Cíl projektu: Projekt je komponován dle vystihujícího názvu a jako klikatý tok říčky se vine celým územím regionu. Je rozčleněn do tří tras, které vedou.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Aktivity města Chrudim v oblasti podpory rozvoje cestovního ruchu
Advertisements

Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Nabídka Klubu českých turistů na roky 2008 a 2009 EUROBEDS.
Kraj Vysočina.
Nadace Jihočeské cyklostezky Aktivity Nadace Jihočeské cyklostezky Seminář: Rozvoj cykloturistiky v jižních Čechách, Třeboň,
Chrudimsko-Hlinecko Informační a propagační kampaň Turistické oblasti Chrudimsko – Hlinecko Minikonference cestovního ruchu Chrudim – 10. duben 2010.
 Rozsáhlé pohoří na hranicích Česka, Rakouska a německého Bavorska.  Rozkládá se v nadmořské výšce mezi 600 m ( údolí Otavy u Rejštejna ) a 1378 m (
… správný cíl vaší cesty!
Příroda a okolí Spišské Nové Vsi
Podpora nevládních a neziskových organizací v oblasti cestovního ruchu
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Česká republika-1 poloha, rozloha…
Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení podmínek pro výuku na gymnáziu Číslo.
Pardubický kraj Anotace
Ochrana přírody od 19. století Yellowstonský NP v USA
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová
Volnočasové projekty a EU financování
HYDROLOGIE ČESKÁ REPUBLIKA.
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – vodstvo na pevninách autor VM:Ondřej.
Přírodní poměry Zpracovala: Jana Pomikáčková
Příroda Benešovska.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Produktové novinky 2011.
Prezentace turistické oblasti
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu:
Územní a hmotné podmínky rozvoje cestovního ruchu ČR - DSO Tato distanční studijní opora vznikla v roce 2005 z velké většiny jako praktický dílčí výstup.
Analýza potenciálu cestovního ruchu v turistické lokalitě Hranicko
HYDROLOGIE ČESKÁ REPUBLIKA.
Vodní nádrže.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Identifikátor materiálu: EU
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
LIBERECKÝ KRAJ.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s částí Českomoravské vrchoviny,
Sedlčany Sedlčany a okolí.
EDITA HUDEČKOVÁ, 9.D VYSOČINA.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZEM_BR_2_14.
Pardubický kraj.
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
území oblíbené sportovci a turisty
Chráněná krajinná oblast Kokořínsko
rozsáhlé území v Čechách i na Moravě
Název: Využívání informačních a komunikačních technologií ve výuce
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: V/2 Název: Využívání.
Název: Využívání informačních a komunikačních technologií ve výuce
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Inovace a zkvalitnění výuky projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Fyziogeografická sféra
37.1 Kraj Praha – poznáš jeho dominanty?
Člověk a příroda Zeměpis Praktický zeměpis Topografický náčrt 3. část VY_32_INOVACE_03 Sada 4 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka.
Páteřní trasy v Ústeckém kraji - propojování a diferenciace nabídek Ústí nad Labem.
Kraj Vysočina.
 Součást regionu Krkonoše a Podkrkonoší  sdružení založeno v r jako zájmové sdružení měst a obcí  36 členských obcí.
OSTATNÍ FORMY CESTOVNÍHO RUCHU
ČESKÁ REPUBLIKA Jihočeský kraj Jihočeský kraj v ČR.
P RÁCE S MAPOU VELKÉHO MĚŘÍTKA Autor: Hana Brýdlová.
Základní škola, Moravský Krumlov, náměstí Klášterní 134, okres Znojmo, příspěvková organizace VY_32_INOVACE_10_VL_PARDUBICKÝ KRAJ.
Poznejte regiony České republiky Středočeský kraj.. přirozené centrum České republiky Střední Čechy jsou místem, kam se dá přijet na návštěvu,
Rybníky: -největší rybník-Nesyt -nejstarší dochované rybniční soustavy na Moravě - Lednické rybníky, pocházející už z 15. století. -rybníky, které původně.
Cestovní ruch I. Z á k l a d n í š k o l a Z r u č n a d S á z a v o u
Ukaž významná chráněná území kraje VY_32_INOVACE_10
Pardubický kraj 8. ročník ZŠ Strossmayerovo nám.4, Praha 7
Rekreační zařízení Merkur – Tvarožná Lhota
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Kraj Vysočina. Kraj Vysočina Kde leží Česká republika v Evropě?
Pardubický kraj.
Základní škola Hostěradice, okres Znojmo, příspěvková organizace Název: Vodstvo ČR Číslo: EU DUM 6_09 ICT Vytvořila: Mgr. Pavlína Kociánová Projekt:
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
CHŘIBY.
ZŠ Týnec nad Labem AUTOR: Alena Darebná
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Základní škola Rosice, okres Chrudim
Transkript prezentace:

Cíl projektu: Projekt je komponován dle vystihujícího názvu a jako klikatý tok říčky se vine celým územím regionu. Je rozčleněn do tří tras, které vedou dle významných toků směrem do centra regionu a k největší vodní ploše – Sečské přehradě. Projekt je připraven formou jednodenních putování. Pro kolektivy lze vytvořit víkendové či vícedenní putování s podrobnějším itinerářem s nabídkou možnosti ubytování a dalších bohatých doprovodných aktivit či akcí. POZNÁNÍ FUNKCE PŘÍRODY, VČ. EKOLOGICKÉ VÝCHOVY RELAXACE A SPORT TURISTIKA A REKREACE ALTERNATIVNÍ FORMY VÝUKY

Cílová skupina: Projekt je vysoce variabilní a různorodý, opravdu každý si může vybrat svoji ideální trasu. Dá se tedy říci, že cílová skupina zahrnuje naprosto každého, kdo se rád pohybuje v krajině. Z důvodu nenáročnosti tras je velmi vhodný pro rodiny s dětmi. Tento projekt je také velmi vhodný pro kolektivy (především pro školy, seniory, zájmové skupiny…), vede k poznání funkce přírody, vč. ekologické výchovy. Z důvodu proměnlivých vzdáleností jednotlivých míst od sebe se doporučuje zvládnout jednotlivé trasy na kole, autem, či pěšky. Železnohorský region má ideální podmínky pro cykloturistiku, turistiku a hipoturistiku. Je zde řada značených tématických tras, které vás detailně provedou celým regionem.

Trasa Vás provede: Mělice (Přírodní památky Mělické Labiště) Veselí – Přírodní památka Meandry Struhy – Relaxační zóna Heřmanův Městec – historické jádro, židovské památky, naučná stezka Město dvou moří Autokempink Konopáč – vlastivědná stezka Rybniční soustavou Heřmanoměstecka Zřícenina hradu Lichnice – Národní přírodní památka Lichnice – Kaňkovy hory Galerie Cipryán – vyřezávané sochy motorovou pilou Zříceniny hradů Oheb a Vildštejn – Přírodní rezervace Oheb Vodní nádrž Seč – Markova skála, povrchové potrubí, hráz přibližná délka trasy: 29 km

Trasa Vás provede: Lukavice Vlastivědná stezka Krajem Chrudimky Libáňské rybníky PR Krkanka a PR Strádovské peklo Přehradní nádrž Křižanovice „Expozice Po stopách Keltů“ – Keltské oppidum, nauč.stezka, výstav. expozice, rozhledna Boika Bojanov Vyrovnávací nádrž Seč II Vodní nádrž Seč – Markova skála, povrchové potrubí, hráz přibližná délka trasy: 22 km

Trasa Vás provede: Ronov nad Doubravou Údolím řeky Doubravy - „Odemykání Doubravy“ Přehrada Pařížov - hráz Mlýn Mladotice – Nadace Bílý Jeřáb Třemošnice – Kaple sv. Jana, pramen Kraskov – Pekelské rybníky Vodní nádrž Seč – Markova skála, povrchové potrubí, hráz přibližná délka trasy: 14 km

Spolupracující subjekty projektu: MAS Železnohorský region, o.s. (členské subjekty) Povodí Labe, státní podnik Lesní správa Nasavrky Správa CHKO Železné hory Junák – svaz skautú a skautek ČR, středisko Doubrava Ronov Nad Douravou Český rybářský svaz, místní organizace Přelouč Informační centra regionu: Podrobné informace o jednotlivých trasách a projektu může získat v každém informačním centru regionu. Projekt se skládá z: - tiskového propagačního materiálu - podrobného manuálu projektu - elektronické prezentace IC Heřmanoměstecko – tel: , IC Přelouč – tel: , IC Třemošnice – tel: , IC Seč – tel: , IC Nasavrky – tel: ,

Místní akční skupina Železnohorský region, o.s. Náměstí Míru 288, Heřmanův Městec tel: