Epsilon 2.B. * Kniha je rozdělena na několik částí * Tyto části vedou k objevení dokumentů o královském původu Ježíše Krista – sangreal, či svatý grál.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Horniny Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.08
Advertisements

IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Kryptografie Šifrování
Autor: Tomáš Vohradník. Vybrané dílo: Šifra mistra Leonarda (The Da Vinci Code) autor: Dan Brown rok vydání: 2003.
ZÁKLADY HTML Číslo DUM: VY_32_INOVACE_04_11 Autor: Mgr. Ivana Matyášková Datum vytvoření: duben 2013 Ročník: tercie Vzdělávací obor: informační technologie.
Čas Ing. Radek Pavela.
VY_32_INOVACE_4.3.IV1.02/Ku Html dokument a jeho struktura Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavla Kubínková CZ.1.07/1.5.00/
BIBLE BIBLE BIBLE BIBLE BIBLE BIBLE NOVÝ ZÁKON NOVÝ ZÁKON NOVÝ ZÁKON
VY_32_INOVACE_FOTF10260ŠVA Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1,5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
S U D O K U aneb Vývoj & Přehled.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_3.10 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi II. HTML - tagy Typ: DUM - kombinovaný Předmět:
Dřevěný Kostel sv.Kateřiny
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
PHP PHP – základy syntaxe (část 1) - 03 Mgr. Josef Nožička IKT PHP
Rétorika Etymologie Dialektologie
Anotace Žák se seznámí s obsahem Bible …. Autor Tomáš Krsek Jazyk Čeština Očekávaný výstup Pojmenuje význam bible. Je schopen správně přiřadit významné.
Tvorba WWW stránek HTML - XHTML Každá Internetová stránka (WWW stránka) je vytvořena pomocí programovacího jazyka HTML (Hypertext Markup Language). Každá.
Autor: Mgr. Jiřina Kadlecová Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
Křesťanství.
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám „Učíme aktivně“ Registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_12.
ELEKTROMAGNETICKÉ VLNY A ZÁŘENÍ
Elektormagnetické vlnění
Šifra mistra Leonarda Postavy a místa
Nikola Burdová, C1B Gymnázium Jiřího Ortena
ČÁSTICOVÉ SLOŽENÍ LÁTEK
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceČechy v době baroka Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje poznatky.
Šifra mistra Leonarda Jak to celé bylo a co do této chvíle víme.
VY_32_INOVACE_CJK42660BED Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
* Studio Columbia Pictures zaplatilo Danu Brownovi 6 milionů dolarů za práva na natočení filmu * Natačení začalo v květnu 2005 a trvalo necelý rok * V.
INFRAČERVENÉ ZÁŘENÍ Melicher Jan Středa Tomáš.
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám „Učíme aktivně“ Registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_09.
Jednotky času - procvičování
PŘIVLASTŇOVACÍ ZÁJMENO MY, YOUR ANOTACE Šablona:ICT AJ přivlastňovací zájmena MY, YOUR Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Renesance.
dobrodružný román s prvky fantazie amerického spisovatele Dana Browna skupina Epsilon 2.B.
VY_32_INOVACE_FOTF11060ŠVA Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1,5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
Mgr. Andrea Cahelová Cvičení z matematiky
Historie kryptografie
Autoři: Michal Štavelda David Pěčonka Zdroj:
Ikonostas Otevřená kniha o Božím díle spásy. Ikonostas je tvořen ikonami, které připomínají Boží dílo v dějinách spásy. Ukázky z tzv. svátkové řady:
Typografická a estetická pravidla úpravy dokumentů
Počítačová grafika Výpočetní technika.
Design tužkou a ve 3D Technický design VY_32_ZAZNAM_Design1r0107 Hana Děcká.
Hodnota umění Estetika II.
Leonardo da Vinci Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských kompetencí.
Vlastní focení Bohumil Bareš. Velikosti záběru Záběry na sebe musí navazovat a to jak tematicky, tak i velikostně. Univerzálním měřítkem pro velikost.
Mona Lisa Code Pro pokračování vždy kliknětě...
Identifikátor materiálu: EU –
Název Folková hudba Šablona CZ.1.07/1.4.00/    Poř.číslo HV 7
Leonardo da Vinci Louvre, Ambois, Clos Lucé. Leonardo da Vinci renesanční osobnost narozen r ve vesnici Anchiani u města Vinci u Florencie v Itálii.
Základní vzdělávání – Člověk a společnost – Dějepis
ICT – 2 – 3 – 7 Hudební výchova
Velká písmena 2 Český jazyk 6. ročník ZŠ Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceCyril a Metoděj Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje základní informace.
VY_32_INOVACE_FOTF10460ŠVA Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1,5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceSvětadíly a oceány Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně je schopen rekapitulovat jednotlivé.
PHP Programy pro tvorbu WWW stránek - 01
Vypracovala: Luisa Strešková
Ikonostas Otevřená kniha o Božím díle spásy. Ikonostas je tvořen ikonami, které připomínají Boží dílo v dějinách spásy.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Vlastnosti světla Číslo DUM: III/2/VT/2/3/41 Vzdělávací předmět: Pracovní výchova, Informatika Tematická.
PowerPoint zásady tvorby prezentací Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.
BIBLE = KNIHY STARÝ ZÁKON NOVÝ ZÁKON
LEONARDO DA VINCI – Svatá Anna samotřetí
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Vlastnosti světla
FORMÁLNÍ VÝSTAVBA VERŠE Mgr. Michal Oblouk
Křivonosková Kateřina
Šimon Vohradský MT DESIGN.
Transkript prezentace:

