Dětská práce Lucie Pizúrová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VYLUČOVÁNÍ ODPADNÍCH LÁTEK
Advertisements

Rozmístění obyvatelstva na Zemi
VÝROBA, OBCHOD, SLUŽBY Mgr. Michal Oblouk.
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám „Učíme aktivně“ Registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_06.
KRAJE ČR – NÁŠ KRAJ DUM 10/2.
Problém hladu a podvýživy
Světová populace je celkové množství všech živých lidí na Zemi v daném čase.Podle odhadů vydávaných sčítáním lidu dosáhla Zemská populace v roce 2007.
11. ČEŠI A NĚMCI 12. SMĚŘUJEME K SAMOSTATNOSTI
Autor Mgr. Rudolf Jánošík Číslo materiálu 6_3_ZMP_9 Datum vytvoření Druh učebního materiálu Prezentace k výkladu Ročník 3. Ročník Anotace Česká.
ŠKOLA NA PŘELOMU 17. A 18. STOLETÍ JAN AMOS KOMENSKÝ
Tropický deštný les.
Barbora Benešová, C3B. o Obecně o Základní principy o Poměry mezi rodiči o Děti a rodiče o Svěření do péče o Výživné.
Planeta Země.
Výukový materiál zpracovaný v rámci "EU peníze školám" Projekt: Škola pro život Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: C.
Mozek Aleš Jůn, Dominik Šíba.
POJIŠTĚNÍ Mgr. Michal Oblouk.
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám „Učíme aktivně“ Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám „Učíme aktivně“
Sociální politika 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Lidská práva.
Vzduch Vytvořili: Jakub Zeman,Adam Obrtel Vyučující: Ludvík Kašpar
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Dětská práce jako průřezové téma ve výuce - odkazy zmíněné během semináře na konferenci Evvoluce v Třebíči 4. října 2012 Pavla Začalová Rozvojovka – Člověk.
LOM SVĚTLA Jaroslav Solfronk 2013 Příroda II.
VODNÍ NÁDRŽE ČESKÉ REPUBLIKY
CHUDOBA, ROVNOST, VZDĚLÁNÍ
SVOBODA ČLOVĚKA Mgr. Michal Oblouk.
zpracovaný v rámci projektu
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám „Učíme aktivně“ Registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_12.
Vznětový a zážehový motor
Odlesňování.
Extrémní chudoba.
Těhotenství, dětství a dospívání
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“
RODINA Mgr. Michal Oblouk.
1. světová válka ( ).
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV:VY_32_INOVACE_564 _Sámova říše AUTOR: Mgr. Michaela Vašíčková ROČNÍK, DATUM:
Reprodukční zdraví a plánované rodičovství
Vzduch Předmět: BiologieTřída: 2L Obor: Technické lyceumŠkolní rok: 2014/2015 Vyučující: Mgr. Ludvík KašparJméno: Lukáš Kříž.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_RUBMO_ESTETIKA_19
Eva Slováčková, Ondřej Smékal, Jana Mlatečková
GLOBÁLNÍ PROBLÉMY SVĚTA ZNEČIŠTĚNÍ HYDROSFÉRY
Přelidnění naší planety
Vypracovala: Mgr. Lucie Holanová, ZŠ Višňová Srpen 2011 Vzdělávací oblast: Vlastivěda – Dějiny českého státu - Přemyslovci – POSLEDNÍ PŘEMYSLOVCI Metodika:
Zš a Mš Brno, Křídlovická 30b Veronika Topolářová VII.C 2011/2012
KULTURNÍ INSTITUCE Mgr. Michal Oblouk.
1 Anotace ICT 2 _ 1/48 Prezentace seznamuje žáky s pojmy rodina, funkce rodiny, reprodukční, ekonomická funkce, psychické a citové potřeby, rodokmen rodiny.
Kultura.
České středohoří.
Infračervené záření Barbora Pagáčová IV.C
Mgr. Hana Hoberlová, ZŠ Rajhrad
Barunka Smékalová Zuzana Žalmanová Klára Suchá
Rasy Národy Jazyky Náboženství
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám „Učíme aktivně“ Registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_16.
Radek Pilař ( – ) autor: Kateřina Marková.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Sociální politika 06 CHUDOBA.
ANOTACE DUMy Čára mého života I., II., III. tvoří celek materiálů, který vizuálně pomáhá žákům při úvahách o jejich životě minulém, budoucím blízkém a.
Mgr. Michal Oblouk. dlouhý a postupný, neodvratný fyziologický proces věda, která se zabývá problematikou stárnutí = GERONTOLOGIE, nemocemi stáří se zabývá.
y.cz Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Marcela Chovancová Název šablonyIII/2.
Helča Jedličková Kristy Mikulková Anička Filipcová
Jan Patočka Adam Neckář, C4A.
Mgr. Roman Šebrle SOŠ sociální péče Ulrichova Kladno
ANOTACE DUMy Čára mého života I., II., III. tvoří celek materiálů, který vizuálně pomáhá žákům při úvahách o jejich životě minulém, budoucím blízkém a.
Šárka Šustová, ČSÚ Kulatý stůl Praha, Příjmy a životní podmínky domácností s dětmi a bez dětí.
Omar Zainab Ali Petr Březina 8.B. Seznámení s adopcí Afrických dětí Jde o pomoc dětem, které se nacházejí v podmínkách úplné chudoby. Cílem je především.
PROBLÉM SVĚTOVÉHO HLADU. nejstarší z globálních problémů – akutní hlad vede k bezprostřednímu umírání, chronické podvýživě, náchylnosti k nemocem a degeneraci.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Dětští vojáci.
Omar Zainab Ali Petr Březina 8.B.
Transkript prezentace:

