CZ / /0387 INTERNAL CONTROL ACADEMY

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
CZ / /0363 UCELENÝ SYSTÉM VZDĚLÁVÁNÍ PRO AUDITORY IS/IT
Advertisements

„Slaďování rodinného a pracovního života v ICT průmyslu“ - představení projektu Barbora Slavíčková.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
1 Grantové schéma Podpora konkurenceschopnosti podniků Národní vzdělávací fond.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
13. prosinec 2006 Kontrolní den VÚBP, Praha Projekt č. CZ / /0349 Kontaktní místo bezpečnosti a ochrany zdraví při práci pro region hl. m.
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
CZ / / Interaktivní portál pro řízení a sdílení znalostí Česká zemědělská univerzita v Praze ČMA, AMSP, ICN, Epax Ludmila Dömeová,
Operační program Rozvoj lidských zdrojů 1 OPERAČNÍ PROGRAM ROZVOJ LIDSKÝCH ZDROJŮ MPSV - Odbor řízení pomoci z ESF Konference k ESF – Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
JPD 3 CZ / /0370 Posílení konkurenceschopnosti pražských podnikatelů v programech zahraniční rozvojové spolupráce Evropských společenství.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
CZ / /0390 Posílení role Odborového svazu KOVO při zvyšování adaptability jeho členů Příjemce dotace: OBSLUŽNÁ SPOLEČNOST,a.s. Partner: Odborový.
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ října 2014, Plzeň Představení projektu Mgr. Karel Psohlavec.
CZ / /0317 – Pražská firemní fakulta eLearningu Czech Efficient Learning Node, o.s. HKČR, APM, ČSSI Michal Zálešák, ,
CZ / /0037 Přímá komunikace mezi fakultami a průmyslem – Brána k výzkumu Žadatel: MEDICOMP s.r.o. Partneři: PřF UK Praha, MFF UK Praha,
CZ Středisko technických předpisů Žadatel – DANTO, a.s. Partner 1 – Ústav technického rozvoje a informací, spol. s.r.o. Partner 2 –
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
VZDĚLÁVÁNÍ ÚČASTNÍKŮ KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍCH OBVODECH HL. MĚSTA PRAHY.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Společenská odpovědnost firem - nový faktor firemní konkurenceschopnosti CZ / /0393 Business Leaders Forum Andrea Václavíková
CZ / Podpora konkurenceschopnosti a adaptability MSP prostřednictvím systematického modulového vzdělávání a poradenství Středisko služeb.
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
Hospodářská komora hl. m. Prahy Diskusní setkání s podnikateli Úřad Městské části Praha února 2008.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1 Konkurenceschopnost Projekt č Multifunkční informační a vzdělávací centrum Dynamik Ing. Štěpánka Lubinová Partner:
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.2
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
CZ / /0369 HARBOUR centrum pro poradenství v řízení lidských zdrojů a tvorbě projektů PERSONA GRATA v.o.s , Vodičkova.
Středisko informací a poradenství ČSVTS CZ / /0377 Český svaz vědeckotechnických společností Hospodářská komora hl.m.Prahy Ing. Pavel Čihák,
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Aktivity v rámci projektu „Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského kraje” Seminář pro věcně příslušné zaměstnance a zastupitele PK Strategie.
CZ / /0366 Komunikační poradenské centrum CEPROS Žadatel: CEPROS, o. s. Partneři: NRZP, ERC-Č kontaktní osoba: Josef Ježek, mobil: ,
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1 Konkurenceschopnost projekt CZ / /0353 Platforma i2010 Česká vědeckotechnická společnost pro informatizaci.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
CZ / /0397 SPECIALIZOVANÉ PORADENSKÉ A INFORMAČNÍ CENTRUM PODPORUJÍCÍ ZAVÁDĚNÍ ICT DO PRAXE MALÝCH A STŘEDNÍCH PODNIKŮ.
CZ / /0329 Interní trenéři – klíč k úspěchu malé firmy AIVD ČR AMSP ČR Ondřej Palán, ,
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
CZ / /0045 Centrum podpory talentů České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Agentura VEREMA, RLC, SofCon, WAGO, BAEL.
Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR Číslo projektu – CZ /0024 Zřízení vzdělávacího střediska zařazeného do sítě Science.
0385 – Poradenské centrum pro podporu implementace opensource software Institut pro informační společnost, o.s. Lukáš Ligas,
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
CZ / /0318 „Etika podnikání a podniková kultura“ Předkladatel - Svaz průmyslu a dopravy České republiky Partner 1 - Společnost pro etiku.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
374 – Poradenské centrum pro Rating MSP Hospodářská komora hlavního města Prahy Svoboda Jiří, , ESF – JPD.
CZ / /0012 Zavedení nových technologií a postupů do praxe Milan Havel ČVUT, SZZPLS Milan Havel, tel
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Prezentace společnosti GOLFER s.r.o Konference Partnerství pro budoucnost – CÍLOVÝ SYSTÉM ŘÍZENÍ MÍSTNÍHO ROZVOJE STRATEGIE A PROJEKTY.
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
Pražské analytické centrum inovací CZ / /0002 Kontaktní osoba Karel Volka ESF – JPD 3 Grantové.
CZ / /0395 EuroChamber Praha Žadatel:Hospodářská komora hlavního města Prahy Partner: ČBL Komora Kontaktní osoba: Jan Hauser, tel:
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V RÁMCI OPZ – VÝZVA Č. 03_15_015 Veronika Pokorná, MPSV Praha,
Projekt IVOŠ Inovace a modernizace vzdělávacích programů VOŠ Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory: Vyšší odborné vzdělávání.
STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE VZDĚLÁVACÍ SOUSTAVY LIBERECKÉHO KRAJE (projekt KAP LK) ÚVODNÍ KONFERENCE.
KLÍČ Klíčové kompetence v počátečním vzdělávání Barbara Čechová Výzkumný ústav pedagogický v Praze.
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
NZZ – Nová závěrečná zkouška IPN Dana Kočková, NÚOV MŠMT,
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
ESF – JPD3 Grantové schéma 4
Transkript prezentace:

CZ.04.3.07/4.1.02.3/0387 INTERNAL CONTROL ACADEMY ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1 Konkurenceschopnost CZ.04.3.07/4.1.02.3/0387 INTERNAL CONTROL ACADEMY Eurodan, s.r.o. Ing. Rodan Svoboda +420 602 249 220 svoboda@eurodan.cz www.eurodan.cz

1. Zaměření projektu (1) Záměr projektu Problémy řešené projektem Připravit vzdělávací program zaměřený na vysvětlení podstaty vnitřního řídicího a kontrolního systému, vztahy mezi podnikatelskými cíli, realizovanými procesy a vyskytujícími se riziky na jedné straně a nastavenými řídicími a kontrolními mechanizmy a jejich hodnocením na druhé straně Problémy řešené projektem Nesystémové pokrytí podnikatelských rizik u MSP, problémy s „přežhavením“ firem, nepopsané postupy, neefektivní, neúčelný a nehospodárný výkon činností, finanční ztráty vlivem projevu rizik

1. Zaměření projektu (2) Obecný cíl Cíl projektu Osvojení si odborných znalostí a dovedností v řízení rizik MSP Zavedení standardních a transparentních způsobů řízení prostřednictvím dostatečných a efektivních ŘKM Obecné poradenství k základním podnikatelským činnostem Cíl projektu Nastavení: Zpracovat metodiku pro zavedení Internal Control do MSP Zorganizovat konferenci na nové trendy Internal Control v EU Proškolení: Připravit vzdělávací program pro Internal Control v MSP Zpracovat učebnici na oblast Internal Control v MSP Procvičení: Procvičit získané znalosti o Internal Control v pilotním běhu Udržení: Nastavit systém udržování znalostí pomoci poradenského místa pro MSP

1. Zaměření projektu (3) Klíčové aktivity Náklady projektu Zpracování metodiky pro zavedení řídicího a kontrolního systému Uspořádání konference zaměřené na řídicí a kontrolní systémy Příprava vzdělávacího programu o řídicích a kontrolních systémech Zpracování studijní publikace o řídicích a kontrolních systémech Uspořádání tréninkové části vzdělávacího programu – pilotní běh Zpracování systému poskytujícího informace o řídicích a kontrolních systémech Řízení a koordinace projektu Náklady projektu Investice do lidí: 2.305 tis. Kč cílová skupina 585 tis. Kč příjemce 1.558 tis. Kč přímá podpora 162 tis. Kč Investice do kanceláře a vybavení: 511 tis. Kč Zdůvodnění potřeby veřejných prostředků Podpora znalostní společnosti, celoživotního vzdělávání, best practice z EU Dotace zpracování metodiky a učebnice umožní trvale snížit cenu vzdělávacího programu a následně i přístup k informacím pro MSP VS může těžit z transparentních a kontrolovatelných finančních toků MSP

2. Cílové skupiny (1) Cílové skupiny Přínosy pro cílovou skupinu Zaměstnavatelé Vlastníci malých a středních podniků, OSVČ Zaměstnanci Management malých a středních podniků Pracovníci risk managementu, vnitřní kontroly a interního auditu Pracovníci z oblasti finančního řízení a účetnictví Poradci z externích firem Přínosy pro cílovou skupinu Poskytnutí metodiky vyplývající z dobré evropské praxe Setkání zástupců malých a středních podniků s odborníky na vnitřní kontrolní systémy na odborné konferenci Proškolení k získání ucelených znalostí Procvičení získaných znalostí Po zavedení ujištění zaměstnavatelů o dostatečném risk managementu, tím i větší konkurenceschopnost na trhu Zvýšení vlastní odbornosti zaměstnanců

2. Cílové skupiny (2) Zapojení cílových skupin Předpoklad, že z podpory bude těžit řada zástupců malých a středních podniků, resp. OSVČ Program bude propagován mezi členy sdružení podnikatelů a hospodářských komor, profesních sdružení finančních manažerů,interních auditorů apod. V případě velkého zájmu o pilotní běh budou upřednostňováni zájemci z menších podniků a OSVČ, zároveň bude usilováno o diverzifikaci účastníků Ostatní zájemci budou uspokojeni v dalších pokračováních programu Doprovodná opatření – nejsou součástí Podíl cílové skupiny z území JPD2 – 50%

3. Typy činností Typy činností realizované projektem Vývoj metodiky Dotazníkové šetření Konference Zpracování učebnice Semináře Tréninky Konzultace

4. Vnitřní postupy řízení, rizika a problémy Složení realizačního týmu Vedoucí projektu, asistent projektu, metodik projektu Externí účetní, konzultant metodiky, autoři učebnice, lektoři Dosavadní zkušenosti s řízením projektu nový projekt (finance, zázemí, lidé) metodika, know-how, posun v pojetí jednání projektového týmu (úkoly, administrativa) marketing (plošný, cílený) Hlavní rizika nedostatek prostředků x řešeno přesuny v rámci kapitol nedodržení rozpočtu x důsledná kontrola čerpání málo přihlášených účastníků x velká pozornost marketingu mnoho přihlášených účastníků x opakování po skončení odpad účastníků x zaměření na skutečné problémy dle analýzy nezájem o poradenství x aktivní interaktivní oslovování, internet

4. Vnitřní postupy řízení, rizika a problémy Přenositelné zkušenosti s řízením projektu zajištění podpory z nejvyšší úrovně organizace, jinak dochází k ohrožení naplnění podmínek projektu na úvod počítat s organizačními a administrativními procedurami, věcné řešení se rozbíhá pomaleji, aktivity spojené s pilotním ověřováním plánovat spíše v druhé polovině projektu sestavení rozpočtu se brzy začne ukazovat jako orientační, zejména relace mezi osobními náklady a výdaji za nákup služeb (předem neznámí experti/lektoři)

5. Zajištění publicity Zajištění publicity projektu JIŽ HOTOVO Zpracování informačního letáku pro cílové skupiny – pozor, bude se něco dít…(odkaz na web) Zpracování webových stránek projektu www.eurodan.cz – o co jde, co jsme udělali, co se chystá (odkaz na newsletter projektu) Elektronický newsletter projektu OPTIMUM – informace o projektu a upoutání cílové skupiny řešenou problematikou (odkaz na cíleně zasílané informace emailem) CO NÁS ČEKÁ Vydání odborně zaměřené informační brožury – 3000 kusů (škoda vyhodit…), doprovázené dotazníkem (když už jsem tomu věnoval čas…), prezentace výsledků v tisku, na webu a na konferenci Vytvoření zájemců/potenciálních účastníků vzdělávání z cílové skupiny na základě informační brožury a již cíleně rozesílaného elektronického newsletteru OPTIMUM (podívám se na konferenci, třeba to k něčemu bude…) Příprava odborné konference pro vytvořenou skupinu zájemců Marketing vyhlášeného vzdělávání, marketing konzultacím

8. Výstupy a Výsledky Výchozí hodnota Plánovaná hodnota Současný stav PODPOŘENÉ OSOBY 108 PODPOŘENÉ ORGANIZACE 2 1 VYTVOŘENÉ PRODUKTY 3 PROŠKOLENÉ ORGANIZACE 24

8. Výstupy a Výsledky Vytvořené produkty Metodika řízení rizik v MSP ve formě informační brožury rozesílané 3 tisícům malým a středním podnikům na území hl. m. Prahy Studijní publikace jako základní podklad pro vzdělávací program – vyjde ze zpracované metodiky a poznatků best practice ze zahraničních zdrojů Vzdělávací program pro budování řídicích a kontrolních systémů pro řízení rizik v malých a středních podnicích – obsahově vyjde z učebnice, bude dopracován do časových a obsahových rozvrhů, zpracovaných sylabů a rozdělení na výukovou a tréninkovou část

9. Horizontální témata Pozitivní dopad Rozvoj místních iniciativ Rovné příležitosti (zapojení bez ekonomických zábran, Internal Control dává rovné příležitosti MSP dané legislativou) Udržitelný rozvoj (Internal Control vede MSP k žádoucímu chování i na poli ŽP) Informační společnost (automatizace ŘKM, akcent na bezpečnost IS/IT) Rozvoj místních iniciativ Jedním z výstupů je vytvoření neziskového poradenského místa pro RM a Internal Control Pořádání odborných konferencí, web, odborná diskusní fóra Upřednostňování odbornosti na úkor komerčních vztahů

10. Doporučení pro další programovací období 2007-2013 Stručná charakteristika nejzajímavějších činností RLZ odborný svět (zejména v EU, USA, Kanadě, Austrálii) jde stále více směrem ke standardizaci v podnikání, vycházející z best practice. V oblasti řízení, rizik, auditu, kontroly, jakosti, bezpečnosti apod. tak půjde o širokou paletu nových informací, ke kterým zejména malé a střední podniky v ČR nebudou mít snadný přístup. Současně půjde o zřizování poradenských míst, rozvoj vzdělávacích a certifikačních programů a akreditačních agentur. Náměty na zlepšení monitoringu a koordinace stávajících projektů více zapojit elektronické formáty vykazování a kontroly dat, více věřit podvojnému účetnictví, tj. nekontrolovat všechny doklady, ale jen vybrané, kde může dojít k manipulaci, spolu s účetními sestavami. Náměty na zjednodušení a zlepšení budoucích procesů do hodnocení zapojit podnikatelský sektor, řada připomínek je odtržena od praxe a jejich akceptování následně působí problémy při realizaci. Pro monitoring pak platí výše uvedené.