Epsilon 2.B

* Kniha je rozdělena na několik částí * Tyto části vedou k objevení dokumentů o královském původu Ježíše Krista – sangreal, či svatý grál * Postavy krom samotné šifry řeší i dilema, zda-li zveřejnit tyto dokumenty

Epsilon 2.B * V knize je na jednom z obrazů v Louvru napsáno speciálním perem sdělení pro hlavní postavy * Toto písmo je viditelné pouze pod UV(ultrafialovým) světlem * Toto světlo se používá například v kriminalistice * Bylo objeveno roku 1801

Epsilon 2.B * Indicie k dalším místům hledání jsou ve verších, tyto verše jsou pak často rytmicky vázány na jistou část historie, kdy se používaly * Verše se skládají z celků: * zvukový - melodie * intonační * významový – sděluje smysl, obsah * syntaktický – co verš, to samostatná věta * obrazový – co verš, to celek

Epsilon 2.B * V knize je zpravidla použit tzv. jambický pentametr * Jamb je pro češtinu nepřirozený, lze ho však použít posunutím jiného básnického metru * Pochází z řečtiny, je typický pro iónštinu, což je starořecký dialekt * Je ho užito například v Máchově Máji

Epsilon 2.B * Samotný výraz je anglický novotvar (cryptex) * Je to malý přenosný trezor sloužící k uchovávání tajných zpráv * Da Vinci jej pouze navrhl, jako mnohé ze svých plánů jej nezrealizoval * První realizace plánku byla až přibližně v 18. století * Kryptex je hojně používán v geocachingu- moderní hře

Epsilon 2.B

* Kryptex má na svém těle množství prstenců s písmeny, které ho po zadání správné kombinace otevřou * Při pokusu o násilné vniknutí dovnitř je dokument obtočen kolem ampulky s octem, která tlakem praskne a zničí zprávu uvnitř * Vzhledem k množství kombinací je téměř nemožné kryptex otevřít bez znalosti hesla

Epsilon 2.B

* ci ci * mistra-leonarda-mini-replika-kryptexu-da- vinci-code-p-1576.html mistra-leonarda-mini-replika-kryptexu-da- vinci-code-p-1576.html * denik/dan-brown/sifra-mistra-leonarda-3.html denik/dan-brown/sifra-mistra-leonarda-3.html *

Epsilon 2.B