CENTRUM JAZYKOVÉ PŘÍPRAVY PdF UP

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Centrum jazykové přípravy
Advertisements

Evropský referenční rámec (ERR/CEFR)
Realizace tvorby e-learningových kurzů odborné angličtiny
Informace o bakalářské SZZ – anglický jazyk  Státní závěrečná bakalářská zkouška má tři části:  jazyková zkouška – písemná a ústní (AJ6)  obhajoba bakalářské.
Virtuální vzdělávací prostředí na FaME UTB ve Zlíně Virtuální vzdělávací prostředí na FaME UTB ve Zlíně E-learn 2002 Žilina 5. – 6. února 2002 E-learn.
Příprava učitelů na Přírodovědecké fakultě UP v Olomouci
Psychologie pro manažery Projekt ESF v Opatření 3.3 Rozvoj celoživotního učení Registrační číslo projektu: CZ / /0018.
V RÁMCI ZKVALITNĚNÍ A USNADNĚNÍ STUDIA JAZYKŮ NA SU OPF VÁM KATEDRA CIZÍCH JAZYKŮ A KOMUNIKACE NABÍZÍ V ZS 2011/2012 MOŽNOST ABSOLVOVÁNÍ TĚCHTO JAZYKOVÝCH.
Informace pro studenty kombinovaneho studia AJ PEF, FLD, FŽP
Informace pro studenty kombinovaneho studia - AJ
Obecná východiska, zdroje ►Mezinárodní soustavy kvalifikací ►Národní soustava kvalifikací pro terciární sféru ►Projekt Q-RAM/ Národní kvalifikační rámec.
Výuka jazyků na Provozně ekonomické fakultě
Sebehodnotící zpráva oboru speciální pedagogika na PdF MU
1 Projekt Akademie distančního vzdělávání Monika Všetulová, Miroslava Dvořáková Olomouc 2007.
Příprava odborného textu pro výuku PAVEL KURFÜRST Ústav cizích jazyků LF UP Konference Cizí jazyky na Univerzitě Palackého Olomouc, 20. dubna 2006.
Přírodovědecká fakulta UJEP
Ústav pedagogických věd
Fakulta ekonomická ZČU v Plzni Informace pro uchazeče:
Úvodní seminář pro studenty doktorského studia
Kurz DEP 507.  N Ekonomika a podnikání  N Finančnictví a bankovnictví  N Cestovní ruch  N Obecně právní činnost  N.
Technická 2896/ Brno tel.: fax: Ústav jazyků
Informace pro studenty kombinovaneho studia AJ PEF, FLD, FŽP
Mgr. Gabriela Trojánková :: Vyšší policejní škola Ministerstva vnitra v Praze :: vedoucí oddělení německého jazyka Úsek dalšího profesního vzdělávání.
Výuka češtiny v anglickém programu na LF UP v Olomouci Pavel Kurfürst Centrum pro výuku cizích jazyků Lékařská fakulta Univerzita Palackého v.
Na začátek malý test: Poznáte poněkud „zašifrovaná“ česká rčení
Knihovny vzdělávají aneb Senioři v lavicích Nebuďte sami doma Městská knihovna Chrudim a sekce 60+ SKIP
STRUKTURA OSNOVY KURZU
Petr Korviny SCO 2007 Brno Usnadnění tvorby elektronických studijních textů pro distanční vzdělávání Petr Korviny
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci nabízí distanční kurz s e-learningovou podporou DISTANČNÍ MINIMUM.
Úvodní seminář pro studenty doktorského studia
Podpora studentů s dyslexií na ČVUT
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
Univerzita Karlova v Praze Pedagogická fakulta Ústav profesionálního rozvoje pracovníků ve školství (od října 2001) ředitelka: PhDr. Jana Kohnová Ústav.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Anglické standardy při psaní projektu Osnova kurzu
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci DISTANČNÍ MINIMUM Vstupní tutoriál DPRA0508, DMPRA Mgr. Monika Všetulová.
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ 24. ledna Co u nás můžete studovat? Studijní obory na KBO 1.Bakalářské (bc.) 1.1. Učitelské1.2. Neučitelské 2. Magisterské.
Didaktika distančního vzdělávání Základní pojmy a vztahy.
Den otevřených dveří 2014 Filozofická fakulta MU založena l.p
Specifika jazykové přípravy na Univerzitě obrany s podporou ICT
Závěry ze semináře k problematice strukturovaného studia učitelství KONFERENCE „STRUKTUROVANÉ STUDIUM UČITELSTVÍ“ v Srní.
Buďte vítáni na Fakultě podnikohospodářské Vysoké školy ekonomické v Praze.
e-learningový kurz na podporu výuky předmětu Němčina pro právníky
Technická univerzita v Liberci LIBEREC I Studentská 2 Inovace vzdělávání v oboru čeština jako druhý jazyk (CZ.1.07/2.2.00/ ) podpořeného z.
Výuka českého jazyka pro cizince na Vysoké škole hotelové v Praze 8
E-learningový kurz pro examinátory zkoušky pro trvalý pobyt v ČR AUCCJ
VZDĚLÁVÁNÍ (BUDOUCÍCH) UČITELŮ ČEŠTINY JAKO CIZÍ JAZYKA
CENTRUM JAZYKOVÉ PŘÍPRAVY
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ KATEDRA FRANCOUZSKÉHO JAZYKA A LITERATURY DNE 15. LEDNA 2011.
Zápatí prezentace1 Informace k organizaci doktorské ho studi a na Ekonomicko-správní fakult ě MU.
E-learning z druhé strany: pohled studentů Jiří Zounek Ústav pedagogických věd FF MU A. Nováka Brno
Tvorba e-learningové aplikace pro výuku obchodního práva na oborech s ekonomickým zaměřením Jindřiška Šedová a kol. Masarykova universita Ekonomicko-správní.
Výuka AJ na VŠE Halka Čapková 7. července Typy kurzů (moduly): o Dvousemestrální kurzy: Angličtina pro ekonomická studia Příprava na zkoušky Cambridge.
RAKOUSKO – VÍDEŇ NĚMECKO - REGENSBURG Popis mobilit Mgr. Kristina Maderová Celoživotním vzděláváním k zefektivnění výuky jazyků Seminář k předání informací.
Středoevropská komparativní studia na IMS FSV UK kombinovaná forma studia Den otevřených dveří 2016 Tomáš Nigrin.
Představení Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné Slezské university v Opavě Michal Tvrdoň – proděkan pro vědu a výzkum Zasedání Vědecké rady SU OPF.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Úvodní seminář pro studenty doktorského studia PhDr. Libuše Drnková a kol. Jazykové centrum FF UK.
Zkoušky z jazyků a jazyková příprava do programu Erasmus+
Navazující magisterské studijní programy platnost od roku 2017/2018
Ostravská univerzita (1991 → )
KATEDRA SPECIÁLNÍ PEDAGOGIKY Bakalářské STUDIUM
Úvod do odborného stylu pro studenty s poruchami učení
Fakulta zdravotnických studií
učitelská mobilita Univerzita v Groningenu, Nizozemí
Centrum celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem 2017/2018.
Přírodovědecká fakulta UJEP
Studijní obor Management sportu
KURZY ČESKÉHO JAZYKA pro tzv. STÁŽISTY a POSTGRADUANTY
MATURITNÍ ZKOUŠKA SPOLEČNÁ ČÁST 2018 JARO DIDAKTICKÉ TESTY ČJL, AJ, MA
Transkript prezentace:

CENTRUM JAZYKOVÉ PŘÍPRAVY PdF UP

CENTRUM JAZYKOVÉ PŘÍPRAVY Zajišťuje výuku cizích jazyků (AJ, NJ,RJ) pro neoborové studenty PdF UP v prezenční i kombinované formě studia Podílí se na zkoušení studentů z cizího jazyka v doktorském studijním programu Ve spolupráci s Centrem celoživotního vzdělávání zajišťuje placené kurzy anglického a německého jazyka s cílem zvýšení jazykové úrovně studentů

Výuka AJ/NJ - Studenti si při vstupu do studia na PdF volí povinně jeden cizí jazyk (anglický nebo německý) Probíhá v devíti-semestrálních kurzech - Výchozí úroveň A2/B1 pro AJ a výchozí úroveň A2/B1 pro NJ dle SERR

Anotace předmětu AJ/NJ pro nefilology Výuka – komunikace v rovině obecného jazyka – zejména osvojování a prohlubování dovedností ve sféře mluvení, psaní, výslovnosti a porozumění slyšenému a čtenému textu

Učitelství pro 1.stupeň Celkově 9 semestrů První 4 semestry – 4 hod/týden Po 4.semestru – postupová zk. z obec.jazyka 5.- 9. semestr – 2 hod/ týden na CJP – obecný jazyk + didaktika na katedře AJ nebo NJ 9.Semestr – classroom language

Rozřazovací testy Rozřazovací test na začátku studia ( diagnostika úrovní A1, A2, B1) každý rok nová – pokročilejší učebnice 1.ročník:Pre-Intermediate 2.ročník: Intermediate 3.ročník: Upper-Intermediate Závěr studia: úroveň B2

Kombinované studium Výuka cizích jazyků je realizována i v kombinovaném studiu Zaměření studia a požadavky jsou shodné s prezenčním studiem Výuka probíhá formou tutoriálů

Studijní literatura AJ: New English File Pre-Intermediate, Oxford University Press, 2007. New English File Intermediate, Oxford University Press, 2007. New English File Upper-Intermediate, Oxford University Press, 2007.

Studijní literatura NJ EM neu Brückenkurs, Deutsch als Fremdsprache. Max Hueber Verlag, 2006. EM neu Hauptkurs, Deutsch als Fremdsprache. Max Hueber Verlag, 2006.

http://cjp.upol.cz