MENTORING PO ROCE Věra Staňková Moravská asociace podnikatelek a manažerek (MAPM)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Informační materiál k projektu: Podnikání žen jako efektivní cesta k posílení rovných příležitostí na trhu práce. Projekt je financován z programu OPL.
Advertisements

POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Projektem k rozvoji sociálního partnerství Karviná Listopad 2002.
Cyklus seminářů „Musíš chtít sama“ Jdeme s kůží na trh.
Analýza Centra ProEquality
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI  Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit  Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání 
Martina Pastuchová klinický psycholog a terapeut, supervizor
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Enterprise Europe Network Podpora mezinárodní spolupráce 18. června 2014.
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU E-INKLUZE 50+. OBSAH Základní informace Komu je projekt určen Cíle Aktivity Harmonogram.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Úloha transferu technologií v inovačním procesu Pavel Švejda CTT UTB ve Zlíně, 27. března 2014.
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Podpora dobrovolných přístupů ze strany MPO včetně existujících mechanismů finanční podpory PhDr. Věra Havránková © 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Elektronické služby v znalostnej spoločnosti, , Zvolen Koordinace a spolupráce – úloha Asociace knihoven vysokých škol ČR Barbora Ramajzlová.
INVY – International Voluntary Year PŘÍKLAD DOBRÉ PRAXE - PROJEKT Z OBLASTI MLÁDEŽE – SLEZSKÁ DIAKONIE.
PPP – aktuální vývoj v ČR 28. září 2005 Julie Leitgebová, PPP Centrum.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
APPN, o.s. Agentura pro neslyšící. Agenda: 1) Kdo jsme 2) Jaký je náš cíl 3) Naše projekty.
CZ / /0037 Přímá komunikace mezi fakultami a průmyslem – Brána k výzkumu Žadatel: MEDICOMP s.r.o. Partneři: PřF UK Praha, MFF UK Praha,
Podpora kulturních a kreativních průmyslů z úrovně města Jakub Rybář, Tereza Chrástová Kancelář strategie města Brna Nová scéna Národního divadla Praha.
Projekty PHARE v gesci odboru informatizace veřejné správy Ministerstva vnitra ČR PHARE 97 informační a komunikační systémy VS přednáší Ing. Tomáš Holenda.
MENTORING. Strategické dokumenty  Cestovní mapa EU v oblasti rovnosti mužů a žen : „Trvale nízké zastoupení žen v politice je jedním z deficitů.
Projekt podpory technického vzdělávání B. Wojnar.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Talent marketingových komunikací. O firmě / instituci Armovna a ohýbárna betonářské oceli Zlínský, Jihomoravský, Olomoucký kraj, Pováží v SK MANAG, Pozemní.
Fond partnerství alokace 3 mil.CHF (včetně 15% spolufinancování MF) zahájení 2.Q 2009 ukončení31. květen 2013 zprostředkovatel MF - CZP
Další dílek do skládanky podpory osob se zdravotním postižením.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
Co vám nabízíme v oblasti partnerské spolupráce měst a obcí Praha, 19. června 2012.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
Rozvíjení rovných příležitostí a podpora zaměstnatelnosti v Jihočeském kraji Záměr projektu do programu Equal (3.pilíř: Podpora adaptability) Tento příspěvek.
Partner projektu: podnikatelská samospráva, reprezentant podnikatelů.
Akce 2 – Evropská dobrovolná služba EDS je součástí programu EU Mládež v akci Akce 1 - Mládež pro Evropu Akce 2 - Evropská dobrovolná služba Akce 3 -
Úvodní konference projektu „Průvodce světem Multimédií“ 21. září 2010 LAPTUS s.r.o., rozvojová agentura.
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
PricewaterhouseCoopers Date NTS – národní tématické sítě Ing. Libor Witassek, MBA WorkshopNTS-B „Podpora drobného podnikání“ 19. listopadu 2007, Praha.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Finanční nástroje v OP PIK - Současný stav předběžného.
1 Ing. Krajíček Jan Jak dál v zapojení odborníků z praxe Jak dál v zapojení odborníků z praxe Mezinárodní odborný seminář PRAXE A.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Multidisciplinární spolupráce ve zdravotnictví (MS)
Současný stav organizace sympozia BOBCATSSS 2007 Linda Skolková Ústav informačních studií a knihovnictví FF UK Kontakt:
Czech Business Center Regensburg- Místo pro česko- německou spolupráci
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ Pavel Švejda Praha, INOVACE 2011, Týden výzkumu, vývoje a inovací.
Vzdělávání, výzkum a praxe územního rozvoje K možnostem vzájemné spolupráce.
PRAKTICKÉ PŘÍKLADY ÚSPĚŠNÝCH INOVAČNÍCH PROJEKTŮ
Centrum celoživotního učení Projekt Knihovny Kroměřížska.
duben 2016 Aktuální příležitosti pro mladé a studenty... (výběr)
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR, z.s. Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ Pavel Švejda Praha, Úvodní plenární sekce INOVACE 2015.
Možnosti mládeže v zahraničí 6. listopadu 2008 Škola ekonomiky a cestovního ruchu Sdružení na podporu mezinárodního přátelství „Slunce“, o. s.
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
Kurikulum G Mgr. Lucie Hučínová-Slejšková, PhDr. Stanislava Krčková.
Možnosti mezinárodní spolupráce v mateřských školách Národní konference Erasmus+/eTwinning 13. – , Zámek Štiřín.
DITTRICHOVA PRAHA 2 ZELENÁ LINKA PRO EXPORT Novinky na rok 2010.
Sociální podnikání v Praze
Metodické centrum pro výstavbu a rekonstrukci knihoven
Zpráva kontrolního výboru
VZDĚLÁVACÍ PROGRAM NEZISKOVÉHO SEKTORU
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Informační seminář Projekt Dejte práci šanci
Společnost vědeckotechnických parků ČR, z.s.
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vybrané právní aspekty podnikání v digitálním věku
SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY
Transkript prezentace:

