POPIS.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Elektronická učebnice - I
Advertisements

subjektivně zabarvený
Popis budovy / místnosti
POPIS Popis VY_32_INOVACE_ČJ-S 8.,9.13.
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
VY_32_INOVACE_Čj-Sl 6.,7.15 Anotace: Prezentace vysvětluje dělení charakteristiky a obsahuje slohová cvičení zaměřená na charakteristiku vnější, vnitřní,
Tvar a rozměry Země.
POPIS OSOBY.
Vypravování.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_HLAVE_CESKYJAZYK1_11
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám „Spolu to dokážeme“ Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_05.
POPIS = informuje o výsledcích pozorování objektů neživých i živých, o jejich pohybu a činnosti.
POPIS teorie.
subjektivně zabarvený
VY_32_INOVACE_Čj-Sl 6.,7.12 Anotace: Prezentace je zaměřena na popis a jeho dělení. Obsahuje stručnou definici popisu statického a dynamického. Vzdělávací.
VYPRAVOVÁNÍ.
POPIS OSOBY A CHARAKTERISTIKA
Přídavná jména - procvičování
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_84.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
CHARAKTERISTIKA znaky.
FÁZE NÁCVIKU SLOHOVÉHO PROJEVU
Popis - opakování a procvičování Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
VY_32_INOVACE_10_Hláska a písmeno G, čtení slabik, slov
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
VY_32_INOVACE_ZB04_2764TVR Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1,5 Peníze středním školám Číslo projektuCZ.1.07/ / Číslo projektu:Rozvoj.
TVOŘENÍ PŘÍDAVNÝCH JMEN PŘÍPONOU -NÝ
Anotace: Popisují kamaráda podle zadaných bodů.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/17.
Slohový útvar CHARAKTERISTIKA
VY_32_INOVACE_03_Hláska a písmeno C, Č, čtení slabik, slov
VY_32_INOVACE_09_Hláska a písmeno F, čtení slabik, slov (SADA ČÍSLO 4)
VY_32_INOVACE_06_Hláska a písmeno R, čtení slabik, slov (SADA ČÍSLO 4)
OB 21-VVP-HUM-CJL- PAV-M-022. VYPRAVOVÁNÍ Vypravování - zachycuje děj, příběh, o kterém jsme četli, slyšeli, kterého jsme byli svědky nebo jej sami prožili.
CO JE TO VESMÍR slovní druhy ohebné Autor: Mgr. Ivana Tesařová Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
SLOH – popis statický popis uměleckého díla
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_32_INOVACE_13_20 Název materiáluSloh-Charakteristika.
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr. Ludmila Handrejchová Vytvořeno dne: Název: VY_32_INOVACE_2C_CJ9_09_SLOH_A_KOMUNIKACE.
Popis pracovního postupu sloh Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Denisa Šafářová. Dostupné z Metodického portálu
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Mgr. Marie Havránková Název prezentace (DUMu): Odborný styl – popis (základní slohový postup) Název sady:Funkční styly.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Mgr. Lenka Vrzáňová VY_32_INOVACE_2C_08_POPIS_UMELECKEHO_DILA Popis listopadu 2011 Popis – úvod, co vše můžeme popisovat, specifika popisu uměleckého.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Jitka Bradáčová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ Čj.7.Bra.16 _popis_umeleckeho_dila.
POPIS Mgr. Michal Oblouk.
VY_32_INOVACE_36_Slovni_druhy_opakovani Jazyk a jazyková komunikace- Český jazyk , Slovní druhy - opakování 3. ročník Autor: Veronika Biskupová, Základní.
POPIS Mgr. Michal Oblouk.
POPIS Mgr. Michal Oblouk.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Jiří.
CHARAKTERISTIKA VNĚJŠÍ – vystihuje vzhled, zevnějšek
CHARAKTERISTIKA Mgr. Michal Oblouk.
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr
7. ročník Michaela Hantková
SUBJEKTIVNĚ ZABARVENÝ POPIS
POPIS PRACOVNÍHO POSTUPU
Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_17 _Vzory podstatných jmen rodu ženského, žena, růže Autor: Regina Byrtusová Předmět: Český jazyk Třída: 4., 5. ročník Šablona.
Příslovce VY_32_INOVACE_03-15 Ročník: 7. Vzdělávací oblast:
VYPRAVOVÁNÍ Mgr. Michal Oblouk.
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
AUTOR: Mgr. Blanka Goňová NÁZEV: VY_32_INOVACE_03_05_01_Přídavná jména
  AUTOR: Mgr. Jaromíra Stropková
Ročník: 2. a 3. Vzdělávací obor: Strojírenská technologie , DIC
Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_15 _Vzory podstatných jmen rodu středního, město, moře Autor: Regina Byrtusová Předmět: Český jazyk Třída: 4.,5. ročník.
Elektronická učebnice - I
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
VY_12_INOVACE_Rů_I_11 Popis uměleckého díla
SLOHOVÉ ÚTVARY očekávané pro zadání maturitní písemné práce
Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_09 _Slovní druhy II. část
Transkript prezentace:

POPIS

Anotace k šabloně EU III/2-3/9 Prezentace je určena k výuce slohu v 6. ročníku, může být použita i ve vyšších ročnících k procvičování učiva. Žáci se učí správně uspořádat popis, využívat vhodné jazykové prostředky, sestavit osnovu popisu.

Popis Využívá jazykové prostředky, které názorně a přesně vystihují popisovanou skutečnost, hlavně přídavná jména a přirovnání Měl by být uspořádaný - postupujeme zepředu dozadu, shora dolů i zdola nahoru, zleva doprava, z vnějšku dovnitř i opačně Nejdříve popisujeme hlavní, nejnápadnější rysy, pak doplňujeme podrobnosti A/ statický – popis předmětu B/ dynamický – popis děje nebo pracovního postupu

Osnova popisu: 1/ Úvod: Seznámení s předmětem, jeho přednosti 2/ Stať: Velikost, tvar, jednotlivé části, barva, zvláštnosti 3/ Závěr: Užití, zařazení

Vymysli a napiš několik přídavných jmen k obrázkům:

Vyber si jeden z hrníčků a popiš ho Vyber si jeden z hrníčků a popiš ho. Kdo bude hotov, může si ho nakreslit:

Vytvořte z uvedené nabídky přídavných a podstatných jmen pomocí „jako“ správná přirovnání: Bledý, bystrý, čilý, drzý, hezký, hloupý, hluchý, hubený, líný, napjatý, ostrý, pevný, těžký, tupý, tvrdý Skála, struna, bulík, křída, lunt, obrázek, rybička, pařez, poleno, břitva, opice, olovo, veš, ostříž, kámen

Řešení: Bledý jako křída, bystrý jako ostříž, čilý jako rybička, drzý jako opice, hezký jako obrázek, hloupý jako bulík, hluchý jako pařez, hubený jako lunt, líný jako veš, napjatý jako struna, ostrý jako břitva, pevný jako skála, těžký jako olovo, tupý jako poleno, tvrdý jako kámen

Popiš modelku jako při uvádění na módní přehlídce:

Popište průběh Štědrého dne: