1 www.pvt.cz Regionální a municipální informační systém RAMIS PVT, a.s., Kovanecká 30/2124, 190 00 Praha 9 tel.: 266 198 111, fax: 284 829 340 e-mail:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Spisová služba pro organizace zřízené Olomouckým krajem
Advertisements

Stránka 1, © Vema, a. s.. Stránka 2, © Vema, a. s. Podnikové aplikace  Integrovaný podnikový systém (Integrated Business System):  komplex aplikací.
Informační systém krizového řízení kraje
Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
Spisová služba a její vazba na datové schránky
Podnikové informační systémy úvod
IISPP ■ pojem definován v letech v rámci přípravy výzkumných záměrů NPÚ na roky ■ dlouhodobý projekt na vybudování nového komplexního.
Přínosy virtualizace a privátního cloudu
© LogicaCMG All rights reserved Ze strašáka každodenní pomocník Ondřej Hrubý Business consultant Zkušenosti z implementace.
GORDIC ® + CA = vaše cesta ke zvýšení kvality a efektivity služeb DRMS FORUM Ing. Jakub Fiala vedoucí týmu CA Technologies programátor,
Informační systémy podnikové systémy CRM
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Vedení správních řízení ve spisové službě a statistika vyřizování dokumentů.
Poskytování informací krajskými odbory ÚZIS ČR
SW podpora krizového řízení Duben 2006 Tomáš Fröhlich, DiS. ISSS 2007.
1 Přínosy analytických nástrojů ve veřejné správě Případová studie Kraje Vysočina PVT, a.s. Kovanecká 30/2124, Prague 9, Czech Republic.
Digitální mapa veřejné správy - Portál ÚAP MSK Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
Výhody užití architektury ITS ve veřejné osobní dopravě
Outsourcing jako strategický nástroj řízení nejen v komerční sféře
Manažerské přístupy k informačnímu systému města
Strukturální fondy EU a ICT v polygrafických podnicích Pavel Karásek.
Organizace Státní správy
Absolventská práce 2002 Aplikace XML rozhraní v prostředí krajského úřadu Autor : Marek Cop Vedoucí : Ing. Petr Pavlinec 2002.
Strana 1 © Vema, a. s., 7. dubna 2015 Intranetová řešení v PIS DS -Personalis 2005.
Praktická ukázka použití v podmínkách ZK Krajský rok informatiky Zlín, Pavel Novotný & Pavel Kopecký, Zlínský kraj.
17. března 2003 Univerzální přípojka – brána do IVS Miroslav Nováček Libor Neumann.
1 O programu pro Informační Systém Investičního Controllingu n Dovolujeme si Vám představit základní schémata informačního systému ISIC n Programové řešení.
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury ISVS Ing. Lubomír Moravčík
Krajský rok informatiky České Budějovice 26. –
Informační systémy TPS,MIS, SIS.
Informační systém pro řízení lidských zdrojů ve veřejné správě
Rozvoj nehlasových služeb Současnost a budoucnost mobilních sítí
myFenix Koncepční řešení pro podporu rozvoje
DMVS Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS -Účelová katastrální mapa realizace 2011, investice cca 9 mil. -Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP.
ISSS Pavel Kopecký, Zlínský kraj Václav Mařík, Marbes consulting s.r.o.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Regionální a municipální informační systém RAMIS Kamil Svoboda.
Georeporty aplikované využití geoprostorových informací
ISSS 2007 Neimplementujte BI Hradec Králové, 2. dubna 2007 Ing. Václav Bahník.
Realizační tým ICZ duben 2005
Teleworking v Asseco CR Renata Leflerová Ředitel LZ Praha
Systém manažerského sledování a řízení projektů Představení možností, přínosů a řešení Done, s.r.o. Na Krčské stráni 1434/ Praha 4 Tel.: Fax:
MISYS ČVUT v Praze Geografické informační systémy Zpracoval: J.Marák.
MV ČR 1 Nové podmínky pro krajské projekty Ing. Jaroslav Svoboda MV ČR.
GIS Plzeňského kraje a projekty v rámci Digitální mapy veřejné správy Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
1 Regionální a municipální informační systém RAMIS PVT, a.s., Kovanecká 30/2124, Praha 9 tel.: , fax:
ISSS IS HN/SS Softwarová architektura informačního systému hmotné nouze a sociálních služeb Jindřich Štěpánek
EGovernment Struktura služeb a řešení. Obsah 1.Požadavky KIVS a řešené problémy 2.Vývoj koncepcí 3.Stávající KIVS a její rozvoj v souladu s koncepcemi.
ISSS 2003 Koncept využitelných stávajících datových zdrojů pro Portál veřejné správy ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
P R O X I O konfigurovatelné řešení pro veřejnou správu
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Regionální a municipální informační systém RAMIS Ing. Petra Mikulecká,
Prof. Molnár1 Podnikové informační systémy Outsourcing IS/IT a ASP Prof. Ing. Zdeněk Molnár, CSc Ústav řízení a ekonomiky podniku
Zavedení ekonomického systému Microsoft Business Solutions – NAVISION v městě Ústí nad Labem Mgr. Petr Gandalovič primátor města Ústí nad Labem
Společnost Eurotel pro státní správu. 2 Silný partner pro veřejnou správu ›Společnost Eurotel poskytuje dlouhodobě všem zákazníkům profesionální servis.
Portál ÚAP MSK (Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP) Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
Telefónica O2 - informační a komunikační řešení
1 SPISOVÁ A ARCHIVNÍ SLUŽBA DŮVĚRYHODNÝ ARCHIV PVT, a. s., Kovanecká 30/2124, Praha 9 tel.: , fax:
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Fenix II - IS nové generace Michal Varga.
13.přednáška – Elektronické zásobování Ing. Jiří Zmatlík, Ph.D. ČVUT, Fakulta elektrotechnická Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd.
INFORMAČNÍ SYSTÉMY PRO KRIZOVÉ ŘÍZENÍ POUŽITÍ INFORMAČNÍCH SYSTÉMŮ PRO MODELOVÁNÍ A SIMULACE KRIZOVÝCH SITUACÍ - T3 ING. JIŘÍ BARTA Operační program Vzdělávání.
Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Projekt je.
Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 20. března 2012 Výzva č. 08 k předkládání žádosti o finanční podporu v rámci.
Datové centrum sociálních služeb v Libereckém kraji Interaktivní softwarový program určený pro poskytovatele sociálních služeb, zadavatele a také pro.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Duben 2013 Odbor informatiky KrÚ JMK Výzva č. 08 Integrovaného operačního programu na Integrovaného operačního programu na Rozvoj služeb eGovernmentu v.
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Lucie Mališová 1. ročník N GK-KART
Facility management jako součást efektivní správy společnosti
Informační systémy podnikové systémy CRM
Územně analytické podklady
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Transkript prezentace:

1 Regionální a municipální informační systém RAMIS PVT, a.s., Kovanecká 30/2124, Praha 9 tel.: , fax:

2 RAMIS Profil společnosti Jsme mezi pěti nejvýznamnějšími poskytovateli ICT v ČR. Nabízíme řešení a služby pro oblast veřejné správy, bankovnictví, kapitálových trhů, telekomunikací, průmyslových podniků, dopravy a utilit. Zákazníkům a klientům poskytujeme služby a komplexní oborová řešení založená na špičkovém know-how tak, aby zvyšovaly efektivnost jejich vnitřních i vnějších procesů a byly zárukou jejich prosperity a konkurenceschopnosti. Máme zavedený systém managementu jakosti ISO 9001, certifikovaný společností Det Norske Veritas. Garantujeme snadnou a rychlou dostupnost služeb na základě pokrytí celého území ČR prostřednictvím 34 lokalit.

3 RAMIS Významné události roku 2004 Definitivní dořešení majetkových vztahů - dne se stal stoprocentním vlastníkem PROKOM Software SA. Tradiční zařazení mezi TOP10 SI - potvrzení suverénní pozice mezi nejvýznamnějšími systémovými integrátory ČR. Získání prestižního Křišťálového disku v kategorii Profesionální software za produkt Důvěryhodný archiv elektronických dokumentů.

4 RAMIS Klíčové prvky obchodního portfolia Bezpečnost Řízení firemního obsahu Podpora řídících a rozhodovacích procesů Integrační a konzultační služby Outsourcing Správa podnikové infrastruktury Vývoj zákaznického SW Podnikové informační systémy Čipové karty a jejich aplikace e-solution

5 RAMIS Nejvýznamnější partneři

6 RAMIS Referenční zákazníci Ministerstvo financí České republiky Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky Ministerstvo spravedlnosti České republiky Ministerstvo vnitra České republiky Krajské úřady a magistráty Města a obce III. typu (obce s rozšířenou působností) Vězeňská služba České republiky

7 RAMIS Charakteristika RAMIS RAMIS je webovou aplikací realizovanou jako modulární, vývojově otevřený informační systém určený pro podporu poznávacích, plánovacích, kontrolních a rozhodovacích procesů orgánů veřejné správy. Současná podoba systému je určena pro informační podporu činností krajů a obcí s rozšířenou působností (ORP) při výkonu správních činností a zejména při realizaci rozhodovacích procesů v samosprávné působnosti. Účelem systému je poskytnout orgánům veřejné správy co nejkomplexnější údaje o realitě jejich územních a správních obvodů při usměrňování ekonomického a sociálního rozvoje na daném území. Systém umožňuje uživatelům přistupovat jednotným nástrojem k údajům, které jsou v rámci republiky rozloženy v různých informačních systémech.

8 RAMIS Dekompozice RAMIS Základní dekompozici RAMIS představují následující subsystémy určené pro informační podporu: prostorového rozvoje (obyvatelstvo, osídlení, trh práce…), řízení odvětví zdravotnictví, řízení odvětví sociálních služeb, řízení odvětví školství, řízení odvětví dopravy a silničního hospodářství, finančního řízení (analýzy rozpočtu, finanční analýzy hospodaření ROPO).

9 RAMIS Datový fond RAMIS RAMIS je založen na koncentraci heterogenních dat z různých zdrojů a následně jejich prezentaci v jednotné formě, která je vhodná pro další analytické zpracování. RAMIS pracuje s datovým fondem poskytovaným z informačních systémů a datových bází centrálních orgánů a institucí. V současné době pracuje systém s údaji poskytovanými: Český statistický úřad Ministerstvo vnitra ČR Ministerstvo financí ČR (ARIS - Automatizovaný rozpočtový informační systém) Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR Ministerstvo zdravotnictví ČR (ÚZIS ČR – Ústav zdravotnických informací a statistiky České republiky) Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR (ÚIV – Ústav pro informace ve vzdělávání) Ministerstvo dopravy ČR (Ředitelství silnic a dálnic ČR – Silniční databanka Ostrava)

10 RAMIS Výstupy RAMIS Základní formy výstupů: multidimenzionální tabulky a grafy, mapové podklady, reporty (tiskové sestavy). Datová základna RAMIS je rozdělena na odvětví nebo ucelené věcné oblasti, což zvyšuje přehlednost a orientaci při volbě požadovaných informací (např.: obyvatelstvo, trh práce, zdravotnictví, školství, rozpočet atd.). Každé odvětví či věcná oblast obsahuje sadu předdefinovaných pohledů (prezentace dat formou tabulky a grafu). Tyto pohledy si uživatel může dále upravovat dle svých aktuálních potřeb a ukládat pro pozdější použití. Uživatel má také možnost vytvářet si vlastní, tzv. uživatelské pohledy. Pomocí jednoduchého průvodce je možné si z nabídnutých parametrů sestavit vlastní pohled (tabulku, graf) nebo mapové zobrazení. Předdefinované i uživatelské pohledy je možné vytisknout či exportovat do externích aplikací (např. MS Excel).

11 RAMIS Ukázka výstupů

12 RAMIS Ukázka výstupů

13 RAMIS Architektura RAMIS Technologické řešení je založené na třívrstvé architektuře s databázovým serverem Oracle 9i a objektovými komponentami Business Intelligence Beans (BIB). Přístup k systému je umožněn prostřednictvím webového prohlížeče (podporovány jsou např.: Internet Explorer, Mozilla a další). Dostupnost systému je zajištěna prostřednictvím sítě GovNet, případně prostřednictvím veřejné sítě Internet. U uživatelů není vyžadováno žádné nadstandardní hardwarové či softwarové vybavení. Databázové a aplikační servery, určené pro provoz systému, jsou umístěny v hostingovém centru Českého Telecomu, a.s. Přístup k serverům je umožněn pouze z vyjmenovaných IP adres.

14 RAMIS Přínosy RAMIS Mezi přínosy a výhody systému patří zejména: koncentrace informací z různých zdrojů, prezentační vrstva s bohatou funkcionalitou, formy zobrazení dat vhodné pro další analýzu (tabulky, grafy, mapy), možnost globálního i detailního pohledu na realitu sledovaného území, uchování historických informací (sledování vývojových trendů), možnost vzájemného srovnávání organizací či územních celků (obce, správní obvody ORP, územní obvody krajů), možnost propojení a analýzy údajů z různých věcných oblastí, možnost vytváření a ukládání si vlastních (uživatelských) výstupů dle aktuálních potřeb a požadavků, rychlý přístup k údajům z různých věcných oblastí, za různé územní celky a různá časová období, což přináší úsporu času při získávání potřebných informací.

15 RAMIS Provoz RAMIS Provoz systému RAMIS je realizován na základě: smluv o hostingu mezi firmou Český Telecom, a.s. a Ministerstvem vnitra ČR, smluv o poskytování dat mezi Ministerstvem vnitra ČR a správci datových fondů, smlouvy mezi Ministerstvem vnitra ČR a firmou PVT, a.s., smluv o provozu mezi firmou PVT, a.s., a uživateli systému. Systém je provozován z hostingového centra Českého Telecomu, a.s. Firma PVT, a.s., zajišťuje provoz systému. Ministerstvo vnitra ČR (z titulu správce systému) smluvně zajišťuje datový obsah RAMIS z centrálních datových fondů. Licence RAMIS vlastní krajské úřady a Ministerstvo vnitra ČR, které je zajišťuje pro obce s rozšířenou působností (ORP) a případné další zájemce z veřejné správy.

16 RAMIS Vaše dotazy? Děkuji za Vaši pozornost.