MENTORING PO ROCE Věra Staňková Moravská asociace podnikatelek a manažerek (MAPM)

Obsah Rekapitulace Rekapitulace ZávěryZávěry Pokračování projektuPokračování projektu

Projekt Mentoring Projekt na podporu podnikáníProjekt na podporu podnikání Zkušené podnikatelky pomáhaly začínajícím při jejich vstupu do podnikání nebo praxeZkušené podnikatelky pomáhaly začínajícím při jejich vstupu do podnikání nebo praxe 3 měsíce (1 měsíc v zahraničí)3 měsíce (1 měsíc v zahraničí) 13 dvojic v ČR, 177 zájemkyň13 dvojic v ČR, 177 zájemkyň

Vznik a realizace projektu Doba trvání –2,5 roku Základ – německé zkušenosti – 1 /2001Základ – německé zkušenosti – 1 /2001 Česká varianta – příprava projektuČeská varianta – příprava projektu Zahájení projektu – listopad 2001Zahájení projektu – listopad 2001 Mediální partner – časopis ReflexMediální partner – časopis Reflex Zakončení projektu – červen 2003Zakončení projektu – červen 2003 Medializace, seminářeMedializace, semináře

Základní pojmy Mentoring Mentorka Mentee Osobní, individuální přístup Nahlédnutí do soukromí

Některé zásady Mentoringu Rovnocenný vztah založený na oboustranné důvěře Definování vzájemných očekávání Časový harmonogram vyhovující oběma stranám Vyhodnocení (průběžné, konečné)

Fakta - mentorky IT, obchod, jazyková škola, INKU – bytové textilie, agroturistika a provoz penzionu, neziskový sektor, oděvní firma, divadlo, zdravotnictví, výroba, advokátní kancelář, vzdělávací firma, nadnárodní marketingová agentura Brno (3), Praha (3), Jižní Čechy (1), Ostrava (2), Příbram (1), Paříž (1), Ivančice (1)

Fakta a názory - mentorky 11 kol, 12 mentorek – 177 zájemkyň „divoká dvojka“ TOP 3: Lucie Vybíralová (42) Vanda Wolfová (36) Věra Pidrová (22) Semináře pro mentee (L.Vybíralová)

Fakta - mentee Studentky, čerstvé absolventky škol, ženy po mateřské dovolené, ženy nespokojené se svým současným zaměstnáním, ojediněle ženy nezaměstnané Věk: 20 – 51 let „Šance něco změnit“

Mužský pohled „ Je to nespravedlivé“, ozval se mužský hlas v telefonu. „Proč se do mentoringu nemohou hlásit také muži?“ „Vám by nevadilo učit se od ženy?“ „Naopak, jsou daleko otevřenější a upřímnější.“ ( Reflex:Ve frontě na mentee)

Mentoring na Slovensku Top centrum podnikatelek První mentorky

Závěry po roce vztah M-M: méně intenzívní, individuální (projekt splnil svou roli, většinou naplnil očekávání mentee) kontakt s Centrálou – dnes minimální 3 měsíce – optimální doba 1 měsíc v zahraničí je málo (limit – finance, ubytování, prostor pro samostatnou práci)

Mentoring – co dál ? A) Dobrovolná báze za předpokladu: - tým spolupracovníků, zázemí, čas – dlouhodobě, pozitivně laděné prostředí ve firmách Jak je možné získat financování: - grantové podpory - studentské stáže – zahraničí (Malta)

Mentoring – co dál ? B) Profesionální báze (systémová práce) - tým (vyhledání M-M, vytvoření databáze, komunikace, reklama) - finance (sponzor, instituce) - IT prostředí (internet) - podpora mediálního partnera – plus (dlouhodobá podpora, ne poč. nadšení)

Co dál ? ČR – systémová práce (součást aktivity center na podporu podnikání žen ve spolupráci s MPO a HK) Mentoring on – line (mezinárodní spolupráce) – nový projekt

K o n e c Děkuji Vám za pozornost !