. s r. o.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Nemoforum jako zdroj legislativních námětů v oblasti informací o území Růžena Zimová Nemoforum / Stavební fakulta ČVUT Konference ISSS, , Hradec.
© Moravskoslezský kraj DATABÁZE NEJLEPŠÍCH PRAKTIK Spolupráce veřejné správy s podniky.
Krajský rok informatiky České Budějovice 26. –
Digitální mapa Prahy.
ZISS Pezinok Informatika v Jihlavě (ČR) Vladimír Křivánek Odbor informatiky
Komponent 3 Situační analýza 3.1 Komunikační strategie 3.2 Zlepšování přístupnosti a obsahu informací na Internetu 3.3 Model vzdělávání Podpůrné dokumenty.
Systém grantových programů kraje Vysočina. Programové a koncepční dokumenty IT  PRK – Program rozvoje kraje Vysočina  pracovní skupina PRK, zastupitelstvo.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Regionální a municipální informační systém RAMIS Kamil Svoboda.
Geoinformační technologie Geografické informační systémy (GIS) Výukový materiál pro gymnázia a ostatní střední školy © Gymnázium, Praha 6, Nad Alejí 1952.
Informační systém cykloturistických stezek těšínska Bakalářská práce Zpracovatel: Pilchová Gražyna Vedoucí práce: Doc. Ing. Petr Rapant, CSc.
Prezentace Internetový portál Plzeňského kraje jako komunikační nástroj Plzeňský kraj Odbor informatiky Ing. Jaroslav Antoš, Ph.D.
MISYS ČVUT v Praze Geografické informační systémy Zpracoval: J.Marák.
EGovernment Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS.
Marek Mihola fast10.vsb.cz/mihola/vyuka_is.htm
MV ČR 1 Nové podmínky pro krajské projekty Ing. Jaroslav Svoboda MV ČR.
MAS Zlínského kraj Valná hromada Krajské sítě NS MAS ve Zlínském kraj
Informační systém plzeňského kraje ( principy stavby - zajímavé prvky) Krajský úřad Plzeňského krajePlzeňský holding, a.s. Václav Koudele Martin Vimr.
Smart Administration v oblasti památkové péče
Základní registry ve veřejné správě
Praktické nasazení systému MISYS v městech ČR
Seminární práce z předmětu SIPOL
Přístup k řešení bezpečnosti IT Nemochovský František ISSS Hradec Králové, dubna 2005.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Regionální a municipální informační systém RAMIS Ing. Petra Mikulecká,
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum: 10.
Geografický informační systém jako nástroj pro plánování údržby veřejného osvětlení Zpracovatel projektu: Jiří Kostelníček Vedoucí.
SIP NĚMECKA, RAKOUSKA A POLSKA Ivan MATĚJČEK Pavel SCHILL Olomouc 2010.
MIDAS v kontextu veřejné správy a návaznost na standardy ISVS v oblasti metadat Bronislava Horáková vedoucí projektu MIDAS ISSS 2003 Sdružené pracoviště.
Informace k dalšímu postupu v projektech e-Governmentu Informace k dalšímu postupu v projektech e-Governmentu Zpracoval: Ivan Ivanov, Alois Slovák Datum:
MIDAS do praxe Vzdělávací program v oblasti standardizace pracovních postupů v řízení a ve výkonu veřejné správy Štěpán Kafka, Bronislava Horáková, CAGI.
Městský informační systém GIS HRADEC KRÁLOVÉ
Tvorba metainformačního systému pro prostorová data s využitím Internetových technologií Zpracovatel: Tomáš Duchoslav Vedoucí: Dr. Ing. Bronislava Horáková.
GIS prostoru haldy a.s. NH Ostrava
České vysoké učení technické v Praze Fakulta stavební Katedra mapování a kartografie Návrh koncepce prostorového informačního systému památkového objektu.
Hospodářský registr Ing. Jiří Pavlíček Konference ISSS 2006 Hradec Králové, 4. dubna 2006.
NaturNet Plus Počítačem podporované vzdělávání na ochranu životního prostředí REGEO ICT ŘŠENÍ PRO VENKOVSKÝ TURISMUS.
Debyrokratizace státu a redukce administrativní zátěže - Personální audit ministerstev a dalších státních úřadů - Konec obíhání úřadů – soustředění souvisejících.
Geoportál – příspěvek ČÚZK pro naplňování směrnice INSPIRE Petr Dvořáček – Zeměměřický úřad Ivana Valdová – Český úřad zeměměřický a katastrální Workshop.
Vizualizační 3D projekt rozhleden na území Moravskoslezského kraje řešitel : vedoucí projektu : konzultant : zadavatel : Michal Osovský Mgr. Ivana Češková.
1 Architektura IS podporující manažerské řízení 9. MEZINÁRODNÍ KONFERENCE O INFORMATICKÉ PODPOŘE PERSONÁLNÍCH PROCESŮ V OZBROJENÝCH SILÁCH A STÁTNÍ SPRÁVĚ.
1 Praha 11 a fondy Evropské unie KC Zahrada, Praha 17. května 2011 Úřad městské části Praha 11, Ocelíkova 672/1, Praha 415 This project is implemented.
České vysoké učení technické v Praze Fakulta dopravní Ústav dopravní telematiky Geografické informační systémy Doc. Ing. Pavel Hrubeš, Ph.D.
PRACOVNÍ PORADA PRO POŘIZOVATELE ÚPD ÚAP 13. listopadu 2009 ÚAP Mgr. Tomáš Vaško OÚPSŘ KÚLK.
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně Provozně ekonomická fakulta Analýza trhu zemědělské techniky a dotační politiky pro české zemědělce Diplomová.
Národní informační den, Praha, Tématické oblasti programu CIP ICT PSP Martin Kusák, MV ČR
GIS – české firmy, software
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Projekt BOZP Výsledky první části České vysoké učení technické
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
Informační zdroje české veřejné správy
Externí přístup ke GIS (ve veřejné správě)
Transkript prezentace:

Trh s geoinformacemi Přehledy tuzemského a zahraničního trhu Ing. Jiří Fejfar, Ph.D.

strana 2 Trh s geoinformačními technologiemi 1/3 Svět: 3,04 mld. USD (2009), ČR: 900 mil. Kč (2009) Kapitola 1

strana 3 Trh s geoinformačními technologiemi 2/3 Kapitola 1

strana 4 Trh s geoinformačními technologiemi 2/3 Kapitola 1 Prodej SW ve světě

strana 5 Firmy na českém trhu 1/2 ARCDATA Praha (technologie ESRI) –vybavuje všechny krajské úřady a velkou část obecních úřadů Intergraph ČR (GEOMedia) –největší dodavatel elektřiny v Německu, lesy ČR, pozemková evidence, Geodis Brno GEPRO (Kokeš, GIS MISYS) –ČÚZK, MF, Mze, MPO, MV, 130 měst a 600 obcí Kapitola 2

strana 6 Firmy na českém trhu 2/2 HSI (GeoMedia) –bankovnictví, účetnictví, administrativa, správa majetku T-mapy (ESRI, obrat 60 mil. Kč) –IS pro veřejnou správu Topol SW (TopoL xT 9.0) –SW pro dotace do zemědělství PJsoft (InfoMap) –street atlas Celkem 42 firem na českém trhu Kapitola 2

strana 7 Autodesk Map 3D Produkt založený na funkčnosti AutoCADu Tvorba grafických entit a práce s popisnými informacemi (objektová data, externí databázové záznamy) Tvorba tématických map Import/export z/do standardních CAD/GIS formátů Práce s DWG a prostorovými daty Kapitola 2

strana 8 Berit (brněnská firma) Práce s prostorovými daty v systému LIDS není určena výhradně pro specialisty. LIDS je pojat jako prostředek pro budování komplexních informačních systémů zákazníka, kde s prostorovými daty pracuje každý uživatel, od pracovníků pořizujících data přes techniky až po manažery. Kapitola 2

strana 9 Geoinformační politika v Evropě Program EU s názvem GINIE s cílem zpracovat doporučení pro geoinformační politiku v Evropě Závěr: pro rozvoj národních geoinformačních infrastruktur je nutná politická podpora od státní po místí úrovně, protože: 1.většina geoinformací je pořizována, spravována a využívána veřejným sektorem, 2.geoinformace jsou poměrně drahé, 3.vrcholné orgány státní správy působí v oblasti geoinformací. Kapitola 3

strana 10 Geoinformační politika v ČR Projekt „Digitální mapa České republiky“ Digitální mapa veřejné správy nabídne sjednocení dat z různých geografických informačních systémů v jedné aplikaci. Cílem projektu je usnadnění výkonu veřejné správy a zpřístupnění prostorových dat pro úřady i veřejnost v souladu se strategií Smart Administration, prosazující efektivní a uživatelsky přátelskou veřejnou správu, a rozvojem e-Governmentu v ČR. Kapitola 3