Dětská práce Lucie Pizúrová

Co je dětská práce? práce vykonávaná dítětem mladším 18 let dítě pracuje na úkor svého vzdělání jedno ze sedmi dětí na světě musí pracovat celkem pracuje 218 milionů dětí největší podíl pracujících dětí je v subsaharské Africe

Zajímavosti v Mali pracuje 63 % všech dětí v Indii se jedná o největší počet dětí na světě (12 milionů) Jižní Amerika a Karibské oblasti - nejúspěšnější region v odstraňování dětské práce 2/3 dětí nenavštěvujících školu tvoří dívky Horší pozice dívek je dána přesvědčením, že vzdělání nepotřebují, protože jejich pracovní náplní bude v budoucnu především práce v domácnosti.

Počet pracujících dětí

Mapa

Formy práce Nejhorší formy dětské práce - prostituce, pornografie, obchod s narkotiky Obchod s dětmi - dítě je za úplatek nebo z jiného důvodu předáno další osobě Dětští vojáci - vláda nebo rebelové zahrnují děti do ozbrojených konfliktů coby bojovníky Malí domácí sluhové - práce vykonávaná dětmi v domácnostech, prodloužená pracovní doba, otrocké podmínky Hazardní dětská práce - riskantní s ohledem na fyzický, psychický a morální vývoj dítěte (práce v podzemí, pod vodou, ve výšce apod.) Bez ohledu na to, kolik typů dětské práce existuje, neakceptovatelné jsou všechny!

Příčiny Chudoba - rodiny potřebují děti k pomoci na polích, v domácnosti nebo k přispívání do rodinného rozpočtu Tradice

Řešení Základním krokem k odstranění dětské práce je zajištění dostupného vzdělání pro všechny děti na světě. Některé státy přijaly zákony, ale nedovedou je aplikovat v praxi.

Jak můžeme pomoci? Adoptováním na dálku – vybrané děti získají vzdělání přímo ve svém přirozeném kulturním prostředí, dáme dítěti šanci na lepší život, pomůžeme mu z úplné chudoby. Posíláním finanční částky pomůžeme dítěti dosáhnout alespoň minima životních podmínek, jaké mají ostatní děti jinde ve světě. Budeme se aktivně zapojovat do boje proti dětské práci. Podepíšeme petici,vyjádříme nesouhlas nebo zorganizujeme svoji vlastní kampaň.

Zdroje http://www.rozvojovka.cz/download/pdf/pdfs_227.pdf http://cs.wikipedia.org/wiki/Dětská_práce#P.C5.99.C3.AD.C4.8Diny_a_d.C5.AFsledky_d.C4.9Btsk.C3.A9_pr.C3.A1ce http://www.stopdetskepraci.cz/index.php?id=173&idp=203 http://www.nazemi.cz/co-delame/kampan-prace-pro-deti/proc-je-detska-prace-problem.html

Děkuji za pozornost!