ROZPAD HORNIN Mnoho zdaru!

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
FORMOVÁNÍ POVRCHU Vnější činitelé.
Advertisements

Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/16
VNĚJŠÍ GEOLOGICKÉ SÍLY
IT Začátečníci Modul 5 MS POWERPOINT.
Power Point– pracujeme se snímky
PowerPoint. Rozložení stránky 1.Na kartě Domů klikněte na tlačítko Rozložení a vyberte profil „Dva obsahy“ 2.Totéž můžete udělat tak, že kliknete pravým.
3MA381 PowerPoint - seznámení
Zpracování a využití informací
Planeta Země – 6. ročník Zpracováno v rámci projektu FM – Education CZ.1.07/1.1.07/ Statutární město Frýdek-Místek Zpracovatel: Základní škola Frýdek-Místek,
Vnější geologické děje
Jak vytvořit vlastní prezentaci ?
© copyleft Jiří Trávník
Exogenní geologické děje
Porovnání chybných a správných řešení v prezentaci
Zpracování a využití informací Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Microsoft Powerpoint Microsoft Word.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Zpracování a využití informací Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Jak vytvořit prezentaci
VNĚJŠÍ GEOLOGICKÉ DĚJE A VZNIK USAZENÝCH HORNIN
VY_52_INOVACE_PŘ.9.34 –USAZENÉ HORNINY– pracovní list
PowerPoint - seznámení Miroslav Lorenc. PowerPoint  K čemu a kdy použít?  Jaké jsou možnosti využití?  Alternativy?
Power Point– sestavujeme prezentaci
Tlačítka akcí. Do prezentací můžeme vkládat tzv. tlačítka akcí.
Půda.
Dotváření zemského povrchu - voda
Jakékoliv další používání podléhá autorskému zákonu.
Jak vytvořit prezentaci Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy Navigace.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Soňa Patočková Název šablonyIII/2.
1/ Na liště Prezentace Zvolím nastavit prezentaci. 2/ Zvolím Typ prezentace 3/ Napíši, které chci zobrazit snímky 4/ Zvolím předvádění s animací nebo.
2. změňte logo na pozadí předlohy snímku ze zelené bubliny na usměvavé sluníčko Procvičování prezentace 1. Klepnutím a přepisem vložte libovolný nadpis.
Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník:7. Datum vytvoření:Březen.
Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy Navigace.
Nástroj pro prezentace
Dotváření zemského povrchu
Zvětrávání a činnost větru
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO.
Mgr. Karel FischerÚprava prezentace1 Změna použité šablony Ke změně šablony mohu použít jednu ze tří možností: a)Formát \ návrh snímku b)V panelu nástrojů.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_10.
ZVĚTRÁVÁNÍ Vítek Urban listopad 2004 prima.
PREZENTACE JAK NA TO?.
Zvětrávání, eroze Zvětrávání je proces, při kterém dochází k rozpadu hornin. Zvětrávání způsobuje např. voda, rozdílná teplota, led, sníh, vítr, kořeny.
PŮDA 10 cm půdy se vytváří 100 let.
Vektorová grafika (11). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 7 – aplikace informačních technologií Autor: Bc. Pavel Šiktanc Tvorba prezentace na iPadu Co se.
Tvorba prezentace Vypracovala : Jana Šimková, ZŠ a MŠ Mladoňovice Materiál vznikl v rámci projektu Šance pro všechny č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MATEŘSKÁ ŠKOLA, ŠKOLNÍ JÍDELNA A ŠKOLNÍ DRUŽINA BOUZOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP.
Přírodní činitelé.
USAZENÉ HORNINY (SEDIMENTÁRNÍ)
Nástroj pro prezentace
Pedosféra.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
EKOLOGICKÝ PŘÍRODOPIS Tématický celek: NEŽIVÁ PŘÍRODA
Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3
Součásti neživé přírody
vnější přírodní činitelé
Autor: Mgr.Renata Viktorinová
EKOLOGICKÝ PŘÍRODOPIS Tématický celek: NEŽIVÁ PŘÍRODA
ZEMĚPIS - 6. ročník Litosféra
Petrologie Mgr.Jan Kašpar ZŠ Hejnice 2010.
AZ KVÍZ Geologické děje
Moje cvičná prezentace
FORMOVÁNÍ POVRCHU ZEMĚ
VNĚJŠÍ GEOLOGICKÉ DĚJE
VY_32_INOVACE_19_Horniny
Autor: Mgr. Zdeněk Hanuš VY_32_INOVACE_13_Zvětrávání
Petrologie 2 Mgr.Jan Kašpar ZŠ Hejnice 2010.
VNĚJŠÍ GEOLOGICKÉ DĚJE
Transkript prezentace:

ROZPAD HORNIN Mnoho zdaru! Změň barvu písma, na modrou, zvětši velikost a použij courier 88, zaměň obrázek za opravdovou skálu, přebarvi čáry králíka z fialové na černé, použij jednobarevné pozadí v podobném odstínu pro všechny stránky, vlož čísla stránek pro všechny stránky DO ZÁPATÍ UPROSTŘED

ZVĚTRÁVÁNÍ . Horniny vznikají v hlubinách Země, ale na zemském povrchu jsou zcela jiné podmínky. Proto tu horniny podléhají různým změnám, které označujeme slovem ZVĚTRÁVÁNÍ . Zarovnej text na střed, slovo zvětrávání animuj, aby se objevilo až po klepnutí na jakoukoli klávesu

Srovnání podmínek hluboko pod povrchem Země a na povrchu: Podmínky hluboko Podmínky na povrchu pod zemí: Země: Velmi vysoký tlak Velmi vysoké teploty (stálé) Žádný vzduch a voda Žádné rostliny Malý (normální) tlak Nízké teploty (kolísavé) Vzduch a voda Rostliny zaměň tečky odrážek za fajfčičky, animuj pole s podmínkami, aby se objevili po 3 sekundách po spuštění stránky

Uprav první šipku, aby tvarem a barvou odpovídala ostatním. Při zvětrávání se pevné horniny na zemském povrchu rozpadají na balvany, štěrk, písek a prach. Působením vzduchu a vody se často mění i složení hornin. Uprav tvar (klikni P tlač a upravit body) a barvu 1. objektu (skála bude mít stejnou barvu jako štěrk) Uprav první šipku, aby tvarem a barvou odpovídala ostatním. rozpad zvětraliny .::::::…

Zvětrávání je způsobeno: vsakující vodou střídáním teplot vzduchem kořeny rostlin mrazem Nahraď králíka králíkem z 1. strany tímto a naopak. Vymysli vhodnou animaci pro mrak, která bude také trvat do konce snímku nory zvířat

nezvětralé horniny výchoz hornin zvětraliny Šipky nechť jsou modré. Naanimuj obdobně i ostatní křovíčka. Vlož za tento snímek další snímek . Na něj utvoř kvíz tvořený 2 otázkami s možnostmi odpovědí. Při správné odpovědi zazní potlesk nebo se objeví stránka s animovaným ano (snímek 8), při špatné ne (snímek 9). Zvol u prezentace ve volbě přechod snímku: bez přechodu. výchoz hornin zvětraliny nezvětralé horniny

LITOSFÉRA Zvětrávání fyzikální chemické nedochází ke změně chemického složení vznik úlomkovitých sedimentů, například štěrku. dochází ke změně chemického složení vznik chemických sedimentů, například vápence krasovými jevy: CaCO3 + CO2 + H2O → Ca(HCO3)2 Ca(HCO3)2 → CaCO3 + CO2 + H2O Tuto stránku odstraň , respektive nahraď velkým nápisem „HOTOVO“ VE STEJNÉ VELIKOSTI jako slovo ZVĚTRÁVÁNÍ na 1. straně. Naanimuj své jméno. Nech si práci ohodnotit