Dokumentace systému managementu jakosti

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ochrana a welfare hospodářských zvířat při porážení
Advertisements

PROF SVAR s.r.o. Tento dokument je v tištěné podobě neřízený, pokud není podepsán ředitelem společnosti !!! Příručka integrovaného systému managementu,
Dokumentace k zajištění BOZP
Zákon č. 22/ 1997 sb. o technických požadavcích na výrobky
NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. 2042/2003 ze dne 20. listopadu 2003.
Změny požadavků podle nové normy
Řízení dokumentace.
ČSN EN ISO 19011:2003 Mezinárodní norma
Hodnocení škol a školských zařízení
Žádost o grant Co je v žádosti napsáno, musíte se dodržet Žádost se porovnává s údaji v monitorovací zprávě Ze žádosti vychází kontrolní orgány Příručka.
Management kontinuity činností organizace
Plán auditu, zpráva z provedení auditu prim. MUDr
Technická normalizace v České republice 1.Tvorba českých technických norem 2.Mezinárodní spolupráce 3.Postavení českých technických norem.
Sdružení poradců Požadavky ISO/DIS 14001:2014 Sdružení poradců
1 NASKL v roce 2007 Ing. Alena Fischerová Národní autorizační středisko pro klinické laboratoře při České lékařské společnosti Jana Evangelisty Purkyně.
Akreditační systém v ČR – kvalita produktů IT
Systémy managementu jakosti
Struktura personální směrnice
Příručka jakosti Ing. Zdeněk Aleš, Ph.D.
Systém managementu jakosti
1 Strategie NASKL Ing. Alena Fischerová Národní autorizační středisko pro klinické laboratoře při České lékařské společnosti Jana Evangelisty Purkyně.
Aktivita č. 6 Návrh a zavedení systému řízení kvality Workshop Výsledky analytického šetření.
4 Normovaný systém managementu kvality podle ISO 9001
Zkušenosti se zaváděním systému řízení ochrany informací podle ČSN BS ČSN ISO//IEC ve městě Vsetín Stanislava Konečná Vedoucí odboru kanceláře.
Personální procesy.
Návrh struktury personálního spisu
Systémy řízení jakosti - úvodní cvičení
1 Strategie NASKL, systémy posuzování kvality laboratoří podle NASKL Ing. Alena Fischerová Národní autorizační středisko pro klinické laboratoře při České.
Vnitroorganizační normy
Ing. Daniel Kardoš Systém ManagementDesk – nástroj řízení kvality a bezpečnosti podle ISO 9 001, ISO , ISO , ISO a ISO Ing.
Proces řízení kvality projektu Jaromír Štůsek
Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica, Elektronické schvalování v praxi Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum:
Pracovní instrukce Stručný výtah z norem, určují základní povinnosti pracovníků. Vyvěšeny na pracovišti. Specifikují povinnosti obsluhy zařízení, které.
Zásady SLP, ČSN EN ISO 15189:2003 SLP – správná laboratorní práce
Tvorba vnitřních předpisů zaměstnavatele
Struktura oběhu dokladů
2 Karla Halenková Setkání uživatelů 2001 Báze znalostí produkt pro naplnění uživatelem.
Dokumentace k zajištění BOZP
Požadavky ISO/DIS 9001:2014 a ISO/DIS 14001:2014
ZÁKLADY SYSTÉMŮ MANAGEMENTU 1. ČÁST
BUDOVÁNÍ SYSTÉMŮ MANAGEMENTU
Ing. Marek Šmíd, MBA Institut pro veřejnou správu Praha
Ing. Lenka Bombera Piskačová. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_11_INOVACE_OBP Název školy SPŠ.
PRINCeGON – metodika řízení projektů Ministerstva vnitra
Sdružení poradců Požadavky ISO 9001:2015 a ISO 14001:2015
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
Proces akreditace a certifikace systémů managementu a produktů.
Vypracováno kolektivem autorů České společnosti pro technickou normalizaci Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví
ČSN EN – Výtahy pro dopravu osob a osob a nákladů ČSN EN – Konstrukční zásady, výpočty a zkoušky výtahových komponent.
Co jsou normy Technické normy jsou dokumentované dohody, které zajišťují, aby materiály, výrobky, postupy a služby vyhovovaly danému účelu. V dnešní společnosti.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
PRAHA 17/10/07 Přínos pro laboratoře pružná reakce na vývoj v oboru, požadavky kliniků, pacientů čas finance flexibilita – týká se systému managementu.
Asociace dodavatelů montovaných domů Dokument národní kvality pro dřevostavby Zasedání odborné sekce Rady kvality ČR "Kvalita v průmyslu a stavebnictví",
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích.
Seminář pro žadatele k 5. výzvě IROP „ VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE " Ing. Oldřich Hnátek Zadávání a kontrola.
Administrativní procesy u původce a manipulace s dokumenty
Systém managementu jakosti
Prokazování shody, certifikace
Oblast intervence 3.2 Integrovaného operačního programu
Interní postupy MAS Brdy
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Administrativní procesy u původce a manipulace s dokumenty
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
VY_32_INOVACE_Maslovsky_ Technické požadavky na výrobky
Tvorba vnitřních předpisů zaměstnavatele
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Stav a činnost IM a KLI pro dozorovou návštěvu ČIA
farmakovigilanční audit
Transkript prezentace:

Dokumentace systému managementu jakosti Ing. Alena Fischerová

Rozdělení dokumentace Externí návody od výrobce obecně závazné právní předpisy technické normy další Interní Příručka jakosti Interní dokumenty a řídící akty Technické normy a postupy Záznamy jakosti

Struktura dokumentace - příklad

Příručka jakosti, dokument první vrstvy popis efektivního systému jakosti prezentování systému jakosti pro externí účely prokazování souladu systému jakosti s požadavky na jakost ve smluvních vztazích – lékaři, pojišťovny….

Dokumentace SJ Struktura příručky jakosti 1. Cíl a účel PJ 2. Platnost - vymezení 3. Vlastní popis 4. Související dokumenty 5. Vzory používaných formulářů

Řízení dokumentace znamená: Zpracování Kontrolu a připomínkování před vydáním Schvalování Vydání a distribuce Distribuce Revize a změnování Stažení a archivace Skartace

Dokumentace SJ Rozdělení organizačních norem statuty řády směrnice pokyny standardní operační postupy další

požadavky na vlastnosti dokumentů: srozumitelnost věcnost textu, stručnost s vyloučením nadbytečných slov jednoznačnost, přehlednost, soulad s právními předpisy, návaznost jednotná forma

Dokumentace SJ určit vztahy mezi pracovníky při vykonávání popisovaných činností stanovit formuláře povinných záznamů o jakosti vzory formulářů pro standardizované a opakované činnosti dodržovat strukturu, označování, číslování a další náležitosti

Interní dokument - obsah

Interní dokument - stanovení

Interní dokument – SOP obsah dle doporučení odborných společností (pokud existují)

Záznamy - tvorba a řízení

Záznamy - pravidla pro vedení

VZOR – řízení dokumentace, záznamů Ing. Alena Fischerová Systémy jakosti Dolní 1 591 01 Žďár nad Sázavou Vydání č.: 1 Celkový počet stran: 15 SMĚRNICE S 1/2003 Řízení dokumentace Zpracoval: Ing. Lenka Šustáčková Kontroloval: Eva Flesarová Schválil:Ing. Alena Fischerová Datum schválení: 25.2.2004 Výtisk č. 1 Obvyklé problémy s řízením dokumentace: Řízení externí dokumentace (právní předpisy, technická dokumentace) Seznámení pracovníků s dokumentací Vyskytující se neřízené dokumenty Pravidla archivace nepostihují všechny záznamy Nevedení záznamů např. podmínky prostředí

Děkuji za pozornost a těším se na spolupráci